Een advertentie van een datingsite voor LGBT'ers
NOS NieuwsAangepast

Homo-berovers veroordeeld tot werkstraf en cel

Vijf jongens en een man zijn veroordeeld tot werk- en gevangenisstraffen, omdat zij homo's beroofden en korte tijd vasthielden. De zes maakten in wisselende samenstelling afspraken met mannen via een homodatingsite.

Een slachtoffer deed in november aangifte van beroving bij de politie in Naaldwijk. Hij had via een datingsite voor homo's een afspraak gemaakt en werd door een van de verdachten naar een kraakpand gebracht.

Daar waren vier andere jonge mannen die hem bedreigden met een nepvuurwapen en zijn bankpassen afnamen. Hij moest zijn pincode afstaan, waarna ze veel geld van zijn rekening haalden. Later die maand werden nog twee soortgelijke berovingen gemeld bij de politie.

Geen schaamte

De groep daders rekende erop dat de mannen uit schaamte geen aangifte zouden durven doen, maar dat deden ze dus wel. De minderjarigen krijgen 180 tot 315 dagen jeugddetentie en werkstraffen tussen de 120 en 150 uur. De meerderjarige verdachte krijgt een gedeeltelijk voorwaardelijke celstraf van zeventien maanden opgelegd. Enkele veroordeelden moeten zich ook laten behandelen.

Het OM had de zes ook deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd, maar daarvan sprak de Haagse rechtbank hen vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl