door Havermout in Internet  ·  37 Reacties

  • 5
  • 1029x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik wens ze veel succes. Torrents zijn an sich namelijk niet illegaal. Van een willekeurig tekstbestandje of zelfgemaakte foto kan ik ook een torrent maken. Die is NIET illegaal.

2
1 Scholar002

@1 Inderdaad, Maar het gaat hoogstwaarschijnlijk om torrents van copyrighted films. Torrent (het protocol) op zich is niet illegaal.

0
2 DikkeTor

Er zijn nooit zoveel mensen naar de bioscoop gegaan, er is nooit zoveel verdiend met films. Wat lopen zij dan te zeuren over torrents. Denken zij nu echt dat er ook maar 1 persoon in Nederland te vinden is die een film zou gaan kopen als deze niet meer te downloaden zal zijn. Forget it.

1
3 rlw

@3 Dat is best paradoxaal, omdat illegaal downloaden niet legaal is. Stel, jij hebt een film gemaakt, dan is het niet eerlijk dat de ene er wel voor betaald en de anders het gratis illegaal kijkt.

En u heeft gelijk, de bedrijven kijken alleen naar verloren inkomsten en niet andersom (iemand die het illegaal gezien heeft het wel erna gekocht had).

6
4 DikkeTor

@1 of dat je honderden pc games hebt gekocht maar geen dvd speler meer in je pc kast hebt. Ik heb op dat punt betaald voor de rechten voor die game op dat platform. Downloaden die handel. klaar uit anders rechtsbijstand en procederen en terug kaatsen met reputatie/imago schade vanwege werk en verminderde inkomsten door deze schade!!!

0
5 Whackhack

Hoe lang gaan ze terug? 10 jaar of korter?

0
6 xativa

Aha Dutch filmworks, zoiets als een patenten trol maar dan met films , Jaja!

Ik zou ook vasthouden een een businessmodel uit het jaar kruik

0
7 BUZZDDT

En ook hun DENKEN dat iedereen die de film download er anders voor betaald zou hebben in de vorm van bioscoop of huren. En daar begaan ze een verschrikkelijke denkfout!

0
8 upanddown

@6 De gegevens worden niet zo lang bewaard dus 10 jaar is niet mogelijk.

Ik vraag me af hoe ze iemand willen veroordelen op een open wifi.

@3 jij hebt wel gelijk dat door het internet film veel meer in trek zijn en ook ik heb vroeger gedownload maar de goede films heb ik daarna de DVD gekocht en voor een groot deel dat ik ze graag steun om meer films te maken. Ook heb ik andere DVD gekocht van de zelfde filmsterren omdat ik de andere film goed vond. In mijn geval heb ik door het (toen nog legaal) downloaden juist veel meer dvd gekocht.

0
9 TheoTheo

Fijn.
Maar dan geen subsidie meer
voor Dutch FilmWorks.

0
10 Weetal

@9 Juist. Als ik illegaal wil downloaden, dan doe ik dat niet thuis via mijn geregistreerde internetaansluiting. Er zijn eenvoudige manieren om onvindbaar te zijn.

0
11 kritischelezer

Hypocriete lui .. daar werden in het verleden gewoon films uitgewisseld met leveranciers.
Opbokken nu ...

0
12 EerlijkheidDuurtHetLangst

een provider mag persoonsgegevens niet verstrekken aan derden.
verder kunnen ze je toch niet vervolgen om een download.

0
13 ongelovenloos

Ik snap de minnetjes niet zo. Het lijk bijna alsof privacy en downloaden zo onschuldig is tegenover copyright.

Wat moet er anders? Hoe.
Omdat niemand zit te wachten op een organisatie die gegevens gaat vastleggen van downloaders (ja maar ik gebruik een vpn en mijn provider gaat gegevens niet afstaan dus..) etc.
Wat moet er anders?

1
14 DikkeTor

BTW, iedereen kan IP adressen vastleggen van downloaders. Dat is 0 probleem. Je veiligheid gaat zijn dat jouw internetprovider niet zonder rechter informatie over jouw locatie gaat doorgeven.

Echter zou je het ook eens om moeten draaien (ja ik heb de film gezien en nee ik ga het niet kopen).

Internet leek zo veilig question

Mij persoonlijk maakt het geen moer uit, ik ben zelfs voor zware straffen tegen downloaders omdat het dan gewoon de onderwereld in gaat en ik geld kan vragen voor een gebrande dvd question Zoals vroeger.

1
15 DikkeTor

@10 Een distributeur krijgt geen subsidie....

0
16 PipoDeC

Typisch dat het *de* producent / distributeur is waar iedereen die films koopt een hekel aan heeft, omdat ze meestal een zwaar belabberde kwaliteit leveren. Serieus, ik koop veel Blu-Rays, maar als ik DFW zie staan dan sla ik het over, want daar heb ik te vaak m'n hoofd aan gestoten. Dan importeer ik liever een versie die beter is.

Zelfs Dick Maas heeft in de media geklaagd dat dit bedrijf niet de moeite nam om goede kwaliteit te leveren toen zijn films eindelijk op HD beschikbaar kwamen. Om moedeloos van te worden.

Ik betaal graag voor content. Maar het moet dan gaan om kwaliteit.

Ik vraag me overigens altijd af hoe dit soort zaken afgehandeld worden. De ironie is dat de aanklagers ook Torrents moesten downloaden en gebruiken om IP addressen te vezamelen. Daarbij wordt dan waarschijnlijk nauwelijks zelf gedownload: De film komt dan niet helemaal binnen. Je zou verwachten dat zo'n partij dan wel moet kunnen bewijzen dat de downloader de film wel helemaal binnen heeft gehaald. Of is een niet te kijken bestand ook al inbreuk op de rechten?

0
17 PipoDeC

Bij zulke berichten krijg juist meer zin om , meer te gaan downloaden , persoonlijk ...

Denk niet dat ik uniek ben hier in.

0
18 MarcusCole

@18 : Vroeger wel , maar er is gewoon weg niets meer dat de moeite is om te downloaden.

1
19 solidsteel

En terecht,een film maken kost ook geld.

2
20 moya155

Ik heb in het verleden ook wel eens een film gedownload, maar ik vond het veel te veel gedoe. Ik gaf en geef de voorkeur aan de bioscoop, dvd's of thuis via on demand kijken.

0
21 thestranger

maar waar leggen zij de grens? ten eerste kan men aan een torrent link niet zien wat de content is!
dus dat zou beteken dat ze alle torrent downloads vanaf nederlandse IP adressen opgespoort dan wel bewaard moeten worden.
Ten tweede ben ik dan wel benieuwd hoe goed zij zich dan gaan beschermen tegen aanvallen, Het lekken van informatie van derde vanaf jouw systemen is behoorlijk strafbaar gesteld!
Ten derde gaat men dan uit wijken naar beveiligde verbindingen waar ze geen toegang tot zullen hebben.
Dus ik zie het gewoon als bangmakerij van Dutch FilmWorks en een manier om de media te halen.
Gezien de films die zij hier op de markt gebracht hebben zie ik daar ook geen echte kaskraker erbij zitten dus de schade die zij hiervan hebben zal zeer beparkt zijn. Is gewoon weer een verkapte manier van geld verdienen zoals brein (het geld zal dan echt niet bij de eigenlijk rechthebbende belanden)

0
22 psje

@20 Waarom zijn de boetes dan zo hoog? Een bioscoop kaartje kost gemiddeld 7.50 a 10 euro's
Weet je wel hoeveel films je moet gedownload hebben om een bedrag van laten 150 euro te rechtvaardigen? (dit is trouwens de boete per film)
Daarnaast zal er net zoals bij brein aardig wat aan de strijkstok van deze organisatie blijven hangen.

0
23 psje

Nu er netflix HBO en videoland er zijn zie je aangezien het betaalbaar is dat steeds meer mensen op deze wijze kijken en het downloaden in een rap tempo aan het verminderen is.
Bewijst wel dat men ervoor wil betalen echter niet zoveel als de filmindustrie er voor zou willen hebben. De meeste films hebben hun investering met de premiere alweer terug verdient. Waarom moet er dan nog een keer zoveel op de uitgebrachte film (na half jaar) verdient worden

1
24 psje

Er is altijd heel veel discussie als het gaat om het downloaden omdat het op allerlei gebieden heel lastig juridisch in elkaar zit en ook technisch niet zo eenvoudig is. Wat DFW doet is zelf een film via Torrent verspreiden en iedereen die bij hun die film download daarvan wordt het IP adres genoteerd. Het probleem is alleen dat DFW zelf toestemming heeft van de rechthebbende (dat zijn ze in veel gevallen namelijk zelf) om die film op torrent te verspreiden. Als de eigenaar van een film zelf de film verspreid dan is het heel lastig om aan te tonen dat mensen die film downloaden uit illegale bron. Wat jouw computer doet is een vraag sturen naar de computer van DFW om bestanden terug te sturen. Als DFW zelf dan die bestanden gaat terug sturen en DFW is de eigenaar van die bestanden dan kan je toch moeilijk de gene gaan veroordelen die die bestanden opvraagt. Vragen staat vrij, en antwoorden daarbij.

0
25 RazorBlade

Dutch Filmworks. Hahaha. Ja, daar zullen vast veel kwaliteitsfilms van worden gedownload. question

1
26 Chauvinist

Oh ennuh, als er niet illegaal gedownload mag worden, betaal mensen lekker de toeslag voor gegevensdragers terug

1
27 Chauvinist
28 Doehetlekkerzelf

@28 Aanvulling: was bedoeld voor de vorige posters hierover

OT: of het gaat werken. Zo geweldig zijn die films van Dutch Filmworks nou ook weer niet.

0
29 Doehetlekkerzelf

Nou dan koop ik never nooit meer iets van dutch filmworks simpel... Als genoeg mensen dat doen zijn ze binnen no time kapot.

9
30 Dian

@22 Men download gewoon de torrent, opent deze (al dan niet met upload tot 0 gethrottled) en slaan de IP adressen van alle peers op.

0
31 PipoDeC

@30 : Mensen kunnen dat niet. Zelfde voor alle klimaat gekkies. En maar zorgen maken over het klimaat en hun onderbuik leeglaten , maar niets veranderen in hun gedrag ten gunste van het klimaat.

1
32 solidsteel

@26

Dutch Filmworks betreft een distributeur met een reeks aan bekende titels die het uitgeeft, zoals BBC Earth-producties, waaronder One Life, Frozen Planet en Planet Earth maar ook commerciële Amerikaanse speelfilm producties, dus ja,daar wordt heus wel het één en ander van gedownload...

Downloaden mag inderdaad, maar het verspreiden van illegale content mag niet en dat is toch in essentie wat torrent bestanden doen bij de persoon die een film download. Tijdens het downloaden upload je bestanden immers....

Maar goed, ik denk dat het downloaden van content zich vanzelf oplost naarmate er steeds meer online diensten komen die tegen een gering bedrag toegang geeft tot duizenden files.
Wat nu nog rest, als filmliefhebber die ik ben, zijn streaming diensten die films aanbieden die 'ik' graag zou willen zien, Netflix heeft veel te weinig en 90% van wat ik graag zie bieden zij niet aan. Hulu wel, maar dan moet je weer omslachtig te werk gaan om dat illegaal operationeel te krijgen in Nederland.

Het is echter, denk ik, een kwestie van tijd. Nu hebben grote distributeurs allemaal rechten opgekocht die altijd voor enkele jaren geldig zijn. Dat verklaard ook waarom alles nog steeds zo gefragmenteerd wordt aangeboden, Hulu hier, HBO daar,Netflix zus, Amazon zo.... elk met een specifiek aanbod waardoor je als klant voortdurend moet kijken welke aanbieder de meest interessante opties heeft te bieden wat content betreft.

Daarom vind ik kopen van filmdragers (blu-ray's en dvd's) nog steeds een optie, wat ik al eerder schreef, genoeg filmtitels die je alleen bij labels kunt kopen die online niet worden aangeboden en zelfs niet te vinden zijn middels torrents.

11
33 Drumpf

@32
Nou, wat let je? Je weet waar het malieveld is, ga demonstreren. Wachten op wat 'anderen' doen voordat je zelf iets gaat ondernemen is gemakzuchtig.

9
34 Drumpf

@34 : Je snapt er echt niets van.

1
35 solidsteel

@35

Enlighten me, gij orakel question

9
36 Drumpf

@35

Feit is de DFW last heeft van content wat wordt gedownload waar copyrights op zit. DFW staat daarin natuurlijk niet alleen. Ik ben van de oude stempel, wanneer je een product maakt dan beschik jij over de rechten, wanneer jij stelt dat een product, €20,- kost dan is dat de prijs; klaar.
Wanneer anderen daarmee aan de haal gaan om het illegaal te downloaden dan kan ik me goed voorstellen dat de rechtmatige eigenaar daar maatregelen tegen neemt, niet bepaald rocket science.

Of het gaat werken is een tweede, ik denk van niet gezien de hoeveelheid mensen die downloaden en de hoeveelheid servers die bestaan. Ik denk dat DFW zich veel beter kan richten op het afsluiten van meer contracten met online distributeurs, zodoende krijgen ze concreet nog geld voor hun producten en wordt het voor de consument aantrekkelijker om een abonnement te nemen op bijvoorbeeld Netflix, HBO, Videoland, Hulu enz...

Zelf heb ik een abonnement op Netflix, HBO en tijdelijk een abonnement op Videoland omdat ik de laatste serie van TwinPeaks nog wil zien. Maar het liefst zie ik Hulu verschijnen in Nederland.

9
37 Drumpf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

3 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

4 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

5 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Oriya PornXxx AnmeNavajo PussyRealskibriIlagefapPornos So CoroasNicole BexlyPussy Shavi GDani Daniels GifAsian Gy PornBangla Xx VdeoXxx Brezzar ComSunny Leone All MovieTiffany ShepisBulge FlasherHot Srx SceneLena The Plug Leaked VideosThw Fappening BlogVolleyball CameltoesDubai Malayali SexGay Sucker PornApk PornosTxxx.c OmVyvanle OnlyfansFirst Time GayV IdeopornoGirlxxXxx Mom San VideoGanyuhentaiSweetleonaferriRomance With NeighborOnline HentaigamesFilm Pornos GratuitDisree DulcePorn WorldTelugu Speaking Sex VideosAmerican Sex MassageSexual Video MoviesEscorts Nesr MeWorship PornAustralia X VideoGroup ChudaiMuslim FuckNulaka ManchamBettybondageJapanese Uncensored Porn MoviesKrista Allen NakedGroup Sex ClubPorn.for.womenDesirea SpencerXxnx BfBang Xxx VideoBigasslatinaParris Hilton Blow JobHentai BostfrMulheres De Anime PeladaKat Dennings SexForgivemefather XxxGood Sex MoviesFarting FacesittingViolet MyerssexWife Shared DpPorn Site FreeP Orno.comHentia AssSuzanne Somers PlayboyGabrial Union NudeMia Khalifa Mobile Number李天宜Hardcore Hd PornFamous Sex TapesMaken KiHoney Moon SexKajal Sex Videos HdTamil Actress Nayanthara Sex VideosPakistani Desi Porn VideosTrannyblowjobsBrittany AndrewsXxx Sex Hd ComXnxx FingeringCathy HaveanGropinginpublicGay CreampiecompilationSex With Indian BhabhiPussy ChutNatural PornstarsRandom Porn GeneratorMoka ErikaVeronica Avluv NudeCasting Curvy OnlyfansDigpornAmateur PornosAadultworkDenise MilaniPamula RiosFlexible PornNaked GirlaDefiantpanda NudesBad Dragon AustinPorn 300 IndianDesi Saree NudeWhere To Find A EscortFree Porn Perfect PornPov BlwojobQuean PornMasala Sex VideosSania Mirza XvideoAsianxbookPurn Hub HdBunny ColbyyDancingbear Full VideosFilms Pornos Français Gratuitسكس عرViral.porn HubBreezy Bri ExcogiCogida RicoTryonhaulMaasag XxxXxx Son And MomJesse_switch肉漫Mha Porn ComicMrs PoindexterTarzan Sex SceneGangbang Di EmergenzaVideos PornotransexualAbella DnagerPoran Sex VideoXx Six Video89 Sexy VideoPornhub OnlineFamily Desi SexBrother Jerking Off To SisterPeeing In Her PantiesCoco Nadia NudeAlien PornKitchen Room Sex VideosIndian Girl Sex Porn VideoNaked BabysitterDlsiteManga18.cpubJosefin AsplundPorn FindVamessa BlueBoy And Girl SaxSnkh-031Isabella Buscemi NudeSpringdad MaintenanceLatest Hindi Blue FilmIndian Thief Porn