door Inter in Binnenland  ·  41 Reacties

  • 17
  • 839x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En zo is dat.

7
1 Positivo

* Verwijderd door de redactie *

2 Dewereldrond

Zet ze maar in bij de Europese grens, dan mag je van mij investeren. In plaats van tegen het internationale recht in een beetje achter de Amerikaanse vliegtuigen aan te bombarderen en instabiliteit in de wereld te creëren.

8
3 Unpopular Opinion

** gebruiker verwijderd **

Defensie wil best burgers beschermen, maar niet de Nederlandse burgers. Dat mag niet van de politiek. Van hun mag defensie alleen maar burgers beschermen in het buitenland, met name moslims.

4 verwijderd5929219

Ik vrees dat men alleen maar het leger wil opwaarderen om ze tegen autochtonen in de EU in te zetten als die zichzelf met geweld gaan verdedigen tegen de invasie waar het artikel het over heeft. De EU heeft die plannen al aangekondigd en gedeeltelijk geïmplementeerd, dáárom spreekt men nu van dit opwaarderen. Zij willen uit alle landen leger-eenheden ter beschikking hebben, om een EU-leger te vormen, en uiteraard zullen zij dan die eenheden tegen de plaatselijke autochtonen inzetten, die van oudsher de meeste rivaliteit hebben met dat land, want ze willen voorkomen dat het NL leger de kant van de burger kiest als het erop aan komt, zo ook in andere landen.

6
5 Wendel

@5 Niks nieuws onder de zon, in het voormalige Joegoslavië werkte dat systeem prima. Militairen vooral in een andere deelrepubliek legeren, zodat ze ook nog eens niet eens op eigen grondgebied waren, mochten er toch nationalistische ideeën ontstaan.

3
6 Scharrelei

Voor defensie geld hetzelfde als voor de politie de regering heeft z'n doel bereikt!
Politie heeft nergens tijd voor maar wel gereedschappen dankzij alle bezuinigingen
en
Defensie heeft alle tijd maar geen gereedschappen meer dankzij de bezuinigingen!

2
7 Zie Hier

Die Hennis moeten ze er uit schoppen.!
Er moet op alles bezuinigd worden in dit kabinet.
Maar er kunnen wel miljarden naar buitenland toe.

5
8 annie

Wat een aluhoedjesartikel zeg. Alle vluchtelingen afschilderen als vijfde colonne. Dat slaat echt nergens op.

16
9 Conclusius

Het gaat bij defensie ook niet om de burgers. Het gaat om de rijken en hun kapitaal. Arme burgers kunnen doodvallen.

2
10 manpower

* Verwijderd door de redactie *

11 Captain Hero

Ik ben voor een grotere defensie en het inperken van de immigratie. Wat we moeten doen is investeren in het personeel van Defensie, technologische ontwikkeling én nieuw materieel. Extra JSF's, aanvalsdrones, tanks, fregatten en gepantserde voertuigen.

4
12 Vaartuig

@12
Je kunt al dat geld ook gewoon in het vuur gooien als je er per sé vanaf wilt.

3
13 manpower

@13

Defensie garandeert je van buitenlandse invloed, los van de binnenlandse invloed. Ik vind het gek dat mensen als jij denken dat vrijheid gratis is. Kennelijk teveel verwend.

Ik zou mijn geld zetten op:

4 nieuwe fregatten met geleide wapensystemen
100 extra boxers en 100 extra CV90's en 40 extra PzH2000's.
20 extra chinooks, 12 extra Apache-helicopters, 20 extra NH90's
5000 man extra personeel in vaste dienst en een onderzoekseenheid.
10 extra JSF's
Extra geld voor opleidingen
Naast de geplande 4 onderzeeër een extra onderzeeër erbij
12 nieuwe mijnenjagers/mijnenvegers

5
14 Vaartuig

@14
En waar blijven de tanks? 20 extra Chinooks lijkt me wat overdreven.

Investeren in vertrouwen lijkt me een goede zaak. De politiek heeft er bij Defensie een puinhoop van gemaakt. Je vraagt je af hoe het zover heeft kunnen komen. Qua verdediging is het nog minder dan in de jaren voor de 2e wereldoorlog. De regering speelt echt met vuur. Onverantwoordelijk.

3
15 Westfalen

Tja in Nederland heeft men nog nooit veel geld aan defensie willen uitgeven. Niet in 1700 en ook niet in 2017.

2
16 streek

Onze leiders slapen gewoon verder tot dat het te laat is

3
17 wijs

** gebruiker verwijderd **

@14 : Ik zou mijn geld zetten op fatsoenlijke zorg, goed onderwijs, normale pensioenleeftijd fvan 65 jaar.
En de rest van wat je noemt kan van mij de plomp in.

18 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

@17 questionat maakt hun ook niet uit. Als het hier uit de hand loopt kan men naar het buitenland.
Kijk maar naar het Koningshuis in WW2.

19 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

@12 : Ik ben voor het links laten liggen van de VS met zijn nieuwerwets Marchalplan, gewoon met Rusland in overleg en alles samen doen, en dan aan de andere kant van de plas ze dood laten vallen.

20 verwijderd9139144

Nu betaalt de belastingbetaler voor een krijgsmacht die in dienst staat van een kleine groep elitaire politici die als trekpop voor de multinationals functioneren. Of het nu de wapenfabrikanten zijn of de energiegiganten, Defensie, of de krijgsmacht, moet eerst weten wat haar taak is: namelijk het beschermen van het Nederlandse grondgebied, inclusief het volk, zijn cultuur en zijn beschaving.

Logica: De situatie is helaas al een tijdje hopeloos. Deze oorlog is al verloren. Het is ook evolutie. Niet geschikte samenlevingen zoals de bedriegmaatschappij Nederland hebben geen recht van bestaan.

Conclusie: We kunnen er nog een boek over schrijven. Decline and fall of Europe.

5
21 purelogica

@21

Hoezo staat defensie alleen ten dienste voor een kleine elite? Denk allereerst aan de werkgelegenheid en de technische innovatie dat het defensieapparaat met zich meebrengt. Dat defensiepersoneel diegene is die helpt bij overstromingen, het ruimen van dieren of de internationale rechtsorde. Maar ook dat defensie gewoon Invloed betekent op het wereldtoneel wat uiteindelijk in het voordeel is van Nederland.

De NAVO houdt ons tegenwoordig veilig en de kosten om onze veiligheid en vrijheid te garanderen is ook daadwerkelijke deelname aan dat bondgenootschap.

1
22 Vaartuig

@15

Met fregatten, boxers en chinooks kun je meer dan met tanks. Tanks zijn duur en nutteloos: waar is dat grote open terrein in Nederland waarvoor je de rupsbanden nodig hebt? Kortom: je hebt meer aan ander materieel, ook in internationaal opzicht.

4
23 Vaartuig

@14 Wat dachten we van betere wapensystemen bij de reguliere eenheden over de gehele linie? Een update van de uitrusting (kit) is ook hard nodig over vrijwel de gehele linie. Het lijkt mij dat dat toch prioriteit #1 moet zijn.

@23 U begrijpt dat een CV90 een IFV met rupsbanden is? De howitzer heeft ook rupsbanden. Beetje raar dat u tegen rupsbanden predikt, want nutteloos, maar ze zelf wel aanhaalt in @14 .

2
24 Bluth

Er mag echt wel een miljard naar defensie...

2
25 Zeekomkommer

@14
Nee, vrijheid is niet gratis. We zullen ons als de baarlijke duivel moeten weren om ons los te maken van die oorlogszuchtige VS. En dat kan helaas alleen als een verenigd Europa.

Maar we zullen dat moeten doen zonder oorlogswapens want die oorlog zouden we al op voorhand verliezen.

2
26 manpower

@24

CV90 en de PzH2000 hebben inderdaad rupsbanden, maar die dingen kun je ook breed inzetten overal ter wereld. Dan heb je soms rups nodig. Waarvoor heb je tanks nodig? Zet gewoon een 120mm op een Boxer en je kunt overal in Nederland komen.

2
27 Vaartuig

@26

Wat is er mis met de NAVO? Veel goedkoper en effectiever. En waarom zouden we moeten loskomen van de VS in deze?

Ik zie veel meer in uitbreiding van de NAVO met Japan, Nieuw-Zeeland en Australië erbij.

4
28 Vaartuig

Tegen de duizenden moslimextremisten in Europa, die mogelijk op een dag een winkelcentrum of café binnenlopen en daar autochtonen doden of verwonden, kan defensie niets uitrichten.

Dat 9 van de 10 moslims in principe vreedzaam zijn, doet niets af aan de realiteit dat de Islam een religieuze doodscultus is.
De relatie tussen de afslachting van willekeurige burgers in het openbare leven en de Islam valt niet meer te ontkennen.
En het wordt met het jaar erger.

Defensie heeft maar één belangrijke taak: de buitengrenzen bewaken tegen de vijand. Helaas staan domme politici de vorming van de vijfde colonne toe. En daarmee is Defensie eigenlijk buiten spel gezet.

Politici hebben van een veilig Europa een onveilig Europa gemaakt. De EU voorkomt geen oorlogen, maar is juist de oorzaak van een burgeroorlog. Daarom heeft minister Plassterk de stasi-achtige afluisterstaat in Nederland ingevoerd: een oorlogsdaad.

Wij leven in zorgelijke tijden. Zijn we in staat om het juiste te doen (grenzen dicht), of laten we ons in slaap sussen door de alom aanwezige verstikkende politieke correctheid die ons het zicht op de realiteit ontneemt?

2
29 Sterke

Een paar ministeries worden door VVD bewindslieden bezet. Zoals Defensie, justitie, infra structuur, volksgezondheid, en economie. Het is niet zo dat PVDA ministers beter zijn. Maar de VVD ministers hebben de zaak in de stront laten zakken. Het gaat nog jaren duren en geld koste om dit weer op niveau te brengen. De bewoners is niet belangrijk maar alleen de cijfertjes tellen. Dit is niet regeren volgens het gebruik van een goed huisvader.

0
30 Verwonderd

@30


Op financien , zeer belangrijk , zit geen VVD-er.
Hoe was die verdeling in de vorige kabinetten ?

Hoe zat dat dan met de verdeling in vorige kabinetten ?
Een defensie gaat niet in een jaar of 3 , 3 1/2 naar de knoppen .
Die bezuinigingen dateren al 25 jaar geleden begonnen .

1
31 No newstoday

@30

Een goed huisvader moet vaak ook kiezen op financieel terrrein .
En wel eens " nee" verkopen .
Een goed huisvader luistert en overlegd met de andere gezinsleden .
En dan komt er wel eens uit dat men ander prioriteiten heeft.

1
32 No newstoday

bij defensie zitten ook al islamieten, die kunnen zich "oppeens" tegen je keren, er zijn er al een paar naar isis gegaan..overal zit het..het is gebaarlijk, en onze overheid blijft maar.meer islam binnen harken, hebben onze.politic zo'n hekel.aan.ons?/willen ze.ons dood?/

2
33 henry86

@29

Marechaussee is anders ook bezig met terrorisme in het binnenland. En ook de explosieven opruimingsdienst. En de commando's in het geval het te heftig wordt. Dus oneens dat defensie niets kan uitrichten in het binnenland.

1
34 Vaartuig

@26

Volgens mij is de NAVO het machtigste militaire bondgenootschap. Welke oorlog zijn we aan het verliezen?

1
35 Vaartuig

@28
Wat is er mis met de NAVO?
De vraag stellen is haar beantwoorden: ALLES.

De NAVO is de oorlogsmachine van de VS. Wat zou daar mis mee zijn?

4
36 manpower

Mensen kom op nou militairisme zit gewoon niet in de nederlandse politieke aard, nooit geweest en zal er ook nooit komen. Ook de meerderheid van de burgers wil het niet, Nederland wilde in 1700 al geen geld aan defensie uitgeven, de VOC wilde alleen verdienen en liet al die overzeese gebeidsdelen zo weer los als men maar kon blijven handelen. India, New York, Brazilie, etc. Overal zaten Nederlanders maar puur voor de handel.
En in wezen is dat nooit veranderd.

1
37 streek

@36

Waarop baseer je je stelling dat de NAVO de oorlogsmachine van de VS zou zijn? Er zijn voldoende voorbeelden waarin de NAVO de VS niet volgt dus je aanname/stelling klopt van geen kant.

Dat er dus iets mis zou zijn met de NAVO is een ongefundeerde mening van een slecht geïnformeerd persoon!

1
38 Vaartuig

@37

Maar dat is geen reden om niet flink in Defensie te investeren!

0
39 Vaartuig

@35
Bondgenootschap stelt echt niets voor. Nederland moet zijn eigen boontje doppen.

0
40 Westfalen

@38
Geef eens een voorbeeld dan.

4
41 manpower

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@25 Maar Bop. . . . Jij ziet toch ook wel dat het niet goed gaan op deze wijze. . . Wat zou jouw oplossing voor dit asielprobleem zijn? ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

MARCUSAURELIUS
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ze ziet er redelijk aardig uit.(hoe ze er werkelijk uitziet weet je pas als ze uit bed komt. :D }Maar bloedmooi is voor mij toch wel heel ...

4 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Weetal
Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

Waarom Eindhoven?Is het de schuld van andere stedendat er geen ASML is?...

7 minuten geleden geplaatst door Weetal

MARCUSAURELIUS
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Wel heel veel meer cellen voor dat tuig....

7 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24 Wat een hoop bullshit bijelkaar zeg....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Dat zou hij doen, maar daar is nog niets van terechtgekomen. Alle staatssecretarissen op dezs post hebben het allemaal laten liggen. Wèl m...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Het word tijd dat dit soort shit snoerhard word aangepakt....

25 minuten geleden geplaatst door Benzardi

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Nou, het is anders geen lingerie-hemdje wat onder haar nek zit. . . ...

25 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Hypocriete Halsema zeker weer "geschokt"???...

27 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Update 15:51 - De IDF zegt het voorval te gaan onderzoeken: "The IDF is probing leaked drone footage aired by Al Jazeera (...). The IDF Spokespe...

35 minuten geleden geplaatst door Benzardi

NK. App
Biancadata PornSexy HenraiVideos Pono En EspañolKatie Austin NudeBoobsselfieTailor Sex PornEbony BlowjobStories Wife SwappingThe Dancing Bear PartyHdporncomics.comClapper Vs TiktokTop Porne SitesCock TortureNew School XxxAngel XnxxCondom Breaks PornGroup Sex XvideosSapna Sapu HotAlena Croft OnlyfansCojiendo VenezolanasX HansterTaboo PorHeroine Sex ImageIndian Village Xxx VideoIndian Granny PornAunt And Newphew PornRate My PussyBoundhub.comLana Rhoades PornvideosSilver DadiesJanvi Kapoor SexyMilf Fuck VideosChinese Sex Chinese SexAwesome BlowjobKavita Bhabhi XxxBig Hero 6 PornAsian Do PornIncest SitesFapsterLesbian Sex TwitterPorn BrazelPeneis PicSummer NudeNadine VelazquezWcofun.netLesbian Eaten OutRed TuberíasBillie Elish SextapeOgmudboneBlack Women PussyPerfect Asian TitsBath XxHentao BorutoMilf FootjovMuslim Bhabhi Sex VideoNamitha Sex MovieHot Breast Sucking VideosSneaky Mom3Delhi MilfMasterbation PornFilms Pornos Francais GratuitsAnastasiya KviSquirt Ebony PornAsain Massge PornInsestvideosXvideos MoneyXxxhotpornThai Mature Porn3d SexcomicsSpider Man Into The Spider Verse PornPorn Hot ThreesomeTamil Village XvideosHuge MonstercocksNadia Nyce XxxGoodsex PornLunabaylee Onlyfans LeakedNeha Kakkar XxxxTanetsuke Oji-sanTanetsuke Ojisan To Ntr Hitozuma Sex MangaHindi Sxy VideoShakeelasaxTonics MoviesPorn GratuitiPorn No MercadoFat Women Porn VideoPick Up XxxLovingsex ComMilfnurBride4k. Bride Needs Cock Before WeddingKaleycuoco Nude PicsXhamster LibeLive EscortNude TopXisvudeosFilmes Pornôs De GraçaBellabrookzPublicgaypornCadida RoyalleBokeplive IndoKaley Cuoco NuedGelbooru.comEnglish PronBgrade KissNude BurlesqueTransgender Males PornNaoconto.Fairly Oddparents PornMoranda Cosgrove NudeMuskan SexDownload XhmasterLila Lovely CreampieHairy Mature CreampieMother And Son Porn VideosVivastreet .co.ukIndian Por StarsAsian Twink PornBig Tits PornstasKeke Palmer NudesAundrea BitoniReddit TsMaxxxine PornNipple ClipLinzee Ryder PornPorn FranceInhuma ItyMovie With Porn SceneXbudeoIsla Summer Onlyfans無碼流出Music Festival PornBonniekinzSit On Daddys LapMy VidsterPorn Videos.vomBeat Porn Sites RedditIndiangaysitesDsvr-1346Chat XxxDad Daughter Porn FreeJvjunkiesBackroomcasyingXnxncSensual Sex GifHd Sexy VideoTamil SeexxAnne De VilleKylie QuinMom Seduce SunInteracial PornographyLornhub