Ga naar Content
Noord-Holland

Man scheurt met gloednieuwe auto: rijbewijs kwijt na anderhalf uur

2 augustus 2017, 22.10 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ZAANDAM De bestuurder van een gloednieuwe en waarschijnlijk peperdure auto heeft ongetwijfeld veel spijt van het testritje dat hij vanmiddag met zijn nieuwe aanwinst maakte. Nog geen anderhalf uur na de aankoop kon hij direct zijn rijbewijs inleveren.

De man reed op de Thorbeckeweg in Zaandam met een snelheid van 110 kilometer per uur terwijl daar maar 50 kilometer per uur is toegestaan. Op dezelfde weg scheurde hij ook nog even over een doorgetrokken streep en vergat hij bovendien richting aan te geven toen hij van rijstrook wisselde.

Lees ook: Bierdrinker (22) negeert tip agent en raakt rijbewijs kwijt

Daar bleef het niet bij, want op de kruising van de Verlengde Stellingweg in de richting van de A10-Noord haalde hij rechts in over de vluchtstrook en drukte vervolgens weer vol het gaspedaal in. Hij ging zo snel dat agenten in de auto achter hem, gehinderd door het drukke verkeer, met moeite bij konden blijven.

Lees ook: Automobiliste blaast zeven keer zoveel als toegestaan: rijbewijs kwijt

Toen ze de hardrijder uiteindelijk bij een tankstation in Amsterdam aan de kant hadden gezet, bleek de man de auto anderhalf uur eerder te hebben gekocht. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en voor de snelheid en het gevaarlijke rijgedrag is proces-verbaal opgemaakt.