President Rodrigo Duterte
Volledig scherm
President Rodrigo Duterte © AP

Derde burgemeester gedood in drugsoorlog president Duterte

Bij verschillende politieacties in de Filipijnen zijn zondag vijftien mensen om het leven gekomen, onder wie de burgemeester van de stad Ozamiz. De acties zijn onderdeel van de bloedige strijd die president Rodrigo Duterte voert tegen de drugshandel in het Aziatische land.

  1. Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson
    portret

    Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson

    De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post. De politie bevestigt dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking’. Een portret van een extreem activist.
  2. Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaardigheid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide
    PREMIUM
    leescrisis

    Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaar­dig­heid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide

    Terwijl Nederlandse kinderen en jongeren steeds slechter kunnen lezen, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?