door Inter in Politiek  ·  98 Reacties

  • 39
  • 1303x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Osint

@44 Vervolg....lees de link even...en constateer dat Baudet gelijk heeft. Wie is hier nu dom?
Citaat daaruit: "De minister van Veiligheid en Justitie krijgt de bevoegdheid om dat te doen zonder strafrechtelijke veroordeling."
Zie je het staat? Niks geen rechter.

7
52 Osint

@51 Uit het inzicht dat hij tentoon spreidt blijkt dat hij mijn intelligentie nog niet eens benadert...

7
53 TedjeR

@51

Oftewel, de regering heeft het reeds besproken, vastgelegd, goedgekeurd, doorgestuurd naar de Eerste Kamer, daar besproken, daar goedgekeurd....

En nu komt Thierry met een voorstel.

Ehhh, wat is hier nu je punt qua intelligentie?

En @52
Dat mag dus enkel als er een bepaalde wetgeving wordt voldaan. De persoon moet twee paspoorten hebben, zodat de persoon niet statenloos wordt. En enkel als er criminele activiteiten hebben plaatsgevonden.

Je leest je eigen linkjes toch ook wel?

3
54 Aufklärung
55 Hollander1967

@51

Je schreef: "Een ding is zeker, Baudet is 1000 x intelligenter dan jij: -"

Dat betwijfel ik, ik citeer: "Met het afpakken van de Nederlandse nationaliteit wordt de betrokkene ook tot ongewenste vreemdeling verklaard. De maatregel kan alleen worden opgelegd bij mensen met een dubbele nationaliteit, want intrekking mag niet leiden tot stateloosheid."

Baudet weet dondersgoed dat hij bot vangt, want iemand die enkel in bezit is van een Nederlands paspoort kun je deze niet zomaar afpakken. Daarvoor moet de wet worden aangepast en daarvoor is een tweederde meerderheid voor nodig in de Tweede Kamer.

Nederland betreft geen bananenrepubliek, je kunt zomaar iemand statenloos verklaren immers.

13
56 Drumpf

@52

Alleen als er sprake is van een dubbele nationaliteit. Dus het is eerder andersom, volg de link even maar nog belangrijker, lees de inhoud eens voor de verandering.

http://nos.nl/googleamp/artikel/2156975-ook-eerste-kamer-achter-afpakken-nederlanderschap-jihadisten.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

10
57 Drumpf

Trouwens, Nederlanders die destijds meededen met de gewapende strijd tegen dictator Franco in Spanje werden ook door de Nederlandse regering persona non grata verklaard.
Het is dus geen nieuw verschijnsel.

Maar het gemak waarmee Baudet Rutte oproept hier het paspoort in te trekken is doorzichtig omdat iedereen met een beetje know-how weet dat je iemand niet zomaar statenloos kan maken. Nu is er enkel een optie voor handen om mensen met een dubbele nationaliteit die naar Syrie afreizen de Nederlandse paspoort af te nemen omdat deze mensen dan automatisch de nationaliteit verkrijgen van hun tweede paspoort.

11
58 Drumpf

De Nederlandse politiek zijn passieve papieren lafaards die te lui zijn om beleid uit te voeren en zich verstoppen achter wetjes en regeltjes die Nederland niet dienen. Men moet van dit soort politici af, maar de Nederlander is te dom om dat te beseffen. En zo varen we verder, totdat het fout gaat.

8
59 sparta

* Verwijderd door de redactie *

60 henry86

@60 dat jij niet tot een inhoudelijke reactie in staat bent, is wel duidelijk met dat constante op de man spelen van je.

4
61 TedjeR

@60

Ik extreem? question Leuk, dat ga ik aan mijn vriendin vertellen straks.

10
62 Drumpf

@59

Ah, een boze burger!

12
63 Drumpf

@62 verder ben je wel aardig hoorquestion

7
64 henry86

@56

Dat is geregeld in meerdere internationale verdragen, het voorstel dat in GB wordt doorgevoerd kent ook dezelfde beperking, men kan alleen de nationaliteit van iemand afpakken als er ook sprake is van een tweede nationaliteit.

0
65 DaStef

@17 ,
Hoge bomen vangen veel wind.
Het is ook niet leuk voor de Europese burgers om als schietschijf te dienen.
Misschien moet het internationaal recht eens opnieuw voor het licht gehouden worden, zodat in bepaalde gevallen een omgekeerde bewijslast geldt.
Dat men bij zeer sterke verdenkingen, moet bewijzen dat iets niet zo is.

1
66 Aragon

@64
Waarom reageer je dan zo emotioneel?

10
67 Drumpf

@51 moet ik 1% serieus dat FB 1000x intelligenter dan iemand die aantoonbaar kan lezen en schrijven? Want dan is ie 10x een
IQ van minimaal 60. Dus 600??
Over FB kan ik geen logische uitspraak doen obv deze post maar in zijn achterban zitten mensen die graag overdrijven. En die je voor minder dan 1% serieus moet nemen. Bedankt ik had al zo'n vermoeden maar nu kan ik er niet meer om heen!!

2
68 Trompetsignaal

Volgens mij is het wetsvoorstel al aangenomen het is dus binnenkort gewoon mogelijk.....
https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/34356_intrekken_nederlanderschap

1
69 Jojotje

Wat in Engeland mogelijk is, moet in Nederland ook kunnen.

0
70 Aragon

* Verwijderd door de redactie *

71 Dewereldrond

@9 Feiten aan Cool vragen, dat is een kansloze missie, dat heeft hij/zij nog nergens gedaan!

3
72 dummydum

Wie ervoor kiest om mee te gaan doen met massa verkrachtingen en onthoofdingen dan ben en blijf je een gevaar voor de maatschappij.
Dus lekker daar blijven allemaal.
Voor spijt is het te laat, daarvoor zijn er te veel op een verschrikkelijke manier onschuldige verkracht en vermoord.
Laat ze daar maar blijven, zodat ze zich nuttig kunnen maken met het opbouwen van het land.

1
73 Niet wit niet zwart

@72 gelukkig is jou antwoord wel informatief en goed gefundeerd.

2
74 Eastwood

Bij belangrijke zaken is Rutte op vakantie.

Ook de terugkerende jihadisten nemen hun ongeneselijk zieke verpsychopathiseerde zieltjes hier heen mee terug om hier hun "draadje" weer op te kunnen vatten.
Hoe dom kunnen de knappe ministers van de regering Rutte zijn door niets te doen tegen terugkeer?
Stel een oorlogstribunaal in, net als in Neurenberg en sluit het toepassen van de doodstraf voor het zeer wrede en ziekelijke moorden van alles en iedereen beslist niet uit, op deze idioten zijn ongeneselijk zieke totaal gebrainwashte psychopaten en zullen altijd weer recidiveren.

4
75 Wil je niet weten

@74

Wil jij dan misschien namens Cool bewijs leveren dat Timmermans heeft gezegd wat wordt beweert in @6 ?

3
76 Aufklärung

@75

Of je leest even wat verser en dan weet je dat je geliefde Rutte dit allemaal al heeft geregeld en dat Baudet weer eens een open deur in probeert te trappen met een oneliner.

3
77 Aufklärung

Populistisch gebral...

4
78 uahoera

@77 . Mooi dat een en aneer geregeld is. Ik neem aan dat de minister ruim gebruik gaat maken van zijn bevoegdheid en dat er maandelijks gemeld wordt hoeveel ontnemingen van de Nederlandse nationaliteit er zijn geweest.

3
79 Vandeprinsgeenkwaad

Eh... Als men denkt dat er nu duizenden uitgewezen gaan worden heeft men het mooi mis. Dacht dat er zo'n 200 bekend zijn. Voor menigeen een tegenvaller dus...

2
80 uahoera

* Verwijderd door de redactie *

81 Pxf7+

@80 . Ik verwacht dat van iedereen waarbij het maar enigszins kan de NL nationaliteit wordt ontnomen. Dat zullen er inderdaad maximaal een stuk of honderd zijn. Maar die honderd moeten we stuk voor stuk niet meer willen in dit land. Al waren het er maar vijf trouwens.

0
82 Vandeprinsgeenkwaad

Deze windhapper heeft vanochtend iets in de krant gelezen en speelt er nu mooi weer mee.

6
83 Aart

Die Kutte is nog met vakantie man. Er is nieteens een officieel nieuw kabinet. Het is al Augustus 2017. Schandalig dekt de lading niet.....

6
84 Vanillestok

@84

En wat is je boodschap nou precies?

1
85 Janzzen

Nope, ik opteer voor de Franse aanpak. Blijvend effectief.

1
86 nostradamus666

@83 Zo'n actie maakt wel deel uit van Baudets gedachtegoed, aangezien de mannen en vrouwen die terugkeren toch vervolgd worden door Justitie, is deze stap prima. Het bespaart ons land de kosten van een rechtspraak, oeverloze discussies en het geeft een signaal af. We willen niet dat radicalisatie plaatsvindt, hebben feitelijk weinig middelen om dat goed tegen te gaan. We houden de IS hangers ook niet tegen als ze richting midden oosten reizen, tot aan de grenzen van de EU prima bereisbaar met een Nederlands paspoort en daarna kan het andere paspoort worden gebruikt. Dus om dan echt de banden met Nederland te verbreken is de inname van het Nederlanderschap noodzakelijk. De mannen en vrouwen onderschrijven niet onze kernwaarden.

2
87 MarcusTC

@81 totale bullshit dus - IS geen land of entiteit aan wie je de oorlog kan verklaren. Elke zaak zal individueel bekeken moeten worden, en terroristen vallen niet onder het krijsrecht ... ik had beter van je verwacht

6
88 radicalenradar

@87 succes om iemand statenloos te maken zonder juridisch proces

4
89 radicalenradar

@71 Daesh (voorheen Islamitische Staat) als idee is veel ouder om zomaar te stellen dat deze is ontstaan door het Westen. Niet te ontkennen valt dat in het vacuüm dat na 9/11 IS in Irak de kans heeft gekregen zich te ontplooien. IS wilde terug naar het kalifaat, een streven om in de "zuivere leer van Islam" de Arabische soennitische landen te verenigen. Dat streven is ouder en stamt uit het begin van de Islam. Het was de opdracht aan de Almoravieden die in Spanje als uitbreiding het Kalifaat van Cordova stichtten, de Seldjuken en Osmanen later, in navolging van het vroegere Kalifaat van Bagdad. Tot aan de Franse grens kwamen de Moorse ghazi's. Tot aan Wenen kwamen de Osmanen. En nu ... vanaf 1870 is er niet veel over van een groot islamitisch rijk en initiatieven in de Arabische wereld na WO2 leidden eerder tot een aan elkaar verwante politieke partij die in meerdere landen door een vaste kliek op eigen wijze werd gelegitimeerd (de Baath partij). Je vindt er versies van in Egypte, Syrië en Irak. Ooit een poging om toch dat grote rijk te krijgen. Ook oprispingen in Noord Afrika met de vermeende Mahdi in de laat negentiende eeuw, laat zien dat het gedachtengoed van IS van alle tijden is.

1
90 MarcusTC

* Verwijderd door de redactie *

91 Pxf7+

Laat het veldrecht gelden, ter plekke!

2
92 Arkan

@92 dan ook voor nazi dobbelaars - meteen tot zinken brengen.

3
93 radicalenradar

* Verwijderd door de redactie *

94 Chat Baker

Goh, haalt Thierry Geert hier nu rechts in?

2
95 Tussenderegels

wat een reactie zeg, als Baudet nou had opgelet zou hij hebben kunnen wetend at er allang een voorstel hieromtrent ligt, is de 2e kamer al gepasseerd en is nu ook behandeld in de 1e kamer.
Maar ja het is weer voor de buhne gebrul en het volk trapt er weer in.
Baudet meot gewoon zijn werk gaan doen.

2
96 streek

Wat leuk, Thierry is de nieuwe roeptoeter op rechts!
Want als Thierry spreekt, is Geert stil. . .

En natuurlijk weet Thierry al lang dat dit voorstel nu door de 1e kamer gaat!
Maar hij weet donders goed dat zijn kiezers (en die van Wilders trouwens ook) dat helemaal niet weten!

Sterker nog, die kiezers willen dat helemaal niet weten, want Thierry roept wat ze graag willen horen. En dat heeft met de werkelijkheid bijzonder weinig van doen.

Maar goed, de versplintering in de Nederlandse politiek is nu ook op Alt-Right te vinden, en dat maak Wilders en Baudet niet sterker maar zwakker.

En u zult begrijpen: ik vind dat meer dan prima.
.

1
97 hippodepippo

@89 andere tijden vragen om andere middelen. Het juridisch proces staat ten dienste van de samenleving en niet andersom. De samenleving wil geen ellende en feitelijk heeft Justitie rücksichtlos deze mensen al veroordeeld, dus hoezo succes! In Engeland is al het nodige gebeurd en neemt men nu deze stap. Laten we afwachten tot dat zoiets hier gebeurt en dan nemen we alsnog deze stap. Lijkt me ook een beter plan.

0
98 MarcusTC

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@75 Dat is dan het werk van de AIVD. Maar volgens mij zijn die inmiddels overbelast door de soevereinen. 😉...

zojuist geplaatst door wildersfan

Biscanna
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Dat zou kabouter obesitas wel willen, maar niemand wil gelukkig met deze kabouter om tafel....

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

duurendaal
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@74 wildersfanBinnen links zijn 'wokes' de jongste vermomming van de totalitaristen. De lui die iedereen willen opsluiten in 'strijdende col...

8 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@28 Ja, ik vond de opmerking van @22 'Dat komt natuurlijk van links.", net als u, best storend Dus ik dacht, ik haak even in met een andere in...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Snap niet dat zo'n oplichter nog een podium krijgt. En dan nog wel bij de publieke omroepen....

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

maarten1234
Weduwe doet aangifte tegen Russen om dood Nederlandse cameraman Stan Storimans

risico van het vak... gaan we NLse resources aanwenden om een geval in Georgie.. ga dan naar Georgie...

16 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

Blijf de terminologie over economische schade door klimaatverandering wat merkwaardig vinden. Klimaatverandering is al miljoenen jaren een feit....

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@25 nog meer speculatie op deze manier... goed voor de polarisatie ;)...

19 minuten geleden geplaatst door maarten1234

soapbox
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

Wat een humor deze ochtend....

20 minuten geleden geplaatst door soapbox

maarten1234
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@23 in 2023 wellicht, het is een redelijk actueel onderwerp:https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/f92cada3-2228-4d73-9955-8a745fc2d942/...

21 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Japanese Movie X VideosPorn In The JungleLena The Plug DildoAnal GratisLaura Prepone NudeJav LeakingInterracial Lesbien PornSonakshi Sex VideoSex Free ComOral Sex ImagesAunty Saree FuckBest Amateur Porn RedditPerfect Naked WomenHairy Teen PornArabella Rose IafdSport PornViolet Myers Dick DrainersBella Beliz PornEbanie Bridges XxxHentai ListePakisthani Xxx Video24pronXnxx Indian VedioMy Friend Hot Moms PornHd High Quality Sex VideoSex Film 2019Christina Applegate NudeDeeper XxxArmani Black Just A Little QuickiePorn EpisodesFreeones.Atrizes NuasGujarati Sex Xxx2020xxxBangla XxnxXnxx Romantic HdSex Boy ComFitfaith PornKajal PukuEcchi HentaiCar SexxXxxx ArabiaMetart XKaley Cuoco HotXxx Teacher ComXxx Video KanadaHot Indian BlowjobStars-841Megnutt LeakedMoral Sex VideoSnapchat Leaked VideosSexo Co JaponesasDanifaeTopanga NudeHuge Tits TitfuckingJanhvi Kapoor SexXxx ApartmentBrrazers ComCibelly Ferreira NudeXxxx Mom HotLaylared PornTs Wscortsالسكس الفلبينيSierra CuteNude WorldHoli NakedLana RhodesxxxPakistani Top Porn StarPornhubmassageJenna Fischer Sex TapeCarootn XxxLesbian Breast WorshipFaeces PornGay PorndudeHentai Game GalleryFivel Stewart NudeTiffani Thiessan NudeBlue Lagoon NuditySaneleyounNekopoi.careeRuoe 34Nome De Atriz PornFilme Pornográfico HdWmo PornMarla Maples NudeHindi Porne VideoBoobies GropedDouble Anal GangToon Animation PornNude LolasCum PerfectionSwallowing CumsXnx PonCartoon Ben 10 SexLaydy PornInterracial Porn HdReddit NsfFilme Pornográfico De GayHairy NuNude Milf VideosPawg OnlyfansMt Lady HentaiNew Porn Video Full HdReal Incest Porn VideosTürkçe Altyazılı PıornoJulie London NudeOverwatch GaypornNatasha Malkova XxxSouth Heroine HotScat GirlSilk Smitha BoobsTonicmoviescomHardcore HentaiiVannabardot PornE621 WebEmylia ArganBellsia PornRealspankingsDisha Patani Xxx VideosNushrat Bharucha PornFrom Sexy VideoJellybeanbrains LeakXxxvideogirlBrandi Love Full Porn VideoAtk ExoticsHarley Quinn Rule34Japan Open Sex VideoDani Daniels Sex Video HdJapanese Beauty XxxErofusJogos Porn GayHairy GilfBlack Porn ThreesomesD4 SwingAmanda Cerby PornIndian Teacher PornsHot Aunty Blue FilmBlueberry Inflation PornThai Tern PornThe Snake Sexual PositionFemale Celebrity NudesEscrotsPorono AraboFabswingers.Porn HimemadeEncontro SkokkaRiley Reid AssGrannyflashTsunade NhentaiJapanese Nude Massage