Michelle Carter in de rechtbank [archief]
NOS NieuwsAangepast

Vrouw die vriend aanzette tot zelfmoord krijgt 2,5 jaar cel

Een Amerikaanse vrouw die haar vriend aanzette tot zelfmoord heeft 2,5 jaar cel gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk. Er was 20 jaar celstraf tegen haar geëist.

Michelle Carter stuurde haar vriend Roy tientallen sms'jes waarin ze hem aanspoorde om zichzelf van het leven te beroven. "Het is tijd, schatje" en "Je moet er niet over nadenken. Je moet het gewoon doen. Je zei dat je het zou doen", stuurde ze hem. Hij pleegde in 2014 op 18-jarige leeftijd zelfmoord. Carter was toen 17.

Ze werd vorige maand al schuldig bevonden aan doodslag, vandaag werd de straf bekend.

Roy stierf aan koolmonoxidevergiftiging in zijn pick-uptruck. Hij stuurde daarvoor een sms'je naar Michelle dat hij bang was, en stapte uit de auto. "Ga terug", stuurde zijn vriendin terug.

Psychische hulp

Het is niet duidelijk waarom Carter zei dat hij zichzelf van het leven moest beroven. Volgens een psychiater had ze destijds last van een zware depressie en gebruikte ze daarvoor medicijnen.

Haar advocaat zegt dat Carter enorm spijt heeft van de gebeurtenissen. "Zij zal de rest van haar leven met de consequenties moeten leven." Hij pleitte voor een korte celstraf en zo snel mogelijke psychische hulp.

De twee ontmoetten elkaar op vakantie en zagen elkaar daarna nog een paar keer. Hun relatie bestond vooral uit sms'en.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl