door Ruud100 in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 20
  • 1073x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tja. Venezuela is momenteel geen pretje.

3
1 Slartibartfast

Wat betreft de behandeling van "vluchtelingen" zou misschien Aruba de hoofdzetel moeten worden. Met Nederland als een daaraan hangende provincie.

2
2 in holland

"De vluchtelingen worden gearresteerd en teruggestuurd. "

En zo hoort het !

5
3 B55

@3
Opvang in de regio was toch het devies?

4
4 Slartibartfast

@4 Inderdaad, zo stelde ook Dalai Lama. Men mag het met Dalai Lama eens zijn of niet maar het zou onverstandig zijn om de persoon die de Nobelprijs voor de vrede kreeg niet serieus te nemen. Hij stelde onder andere ;„Ook moreel gezien vind ik dat deze vluchtelingen slechts tijdelijk opgenomen moeten worden,” en gaat verder. „Het doel moet zijn dat ze terug kunnen keren om hun eigen land weer te helpen opbouwen.”

Bron : http://m.telegraaf.nl/buitenland/article/25911499/dalai-lama%3A-160%3B-8217%3Ber-zijn-te-veel-vluchtelingen-8217%3B

De EU weet het echter beter en heeft na zes keer topoverleg haar leider de wijze woorden laten spreken "wir schaffen das"

2
5 Ruud100

@3 ""De vluchtelingen worden gearresteerd en teruggestuurd. "

En zo hoort het !"

Ehmmmm.... dit gaat over Venezuela en Aruba, niet over Libië of Kos ofzo. question

20
6 tripomatic

@6 maakt niet uit dat zou overal moeten gelden
De legale weg volgen of anders niet

2
7 Ikke44

@5 "De EU weet het echter beter en heeft na zes keer topoverleg haar leider de wijze woorden laten spreken "wir schaffen das""

Wat hebben de EU en "Wir schaffen das" met Venezuela te maken?

16
8 tripomatic

@6 Dit gaat inderdaad over "vluchtelingen" vanuit Venezuela naar het Nederlandse Aruba. Ook het Nederlandse Curaçao stuurt illegale asielzoekers terug. De situatie in Venezuela is explosief momenteel; net als in veel Afrikaanse landen is er een politieke chaos en zoeken mensen een betere toekomst in een ander land. Net als op de Middellandse zee vlucht men op de Caribische zee naar Nederland door duizenden dollars aan mensensmokkelaars te betalen.

Bron : https://www.nieuwskoerier.nl/news/164186-kustwacht-curacao-onderschept-weer-vluchtelingen

0
9 Ruud100

@8 Geen idee, u legt het verband met Venezuela, dus verteld u het maar. Mijn reactie "wir schaffen das" gaat over het catastrofale idee* wat Merkel had over vluchtelingen-beleid en wat de EU uitvoert. De stelling is in @5 dat tijdelijke opvang en het terugsturen van vluchtelingen moreel juist is omdat (zo stelt Dalai Lama) ze aan wederopbouw van hun land van herkomst moeten werken.

Bron* : http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/07/schulz-slaat-alarm-wir-schaffen-das-was-slecht-idee-525901/

1
10 Ruud100

@10 "Geen idee, u legt het verband met Venezuela,"

Daar gaat dit artikel ook over.

7
11 tripomatic

@11 Ik snap uw redenering nu maar nee; dit artikel gaat niet over Venezuela, dat lees ik anders; dit artikel gaat over bootvluchtelingen aan de "Nederlandse" kust van Aruba. Deze vluchtelingen komen wel weleenswaar uit Venezuela maar zijn net als vluchtelingen uit Eritrea, Syrie, Somalie, Afghanistan, Nigeria via mensensmokkelaars naar Nederland gekomen.

Opvallend is dat de EU het vluchtelingenbeleid voor Nederland in Europa bepaald maar dus niet voor heel Nederland. De overzeese gebieden van Nederland houden zich duidelijke vast aan de vastgestelde wet-en regelgeving in het vreemdelingenrecht en verdragen waar men dat op het vaste land van Europa wil wijzigen.

Bron : http://nos.nl/artikel/2176454-pvda-vluchtelingenverdrag-niet-aanpassen.html

1
12 Ruud100

Er komen dagelijks bootjes uit Venezuela naar Curacao eb Aruba met verse groent en fruit, niks vreemd aan want zover ligt het niet uit elkaar (ong 20 km) dus een smokkelaar heeft men niet nodig. Een beetje plezierboot kan dat gemakkelijk aan. Wel uitstekend dat zij teruggestuurd worden!

0
13 gerrit

Aruba is geen Nederlandse kust !! Aruba hoort niet meer bij Nederland.

9
14 Tiidmasine

@14 , Aruba hoort wel degelijk bij Nederland:

Waaruit bestaat het Koninkrijk der Nederlanden?


Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit 4 landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. En 3 bijzondere gemeenten: Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/caribische-deel-van-het-koninkrijk/vraag-en-antwoord/waaruit-bestaat-het-koninkrijk-der-nederlanden

1
15 Ikke

@4 . Er is geen reden om te vluchten want er is geen oorlog in Venzuela. Van OPvang in de regio is dan ook terecht geen sprake. Als iedereen zijn land ontvlucht omdat hij met de heersende elite en politiek oneens is dan kan de hele wereld wel in beweging komen. Alsof wij zo blij zijn met Rutte en kompanen ? Dat wil toch ook niet zeggen dat wij dan massaal naar Engeland , België en Duitsland kunnen vluchten? Wedden dat wij dan ook teruggestuurd worden als we daar asiel aanvragen?

3
16 PFL

@16
(...) Er is geen reden om te vluchten want er is geen oorlog in Venzuela (...)
------> Die zit er wel aan te komen. Er is een groot gebrek aan voedsel en medicijnen. Het is daar momenteel beslist geen pretje.

(...) Alsof wij zo blij zijn met Rutte en kompanen ? Dat wil toch ook niet zeggen dat wij dan massaal naar Engeland , België en Duitsland kunnen vluchten? (...)
------> Momenteel heeft men daar niet te vreten. Dit kun je onmogelijk met de situatie in NL vergelijken.

5
17 Slartibartfast

@17 . Alsof in Nederland alles zo lekker gaat. Mensen die hun medicijnen niet krijgen omdat de verzekering het te duur vindt. ZZPers die dankzij Asscher hun werk kwijtraken, 60000 mensen die wekelijks naar de voedselbank moeten om te overleven en ga zo maar door. De Venezolanen hebben zelf op hun president gestemd ent zoals wij het met Rutte en kornuiten moeten doen zullen ze daar ook zelf orde op zaken moeten stellen als ze achteraf niet tevreden zijn met hun eigen stemgedrag. Vergeet niet dat de meerderheid der Venezolanen zelf deze nitwit aan de macht heeft geholpen. Dat kunnen ze alleen zichzelf verwijten.

4
18 PFL

@18 je hebt altijd veel te klagen..... Met welk land wil je ruilen dan? Welk land doet het zoveel beter dat het je geweeklaag relevant maakt?

17
19 Dian

Terecht zo moet het ook.
Oppakken en terug naar dr eigen land.!!

3
20 annie

@4
"Opvang in de regio was toch het devies?"

Zo zie je maar weer dat dat gewoon een stropop is voor @18 en co; een fake argument waarvan ze zelf ook weten dat ze daar alleen voor zijn te porren zolang Nederland niet binnen de "eigen regio" valt.

De hongerdood dreigen te sterven is volgens @18 geen geldige reden om elders je heil te zoeken; ze moeten hun hongerdood maar accepteren als een vent, toch@18 en co....

P.S.
Wat "en co" betreft; wie de schoen past....

9
21 Sjonnie

Heel erg raar dat het daar wel kan

1
22 knorkokkie

@14 Dat is onjuist. Aruba is een Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Bron : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/caribische-deel-van-het-koninkrijk

1
23 Ruud100

Vluchtelingen opvangen is prima, stuur hen naar Suriname, daar is nog heel veel werk in het verschiet, infrastructuur verbeteren?

4
24 Arkan

@19 . Wie zich aan een ander spiegelt, spiegelt zich zacht.
Het wanbeleid in ons land is absoluut en niet relatief tov andere landen. Wat andere landen doen is hun zaak niet de onze. Ik zie in ons land wanbeleid van Rutte en kornuiten. Ik zie in osn land mensen doodgaan omdat ze niet de juiste medicijnen krijgen, ik zie in ons land dat er wekelijks 60.000 mensen naar de voedselbank moeten. Wat andere landen doen staat daar los van.

3
25 PFL

@17 Dat daar enorm gebrek aan voedsel en medicijnen is, is te wijten aan jarenlang socialistisch beleid. Hetzelfde beleid dat ook door Roemer, eikeltjespyama Klaver en Asscher wordt nagestreefd.

4
26 Bokkerijder

@26
Ja? En dus?

2
27 Slartibartfast

@26
Klager en Asscher zijn met geen mogelijkheid socialistisch te noemen. Roemer wel maar die heeft nog nooit meegeregeerd.

1
28 Slartibartfast

@15 ikke

Aruba is een zelfstandig land binnen het Koninkrijk, zoals Australië een zelfstandig een zelfstandig land is binnen de Gemenebest.

Noemt u de kust van Australië ook de Britse kust? Nou dan. Dit artikel gaat over de Arubaanse kust en niet over de Nederlandse kust.

15
29 ~ Echelon II ~

@5 Mooie bijdrage ...

1
30 shym

@29 Ik dacht toch wel gelezen te hebben dat ze Nederland hulp hebben gevraagd bij de opvang zodat, ze door konden naar Nederland. Het ging niet over grote aantallen maar, enkele 10tallen toen. Blijkbaar worden dat er dus nu meer, Eigen verantwoordelijkheid voor Aruba lijkt me en dat lossen ze nu dus ook op door ze terug te sturen.

2
31 Saviro

venezuelen houden ze tegen(die vluchten echt) en de islamitische handophouders mogen allemaal komen en krijgen huis wijf uitkering..bahh

3
32 henry86

@32
Je bent zelf bahh, je gooit alles op één hoop en snapt er zoals gewoonlijk weer geen fluit van.

5
33 PuurHagelslag

@14 Dat is juist de BES eilanden bestaan uit Bonaire-St,Eustatius en St.Maarten en zijn provincie van Nederland

1
34 shym

@34 Dat klopt, en Aruba is een Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden; deel van Nederland, hoort dus bij Nederland.

Bron : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/caribische-deel-van-het-koninkrijk

0
35 Ruud100

@29 Dat klopt, Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden; het is deel van Nederland, de kust is daarmee Nederlandse kust. Als u dat Arubaanse kust wilt noemen zoals we de Zeeuwse kust ook specifieker aanduiden mag dat natuurlijk ook.

Bron : https://nl.wikipedia.org/wiki/Aruba

0
36 Ruud100

@16 Als u wilt vergelijken tussen mensen die in Europa als vluchteling worden opgevangen en mensen dan gaat de vergelijking scheef. De vluchtelingen die in Noord-Europa aankomen zijn vanuit het veilige Italie doorgereist naar het veilige Oostenrijk, naar het veilige Duitsland om vervolgens in het veilige Nederland te komen. De meeste vluchtelingen die in Italie aankomen zijn niet uit oorlogsgebied maar uit landen als Eritrea, Nigeria, Ghana, Somalie, Ivoorkust. Deze landen zijn net zo onveilig als Venezuela. Verschil is wel dat Aruba de vluchtelingen dus niet doorstuurt naar andere veilige de buurlanden maar de mensen die geen recht hebben op opvang als vluchteling terugstuurt.

Ter verificatie kunt u het reisadviesen voor de landen er even naasthouden.
Bron : https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/venezuela
Bron : https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/nigeria
Bron : https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/ivoorkust
Bron : https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/ghana

0
37 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Als ik meisje was zou ik niet tegen zo'n team willen spelen.Zou zeggen: ''Jullie hebben gewonnen zonder te spelen.''...

6 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Hendrianus
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Het duurt nog even voor de spreidingswet actief is, 'De provincies hebben tot 1 november de tijd om afspraken te maken met gemeenten. Op die dat...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@34 Hoe kom je daar nou bij?????...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Frans Dictatormans
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Who's fooling who? 🤔 😎 😂 🤣...

18 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

Israel doet wat het nodig vindt.VN of geen VNIs maar goed ook....

18 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@6 Yep, zo geschrokken dat HinderlijkeWalm zich niet meer kan verroeren:https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Froom-22...

20 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Querido not
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

@3 Of het een nazi methode is weet ik niet.Maar het is in ieder geval een daad tegen de menselijkheid - een oorlogsmisdaad - en het begint s...

21 minuten geleden geplaatst door Querido not

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@1 Tijd voor een nieuwe verzekering, De Secondestekort Aanvullende Tijdverzekering?...

21 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Schandalen zijn er overal.Of linksom of rechtsom.Nederland staat onder druk van Amerika.Amerika zegt: Schiphol mag niet krimpen,dus ...

22 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@5 Moet men ook gaan groeperen. Ben vorig jaar in een afgelegen deel van de Ardennen aangereden door een Mohammedaan (i.e. een Marokkaan), een z...

23 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

NK. App
Daniella Hemsley PornRedbone AnalSisters Best Friend PornPlaymate HunterKate RogalBooty SexAngela White Hd Porn VideosSexy Emily OsmentLela Star NakedRhiana TitsBaap Beti Ka SexItalian Sex PornPorn Fir HerMilf ScissoringSexy Nude ChicksPuteiro Pornسکس BrazzersGost XnxxGina Valentina Porn VideoHyderabad Telugu SexHot Public SexSexy PotnFree Orn VideosIndian Sex FlimsSexpisHistoire De SeceRose Leslie NudeHentaioverflowTenticsl PornSexy English SexXnxx StickerWww Bengali Sex ComFtvgirls.comWorld Star Hip Hop CandyVideos PornotravestiIceland PornographyBoor ChudaiForcegangbangLesbian Strapon Hard CoreSkinny Blond PornSissy Hypno TibePorn Games Itch.ioPornosexeLecheria 69Tushy XhamsterThe Dancing Bear XxxAntonella KahlloTeen Xxx HdChinese Teen PornPorn JattTamil Aunty Kiss VideosBrazzres Free PornBellesaHd Tee PornAfghani SexeFinnster PornLeafyishere NudesArab Aunty PornBigassblackgirlsGay Porn BlogXhamwsterNaked Addison RaeXmaster Hindi AudioAnonymous PornChloe Cherry OnlyfansPillow HumlingGay Porn In Public ShowerRedit DeepthroatPoprno RetroOlder Women NudesMiranda May NudeXmaster Sex VideosTamilvideosexTarivishu23Desi Massage SexRomantic Love SexTeen Sex FilmHollywood Sex Short MovieSerena Santos And Sawyer CassidyJapanese Nude ModelsDog Fucks CatDaddy Mommy Daughter PornBeurettes SextapeHqs PormoPornô Gay BrutoXxx Big BoobsDatbitchbarbie PornCardi B Nudes LeakedAnkita Dave VideoMom NtrNude Strip DanceMia Malkova BlowjobMommy Wants To BreedVr Porn AsianXhamsert XxxGuys Porn StarXxx 500Indian Ladies Bathing VideosSarla Bhabhi HotPornstars On TiktokPornosy.plRexporn HdSexiest SuccubusPakistani Chudachudi VideoVedeo BokepBeeg 18Mouth Xxx VideoSilk Smitha SexPlayboy ShowsBlack.mom And Son PornBigaasesSexo Gratis Com NovinhasGardevoir HentPorn Casero MexicoPornos TiktokJennifer Anoston PornTranny OnlyfansHtml Sex GamesWwwxxx.videoscomSaweetie Nudes国产 AvPorn Hd Comicsえ ろアニメNithyananda Sex VideoJapan Ki Blue PictureBallbusting BootsPotnografia GratisJoseline Hernandez NudeCarti B PornBiggest Tits In The WoldVeronica Avluve PornBaeoocamLana Blacked21naturals.comFroday AdPhoenix FellingtonMiss Lexa BbcHelen Parr NudeMalayalam Aunty Hot VideosPorn AndhraCondomxxxKiribakuSun Sex VideoBangla CodacudiLeena CooperSandy QueenofswordsXhamaster HdSssniperwolf NakesAunty Sex HardSauth Xxx Video