Trump staat transgenders niet toe in leger VS (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  270 Reacties

  • 6
  • 1079x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@250 Er is ook geen enkel argument om dit niet toe te staan.

Het gaat zelfs zover dat ook openlijk transseksuelen niet in militaire dienst mogen. Dus, mensen die niet eens een operatie willen ondergaan (de overgrote meerderheid), of dat al hebben ondergaan, worden niet toegelaten.

De uitmuntende verzekering voor de familie vaak een overweging om in militaire dienst te gaan. Er is een speciale verzekering voor veteranen en hun familie. Voor militairen en veteranen is gezondheidszorg eigenlijk héél goed geregeld. Nou ja, behalve dan omtrent het hele PTSS gebeuren... question

In ieder geval is er niets mis mee om in dienst te treden voor zo'n operatie, net zoals dat er niets mee is om in dienst te treden voor een opleiding. Daar komt bij dat ik me geen enkel nadeel kan bedenken van een transgender als buddy...

5
251 Bluth

@244 Hoe kom je daarbij? Kun je dat even onderbouwen door een link naar een onderzoek te plaatsen? In sommige gevallen gaat dat op, niet in alle.

3
252 Mrs. K

@233

Je schreef: Je schrijft een heel verhaal waarin je geen antwoord geeft op de vraag: "is GID erger dan BDD?"

Ik geef wel antwoord op de vraag. Feitelijk stel ik namelijk dat alle aspecten voor een individu als "erg" kan worden ervaren, maar het betreft een drogreden om dan maar te stellen: of alles vergoeden of niets.

Je schreef: "In plaats daarvan kom je met het antwoord: "Natuurlijk is dat aantoonbaar anders". Open deur, dat GID iets anders is dan BDD weet iedereen, maar dat was de vraag niet. "

Zie bovenstaande.

Je schreef: ""Je kunt met zulke drogredenen dan net zo goed redeneren waarom iemand wel een rijbewijs mag halen in het leger, welke vergoed wordt, maar geen vergoeding ontvangt voor een cursus om een diploma voor deltavliegen te halen; immers óók een vervoersmiddel."
Precies. Je begint het te begrijpen."

Nee, dat deed ik al.

Je schreef: "Een cursus deltavliegen wordt niet vergoed *omdat de noodzakelijkheid ontbreekt*. Het criterium om lessen te vergoeden voor het leren besturen een voer-, vlieg-, of vaartuig is *de relevantie voor de (evt. toekomstige) functie*. Mbt het verlenen van zorg is dat criterium *medische noodzakelijkheid*. Daarom dus de vraag: "is GID (gender identity disorder) medisch noodzakelijker dan BDD (body dysmorphic disorder)? En zo ja, waar is dat op gebaseerd?" Als GID niet noodzakelijk of noodzakelijker is betekent dat dat er sprake is van willekeur. "

Nee, dat is dus de drogreden waar je telkens mee komt aanzetten. In beide gevallen kan het medisch van belang zijn om deze zaken te vergoeden. Maar dat het leger voor het één heeft gekozen en niet voor het ander maakt het niet minder relevant. Immers, de financiële, maar zeker ook de geestelijke, steun die nu aan transgenders wordt verleend is uitermate relevant en belangrijk voor transgenders. Dat, iets waar jij op hamert, een andere situatie óók financiële en geestelijke steun hoort te krijgen doet niets af aan het gegeven dat transgenders hierbij geholpen zijn.

Je redeneert vanuit de meest gehanteerde drogreden dat wanneer je uitgehongerde kindertjes van land A voedsel geeft je óók de uitgehongerde kindjes van land B voedsel moet geven want anders bevooroordeeld / help je kinderen in land A wel maar niet in land B terwijl die dezelfde urgentie verdienen.

Je schreef: "Andere vraag: hoe sta je tegenover Obama? "

Eh, kan je het nog breder stellen? In welk opzicht?

Je schreef: "Pleegde Obama ook verraad door als Democrat transgenders jarenlang uit het leger te weren? Was Obama ook gestoord?"

En weer een drogreden, omdat Trump voor "gestoord" wordt uitgemaakt omdat hij nu transgenders uit het leger weert moet Obama ook gestoord zijn omdat hij niet vanaf dag één in office transgenders heeft toegelaten.

De realiteit is dat Obama het accepteren van transgenders in het leger direct wilde doorvoeren, dit stuitte op verzet, niet zozeer omdat de generaals hier principieel op tegen waren maar omdat het naast het organiseren van zulk beleid tijd kost evenals de cultuuromslag die in het leger gemaakt moest gaan worden. Obama gaf daarom de legerleiding 1 jaar om de boel en op orde te krijgen en om de cultuur binnen het leger zo om te vormen dat het minder als een taboe c.q shock zou komen voor de dienstdoende soldaten in het leger.

Verder vind ik Obama absoluut niet gestoord, Trump komt bij mij over als iemand die serieus met een hoop aandoeningen rondloopt. Niet omdat ik meer democraat ben, wat ik wel ben, en niet republikeins maar omdat het voor, lees iedereen, zichtbaar is dat de man niet spoort.

5
253 Drumpf

@244 Ik had overigens niet anders verwacht dat jij en de andere hier aanwezigen gender identity disorder een véél ergere stoornis vinden waarvoor een operatie wel vergoed moet worden en voor BDD niet question

Terwijl geen psychiater zich aan zo'n conclusie zou wagen aangezien een deel van de mensen met BDD net als een deel van de transgenders wél baat heeft bij een operatie. Cijfers kan ik niet direct vinden, misschien weet iemand hier of het percentage transgenders dat baat heeft bij een operatie ook 20% is. Ik verwacht van niet.

3
254 Mrs. K

Begrijpelijk dat Trump de gender disorder binnen het leger een halt toeroept! In het leger zijn namelijk trouw, standvastigheid en overgave aan het lot vereist.....

Gender-benders hebben al genoeg mogelijkheden in Los Angelos en San Francisco......

7
255 CoolMemories

@253 Je haalt twee zaken door elkaar en gebruikt dus een drogredenering: of iets "erg" is en of iets vergoed moet worden is *niet* hetzelfde. Zoals ik reeds eerder schreef, wordt bij het vaststellen van wat vergoed wordt hetzelfde criterium gehanteerd bij alle aandoeningen.

"Maar dat het leger voor het één heeft gekozen en niet voor het ander maakt het niet minder relevant."
Dit is geen Nederlandse zin. Ipv "relevant" bedoel je waarschijnlijk "maakt het niet oneerlijk".

Ik ontken nergens dat transgenders *niet* geholpen zijn met een operatie. Alweer een drogredenering: een stropop: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Stropopredenering

Je legt me constant woorden in de mond, dat heb ik niet geschreven. Kun jij ook even aangeven welke drogredeneringen er gebruikt worden? Enkel "drogredenering" roepen staat een beetje dom...

Feit: in dit land worden noodzakelijke medische kosten vergoed. Behalve dus geslachtsveranderingen. Die zijn niet-medisch noodzakelijk. Waar ligt de grens? Waarom wel een geslachtsverandering vergoeden en niet een buikwandcorrectie of een borstvergroting bij iemand die óók een stoornis heeft? Daar heb je me, ondanks allerlei wazig gedraai, nog steeds geen antwoord op gegeven.

Ik stelde de vraag of men Obama ook gestoord vond, ik schreef nergens dat *ik* Obama gestoord vond. Alweer een drogredenering: weer een stropop.

Lezen is blijkbaar erg moeilijk en als je niet in het hokje van de Trumphaters past ben je vast een transgenderhater, NK-simplisme in optima forma. Het is overduidelijk dat het niet leuk wordt gevonden dat de hypocrisie (het schelden op Trump maar stilzwijgende goedkeuring bij jarenlang weigeren van transgenders in het leger door Obama) aangekaart wordt.

Vanaf nu negeer ik je. Je onbeschofte, aanvallende manier van discussiëren vol gedraai, drogredeneringen en valse beschuldigingen hangt me al vanaf Nujij de keel uit.

4
256 Mrs. K

@255 Toch niks mis mee? Moet kunnen. Het zou gewoon wettelijk geregeld moeten zijn dat je een half jaartje vrij krijgt voor niet medisch noodzakelijke ingrepen inclusief revalidatie, het gaat toch om het leger? Het volk betaalt wel question

3
257 Mrs. K

@247 "Zou leuk zijn als we voor de eerste vrouwelijke Commando, de eerste transgender (vrouw>man) Commando zien."

Zeker! Maar dan wél in een vrouwenpeloton. Sterke vrouwenteams als bij het YPG worden niet voor niets niet gemengd met mannen. Vrouwen zijn fysiek nu eenmaal niet gelijk aan mannen.

3
258 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@215 Hebt u daar enige bron voor? Het is niet erg aannemelijk dat 4000 transgenders in de korte tijd sinds het opheffen van de ban door Obama die operaties hebben ondergaan. Evenmin is het waarschijnlijk dat ze al eerder, ondanks die operaties, toch door de medische keuring gekomen zijn.

259 gebruiker-verwijderd10018

@258 Het punt wat ik maak is juist dat het vereiste niveau voor de Commando's alleen door mannen wordt gehaald. Waarom zou een transgender (van vrouw naar man) bij de vrouwen moeten als hij het fysiek aankan?

@259 https://www.statnews.com/2017/07/26/trump-transgender-military-costs/

"The study estimated that there were about 12,800 transgender service members who would be eligible for medical care. But it hypothesized that fewer than 200 would require care for gender transition each year, based on the percentage of transgender people who sought such care outside the military and the percentage of Australian service members who sought transition-related care."

0
260 Bluth

** gebruiker verwijderd **

@260 Dus de meesten willen géén transitie ondergaan, dat is totaal het tegenovergestelde van wat @215 zegt.

261 gebruiker-verwijderd10018

@255

En waarom denk je dat een transgender persoon daar niet aan kan voldoen?

0
262 Pegasus

Transgenders zijn een bezienswaardigheid die mensen moeten een goede uitkering krijgen dat ze hun brood niet moeten verdienen met werken, ze moeten lekker gaan hobbyen , op vakantie gaan en feest vieren.

4
263 maanlanding

** gebruiker verwijderd **

Het fysieke verschil tussen mannen en vrouwen is niet aangevoerd als argument en volkomen terecht gezien de 200.000 vrouwelijke militairen in de VS:
"More than 200,000 women are in the active-duty military, including 69 generals and admirals. "
http://edition.cnn.com/2013/01/24/us/military-women-glance/index.html

De motivatie is dat Trump denkt dat zijn achterban ("everybody agrees!") net als hij doodsbenauwd is voor 'die enge mensen' en op deze manier populariteit tracht te 'kopen'. Dat doen populisten. Dit stond niet eens op zijn beloftelijstje.

264 verdwijderd21

@264
Tijdens zijn campagne deed hij zich voor als 'grote vriend' van de lhbt beweging....
Nu steekt hij een mes in hun rug.....

1
265 ikzelf

@231 Het vergoeden van transities maar niet van even noodzakelijke buikwandcorrecties bij mensen met een stoornis (20% heeft daar baat bij) is een totaal willekeurige keuze, net als het wel vergoeden van Viagra maar transgenders wegens de kosten van hun transitie (dat is als reden gegeven) buiten het leger willen houden. Wie geen enkele moeite heeft met willekeur kan hier dus niet over klagen. "Verraad" is het natuurlijk niet: het gaat om de kosten en geen enkele vergoeding is gegarandeerd. Aan eerdere vergoedingen kunnen immers geen rechten ontleend worden.

1
266 Mrs. K

@266 die "kosten" voor transgenders zijn per jaar in dezelfde orde als twee golf-weekendjes van Trump.. De financiele impact is dus pure onzin.

Het gaat "nergens" over, behalve het op de achterste poten proberen te krijgen van Amerikanne die wel voorstander zijn van gelijke burgerrechten voor iedere Amerikaan.

0
267 TedjeR

@267
En het kont likken van zijn conservatieve vriendjes....

0
268 ikzelf

@268 waarop de logische vraag is: wanneer komt Trump uit de kast? question

0
269 TedjeR

@269
al word hij op heterdaad gefilmd tijdens een "Londen bridge" zal hij het nog ontkennen......

0
270 ikzelf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Benzardi
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Er word een vies politiek spelletje gespeeld, elke keer worden er miljoenen/miljarden uitgeven terwijl de partijen aan het formeren zijn.Er ...

1 minuut geleden geplaatst door Benzardi

Marrie1
Drie vrouwen gewond, man neergeschoten door politie in Zweedse stad Vasteras, zegt de politie

Raar, het lijkt er op dat er de laatste paar dagen doelbewust gezocht wordt naar meisje en vrouwen, om die overhoop te steken.I...

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Iedereen roept Oh, my God, maar niemand biedt hulp....

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@38Rusland haar agenda was decennialang oproepen tot het behouden van neutraal gebied tussen 2 kerngrootmachten, vind je dat een verkeerd st...

2 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@3      "Het is een waarschuwing natuurlijk XD" Ja Schil, dat meende ik uit 'Gruwelijke beelden' al te kunnen opmaken. Maar ev...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@97Hoort het ageren tegen een groeiende islam in Nederland bij de 'nadelen van de PVV' volgens jou dan ?...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Schildpad
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@2Het is een waarschuwing natuurlijk XD...

8 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@37 Ik weet dat jij als gecertificeerd russenhulpje één op één de Russische propaganda nawouwelt Vage....

10 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@106 Iets niet geleerd hebben vind jij knap. Val jij ff door de mand. Enfin, ik heb geen 70 jaar nodig om iets te leren hoor. Bovendien zat i...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@1     "niet klikken" Ja ik weet niet hoor, maar als we niet mogen klikken, dan heeft heeft plaatsen toch weinig zin lijkt mij ....

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Honey Moon SexXxx Video Mom IndiaBoobsbeachNude GratuiteHidden Cam MasturbationMarie Tamara NudeBarklicious NudeCute Girl X VideoPorn ScreemingJerkinchatGuy Talking DirtyHow Much Is Xvideos RedHentaizone.xyeHot Blowjob'sVixenthreesomeKaylakiss PornChubby Mature NakedSex With Mami VideoLayla Jenner PornCharlette Mckinney NakedLiving With MilfWww Sexweb ComPorncuntMichelle Trachtenberg NudeHot Biggest TitsYurizan Beltran'sKatrina Jade Sex VideosTamil Incest Sex VideosKimmy Granger LesbianDesperate AmatuersRule34video..comKristen Scott Danny DMallu Aunty ReshmaReal Brother And Sister XxxBilu FilamTamil Heroine Sex Video DownloadSleeping Guy PornBalls BustingPorn On TwitterFapello..comSokkokaFirst BbcPipayipoElectrarayneSex Porn GamesBokep JpSites Pornô BrasileirosParty Games Derpixion4 Girls FingerpainfNew Rajasthani SexPorn TriviaHitomi XxxChubby CameltoesBbc DaddyFilms PornosAnime LingerieVelma And Daphne PornSex Stories Of IndiaIndian Hanimoon Xxx VideoPublic VoyeourFree Anama PornNarutopixxBreast Cancer PptNxnx VidosGay Dildo PornXxx Bf Hindi IndianBest Chubby PornstarsIrodoricomicsBukkake CompilationSexivdeoIndian Model Nude ImagesSistar And Brother XxxPornhub Real EstateAthena Fleurs PornChitose YukiNaked Celebrity LeakedXxx Sexy ManXnxx PkBanana PornFreesex TapesEfukrPorn BeurettOviya XnxxJapanese Milf XnxxXvideo BasMandy Florez PornRound Abd BrownStable Diffusion PornSexe Video Amateur GratuitHotecopeAdultworjXxx BunkBrazzar Mom SexIndian Honeymoon Sex VideoSaree Me SexDouble Penetration Porn VideosBen Ten Gwen PornPandora PornTsfucks GuyChat NjrPin PornsAdria FoxXnxx HealthySexey Hot GirlSexclubXnxx Black WomenDasi PoneMalluauntysexKiara MiaIndian Aunty Real SexTeen Sister SexHardcore Porn Sex VideosLesbian Squirt XxxFreaks CocksGroup BlowjobBig Sister PornhubPorn Hollywood StarsFemale Orgasam CompilationHentaitube PornJkorean PornAlex Coal BbcMia Khalifa VideosxxxHawaiianpornDesi Tadka PornAmazing FuckAuntysareesexHd Muslim PornXxxxxx Video IndiaMabel May XxxDeflartionSquirt DatingMemphis ListcrawlerInserted.comAlisoncrftXxx Video Mom And Son HdWww Com Hindi Blue FilmSexy OrgasmBbw Porn VideoLatina Forced PornBig Asses PorPornprosPorno CariocaAnna Paquin NudesJenni Scordamaglia NudeLila Lovely AnalAleida Nuñez DesnudaTorture BdsmJapan Hypno PornBdsm CompilationMulheres Pelada De Anime