door Havermout in Economie  ·  28 Reacties

  • 5
  • 689x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Krapte op arbeidsmarkt vormt belemmering voor Nederlandse economie

Logica: Arbeid is geen markt. En de economie is wat we met arbeid toevoegen aan waarde. Dus de notie dat te weinig arbeid slecht is voor de economie is een "reverse way of thinking"

Conclusie: Dit statement is vals. Het is zo vals dat het pijn doet aan de oren.

3
1 purelogica

** gebruiker verwijderd **

Rabobank heeft wel paar jaar geleden de IT gesaneerd door veel senioren over de plint te meubelen, daar ging de kennis en kunde.

2 gebruiker-verwijderd

Bedrijven lopen altijd te klagen...

3
3 Topperz

De bedrijven zijn dit zelf schuld met hun dubbeltjes mentaliteit. Betalen voor kennis en vakmanschap wilde men niet. Dat dit zich gaat wreken was mij allang duidelijk.

2
4 Y.V.

Let op, de kenniswerkersregeling moet nog luxer (mensen uit andere landen krijgen nu 30% van hun loon onbelast https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/internationaal/werken_wonen/tijdelijk_in_een_ander_land_werken/u_komt_in_nederland_werken/30_procent_regeling/ )
echte waanzin.

Het is alleen in het leven geroepen om te kunnen bezuinigen op de salarissen. Markt werking heet dat.

En nu wilt men natuurlijk in de volle breedte migranten gaan inzetten, niet omdat er in Nederland geen geschikte arbeidskrachten zijn, nee, we willen niet dat ze te duur worden.

2
5 rubbie

senioren willen ze al helemaal niet. ik vraag me af waarom. de verhalen van de looneis en het verzuim snijden geen hout

0
6 semperpenis

@1 t/m 4. helemaal mee eens. investeren in mensen is nooit sterk punt geweest van ondernemend NL. nu krijgen ze de rekening. mensen gaan nu achter lopen op de technologie en de afstuderenden kunnen het over 5 jaar niet meer opvangen. en er komen geen kindertjes bij vanwege hetzelfde uitbuitmechanisme op de huizenmarkt

2
7 Lets keep it cool

Tja, ik ken iemand die na tig jaar ontslagen is bij ABN Amro in het kader van reorganisatie. Zij is, omdat zij meer dan 20 jaar bij die bank werkte, klant bij de ABN Amro. Nu loopt ze tegen het feit aan dat ze bij de klantenservice te horen krijgt dat haar aanvraag voor iets "wegens drukte en te weinig personeel" nog wel een tijdje moet wachten.

Lust u nog peultjes?

1
8 Vandeprinsgeenkwaad

Toch vreemd, ik wil dolgraag een andere baan in de autotechniek als monteur, die andere baan is zo geregeld, alleen hebben al die bedrijven het beleid, dat nieuwe mensen nooit een vast contract krijgen, ondanks dat ik hard werk en bijna nooit ziek ben, daar ga ik mijn vaste baan niet voor opzeggen. Er zullen best wel een aantal goedwillende bedrijven tussen zitten, maar de goede eruit pikken is onmogelijk

3
9 Robert3191

Krapte op de arbeidsmarkt wordt veroorzaakt door te veel idiote regels, niet door te weinig werklozen.
Geen kleine ondernemer kan het zich nu veroorloven om personeel voor vast aan te nemen. Hij raakt ze met onze regels nooit meer kwijt.

8
10 Mollevanger

Bedrijven willen goedkoop, kantenklaar personeel met diploma's en ladingen ervaring.

Al wat ouder? Dan ben je vast te duur. Ze vragen niet of je akkoord zou gaan met een bepaald loon...nee, ze gaan er gewoon vanuit dat je dat niet doet.
De juiste opleiding maar nog nauwelijks ervaring door de hoge werkloosheid? Jammer, next.
Tonnen aan ervaring maar selfmademan? Jammer, next.
Het juiste papiertje, veel ervaring maar een gat in je arbeidsverleden door werkloosheid? Ook next.
Of heb je diploma's en werkervaring in iets dat er wel heel erg veel op lijkt? Dan ook next. Zo wijst een Mercedes garage die al een dik jaar een monteur zoekt een zeer ervaren sollicitant af die bij een allround garage gewerkt heeft en dus ook aan mercedessen gesleuteld heeft. Of een Retail bedrijf wijst een HRM-er af die in verschillende branches heeft gewerkt maar niet in de Retail.

Er is personeel zat maar werkgevers stellen te hoge eisen. Daarnaast zijn er ook heel veel werkgevers die verwachten dat de juiste sollicitanten uit de lucht komen vallen zonder dat zij er ook maar iets voor hoeven doen. Dat werkt ook niet natuurlijk.

0
11 Mariska3

@11 met die hoge eisen zullen bedrijven wel vol zitten met capabel personeel. of stelt men de verkeerde eisen?

0
12 semperpenis

De kost gaat voor de baat uit, zegt een oud Hollands spreekwoord. Doe als Henry Ford en ga niet zeuren over het salaris maar betaal gewoon een fatsoenlijk loon zodat de mensen je producten kunnen betalen. De grote werkgevers rekenen altijd naar zichzelf toe en willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. De kleine durven niet omdat faillissement maar een langdurige ziekte van een werknemer weg is. Investeer nou gewoon eens in je personeel en niet alleen maar in je aandeelhouders. Grote werkgevers zouden dat zelf moeten doen en de kleine moeten daarbij een handje worden geholpen door de overheid.

0
13 Conclusius

@12 . Men moet nog even overschakelen en er aan wennen dat het de sollicitant is die sterker is komen staan. Mij benieuwen hoe lang dat gaat duren.

0
14 Vandeprinsgeenkwaad

De oplossing:
1. Mensen in vaste dienst nemen.
2. Meer betalen.
3. Betere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Teveel managers zien personeel nog steeds alleen maar als een kostenpost. Ze dachten dit de afgelopen jaren op te kunnen lossen door oudere werknemers te ontslaan en het werk uit te besteden aan lagelonenlanden. Nu ze er achter zijn gekomen dat dit ten koste gaat van kwaliteit en productiviteit, beginnen ze te klagen dat er een tekort aan gekwalificeerd personeel is. Het lijken net boeren die altijd over het weer klagen. Het is altijd te nat, te droog, te warm of te koud. Probeer eens wat verder te kijken dan de eerstkomende bonusuitkering.

1
15 Belazerd

Weer het zelfde bericht al een paar weken geleden , weet je wat nu de hele conclusie is de smerig criminele werkgever wil alleen maar jongeren aan nemen van 18 jaar daar kunnen ze het meeste op verdienen en die kunnen ze nog lekker een poot uitdraaien.
Ouderen van tegen de 60 moeten ze niet meer en dat geldt voor alle opleidingsniveaus.

1
16 qubix

Het was te verwachten dat er een keer zoiets ging gebeuren, dat had de gewone werknemer allang in de gaten toen veel werk naar de lage lonen landen ging.
Daardoor is de kwaliteit er hard op achteruit gegaan. Maarja het mag niks kosten hé.
En dat heeft een prijs.

En werkgevers willen tegenwoordig zelf voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.
(het liefste personeel van 15 jaar oud, maar wel met 10 jaar ervaring)

0
17 greenpollo

De transformatie van de arbeidsmarkt is ingezet door het open handel en grenzen beleid.
Werkgevers moesten concurreren met goedkope landen en verhuisden naar die goedkope landen waar veiligheid en milieu eisen op een veel lager pitje staan dan hier met als gevolg goedkoper produceren en een lagere kostprijs en productprijs.
Veel bedrijven die wel in Nederland blijven produceren moesten daar tegen concurreren en dus zaken als veiligheid en verworven arbeidsrechten laten vervallen of aanpassen om te kunnen concurreren.
Of werknemers aannemen uit die landen via soms beestachtige uitzendconstructies waarna de Nederlandse werknemers ook mee moesten in dat soort constructies.
Als je bijvoorbeeld de bouw kijkt die heeft al 8 jaar amper inflatiecorrectie gehad, dus ook voor de crisis al.
Mensen werden weggesaneerd en velen besloten niet meer terug te keren omdat het financiële verschil van voorheen als beloning voor zwaardere arbeid al opgelost was door bovenstaande zaken.
Ik roep al jaren word een goede timmerman en studeer in de avond uren tot wat je worden wil. Je leert hard werken en hebt een inkomen in een tak die steeds unieker word met de mogelijkheid om door te studeren.
Maar iedereen wil het beste voor z'n kind en daaraan gekoppeld de hoogste opleiding, logisch, maar we creëeren een overschot aan hoogopgeleiden die steeds minder uniek worden.
Een bureaucratisch land is leuk maar vooral duur en dat bepaalt de kostprijs harder dan een loon van de onderste groep die hard nodig zijn.
Vakmanschap is gerelateerd aan beloning, indien het niet gewaardeerd word verdwijnt het en dat word steeds beter zichtbaar.

0
18 Eastwood

Werkgeversorganisaties noemen het "krapte".

Ze bedoelen: we willen werknemers die werken voor twee en met een half salaris genoegen neemt. En dan ook nog op part time en flex-basis. question

En niet te vergeten: 50 jaar is te oud... question

10
19 Barbapapa-7,5

Wat de lage lonen landen betreft.
Men zou de salarissen gelijk moeten trekken, dan is het snel gebeurd met Polen etc, niet dat ik het die jongens niet gun hoor, want die willen ook gewoon wat verdienen.

Maar wat voor een Nederlander een schijtloon is, is voor de Pool een topsalaris.
En DAAR moet wat aan gebeuren, het is toch 1 Europa?

0
20 greenpollo

Beveiligingsbedrijven, callcenters, hoveniersbedrijven en schoonmaakbedrijven... zijn dat nou niet nét de sectoren waar de door Mark Rutte zo bejubelde marktwerking inmiddels haar onuitwisbare sporen heeft achtergelaten, net als in de OV-busbedrijven?

https://www.nieuwskoerier.nl/news/162930-buslijnen-vallen-stil-door-tekort-aan-chauffeurs

Dit soort bedrijven hebben vanaf het begin van de marktwerking in hun sectoren constant en structureel de arbeidsvoorwaarden van hun werknemers uitgekleed en daarnaast zijn er nauwelijks nog mensen via vaste contracten meer aangenomen. Werken met een "flexibele schil" (uitzendkrachten) zou beter en goedkoper zijn, aldus de werkgevers. Dat ze hiermee de bovengenoemde beroepen ZELF totaal onaantrekkelijk (lees: kapot) hebben gemaakt voor jonge mensen die iets willen proberen op te bouwen in hun leven, hebben ze volledig aan zichzelf te danken. Er waren genoeg jonge mensen die via de uitzendbureaus bij dergelijke bedrijven aan de slag wilden (en ook gingen), maar die werden elke keer na een het maximum aantal contracten voor onbepaalde tijd weer drie maanden weggestuurd omdat ze anders een vast contract aangeboden moesten krijgen... wat ze dus niet kregen. Na die drie maanden mochten ze dan weer opnieuw de onmenselijke uitzendbanenpool in met onzekere aantallen uren en werktijden. 'Spelen met mensen', 'mensen uitbuiten' of 'mensen tergen', heet dat o.a. in de volksmond. Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt en andere banen voor het oprapen liggen, weten de jongere uitzendkrachten niet hoe snel ze moeten wegkomen om te proberen nog iets van zekerheid in hun toekomst te brengen. En dit hebben de directies van de betrokken bedrijven niet zien aankomen? Geef ze a.u.b. even een zakdoekje voor hun krokodillentranen.

0
21 DruppeltjeDrie

Volgens onze politici gaan de nieuwkomers dat probleem oplossen. Gasten die nog te beroerd zijn om hun hut uit te vegen gaan als ze eenmaal de grens gepasseerd zijn, vanzelf onze economie tot ongekende hoogte stuwen.

0
22 Soare

Europa zal er alles aan doen om ons arm en afhankelijk te houden. Ze zijn als de dood dat het volk in opstand komt tegen deze volksverlakkerij.

1
23 Ceesje

* Verwijderd door de redactie *

24 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

25 Chat Baker

@24 : oplossing van de politiek: laat de slager z'n eigen vlees keuren......

0
26 rubbie

Het geeft wel aan hoe verziekt Nederland is met 800.000 werkelozen en uitkeringsgerechtigden.

Te laag kennisniveau? Zelfs buschauffeurs zijn niet te krijgen. Daar is drie maanden opleiding voor nodig.

De verzorgingsstaat is zwaar doorgeslagen. Dit land is een failliete heilstaat.

1
27 Sterke

Alle oudere werknemers worden de straat opgelazerd en er moet goedkoop personeel voor op de werkvloer komen tegenwoordig. Ga eens een zaak in en vraag eens om informatie of leg een probleem voor. " Dat weten we niet " is tegenwoordig het antwoord daar de jonge goedkope werknemers geen enkele ervaring en kennis hebben van de branche waar zij in werken. Of je krijgt een antwoord of advies wat kant noch wal raakt waardoor je nog verder in de problemen komt. Die dure werknemers konden uit ervaring spreken en adviseren terwijl die kennis op de jongere generatie overgebracht had moeten worden.Maar ja het bedrijf verdient veel geld aan al die jonge werknemers en daar draait het bij de hoge heren en dames tegenwoordig om.

0
28 Eindpenthode

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

43 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Indian Sex FuckPron Video DesiIndian Full Hd Sexy VideoHindi Bhabhi Sex ComMallu Aunty First NightWww Desi Xxx Sex ComRemy Lacroix GangbangStepdaughtersexAnnabel Chong GangbangMia Khalifa StripingHannahowo ThothubSexlog ComLesbian Sex ScenesSexy Salma HayekPorn Erica LaurenSenior SwingersBindas KavyaMia Khalifa XxxbfLara Dutta NudeEsther SupreeleelaPics Of Teens NudeGay Puppy Play PornJerking Off For WifeAnne Hathaway HotDesi Bhabhi In PantyLesbian Tongue Kissing PornRoman And Sharon PornVer Hentai OnlineTg PornPornos Brasileiros CaseirosPornos Sexo BrutalIndian Boudi BfMadhavi XxxShakira BoobsDaalischusroseRomantic Sex BfAssam Xx VideosTiny Star PornLebian Porn AnimeCrazyshit.conBraszers FreeFoto Pornô GayVídeo De Pornô CompletoGayxtapesBig Tits Hot VideosJellybeanbrains NudePornoviesSex In VedioKorean Model NudeAmber Moore Phil DangersErotic BeuatiesOnlyfans LesksBig Titis JapanFart SexHot Boobs PhotoHorny Young GirlfriendLilo And Stitch PornLatina Talks DirtyAishwarya Rai SexyRebecca Volpetti PornTwink Sex VideosHd Porn'sVideos De Sexos FortesFree Nude Sex VideosSexy Video GandBaby Doll SexPublic Groping PornDesi Aurat SexVillage Sexx VideoCocostarHindi Girl Porn VideoBig AsssoloMia Mulattoسكس18hdSquirt.prgChloe CherryTamil College Pengal Sex VideoItalian Sex FilmWhite Boobs XxxSara Jay BabysitterSexo En FamiliaHottest Mature NudesKajol FuckHotwife BlowSpankwiteAlexis BrrezePorn Of SquirtingJennette Mccurdy Leaked NudesTanni PornWww Sex Marathi VideoXxx Sex GfTelugu Comic Sex StoriesTeen BbcIndian Nighty SexJasmine Teaa PornLauren German NudesMujeres Más CachondasBang Bros PornosuChloe XxxCrysty Mack PornXnxx Angela WhiteBrazzers DaughterCass Holland PornHeroinemoviesLeakedzonsAlloha TubeJess From Sean CodyBrandi Love HotBengali Porn Video HdPoen PicsAlura Jenson XnxxRashi Khanna Porn VideoXxx Videos Download HindiKerala Serial ActressDhillon Harper PornHitomeJapan Daughter In Law PornJmloz LpsgChriseanrock OnlyfansLadies Sex MovieThunder SexConejon HubPorns LesbiSmall Ass PornWonder Women NudeKeerthi PandiyanPorn OoGirl Porn Video HdBig BoobsshemaleMiki Garcia NudeHijab MylfVore Digestion PornUnwillingsexBest Blonde PstarsBangla Porn MovieGoddess XxxTeenage Sleeping PornTrannyblowjobTizamNicolebunFamily Thropy PornTeenage Nudes PicsArmian PornXhamster AppPrnhub AsianLesbian Porn In LoveBangla Audio SexNude Beach Ladiesسكس مصري تويترLacitating Porn