Translate

vrijdag 4 augustus 2017

Foto van 2 transgender modellen: 'Ik ga liever naakt dan bont dragen' voor dierenrechten organisatie PETA

organisatie PETA
Voor het eerst in zijn geschiedenis komt de dierenrechten organisatie PETA met twee transgender modellen. De twee doen mee aan de PETA campagne: I'd rather go naked than wear fur. (Ik ga liever naakt dan bont te dragen).

Nederlands model Loiza Lamers, 23, en Duits fitness model Benjamin Melzer, 30, schrijven beiden geschiedenis door als eerste transgender modellen 'naakt' te poseren voor PETA. Lamers en Melzer nemen deel aan de bekende: 'I'd rather go naked than wear fur', campagne die eerder al grote namen toonde als Pamela Anderson, Eva Mendes, Pink en Taraji P Henson.

De campagne foto, met daarop de twee transgender modellen toont de in de regenboog geschreven tekst: ‘Transform your wardrobe: Don’t wear fur!’ (Transformeer je garderobe, draag géén bont.' Net zoals veel holebi's en transgenders grote dierenliefhebber zijn, staan ook Melzer en Lamers vierkant achter de campagne(s) van PETA. Melzer zegt daarover dat hij mensen wil overtuigen om bont alleen te laten dragen door de dieren zelf. Mensen hebben geen bontjas nodig, dieren wel.

Lamers en Melzer schreven eerder al geschiedenis. In 2015 werd de Nederlandse Loiza Lamers de eerste transgender vrouw die deelnam aan het programma: 'Holland's Next Top Model' en ook won. Maar ze wees wel het daarbij gewonnen modellencontract van Touché Models af. Op tienjarige leeftijd werd Lamers in 2005 gevolgd voor een documentaire van Charlotte Hoogakker getiteld Van Lucas naar Luus die haar transitie volgde. In maart van dit jaar maakte ze haar acteer debuut in het tweede seizoen van de Amerikaanse 'I Live with Models'. En in mei van dit jaar werd bekend dat ze de eerste transgender ooit is die voorkomt op de FHM500-lijst (Mannen tijdschrift).

Benjamin Melzer kwam in 2016 al in het holebi info nieuws nadat hij als eerste transgender man verscheen op de cover van Men's Health magazine Duitsland. Hij was daarmee ook het eerste transgender fitness model op de cover van het magazine in Europa. In de vele interviews die hierop volgden gaf Melzer meermalen te kennen zeer tevreden te zijn dat hij er nu uitziet zoals hij zich altijd heeft gevoeld, en in harmonie is met zijn passie voor de fitnesssport. De voornaam "Benjamin" (roepnaam "Ben") die hij sinds zijn geslachtsverandering (rond zijn 23ste levensjaar) voert, heeft hij niet zelf gekozen; Melzer heeft zijn ouders gevraagd om een jongensnaam voor hem te kiezen, omdat hij sterk van mening was dat het de ouders zijn die hun kinderen een naam horen te geven.

Bekijk hieronder een video rond het maken van de campagne foto's met de twee modellen en PETA:


LEES OOK
PETA KIEST VOOR HET EERST TRANSMAN ALS MEEST SEXY VEGETARIER (2016)
TRANS MAN OP COVER MEN'S HEALTH MAGAZINE (2016)
WERELD TOP TRANSGENDER MODEL SCHREEF OPNIEUW GESCHIEDENIS (2017)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten