Spontane demonstratie tegen Chemours.
Volledig scherm
Spontane demonstratie tegen Chemours. © thymen stolk

Onrust rond Chemours blijft maar toenemen

De maatschappelijke onrust over de omstreden stof GenX neemt toe. De Kamer wil een spoedbrief, maar ook burgers roeren zich. 'We moeten wel in actie komen.'

  1. Jongetje (12) overleden nadat hij na voetbalwedstrijd onwel werd: ‘Deze pijn is niet te verzachten’
    PREMIUM

    Jongetje (12) overleden nadat hij na voetbalwed­strijd onwel werd: ‘Deze pijn is niet te verzachten’

    De teamgenoten van 12-jarige Abdul Kader lopen naast de spelers van het eerste elftal van SC Rheden het veld op. Dat speelt deze zondag tegen Colmschate ’33. Thuis. Dat had een normale wedstrijd moeten worden. Maar nu is die beladen. De club herdenkt het verlies van Abdul. Hij overleed op zaterdag 20 april plotseling na een voetbalwedstrijd. Voorzitter Michel Liet kan er nog niet over uit. ,,Het is niet te bevatten dat Abdul er niet meer is.”
    Rheden
  2. Reacties op asielzoekers in Ter Apel: ‘Ieder weldenkend mens ziet dat dit niet zo kan doorgaan’
    57

    Reacties op asielzoe­kers in Ter Apel: ‘Ieder weldenkend mens ziet dat dit niet zo kan doorgaan’

    ‘Wanneer worden er in dit land nu eindelijk eens ook maatregelen genomen om de onhoudbare en ontwrichtende instroom van asielzoekers een halt toe te roepen?’ en ‘Overheidsbemoeienis wordt alleen nog maar vanuit een ivoren toren beslist. Zo ook het plan om flitspalen te laten plaatsen door gemeenten’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.