Ga naar hoofdinhoud

Man uit Lexington gearresteerd na stelen sperma kampioenhengst

Tapit xx Foto Gainesway Stud
Een 47-jarige man uit het Amerikaanse Lexington werd betrapt bij het afnemen van sperma van een kampioen volbloedhengst en is in hechtenis genomen. De man gaf toe binnengeslopen te zijn op de Gainesway Stud Farm in Lexington Kentucky om van het renpaard Tapit, een van de tophengsten van de stoeterij, het zaad te stelen om te verkopen. Het dekgeld van Tapit bedraagt 300.000 dollar (bij levend veulen) en hij dekt meer dan 130 merries per jaar

De man, Humphreys, werd door het personeel van de stoeterij op heterdaad betrapt in de stal van Tapit nadat het alarm in het stallencomplex was afgegaan. Humphreys werd overgedragen aan de politie van Lexington.

Drie buisjes sperma

Bij onderzoek bleek de dief al drie buisjes sperma, mogelijk van de hengst, in zijn bezit te hebben. De woordvoerder van de politie: “Humphreys heeft tot nu toe niet mee gewerkt aan het onderzoek. We geloven dat hij niet alleen dit plan heeft bedacht door het aanzienlijke bedrag wat de buit op de zwarte markt zou opbrengen.”

Tien jaar cel

Humphreys kan veroordeeld worden tot een straf van maximaal tien jaar voor diefstal, inbraak en seksuele handelingen met een dier.

300.000 dollar

De Gainesway Stud Farm heeft een lange traditie in de volbloedfokkerij in Amerika en al veel kampioenhengsten voort gebracht. Tapit (v. Pulpit xx) is op dit moment een van hun belangrijkste hengsten, hij verdient voor zijn eigenaar ongeveer 300.000 dollar per nakomeling en hij dekt meer dan 130 merries per jaar.

America’s most valuable stallion is retired and still makes over $35 million a year from CNBC.

Bron sundayinquirer.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.