Direct naar artikelinhoud

Man doodt vrouw met 119 messteken nadat ze zegt dat ze transgender is

Dee Whigham (25) werd met 119 messteken om het leven gebracht nadat ze vertelde dat ze als man was geboren.Beeld rv

Een voormalige matroos bij de Amerikaanse Navy heeft een vrouw met 119 messteken om het leven gebracht. Nadat de twee seks hadden gehad, vertelde de 25-jarige Dee Whigham dat ze als man was geboren. Daarop sloegen de stoppen door bij de 21-jarige Dwanya Hickerson, die tot een celstraf van 40 jaar werd veroordeeld.

De rechter in Jacksonville, Mississippi, kreeg te horen hoe Hickerson de vrouw in het aangezicht stak en haar keel oversneed in een hotelkamer. Daarna nam hij een douche en liet hij de vrouw voor dood achter.

Weerman
De twee hadden elkaar ontmoet op een datingsite en hadden al twee maanden met elkaar gechat toen ze in juli vorig jaar besloten elkaar te ontmoeten in de thuisstad van Hickerson.

Whigham, een verpleegster, pikte Hickerson op aan de luchtmachtbasis waar hij een opleiding tot weerman volgde. De twee reden samen naar haar hotel.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe ze daar om halfnegen 's avonds aankomen en Hickerson 23 minuten later weer vertrekt. Om kwart voor tien vonden vriendinnen van de vrouw haar levenloze lichaam. Een instructeur van de luchtmacht herkende Hickerson in een politieoproep rond de moord en gaf de man aan.

"Ik sloeg door"
Hickerson verklaarde aan de politie dat hij en Whigham seks hadden op haar hotelkamer, waarna ze hem vertelde dat ze transgender was. "Ik sloeg door", verklaarde Whigham, die stelt dat hij zich niet veel meer herinnert van wat daarna gebeurde.

De man pleitte schuldig aan moord en werd tot veertig jaar cel veroordeeld, zonder kans op vervroegde vrijlating. Daarnaast moet hij 15 jaar zitten wegens diefstal omdat hij de handtas en de gsm van Whigham stal.

Dwanya Hickerson kreeg veertig jaar cel voor de moord.Beeld RV

Lees ook

Geselecteerd door de redactie