NOS NieuwsAangepast

Tientallen passagiers bevrijd uit vastgelopen kabelbaan Keulen

Passagiers van een kabelbaan over de Rijn in Keulen hebben hun uitzicht over het water onverwacht moeten verruilen voor een klimpartij, nadat een van de gondels op de baan was vastgelopen. De brandweer kon een deel van de ruim 70 passagiers die vastzaten met een hoogwerker naar beneden halen, maar de mensen die al boven de rivier hingen, moesten noodgedwongen abseilen.

In de vastgelopen gondel zat een familie met twee jonge kinderen. Zij konden niet ver van de oever met een hoogwerker naar beneden worden gehaald en kwamen met de schrik vrij.

Hun vader vertelde na de redding dat hij al snel door had dat er iets mis was. Hij hoorde de kabel waar de gondel aan hangt kort na vertrek tegen het dak slaan. De familie was onderweg naar de dierentuin.

Kabelbaan Keulen kapot: iedereen één voor één eruit

Personeelstekort

Volgens de brandweer was de situatie onder controle, maar waren er te weinig hulpverleners om iedereen naar beneden te krijgen. Om de reddingsactie te versnellen, zijn ook vrijwilligers uit Aken en Düsseldorf ingezet. Het was de bedoeling dat iedereen voor zonsondergang weer terug op de grond zou zijn. Dat lukte, iets na 20.00 uur werd de bevrijdingsactie afgerond.

Mogelijk was de harde wind de oorzaak van de vastgelopen gondel, maar dat wordt nog onderzocht. De baan hangt zo'n 40 meter boven de grond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl