Na Norwegian is er nog een Scandinavische luchtvaartmaatschappij die goedkope vluchten naar de VS aanbiedt. Primera Air gaat vanaf april 2018 vliegen vanaf Londen Stansted en Birmingham naar Boston en Newark Airport bij New York.

Een enkeltje kost net iets meer dan 140 euro, een retourvlucht 315 euro.

Net als bij andere prijsvechters moet je voor alle extra’s bijbetalen. Denk daarbij aan stoelkeuze, ruimbagage inchecken en maaltijden aan boord.

Op de vlucht van ruim zeven uur heb je net zoveel beenruimte als bij een Ryanair-toestel, volgens The Independent.

Een extra koffer van 23 kilo meenemen kost 28 euro per keer. Een stoel reserveren kan vanaf 25 euro voor een standaard zitplaats, voor eentje met extra beenruimte ben je 47 euro kwijt en een plek bij de nooduitgang kost 64 euro.

Een XL-plek heeft echter maar 81 centimeter beenruimte, hetzelfde als een reguliere zitplaats bij British Airways en Virgin.

Een losse maaltijd kost 35 euro, maar je kunt een upgradepakket kiezen met maaltijd, bagage en instappen met prioriteit voor 58 euro per vlucht.

Vliegen doe je in de nieuwe Airbus A321NEO-toestellen met gratis wifi en oplaadpunten aan boord.

Primera Air is niet de eerste maatschappij die zulke goedkope vluchten naar de VS aanbiedt. Norwegian stuntte in februari met ticketprijzen van 69 euro voor een enkeltje.

De goedkoopste tickets voor Primera-vluchten naar beide bestemmingen zijn al verkocht. Een enkele vlucht naar de VS begint nu bij 173 euro, inclusief belastingen en toeslagen. Eind deze zomer wil de Scandinavische maatschappij nieuwe trans-Atlantische routes aankondigen.

LEES OOK: Ryanair-passagiers omzeilen de regels voor bagage door peuters een koffer te laten dragen