Hyderabad, de stad waar de man drugs zou hebben verkocht
NOS NieuwsAangepast

Nederlander (33) opgepakt in India vanwege handel in drugs

Een 33-jarige Nederlander is in India gearresteerd voor het handelen in drugs. De man zou synthetische drugs uit Nederland hebben verkocht in de stad Hyderabad, in het zuiden van India, schrijft de Indiase krant The Hindu.

Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat er een Nederlander is gearresteerd. De consul in Mumbai heeft contact gehad met de autoriteiten en met de familie van de arrestant. Onderzocht wordt nu of de man consulaire bijstand wil.

Volgens Indiase media is de arrestant een IT-specialist uit Rotterdam. Hij zou betrokken zijn geweest bij een koeriersdienst die drugs leverde aan een website waar Indiërs ze online konden bestellen. Hij zou vier keer vanuit Nederland naar India zijn gevlogen. Tijdens zijn reizen verbleef hij telkens in Hyderabad.

"We hebben een grote vis gevangen", zegt een woordvoerder van de Indiase politie tegen The Hindu. De man werd gisteren opgepakt en verschijnt binnenkort voor de rechter.

Nog vier arrestaties

De Indiase politie is al langer bezig met het oprollen van een netwerk dat drugs verhandelt via het internet.

Gisteren werden in Hyderabad nog vier Indiërs opgepakt in verband met die zaak. Zij zouden ook drugs hebben verkocht. De politie nam bij hen thuis acht kilo opium in beslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl