Een milieuzone bij de Erasmusbrug
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Vieze benzineauto's alsnog niet welkom in Rotterdamse milieuzone

Oude vervuilende auto's worden vanaf zaterdag weer geweerd uit de Rotterdamse milieuzone. Het gaat gelden voor benzinewagens van voor juli 1992. Voor diesels van voor januari 2001 gold het verbod al ruim een jaar.

Het afgebakende gebied werd april vorig jaar ingesteld in en rond het centrum van Rotterdam. De gemeente wil op die manier werken aan gezondere lucht.

Maar een groep bezitters van oude benzinewagens verenigd in de Stichting Rotterdamse Klassiekers stapte naar de rechter. Zij vonden dat de gemeente niet goed had aangetoond dat hun auto's bijdroegen aan de slechte lucht in de stad. De rechter velde in juni een oordeel en stelde de stichting in het gelijk. Daarop werd het toegangsverbod voor de oude benzineauto's opgeschort.

Nieuw verkeersbesluit

Wethouder Langenberg van Mobiliteit en Duurzaamheid heeft nu een nieuw verkeersbesluit opgesteld. Daarin wordt uitgebreider uitgelegd dat ook het weren van oude benzinemotoren essentieel is voor een schonere lucht in Rotterdam.

Volgens RTV Rijnmond is de Stichting Rotterdamse Klassiekers niet onder de indruk. Ze zijn van plan opnieuw naar de rechter te stappen.

De eerste zes weken na de herinvoering van de milieuzone krijgen overtreders nog een waarschuwingsbrief. Vanaf 18 september wordt boetes uitgedeeld van tachtig euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl