door Havermout in Buitenland  ·  42 Reacties

  • 4
  • 938x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik vraag me zo opeens af; is de reden dat May zo koppig vasthoudt aan een harde brexit, in weerwil van vele experts en eigen partijleden, inclusief pro-brexiters, wellicht dat ze aanstuurt op een mislukken van de onderhandelingen en terugkeer naar de EU?

11
1 d6072b01

@1 Voor het referendum was ze in ieder geval tegenstander van een brexit.
Het komt me niet waarschijnlijk voor, maar helemaal uitsluiten doe ik het ook niet.

2
2 LanCaster

Over welk vrij verkeer van personen heeft ze het dan? De UK is toch nooit bij Schengen geweest? Ik kan nu ook alleen het land in via de controle. Wat is dan straks het verschil met nu?

0
3 wjbr

@3 misschien wil ze een visumplicht invoeren..?

1
4 Remkraan

@3 dat je aan meer eisen moet voldoen om een werkvergunning te krijgen als EU burger.

0
5 Trompetsignaal

Ik voorzie toch hangende pootjes.

9
6 W. Anstalt

Tien/twintig jaar te laat.

8
7 Spraypaint

Dus toch een harde Brexit en geen Britse aardbeien met slagroom op Wimbledon. En de kankermedicijnen worden in GB fors duurder. Want dat is de wil van t volk.

6
8 Trompetsignaal

* Verwijderd door de redactie *

9 Undertaker

Hoera minder dronken Britten in Amsterdam!!!

3
10 Trompetsignaal

@3

Binnen de EU heb je als staat de vereiste om vrij verkeer van personen toe te staan.
Dat willen ze nu dus afschaffen voor het VK.
Maar aan de andere kant willen ze wél bij het vrije zakelijke verkeer blijven binnen de EU. Tja, dat is van twee walletjes eten en daar gaat de EU, volkomen begrijpelijk, niet mee akkoord.

4
11 Aufklärung

Waarschijnlijk zullen nog meer Europeanen versneld het zinkend schip verlaten,
https://www.theguardian.com/politics/2017/jul/28/brexit-the-eu-nationals-exiting-britain-a-bit-of-me-is-dying-but-i-cant-stay

1
12 kenny013

* Verwijderd door de redactie *

13 Undertaker

@9

Nee, dan mag het VK gewoon toeslagen betalen, zoals elk ander land buiten de EU.

Succes gewenst daar, waar het VK het leeuwendeel afzet in de EU.

4
14 Aufklärung

@11 Maar dit betekent toch niet dat je straks niet meer op vakantie kunt naar de UK, of een weekendje Londen doen zonder visum, of wel? Lijkt me toch wat onwaarschijnlijk, is mijn eerste gedachte...

0
15 wjbr

* Verwijderd door de redactie *

16 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

17 Undertaker

@9 Britse humor of serieuze vraag.

Ik geloof niet dat de Brexit een kogel waard is ook al zal ook NL er economisch onder lijden. Die Britse angstbeelden van Hitler of Napoleon bij Calais zijn folkore.

3
18 Trompetsignaal

@15

Wel nee.
Als in 1950 kon je naar heel wat landen in Europa met alleen een paspoort.
Toen was er nog geen sprake van dat vrij reizen akkoord.

PS.
In veel landen bleef dat paspoort vereist, want het gold al verplicht legitimatie middel.

0
19 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

20 Undertaker

@16 we zullen t zien. Op termijn lost t zich ongetwijfeld op. Maar het is wel duidelijk dat je t Brexit nieuws niet of maar selectief gevolgd hebt. Of niet veel basiskennis van internationale economie hebt. Door Brexit verandert de competitiviteit van diverse sectoren. Seizoensarbeid in VK wordt duurder door beperkter aanbod. Vandaar die aardbeien. Bij vertrek uit Euratom (harde Brexit) verliezen Britten voorrang bij radioisotopen, waarvan er wereldwijd een tekort is. Vandaar verhaal over kankermedicijnen. Staat in openbaar advies van brits ministerie als waarschuwing tegen Brexit.

1
21 Trompetsignaal

@16

Prima. Mogen ze doen.
Maar dan weten ze ook dat ze minder winst maken dan bij de EU.

Of denk je dat het hele transport + invoerkosten naar China en de USA meer opbrengt dan vrije handel in het continent waar men toe behoort?

2
22 Aufklärung

@16
"The top export destinations of the United Kingdom are the United States ($54.7B), Germany ($39.5B), Switzerland ($32.5B), China ($27.6B) and the Netherlands ($23.9B). "
Knap als je 1/3 van je top 5 export, 63,4 miljard $, binnen 2 jaar zomaar 'even' ergens anders wegzet.
Als hun dat zo 'makkelijk' lukt, hoeft Nederland zich al helemaal geen zorgen over wegvallende export te maken.
Overigens meer dan 40% van de totale export, $426 miljard, gaat naar de EU,$ 230 miljard.

Bron:http://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/gbr/#Exports

1
23 kenny013

Als er nog IETS echt Engels in Engeland moet overblijven, is dat de enige weg.

8
24 Wendel

@16 ze kunnen pas nieuwe handelsakkoorden sluiten na 2019 als de Brexit definitief is. Ze mogen nu helemaal niets en met niemand gaan onderhandelen over een handelsakkoord omdat ze nog tot de EU. behoren en die heeft al een handelsakkoord en een hele beste ook.

En verder heeft GB niet zoveel te bieden hoor. bijna alles moeten ze importeren en met de zwakke Pond en die in 2019 nog een stuk zwakker gaat worden wordt de import vrij kostbaar.

2
25 Fresh

@1 ik denk eerder dat zij aanstuurt op een gedwongen "aftreden" zodat zij de hete kolen niet meer uit het vuur moet halen. Zij was van begin al een tegenstander van de Brexit. Dit is mogelijk haar way out ! De brexit zal voor veel impopulaire zaken gaan zorgen en ik zou niet graag in de schoenen willen staan van de politicus die ze zal moeten gaan uitvoeren. dit is politieke zelfmoord (dus zo dom is May niet ze wil met geheven hoofd en zonder schuld uit deze procedure stappen)

0
26 psje

@16 Bij een harde brexit is bijvoorbeeld het luchtverkeer nog niet geregeld ! Dus de Britten verliezen het recht om in dan wel over lhet uchtruim boven de EU te vliegen! Tevens verliezen ze de toegang tot onze havens Deze zaken kunnen pas geregeld worden na 2019! En als de besprekingen dan pas moeten beginnen zetten ze zich wel in een aardig isolement want het maken zulke verdragen kost jaren!

1
27 psje

@25 helemaal mee eens groten deel van hun economie draait om service verlening (bankwezen) en veredelen van grondstoffen. Service verlening zullen andere landen weinig tot niks aan hebben aan gezien deze service toegespits is op de EU maarkt waar zij dan geen vrije toegang meer toe hebben! Sterker nog ze hebben geen veto recht meer in de nieuwe regels. Deze grondstoffen komen grotendeels uit de EU! Voor de EU zal het niet simpel zijn maar wij kunnen zonder de VK bang dat het anderom niet zal gelden.
De Britten zullen strak (eigenlijk nu al) merken dat ze veel en veel minder krijgen voor hun pond.
En wat voor de EU burger geld geld ook voor de Britten! Let wel er zitten momenteel ruim 1 miljoen Britten op het vaste land van de EU Dit zijn geen seizoen arbeiders (zoals de mensen in de VK uit de EU)maar duur betaalde werkers (veelal hoog geschoold) die dadelijk niet zo 1,2,3 een ander baantje zullen vinden in de VK. Tijd zal leren wie het in deze aan het kortste eind zal trekken. Maar de tijd die ze nu verliezen krijgen ze niet meer terug en momenteel lijkt het erop dat de tijd met de britten mee is

1
28 psje

@28 en vergeet al die Britse pensionada's niet in vooral Frankrijk en Spanje. Die moeten straks hun pensioentje gaan omzetten van een waardeloos pond naar een dure euro. Om maar niet te denken aan de mogelijkheid dat ze de EU uit zullen moeten.

2
29 streek

@6 dan ken jij de Engelse mentaliteit niet. Die komen niet meer terug. NO WAY.

3
30 Mijn waarheid

De huidige stand van zaken is dat na een Brexit het overgrote deel van de financiële sector zal vertrekken uit Londen. Dat is een kleine12% van het totale britse BNP.....
http://www.nu.nl/brexit/4847403/overzicht-gaan-in-londen-gevestigde-bedrijven-doen-brexit.html

Dit gaat Peter and tracy héél véél pijn doen. Ik heb eigenlijk best te doen met die arme mensen die nu al amper rond kunnen komen.
En dat allemaal vanwege een luldebehanger die het allemaal wel even zou gaan regelen. Zonder plan, zonder back up. Met populistisch gebral wordt de complete economie van het VK te grabbel gegooid.

Ze moesten die farage met pek en veren van dat eiland trappen. Wat heeft die man een gruwelijke schade aangericht.

2
31 Janzzen

@15 en daarmee draaien ze ook de toeristen industrie de nek om!

2
32 psje

@30 Ze hebben zich toch ook voor tot een brexit laten verleiden vanwege de zogenaamde besparingen die het met zich mee zou brengen. Beteken dat een Brit ook eerst kijkt wat het hem kost en opleverd Dus uiteindelijk zullen ze toch voor hun beurs gaan en proberen de brexit ongedaan maken.

1
33 psje

@15 @32 De UK is nu ook non-Schengen. Om de UK binnen te komen als toerist moet je nu ook bij de grens wachten totdat je paspoort, intenties en identiteit vastgesteld zijn. Een visum toevoegen voor een toerist zal nauwelijks een extra belemmering zijn, Visa worden tegenwoordig vaak via internet aangevraagd zoals bij de USA (ESTA).

1
34 Ruud100

@20 Je gelooft de Brexit propaganda echt? Laat me raden, het bananen verhaal van Johnson geloof je ook? Of het verhaal dat Engelse visverkopers hun vis bij de Latijnse naam moesten verkopen. Of het dubbeldekker verbod. De Bombay Mix. Eurosausage. Allemaal voorbeelden van EU regels die niet bestaan maar wel gebruikt zijn als anti-EU argumenten.

1
35 Ketter

@34 Even een dagje engeland zal er niet meer in zitten! Gezien de regels die de VK in wil gaan voeren aangaande vrij verkeer (lees geen)
Het nieuws van afgelopen tijd gevolgt aangaande Schiphol? Gezien de aangescherpte regels geeft het alleen maar lange rijen en dan hoeven de mensen niet eens visa te hebben
Een ander probleem voor de engelsen zal zijn de bijhorende ICT zijn. Ze hebben namelijk nog helemaal geen systeem voor dit geheel en de ervaring leert ons dat voor dat je dit voor elkaar hebt je jaren verder bent. Dus in de eerste jaren na een brexit zal men veelal te maken hebben kinderziektes en alle gevolgen ervan (wat negatief zal werken voor de toeristen industrie)

0
36 psje

@36 en nog een kleine aanvulling hierop:
En wat gaan de prijzen doen van de vliegtickets naar engeland toe! Denk dat het goedkoper zal zijn om naar Griekenland enzo te gaan.

0
37 psje

Laten we Britten dan ook weer gewoon een visum aanvragen?

9
38 Dian

@36
Grotendeels mee eens, maar het is nog maar de vraag of Engeland zal vasthouden aan de regels die vrij verkeer van mensen teniet zal zoen. Je kunt het heus zien als onderhandelingstactiek aangezien ook de EU baat heeft bij een vrij (handels)verkeer met Engeland.
Ook niet ondenkbaar zijn clausules, zo kan het best zijn dat burgers afkomstig van "aangrenzende" buurlanden zoals Nederland en Frankrijk wel sneller Engeland inkomen. Dit is ook in het belang van Engeland zelf, want de grenzen dichtgooien kan de EU natuurlijk ook en dat zou vooral voor de Engelse economie zeer veel financiële schade opleveren.

Kortom tijd zal het leren. Ik acht zelfs de optie die @1 opperde niet onwaarschijnlijk. De Brexit is financieel feitelijk gezien voor niemand goed en in het bijzonder voor de Britten zelf.

7
39 Drumpf

Inmiddels lijkt het er op dat May de vlucht vooruit gekozen heeft, in de hoop zo een eenheid te creëren naar buiten die er in de vergaderkamers niet is. Direct nadat May premier was schreef ik dat ze historisch of als een van de grootste of als een van de beroerdste de geschiedenis in zou gaan. De kans dat ze als briljant strateeg en staatsvrouw de geschiedenis ingaat is nu wel miniem te noemen. Sterker nog, met een beetje pech draait ze de conservatieve partij die tot voor kort electoraal gebeiteld zat de nek om.
Zelfs de kansloze Corbyn, ooit gezien als loser der losers, troeft haar electoraal af.
Soms kan het individu het verschil maken in de wereldgeschiedenis, maar n dit geval niet ten goede.

0
40 Trompetsignaal

@39 Ja, en nog een hele leuke: Ierland. Ierland en de UK vormen nu onderling een soort mini-Schengen, waartussen vrij verkeer, eveneens zonder paspoortcontrole, mogelijk is. Maar Ierland blijft gewoon in de EU en er is straks dus nog steeds vrij verkeer (met paspoortcontrole, want non-Schengen) tussen de EU en Ierland. Dat betekent dus dat de grens tussen Ierland en Noord-Ierland hermetisch dicht zal moeten. En dat is een landgrens. Hetzelfde als wanneer wij een muur tussen Nederland en België of Duitsland zouden moeten bouwen. Ik 'wens' ze veel succes daarmee.

0
41 wjbr

@41 Dat is een van de grootste politieke "bommetjes" onder de Brexit. Het is dan ook heel pikant dat May juist met de noordierse protestanten regeerafspraken gemaakt heeft.

0
42 Trompetsignaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Tekort? Te veel!...

1 minuut geleden geplaatst door Slavink

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@8 Voor mij zijn het mensen. En daar praat je gewoon met respect over.Waarom transgenders niet respectvol zouden zijn naar vrouwen is mij een...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@25 ik vrees dat ik het artikel verward heb met een een bericht van gisteren, ik dacht bij de NOS. Over Palestijnen, een strand, Israelische sol...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Wel een erg tendentieus en ophitsterig geschreven artikel....

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@21 Wacht ff hoor ... 🤔gebruik jij nu de woorden intolerant en racistisch? 😂...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@7 Hoe dan ook. . . . het zijn voor mij "omgebouwde kerels".Ik vind hen juist niet respectvol naar vrouwen. ...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Slavink
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Ja, moslims zullen nog veel vaker hun wil opleggen. Hun Koraneisen stellen aan het volk waar zij bij willen wonen....

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@18 Jij moet wel in een achterbuurt wonen als jij aldoor stekende en stelende verkrachters tegenkomt. ...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Ik las gisteren bij de NOS dat er nogal wat onduidelijkheden zijn. De NOS spreekt in haar artikel over "mogelijke daders" en dat tijdens het sch...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

sockknitter
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

@5Al die ex-PVVers zijn dus nu extreem links....

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Train XvideoIndian NudeHindi Maid PornEbony SquirtingNativeamerican PornEthiopion PornAmateur Adult VideosDeseri SpencerRuby Rose NideSsbbw FukHindi Village SexAny Sex XxxPorn With Student And TeacherBest Trans PornXxx Girn뒷치기Aunty Pussy PhotosBollywood Actress In NudeAsain Up SkirtDad Daughter Vintage PornPussyredditMilana Vayntrub SexyNatashateenIndian Chut Ki ChudaiKerala Bhabhi SexPorntube.comFree Comic PornGeogia LyallBeautiful Nude WomanOlivia Austin PornHandjob FunnyHentai ManagRealboruuAmateur Videos PornosStepsister CreampieCutest FemboysFreya FantasiaHot Tube Sex ComXnx Porn SexDouble Pussy Jobسكس الأخواتSexy Blue Picture BfSuhagrat ChudaiShakeela Old Sex VideosBest Porn Scene Of All TimeWife Sharing PicturesPansexyTamil Mallu Hot SexAss TrafficBlonde StripperColombianpussyIndian Caught NudeEliza X VideoFuq.mKrystal StealRed Tube VideosNaked Attraction PornTik Tok Porn AccountsManga OroginesDisabled PornographyRosalia NudeTisca Chopra HotBig Dick.comBf Hd Video XxxNipple Licking VideosMarian Franco PornNude CelebratyCumshot FountainXxxhlXxxc PornDesi Aunty Sex Video HdPourn Video'sNilsa Prowant NudeHardcore Asain PornImouto ParadiseMiss PameliaHot Sexy AdultMalayalam NakedShylily HentaiBreazzers Free PornPorno GifParodies PornosNude Pics Of Ex GirlfriendsNew PornAlura Jenson Sex XxxNudegfsPorn Aj ApplegateDefloration PornoJimmy Yang GfXhideosTamil Speaking Sex VideosHot Porn RealMs Frizzle PornBunz4ever OnlyfansWww Kamasutra ComMom Pov CynthiaX X X X X X BanglaChub Gay Bear PornBig Tit Asian LesbianPornstar Jmac14512Aunty Ki Blue FilmXvideos In Hindi VoiceManisha Xxx VideoAmateur Facial CompilationAmouranth Nudes LeakedPichuntersNudes MangaAnal RoughToni Collette NudeBxbyvioletxBalatkar Sex VideosWww Xxx Com OdiaAnal And BetrayalXxx TamBengali Adult VideoVenessas ButtMillian BluSexmex MomLesbianincestHeavenly Delusion HentaiNip Slip AccidentallyXcomfessionsOnlyfans.xvideosPus SyBeautiful Naked MenXnxx HijraPervtherapy PornDigitalplaygroundMisty MundaneGay CumplayBigcocks PornLadki Ka SexBooty BumpSwitzerland Porn VideoFlower Tucci PornXxx 3dBest Vr Porn Ganesпорна безплатноسكس رجالXxx97PornjunFree Family Porn4k Full Hd PornPorn DansPorn En CuatroDemasculateFace Sitting Sex VideosRyan Conners VideosTube X Clipes