NOS NieuwsAangepast

Britse huisarts verdacht van 118 zedendelicten

Een voormalig huisarts in Londen wordt verdacht van 118 zedendelicten. Dat heeft de Britse politie bekendgemaakt. Het gaat om 65 verkrachtingen en 53 aanrandingen.

Een van de slachtoffers is een kind jonger dan 13 jaar. Volgens de Britse krant The Guardian heeft het vermeende misbruik plaatsgevonden bij in totaal 54 personen tussen 2004 en 2013.

De huisarts is een man van 47 jaar met een Indiase achtergrond, hij had een praktijk in het oosten van Londen. De politie arresteerde de man al eerder in 2013 op verdenking van aanranding, hierna startte een grootschalig onderzoek.

Gezinsplanning

Volgens de Daily Mail was de man sinds 2014 niet meer actief als huisarts. In 2013 was hem al verboden om nog langer met vrouwelijke patiënten alleen in een ruimte te zijn. Op de website van zijn voormalige praktijk staat "gezinsplanning" als zijn voornaamste interesse aangegeven en "is hij in staat om spiraaltjes te plaatsen en te verwijderen." Het is niet duidelijk of die ingrepen iets te maken hebben met de verdenkingen tegen de man.

Aan het einde van de maand moet hij voor de rechter verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl