Wie rood kan staan, krijgt een lagere hypotheek (nos.nl)


Per 1 december kan alleen al de mogelijkheid om rood te staan bij de bank gevolgen hebben voor de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Het Bureau Kredietregistratie (BKR) gaat kredieten namelijk eerder registreren.Bij klanten van ING viel afgelopen week al een brief op de mat, waarin de bank melding maakt dat de mogelijkheid om rood te staan vanaf december als een krediet geldt. Dat is ook zo als de klant nooit rood staat of gestaan heeft.Ook Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwt voor de gevolgen van - desnoods even - rood staan. Volgens VEH voldoet het BKR daarmee aan de aangescherpte Wet financieel toezicht.Vanaf 1 december worden alle kredieten geregistreerd die groter zijn dan 250 euro en die mensen langer dan een maand gebruiken. Daaronder vallen winkelpassen, creditcards, doorlopende kredieten en limieten op de betaalrekening. ...

door TheoTheo in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 0
  • 861x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het middel is dus weer eens erger dan de kwaal....Effect: mensen met een koophuis hebben niet de mogelijkheid om rood te staan en hebben geen creditcard, mensen met een huurhuis wel. Je hoeft geen whizzkid te zijn om te bedenken dat waarschijnlijk het merendeel van mensen met stapelschulden een huurhuis heeft.

4
1 Salitos

Dit was al zo niks nieuws onder de zon.

11
2 dnns1973

@1 het geld alleen op het moment (en de periode voor) dat je een hypotheek wilt nemen.

Ze willen steeds meer van ons weten en de banken hebben een crises veroorzaakt. maar de veroorzaker hebben zelf nooit hoeven boeten.

1
3 TheoTheo

@1

Rood staan is schuld.
Dan kun je kennelijk niet met het budget wat je hebt omgaan .
Dus kan ik begrijpen dat men denkt dat je dat met een nog verl groter bedrag ook niet kunt.

13
4 No newstoday

@3

De grote veroorzaker was ene president Bush met verplichtingen aan banken om aan mensen die het nooit konden betalen ern hypotheek te geven .
En daar gingende bsnken in de USA de mist mee in .
Met gevolgen voor de hele wereld.
Dat was ook ern niet al te intelligente Republikein .

3
5 No newstoday

Hmmm.
Er bestaat de mogelijkheid dat een bank mij een lening kan verstrekken van 100.000 euro.
Gaat die mogelijkheid ook alvast uit voorzorg als krediet gelden?

Ik vind het principe wel oke, namelijk er voor zorgen dat alle kleine schulden (bij internet kleding bedrijven, autodealers etc etc) ook meegeteld gaan worden.
Maar zoals ze het nu hebben bedacht, ga je volgens mij de echte zorgen gevallen er niet uit pikken.
Ze zouden beter bedrijven die uitgestelde betaling / lening verschaffen moeten verplichten om dat op te geven bij BKR.

Ik vraag me nu namelijk af of Pietje, die bij 5 kledingwinkels nog 1000 euro, 2 woonboulevards 1000 euro, een auto van 10000 op uitgestelde betaling, maar wel een betaalrekening waar hij niet rood kan staan, of hij een krediet heeft bij BKR. Volgens mij niet namelijk. Het zijn namelijk geen creditcards, geen leningen, geen winkelcards en geen limiet op de betaalrekening.
Pietje heeft dus in principe leningen lopen a 17.000. De rente die daar (ook bij de auto op uitgestelde betaling) over gerekend gaat worden is gigantisch.
En als Pietje alleen bijstand heeft, dan kan je er gif op innemen dat Pietje over een paar jaar de schuldsanering in gaat.

1
6 beastyboy

@4
Het gaat niet om rood staan.
Als je zelfs maar de mogelijkheid hebt om rood te kunnen staan, wordt dat bedrag al als schuld gezien. Beetje overdreven vind ik zelf.

Er zijn heel veel mensen die de mogelijkheid hebben om wat rood te staan, maar dat nooit doen. Nu wordt dat bedrag dus al als schuld aangemerkt.

1
7 Heldere kijk op NL

Bij rood staan van 250 euro zou je dan al 25.000 minder hypotheek kunnen krijgen volgens sommige hypotheekverstrekkers.
Dit slaat werkelijk nergens op.

3
8 Strongoli

@8
Dat is niet waar.
Als je 250 euro rood kan staan, dan krijg je ongeveer 1.200 euro (ongeveer factor 4,question minder hypotheek.
Ik ben benieuwd welke hypotheekverstrekker zulke absurde bedragen hanteert. Maar dat zal niet 1 van de gebruikelijke hypotheekverstrekkers zijn waar 99% van de Nederlanders zijn hypotheek afsluit.

1
9 beastyboy

@9
?
Krijg ik een smiley met zonnebril als ik 8 in toets?
test:
,8
,*

0
10 beastyboy

Dit is toch niets nieuws ? Dit was 5 jaar geleden ook al het geval bij ons.
De Rabobank wees ons destijds al op onze jarenlange "rood staan optie" van 1 van de betaalrekeningen waardoor de maximale hypotheek een stuk lager zou uitvallen ... en dat ongeacht wat er werkelijk op deze bankrekening stond.

0
11 FeHa

@11
Toch wel apart.
Heb ik nooit mee te maken gehad.
Maar misschien komt dat ook omdat mijn hypotheekbedrag niet zo scherp op de snede lag.
Ik zou nog wel 1,5 maal zo veel kunnen lenen. Maar dat je iets KAN lenen, betekent nog niet dat je dat ook (op een prettige manier) kan betalen.

1
12 beastyboy

@ 10 question
8 - ) ?

1
13 Olivia

question

1
14 beastyboy

@13
haha, lol
maar dan heb ik per ongeluk ook een minnetje ingetypt.
Of zou question ook kunnen?

1
15 beastyboy

8 )
Dat was het dus.
Dus je kan niet een tussen haakjes opmerking eindigen met een 8, zoals ik deed

1
16 beastyboy

Waar slaat dit ook weer op? Als ik dus met mijn creditcard (2500 krediet), die elke maand van mijn lopende rekening afgeschreven wordt, de bank binnen loop krijg ik 10k+ minder hypotheek? Maar als ik mijn creditcard opzeg, hypotheek afsluit, en daarna er weer 1 aanvraag, dan is het geen probleem.

Kijk eens naar de verrekte financiele geschiedenis, ipv speculeren. Als iemand constant rood staat, dan kan er iets van de hypotheek af (ivm risico). Als ik 10 jaar lang netjes al mijn rekeningen betaal op tijd, wat the f*** hebben zij dan te maken of ik een credit card heb of niet?

Gestoord. Gewoon gestoord.

1
17 eenechtewetenschapper

Bizar
In een land waar schulden gesubsidieerd worden,
waar je eigen broek ophouden bestraft wordt,
gaan ze mierenneuken over rood staan?
De hele economie draait op het genereren van schulden.
wtf

1
18 siempie

@17 Inderdaad.
Alles wat ik via internet bestel betaal ik bij voorkeur met mijn creditcard en trek ik iedere maand weer recht.

0
19 Mappie

@4

Blijkbaar heb je daar dan en keuze voor.
Verander je dat toch?

0
20 No newstoday

@17

Je creditcard is een ander verhaal.
Ik krijg maandelijks een rekening en schrijf ik het geld over.
Zo lang je dat binnen de gestelde ( ruime) termijn doet, is het geen probleem en sta je niet rood.
Laat je het automatisch afschrijven ga je op je creditcard niet rood maar misschien wel op decrekening waar het van af moet.
Vandaar dat ik dat nooit automatisch doe en dus zicht houdt op alles.

Je neemt ook geen hypotheek op je creditcard,

0
21 No newstoday

Het gaat om een kleine aanpassing van het mogelijke hypotheekbedrag.

Maar los daarvan: als je een huis wilt kopen heb je als het goed is ook een goed positief saldo op je spaarrekening. Als je daarnaast ook rood kan staan op je betaalrekening ben je een dief van je eigen portomonee. De rente op een negatief saldo is zo hoog, dat je in veel gevallen zelfs bij incidenteel rood staan meer betaald dan je aan rente vangt op je spaarrekening. En het hoeft helemaal niet, als je geld op een spaarrekening hebt.

Gewoon opzeggen die mogelijkheid. Heb ik jaren geleden gedaan.

0
22 d6072b01

@1

Hetvgaatvover het verkrijgen van een hypotheek.

0
23 No newstoday

Het is alleen maar omdat het verdienmodel van die banken onder druk staat.
Ze geven ook expliciet aan dat het hebben van een (niet Nederlandse) Credit Card je betaalcapaciteit voor een hypotheek zomaar met 9.000 euro verlaagd kan worden.
En dat BKR en die Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn natuurlijk niet te beroerd om met dat dubieuze spelletje mee te doen en te propageren dat je zo’n buitenlandse kaart moet opzeggen.

Desondanks is VEH tevreden over de nieuwe regels. Want die geven consumenten meer inzicht in het risico bij het aanvragen van een maximale hypotheek. De woordvoerder wijst erop dat iemand die bijvoorbeeld een creditcard heeft, zo 8000 of 9000 euro kan opnemen. "Dat moet hij wel terugbetalen, tegen forse rente. Voor je het weet, zit zo iemand fors in de schulden. Daarom, als je geen gebruik maakt van een creditcard, zou ik zeggen: zeg 'm op. Dan heb je daar geen last van."

0
24 in holland

ik heb geen brief gezien

0
25 Lets keep it cool

WIE is verantwoordelijk voor dit besluit? Deze mag wat mij betreft zijn/haar bureau gaan leegruimen.

0
26 Atlantique

De volgende stap is dat u een tatoeage op het voorhoofd geplaatst krijgt.De VVD en dus de middenstand zijn grote voorstanders.

0
27 Tussenderegelsdoor

Pas melden en doorgeven als je ook echt rood staat.
Wat zijn dit voor achterlijke regels en weer opgelegd door Brussel.

0
28 corretje

En steeds wordt on ze privacy verder ingeperkt. Big brother is watching you in extreme vorm. Het grootkapitaal is echt aan de macht voor wie dat nu nog steeds niet geloofd

0
29 PFL

@4 . Nee hoor dat si echt niet altijd het geval. Ik heb 5 jaar lang bij jhet BRK als gevaarlijk te boek gestaan vanwege een "schuld"van 30 Euro!. op een bankrekening waar ik vanwege scheiding niet van op de hoogte was en binnen 3 maanden lag dit bij het BKR en dat terwijl ik op de betreffende rekening niet rood kon staan maar wel de bank wel een automatische incasso van afboekte waardoor ik het rood kwam in plaats van het betreffende bedrijf gewoon hun incasso te weigeren zodat die mij dan ( zoals dat had gemoeten) had kunnen vragen om betaling. Dus dde bank hield zich aan onze overeenkomst waardoor ik als wanbetaler werd geregistreerd. Zulke fascistoïde instellingen zijn er slechts in het belang van de banken en het grootkapitaal. En van privacy hebben ze nog nooit gehoord. Oh ja als je witl weten wat ze allemaal over je in hun files hebben staan dan moet je er zelf voor betalen/ is informatie over mij niet gewoon mijn eigendom ? Waarom moet ik er dan voor betalen als ik wil controleren of ze geen leugens over em verspreiden?

0
30 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@1 "De kernraketten staan al richting Europa " Ja, en dat zelfs vlak aan de grens met de NAVO. Dat zou de NAVO eens moeten ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@24Niet zo draaien en kronkelen Snorrie, ik heb het niet over Israël of over diens acties, maar over alle extreme religieuzen! die hun rel...

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

Nicks R. Van
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@18 Met een goed oplosmiddel krijg je het wel gedaan!...

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

icnivad
In je anus of vagina een fakkel de Kuip binnensmokkelen, hoe waarschijnlijk is dat?

er is laatst nog een vrouw gelanceerd met 15 fakkels "aan boord" 😀...

4 minuten geleden geplaatst door icnivad

Nicks R. Van
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Dan zit na Oekraïne al een ander land in de planning om aan te worden aangevallen. Dat gaat niet zonder munitie, dus zorgt Rusland er voor daar...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

@5 Sorry. Svp niet zo kwebbelen/kakelen/kletsen/kwekken/klappen/kwetteren/tateren/babbelen.wauwelen/klessebessen over anderen....

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

In NL kun je als politicus een land te gronde richten zonder consequenties....

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Nicks R. Van
Wilders reageert op uithaal Timmermans

Timmermans moet eens een afspraak maken met een psycholoog. Hier is sprake van een onverwerkt trauma: geen minister-president geworden!...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Het geklier met van der Burg begint haar resultaten af te werpen! Dan weet je toch meteen dat het zo niet moet?...

10 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Old Man Group SexAlison Tyler Porn VideosJapanese Mom Sex XxxLegalporn.comDad Impregnates DaughterJerk Off To CelebsExtre PornMotherleasSpankwureSexy Kate MaraHarry Potter Porn ComicsThis Ain T The Smurfs XxxWww India Xvideo ComElsie PornMia MilkovaMilf ForcesTranny CreampieXxxmoverSexi Hd VideosJapan Bf HdTelugu Porn Web SeriesChubbyloving ComNice ButsKhushi Mukherjee NudeXxx HistoryBoob Suck GifMature OrgasmicHot Mm PornHotshemale PornViolet Myers Girl ScoutXxx MsageAlien Sex VideoCrushed FetishReagan Foxx HdMia Khalifa Hot Xxx VideosPerfect Girl HdSon Forced PornCuming On DaughterFat Girl AnalTeens MotherlessBeeg DownloadBlack Man Xxx VideosSexy CamPorn SuperheroinSecret Star SessionXxx Deshi GirlFrepornoClover BailtmoreDreamgf69 Xxx VideoAnushka Hot SexMichellangelsSex With ColleagueClussy PornAnri_okitaUflash TvGujarati Sex OpenSexual Slavery PornJosephine Jackson Sasha RoseModifuckrsKaley KadeWhat IspornhubDdboobsVirat Kohli Sex VideoBf Video Mp4Aunty Sleeping Sex VideosOmegle Hot GirlGonzo PirnP O R N HbFoto De Bucetas BrancasDianapostNude IslandKamasutra KamasutraAoyama HikaruBig Tits PornstrFree PlayboySenxual PornXxx.video.comNiceassesXvideos SexmexBig Hard PornDickridingHooker BliwjobJoice Dewitt NudeOne HourcoupleBlue Movie Hindi MaiMale BdsmSmother BoxCock KoreanTubed Porn StarsDakotagrim PornAkylani LeiAunty Xxx Sex VideoGrace Boor LeakedPawgridingBengali Sex StoryChinese Dick Sucking FactoryFleah LightMeldadelBig Wifes TitsLauren Phillips Porn VideoPornhubbiMovies With Nude CelebritiesThai HandjobPururin.ioThe Fapping ComHot Nakid BabesFat Woman XnxxBig German TittiesNaked Amatuer PicsXxx Indian Husband WifeAngie Faith CreampieLila Exploited College GirlsGangbanged AnalTurkish PornvideoPerverse Familiy.comBeeg Hindi HdNaked Teenagers PornSnapdrop.netXvidoeoSukihana Masturbating VideoPic Porn StarsPorn Cartoons AnimeNikol Kidman NudePorn Xxx PornMegan InkySex Bhabhi HdMallu Actress NavelAria Lee NurseSaxi Porn VideoChaina Sex MovieDebonair SexHd Pron ComicsXnxx.cimLindsay Lohan SextapePornhub Snow WhiteSubnautica VrXx ViedosLana Rhodes Hot3 MilfsTeentranny PornSkyla Pokemon PornAsian AnalfuckHentimangaVoyeur WeMiley Cyrus NudeJosie JaxxonLittle Sex ComDoggystyle PawgFull Porn Download