Burgemeester Smit: Overlast door homo’s in Emergobos te gortig

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt

De overlast door homo’s in het Emergobos in Westerlee neemt zodanige vormen aan dat de gemeente Oldambt maatregelen neemt.

Omwonenden en bezoekers van het bos klagen over troep die homo’s na een vrijpartij achterlaten in het bos. Ook wordt het rondjes rijden van homo’s als irritant ervaren. ,,Je wilt nu paddenstoelen zien en geen gebruikte condooms”, zegt burgemeester Pieter Smit van Oldambt.

Staatsbosbeheer, beheerder van het 91,5 hectare groot gebied, plaatste recent hekken voor de parkeerplaats. ,,Kennelijk is dat niet afdoende. We gaan daarom direct na de vakantie extra toezicht houden”, legt Smit uit.

Assistentie van leerlingen

De buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Oldambt krijgt daarbij assistentie van leerlingen van het Alfa-college.

,,Met het Alfa werken we al langer samen. Leerlingen in opleiding voor toezicht en beveiliging lopen bij ons stage. Ze houden bijvoorbeeld ook toezicht in de winkelstraten. Toezicht houden in het bos kan ook onderdeel van de stageperiode zijn. Daar is niets mis mee. Deze jongeren weten heus wat er in de wereld te koop is. Uiteraard worden ze begeleid door BOA’s.”

Smit wijst er op dat de overlast door homo’s de laatste tijd weer toeneemt, maar niet zoveel problemen oplevert als jaren geleden.

,,Toen werden jonge kinderen op de fiets klemgereden of aangesproken.” Seks in de openbare ruimte is niet strafbaar, zo weet Smit. ,,Maar schending van de eerbaarheid wel. Dat accepteren we dus ook niet. Als we dat constateren treden we op.”