door Hangingmen in Politiek  ·  415 Reacties

  • 25
  • 1910x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@vanillestok, probeer je trollen? Of probeer je jezelf voor gek te zetten. Dat laatste lukt aardig. Succes ermee.

0
401 Trompetsignaal

@387 Ook 'dat mag je in Nederland niet zeggen' is een prima zinsnede om debat dood te slaan.

0
402 Smiling

@382 Jürgen Habermas een van de grote filosofen over het discours ziet inderdaad twee vormen gericht op machtsvorming en de ander gericht op vormen van relaties en waarden.

Bij machtsvorming Is het doel besluiten te nemen over (gezamenlijke) inzet van schaarse middelen. Die vindt plaats in wat hij de systeemwereld noemt.
De andere geeft uiting aan onze menselijke behoefte aan sociaal contact en herkenning. Dat laatste zou naar zijn opvatting best machtsvrij gebeuren.

1
403 Trompetsignaal

@398 Als WD (in@260) een complottheorie obv rassentheorie onderzoekt, dan neemt hij die serieus. Terwijl er voor die complottheorie geen enkel direct bewijs is en de rassentheorie genetisch nonsens is. Zo'n claim in het debat brengen zonder onderzoek is bijdragen aan het verdacht maken van politieke tegenstanders. Het draagt niet bij aan meningsvorming (ik zie in ieder geval niet hoe). Vandaar de heftige reacties en verkettering in case.
Als hij iets onderzoekt, dan sluit hij het niet bij voorbaat uit. Hij onderzoekt een bestaande theorie zoals een journalist betaamd.
De onderzoeker/journalist zwart maken (extreem rechts noemen) omdat hij iets niet met oogkleppen op bij voorbaat verwerpt maar juist die claim onderzoekt is absurd. Dat is wat er juist in Nederland gebeurt....dus de ophef is fout, niet het onderzoek!

"Jouw opstelling in dit debat is overigens ook typisch. Je trekt je terug in een stelling en laat onbenoemd wat jezelf vindt. Je laat het werk aan je discussiepartners. Ook daar geen symmetrie wat ertoe leidt dat anderen voortdurend aannames moeten doen over de achtergrond van je opvattingen. wat jou lijkt te sterken dat de ander mis zit. Maar meer ligt aan je luie manier van" polariseren.""
Volgens mij ben ik best wel duidelijk en vind ik dat WD gelijk heeft, grappige is dat mijn discussiepartners er allerlei randzaken bijhalen om aan te geven dat hij ongelijk heeft....met als enige reden dat ze WD niet mogen of omdat ze vinden dat hij verwerpelijke opvattingen heeft. Ze kijken en luisteren niet naar wat hij zegt en of dat enigszins hout snijdt.
Dat iemand die PVV aanhanger is dat op zijn werk verborgen moet houden (althans velen dat zo voelen) is een schande en dat feit alleen al, bewijst het gelijk van WD.

3
404 Salitos

@404 Off topic....het zou fijn zijn als je gequote tekst in Italic zou kunnen zetten...dat zou de leesbaarheid behoorlijk verbeteren.

0
405 Salitos

@381

Je schreef: Sorry, maar blijkbaar heb jij last van het poldermodel paradigma...
..het streven naar consensus hoeft geen doel te zijn in een discussie. "

Nu ja, je kunt, ironisch genoeg, ook tot consensus komen dat een overeenstemming bereiken niet gaat gebeuren. Maar in essentie is binnen politieke context, het streven naar consensus toch een gangbare methodiek. In Nederland is sprake van consensuspolitiek immers, dat kan je simpelweg niet ontkennen.

Je schreef: "Ik wil graag in de MSM een discussie voeren tbv de meningsvorming. Daarbij is het handig dat zoveel mogelijk tegengestelde standpunten verkondigd en verdedigd worden. Tjonge zo moeilijk is het toch niet?"

Niets mis met tegenstellingen benoemen, maar wil je gezamenlijk tot een akkoord komen is consensus vereist.

1
406 Drumpf

@404 inderdaad WD (en jij??) vinden dat je op rassentheorie gebaseerde complottheorie serieus aandacht moet geven. Sorry, maar dan haak ik af als je dat doet zonder ook maar enige feitelijke grondslag daarvoor. Een feitelijke grondslag is nodig omdat je er vanuit wil gaan dat iemand waarachtig en oprecht de discussie aangaat en bijv niet om zoveel mogelijk clicks op zijn website om daarmee (advertentie)inkomsten te genereren. WD is m.i. Ongeloofwaardig omdat hij zonder feitelijke aanleiding verhalen de wereld in helpt die ver buiten de wetenschappelijke of maatschappelijke consensus staan.

0
407 Trompetsignaal

@404 Is het aan journalisten om theorieën te onderzoeken? Daar ben ik niet direct van overtuigd - volgens mij is het aan journalisten om feiten te onderzoeken en het theoretiseren aan anderen over te laten.

In elk geval leidt het onderzoeken van complotten waar hoegenaamd geen aanleiding voor is om er enige waarheid in te zien, tot eindeloze afleiding van het eigenlijke onderwerp. Een beetje complotdenker poneert de ene na de andere stelling, waar anderen dan van uit moeten zoeken of er enige grond in zit. En als ze hebben aangetoond dat er geen grond is, dan schudden ze wel weer een andere stelling uit de mouw. Ik zou het jammer vinden als de journalistiek zich daarmee ging bezighouden.

0
408 Smiling

@392 Genoeg Amerikanen die er wel zo over denken want hoge belastingen en verplichte verzekeringen stuiten ze tegen de borst. Reken maar dat het modale inkomen hoger is en de lasten daar lager zijn voor de gemiddelde Amerikaan.
Het is gewoon een cultuurverschil.

0
409 Wild Rover

@409

Je schreef: "want hoge belastingen en verplichte verzekeringen stuiten ze tegen de borst"

En hier niet? question

Je schreef: " Reken maar dat het modale inkomen hoger is en de lasten daar lager zijn voor de gemiddelde Amerikaan."

Kredietschuld ligt ook hoger.

Maar goed. ik ben blij dat ik in Nederland woon

1
410 Drumpf

@404

Wierd Duk spoort voor geen meter. Dat is de reden dat ik hem niet serieus neem. Jij lijkt er de hele tijd van te willen maken dat mensen hem niet moeten omdat ze het inhoudelijk niet met hem eens zijn, waarop ze hem dan persoonlijk zouden willen afbranden. Ik herken dat niet. Er zijn zat mensen waar ik het soms niet mee eens ben, zonder dat ik als gevolg daarvan tot de conclusie kom dat ze getikt zijn.

Er is m.i. zelfs in de verste verte geen reden om dat bizarre geleuter over de 'omvolking' van Europa ook maar een moment serieus te nemen. Zo kun je ook wel willen 'onderzoeken' of kabouters wel of geen voorkeur hebben voor rode mutsjes. Vast een zeer relevante vraag voor de doorgewinterde kabouter watcher, maar in de ogen van anderen eerder een duidelijke aanwijzing dat je ze niet op een rijtje hebt.

3
411 MK2000

@407 Wat is dat toch met die obsessie over ras? De theorie gaat om cultuur...het nationalisme afbreken tbv Europees gevoel...heeft helemaal niets met ras te maken.
Precies die absurde reacties is waar WD tegen ageert.

1
412 Salitos

@412
" white" genocide, omvolking, het kalergi-plan en al die verhaaltjes gaan niet over ras???

goh, in bijvoorbeeld bijgaand kenmerkend fascistisch propagandablogje (één van de eindeloze rij waar extreem-rechts zijn mosterd haalt) gaat het echt wel over ras.

http://silentcircle.co.uk/the-pan-european-project-coudenhove-kalergis-plan-to-destroy-the-european-people/

0
413 morandi

@413 Oké, dat gaat inderdaad over ras..... maar mi is rassen denken wel erg jaren 30 uit de vorige eeuw.
desalniettemin is het waard om te kijken of er conform die theorie er een plan is om door massa immigratie, cultureel gezien de Europese staten uniformer te laten zijn.
Ik zelf denk dat niet maar laten we eerlijk zijn, het is wel raar dat er niet echt iets tegen gedaan wordt, dus een gedegen onderzoek kan geen kwaad en is echt de taak van de journalist.

1
414 Salitos

@414
Daar breng je al een heleboel nuance aan die ik niet terugzie bij Wierd Duk.

Dus dat gedegen onderzoek zullen we niet van hem moeten verwachten, hij streeft alleen naar applaus uit de bedoelde hoek met makkelijk scoren.

0
415 morandi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Offtopic

@2340 FrisseBriesMaar hoe kan ik in vredesnaam reageren op wat jij schrijft? Wat kan ik zeggen?Wat je zegt zijn suggesties en verwijten. ...

3 minuten geleden geplaatst door Querido not

Strongoli
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@4Nee hoor, dat "afvoeren" zal hypocriete Halsema nooit toestaan. Dat heeft ze al meerdere keren niet gedaan, dus waarom zou ze het nu wèl ve...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Live Midden-Oosten | Eerste oproepen tot de-escalatie nadat Iran onderschept

Gevaarlijk, om zonder gedegen feiten, nu al conclusies te trekken.Escalatie zit in een klein hoekje....

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
Schiphol koopt weer boerderijen op voor meer stikstofruimte

Paniek voor het MOB van Vollenbroek? ...

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

@1Ja het gaat daar soms wèl erg ver in de media en behoorlijk gevaarlijk ook, in een land waar wapens een groot goed is....

20 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Live Midden-Oosten | Eerste oproepen tot de-escalatie nadat Iran onderschept

Ze kunnen beter afwachten met oproepen totdat duidelijk is wat er precies is gebeurd.Uit het live log:“ ijdag 19 april om 09:18Een Iraan...

20 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Snorrie
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@2Dus je heb totaal geen medische kennis....

30 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Rinze
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@2Jij weet helemaal niks maar toch trek je constant je muil open over dingen waar je niks van weet Je bent geen expert en bent te dom om üb...

32 minuten geleden geplaatst door Rinze

maarten1234
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

@8 nee velen zitten vast in hun sociale structuur: afwijkenden worden verketterd door de gemeenschap....

39 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Rinze
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

Ach jee nu zijn de juryleden die verplicht moeten meedoen aan dit proces aan de beurt bij de bloeddorstige pro Trump media Ze worden met naam ...

40 minuten geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Gore PornIndian Sex Video OnlineAdult Movies PornosToilet Slavery PovJax SlayherGay Nude BeachAmerican Sex Bp VideoMommy Daughter Lesbian PornEromSexo No SitioFilme Pornô EróticosXxx Sex KeralaSibling Sex VideosPorn Video Hd SisterHot Sex Malayaliえ ろ動画Boob Sucking PornPorn SeyAnna Bell Peaks CreampieHousewife Sex ComJapan Sex Video OpenComedyxxxRed Tube Sex VedioSex Vidio IndianChudai Video Chudai VideoEnglish Sex Film MovieHot Randi Sex VideoClipsexiMyanmaar XxxWettmelons AnalClubeadultoArchive Celebrity MovieSpanking VideosSex Video MarvadiSexy Sara TendulkarBlue Picture Sexy VideoLargehdtubeJikage RisingRoad XxxXx English PictureJav TeensNisha SexExhibitionist VideosFutanari InflationSexy LesbianpornFilmes PornorXnxy VideoBlue Sexy Blue FilmIndian Nude MomHidden Cameras In Massage ParloursGina Valentina Sis Loves MeWww.vivastreet.co.ukVideo Caseiro DesexoStudent And Teacher PronBlonde Milf TitsMallu SuhagraatSports PronNudists Pussies3dhentai PornRyan Keely OnlyfansPoeno Com LegendaPorn FistDebby Ryan NakedXxx Video LasbainCojiendome Ami SuegraTushy Sex ComRedneck PornImaizumin HentaiBlack Bbw PornosOffice PormBoku_to_misaki-senseiPornhub AssKalina Ryu AnalMomsteachteensSocialmeadigirlsBella Bells.pornVídeo De Sexo Brasileiro GrátisCharlize Theron NideLongtoesallyMegan Fox Nude LeakRe Zero HentGay PornographyFutanari MmdTeenbuttsMasturbating Lesbian PornPorn Sleeping DaughterFap Dungeon6ar6ie6 Onlyfans LeaksPornographie.frIr BlowjobsEbony MystqueFacebook XxxPriya Bhabhi PornEbony CreampieLatest New Porn MoviesFucktrainLesbian ChubbiesKendra SunderlanPorn Manga ComicsFeet FindeePriya Gamre HotSucking PhotosXxx Mp4 Videosسكس لراطHentai VodtfrYaoi Manga Hentai TheporndudeFreeporn BlowjobsTop Adult MoviesVidz 7Big Aunty Sex MovieHot Sexy Chinese GirlsGood Sister In Law Korean MovieFree Blackporn SitesProstutute PornSearch Lit EroticaCasting X CouchXxxwomenXxx YuogaBraylin Bailey PornBikini PrincessShrilanka Sexy VideoSex Por VideoPotn GifLesbian Molest PornWhatboyswant.comHentai Manga IncestoCzech CouplesTania RinconPornweb ComHardsex Videos FreeHentai Char MugenNew Deshi SexAnalfuck Hardعارب نارPornstar FonderDakota CharmsPower Sex VideoVillage Sexy BfShufuniSax MooviMelanie Hicks LatestCotton Candi BbwMilfroom ComSxemodelPipaypipoWhatsapp X VideoTouching PussysClubdomX Videos BanglaTiger Xxx