Bende wil illegalen per vliegtuig vanuit België naar Engeland smokkelen

© Jan Vorsselmans

De Nederlandse politie heeft negen personen opgepakt die mensen per vliegtuig naar Engeland wilden smokkelen, via het Belgische vliegveldje van Zoersel-Westmalle. Zo bevestigt een politiewoordvoerder.

cds

De bende had twee Engelse piloten ingezet die zich met een klein vliegtuigje eerst van Nederland naar België begeven. Daar zouden ze veertien illegale Albanezen oppikken, onder wie drie kinderen, die ze dan naar Engeland zouden vliegen. Maar nog voor het vliegtuig in Nederland vertrok, kwam de politie tussen. De bende mensensmokkelaars, onder wie twee Nederlanders, verschillende Albanezen en de twee Britse piloten, werd daarbij opgepakt. De illegalen, die 1.000 euro per persoon zouden betalen, zijn voorlopig ondergebracht in een asielcentrum.

De vlucht zou niet zonder gevaar geweest zijn. Het toestel kan officieel maar acht personen vervoeren. Volgens de Nederlandse politie is dit het eerste geval van mensensmokkel per vliegtuig. In ons land heeft de politie geen weet van mensensmokkel op die manier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen