Ga naar Content
Noord-Holland

Rocky overleeft metershoge val maar breekt pootjes: geld nodig voor operatie

4 augustus 2017, 18.00 uur
Door: · Foto: Dierenopvang Amsterdam

AMSTERDAM Katten kunnen best wat hebben, maar een val van acht hoog overleven dat gebeurt maar zelden. De zwarte kat Rocky overkwam het. Ze was, tegen alle instructies in, aan het spelen op een balkon toen ze tientallen meters naar beneden viel. Wonder boven wonder kwam ze op haar pootjes terecht.

De klap was alleen zo groot dat haar pootjes nu wel gebroken zijn. Dierenopvang Amsterdam kreeg het 11 maanden oude katje binnen. Medewerkers zagen direct dat Rocky veel pijn had. Daarom wordt ze vandaag nog geopereerd. Om ervoor te zorgen dat alles goedkomt, heeft de kleine brokkenpiloot namelijk snel een complexe operatie nodig.

Lees ook: Jong katje van balkon gered

Er is alleen één probleem. Het medische noodpotje van de opvang is bijna op. Voor de operatie is 1.400 euro nodig, terwijl er nog maar 200 euro over is. De dierenopvang hoopt dat mensen een kleine bijdrage voor de operatie van Rocky over hebben. 

Vorig jaar kregen ze bij de opvang ook al een katje binnen dat van het balkon was gevallen. Kat 'Inky' brak toen alle vier de pootjes. Met haar is het na een operatie helemaal goed gekomen.

Foto: Dierenopvang Amsterdam