Kruis als herdenking van omgekomen vrouw mag niet (eo.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Likopstuk in Buitenland  ·  28 Reacties

  • 2
  • 382x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Schandalig laag van deze organisatie. Dat zeg ik als overtuigd atheïst.

4
1 Shit...Fan...WhatAMess

@1 +1 en +1

3
2 Scholar002

Kouwe drukte. Zet je toch een ander, neutraler monumentje neer? Verder is het ook in ons land echt niet toegestaan om voor lange tijd een religieus symbool zo maar in de berm te plaatsen. We zien regelmatig van die bosjes bloemen aan een boom gebonden. Dat wordt een tijdje gedoogd, maar echt monumentjes mag ook hier niet.

Het wordt wel erg in de sfeer van "religieuze vrijheid" getrokken en de EO plaatst het niet voor niets. Het is in feite stemmingmakerij, in de trant van "wij christenen worden weer benadeeld door die ongelovigen!" En dat is niet de opzet. Het is gewoon niet de bedoeling overal religieuze symbolen te laten verschijnen, er zijn namelijk ook mensen die daar niet op zitten te wachten. De religieuzen hun kerken, de niet-gelovigen dus samen een schone berm.

6
3 weerman

Wel raar, een kruijje, waar je binbnen 10 seconden voorbij bent, mag niet.
Maar een hoofddoekje als symbool van een onverdraagzame religie waar je elke dag tig keer naar MOET kijken, daar mogen we niets van zeggen..

6
4 BenErWeer

Je kan ook te ver gaan. Ja, ze hebben in de strikte zin, volgens de 10th US circuit court of appeals gelijk[1], maar je kan er ook wat pragmatischer mee omgaan. Als het een kruis is van een kerkgenootschap, prima als je daar tegen ageert, maar een herdenkingskruis voor iemand die daar ter plaatse is overleden bij een verkeersongeval, kom op zeg...
En dit zeg ik als overtuigd belijdend Atheïst.

[1] https://ffrf.org/news/news-releases/item/29879-ffrf-wants-oregon-roadside-cross-removed

4
5 silversurfer

@5
Je hebt volkomen gelijk.

4
6 Slartibartfast

@5

Ja, dat ben ik persoonlijk met je eens. Ik zou het verder ook negeren; ik heb niets met dat martelinstrument. Maar iedereen heeft er wel een mening over; de ene mening staat in zo'n geval al snel haaks op een andere. Ik vind het jammer dat de EO hier via een heus artikel een punt van maakt. Want het is geen punt. Laten we niet vergeten dat daar iemand is omgekomen. Da's al ellende genoeg.

1
7 weerman

Is er nog en meer neutrale nieuwsbron hier over , ik heb het idee dat de EO namelijk heel erg gekleurd is hier in , overigens in de VS kun je nog steeds beter zeggen dat je een Moslim bent dan een Athiest , want dan sluiten er allemaal deuren in de VS.

1
8 MarcusCole

@3 Er is ook zoiets als wederzijds respect. Deze atheïstische organisatie is niet zo eng als elke fundamentalistische religieuze organisatie.
Inderdaad mogen ook hier niet overal religieuze monumentjes geplaatst worden waar iemand overleden is maar het barst wel van de kapelletjes overal. En dat is vrij eenvoudig te realiseren, in mijn gemeente (en omstreken) zijn er de laatste paar jaar meerdere bijgekomen.

1
9 Shit...Fan...WhatAMess

@4 Pavlov reactie om moslims hier ook bij te betrekken?

Blijf kijken in de wetenschap dat je er geen zak tegen kunt doen.

5
10 radicalenradar

@9 "niet zo eng" moet natuurlijk zijn "net zo eng"
My bad.

1
11 Shit...Fan...WhatAMess

Begrijpelijk. Wie wel eens op bepaalde wegen in Griekenland heeft gereden begrijpt dit wel: daar zie je naast sommige wegen een aaneenschakeling van kruisen en gedenktekens. Zoiets wordt ook niet weggehaald dus als er een staat, staan er tien jaar later meerdere.

0
12 Mrs. K

@9

Dan woon je blijkbaar diep in het zuiden. En daar zijn katholieken nog steeds in de meerderheid in bepaalde gemeentes, en wordt er met hun meerderheid toestemming gegeven voor zo'n kapelletje. Van mij hoeft het ook niet (ik geloof niet in buitenaardse superintelligenties die alles 'maakten'...) maar ach, in Limburg geeft het sjeu aan het landschap, de toeristen vinden het 'schilderachtig' en blijkbaar geeft het troost aan de gelovigen. Nou, dat moet kunnen.

1
13 weerman

@12

Tja, maar de Grieken zijn dan ook nagenoeg allemaal Grieks-orthodox, en de religie heeft daar nog een enorme hoeveelheid vingers in de politieke pap..!
En die dingen die jij bedoeld, zijn ook herdenkingsmonumentjes, omdat er op die plek iemand omkwam. Ze rijden namelijk vaak als gekken, die Grieken. Ervaring mee. question

1
14 weerman

Ik vind 10 jaar wel een hele tijd in steden in Nederland worden graven na 10 jaar ook geruimd en verplaatst naar een massagraf.
Als de gemeente de onderhoud verzorgde, zou het heel goed kunnen aangeven dat de familie er niet meer naar omkeek.

@3 heeft gelijk in het begin is het zeker een steun zoon tijdelijke gedenk monumentje of het nu in de vorm van een kruis is of beertje of alleen bloemen maar het moet geen wildgroei worden en zeker niet laten staan en onderhouden als nabestaande er niet meer naar omkijken.

0
15 TheoTheo

@13 Haha question Ik woon inderdaad in het zuiden maar de katholieken hebben hier al lang geen meerderheid meer hoor (gelukkig). Vele kerken worden gesloten en gemeenschappen worden samengevoegd. Mensen worden gelukkig wijzer, maar het zal nog wel wat jaren duren voordat door onderwijs religie echt een buitenbeentje word. Ik wacht op die dag.
Ik reageerde op mijn manier op dit artikel omdat ik wel respect heb voor mensen die geloven in hun geloof als dat hen helpt in hun leven. Ik heb daarin tegen wel een afkeer van het geloof waarin zij geloven. (Soms moeilijk uit te leggen aan mensen)

2
16 Shit...Fan...WhatAMess

@4 Salem, Amerika.Je loopt in het verkeerde land te toeteren.

on topic: eerlijk gezegd zie ik een kruis in zo'n situatie als gedenksymbool niet zozeer als een uiting van geloof. Als ongelovige heb ik er niet zo,n moeite mee.

1
17 BlackNinja

Werd het kruisteken niet al veel eerder algemeen gebruikt ?: Zo van "hier is het" of "dit is de plek waar het gebeurde" .

0
18 eh

Die kruis op foto is symbolisch en wel respectvol. Er staan wel grotere kruizen aan de weg getimmerd daar. Wat wel schandalig is, is dat we Atheïstische organisaties nodig hebben om dit te regelen.

0
19 Boelie

@16

Zo denk ik er ook over.. Maar besef, dat wat in 1700 jaar is opgebouwd, niet zo maar is verdwenen. Niet voor niets dat de wetenschap tot Grote Vijand van bepaalde diep-religieuzen is verklaard: het prikt alle religieuze verhalen door, die vroeger klakkeloos voor Waarheid werden aangenomen. En door die kennis raakt religie steeds meer op de achtergrond.
Maar wat je zegt; wie troost vindt in een geloof, moet dat lekker blijven zoeken in die hoek. Als het maar nooit anderen wordt opgedrongen.


@18
Geen idee, niet dat ik weet. Heb je bronnen?

2
20 weerman

O jee, zou die vereniging ook commentaar hebben gegeven op de brief van van der Staay?

0
21 sockknitter

@8
Nou Marcus, ik heb ik een beetje gegoogled en het bericht lijkt toch te kloppen.

Persoonlijk vind ik het erg overdreven om hier stennis over te schoppen. Als ik zo'n kruis zou zien dan haal ik als ongelovige mijn schouders op en vervolg mijn weg omdat het symbool voor mij geen inhoud heeft.

0
22 Slartibartfast

@10
Heef ik niets voor te doen hoor, dat kunnen ze zelf maar al te goed.

Nu inhoudelijk: wat klopt er precies niet aan mijn stelling?

1
23 BenErWeer

@17
Briljant!
1 stadje in de USA, en die benoem je..
Al die LANDEN met die hoofdoekjes negeer je voor het gemak maar even, want dat ene stadje in Amerika..

Kom op zeg, u kunt toch wel wat beter?

2
24 BenErWeer

Door geweld en rampen zijn waarschijnlijk wel een miljard of meer mensen aan het
einde van hun Aardse lichamelijke leven gekomen ,door de tijden heen .

Als symbool is daartoe de planeet Aarde als -1- groot kruis te zien.
Want alle wezens ( incl. mensen) zullen sterven aan /op dit "kruis"
( Van leven op Aarde ga je dood .....fysiek;
maar de materie zal altijd weer oplossen en
overgaan in andere fysieke vormen
als drager van allerlei Universeel leven .)

3
25 m+m = Z

Lastig om te zoeken
Als symbool is er van alles over te vinden (pas na eeuwen een christelijk symbool , eerder bij de Egyptenaren etc.) , maar als teken kost het wat meer tijd.

http://www.visual-arts-cork.com/prehistoric/abstract-signs.htm#crosshatch

0
26 eh

@26
voor
@20

0
27 eh

@26

Dan heb je het over een bepaalde gelijkenis tussen een kruisje ( X ) enhet christelijk kruis. En dat christelijk kruis is toch echt het kruis waar de romeinen vele duizenden mensen aan vastspijkerden om dan langzaam een gruwelijke dood te sterven. Het kruis herinnerd ons (althans, da's de bedoeling..) aan het lijden van Jezus, het lijden wat hij dan 'voor ons' gedaan zou hebben. Iedere keer als een christen dat kruis ziet, herinnert het hem aan Christus' lijden. Dat is wat ik altijd begreep.
Maar; dank voor je link. Best interessant, al die symbolen.

0
28 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Lijkt veel op die aanslag van 7/11 die door Hamas werd uitgevoerd!...

zojuist geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Wat een l*l-verhaal.Als Oekrainen een "venster" zouden hebben vrijgemaakt, waarom zijn die terroristen dan eerst richting Belatus gevlucht, ip...

3 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6 Als ik naar de supermarkt ga, vooral in de late avond, krijg ik toch sterk de indruk dat ik in Marokko en Somalië woon. Alleen een klein...

3 minuten geleden geplaatst door Rooibos

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@3Goed hè!Maar kan beter, via een enkele reis. :D...

6 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@3Ik ben tegen dat systeem, maar dat is wel een andere discussie....

9 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Strongoli
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@3Dat gaat ècht niet gebeuren, want als de wind verkeerd staat, krijgt Rusland te maken met een fall-out. En waarom zou Rusland z'n eigen b...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Afschaffen....

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Oeps112
'Pro Palestina activisten' saboteren het onderwijs op Amsterdam University College

https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/pro-palestina-activisten-saboteren-het-onderwijs-op-amsterdam-university-college...

13 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Ron MVV Maastricht .
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Nee, we hebben geen tekort aan plaatsen maar te veel asielzoekers. Als we nu die uit veilige landen terugsturen, hebben we genoeg plaats. En deg...

13 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Strongoli
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

excuus, eerste zin "reacties" moet zijn: fracties....

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Only PornFull Hd Sexy Video IndianAll Actress NudeRedtube LésbicasIrage BabeXxx Boobs PicO.st.pBreast Sucking ScenesSunny Leone PoenBangali Pon VideoBoobs Touch In TrainTransexua PornViva Street EsvortJav UncecoredNaked CamsDog Knotted ManAlhoa TubeMy VidsyerNaked GisJangal Sex XxxDiya XxxMassive DickTarzan BfHand FacherEnglishsubSexwithfatherBody Switch PornGloryhole FullCeleb JiheadLeolist .ccFuta DeepthroatIndian Pussy ComPunjaban PornRosemary DollThe Fappening.blogspotXvixdosPorn SlapSamantha Bf VideosVouyer NudesFreexhampsterAznudedEbonyfeetBlow Job AnimeMia Khalifa Full Hd PornHot SeductionIndian Saxey VideoPornhubdownloadXnxx Coroas GostosasPorn Gane OnlineFull Porn MovsCherie Deville NudeSwimming NakedDesi Chudai MmsJhgfdTasty Black VideosWww ListcrawlerAssistir Filme De Sexo BrasileiroAsians GangbangedMegan Griffin Nakedآلینا لوپزFoollando DuroJapan School Bus Sex3d Tentacle HentaiSick PornosHaley King PornJaquie Et Michel PornBeach TitsXxx SantaliLesbian69 PornLittlexxxChanel Preston SexMaggie Q NudeKatrina Kaif PornographyAlba DesilvaHow To Find A Happy Ending MassageAnime ErotHeidilavon OnlyfansNatalie Rouche NudeHard Nipple PicsTeen Fucked By OldStanding Sex VideoXhamster FemdomTs Parris XxxCami Strella NudeOklahoma NudesMomokun LeaksReal Taboo Sex VideosChristina Applegate NudBest Vr PornXnxx XnxxGifis EróticosIndian Pussy Fucking VideosGrandma And BbcFatalmodel..Bella Cia BcAbg OnlyfansStacy RaildChloe Rose PornMoms Nude PicsXmaster Hd VideoEnglish Blu FilmErotic Couple SexMommy PornvideosTollywood PornNew Blue Film SexySuck On His BallsVoir Les Films PornographiquesBug Tits XxxTamanna SexBengali Sex ComMakan Malkin Ki ChudaiTube8 VideosTamil Serial Actress SexRumentic PornIssanutbabyBatrum XxxClear Hindi Audio XnxxManisha Koirala Fucking VideoMinecraft Alex PornMoxie PornBig Nose PornWikifeeAnime Gril NakedTaelermade PornPron GirlBhabhi Bra SexKatrina Jade Porn VideosBigest BoobsXxx Without PermissionAmeena Green Fan BusTeens Dry HumpAdult ToonVideos X AmateurUkchatSex Hot KissInsestoShort PornstarsDesi Sax VidioLady Police SexAnushka Sex TeluguAbella Danger VrCouples Bang The BabysitterPron ViodeoPorn Tube PunjabiIndian Porn MalluPolnish PornBrandi Belle PornMom Gives BlowjobAndre Pijote Gay PornLexi2legit Threesome