Een week nadat Donald Trump Jr. het email-bewijs onthulde waaruit bleek dat hij een afspraak had met een Russische vertegenwoordiger die claimde schadelijk materiaal over Hillary Clinton te hebben, ontkent een volle 32% van de Trump supporters dat zoiets nooit heeft plaatsgevonden.

Lees ook: Dit zijn alle kids van Donald Trump

Ze zijn niet eens van mening dat de media de situatie heeft vertroebeld, of dat het doel de middelen heiligt. Neen, ze geloven simpelweg niet dat deze ‘meeting’, die zelfs Trump Jr. niet langer kon ontkennen, ooit heeft plaatsgevonden.

Uit de enquête van Public Policy Polling blijkt bovendien dat 81%(!) van de Trump supporters er heilig in gelooft dat Team Trump nooit samen heeft gewerkt met de Russen om zijn campagne een boost te geven. De meeste Trump aanhangers (44%) zouden juist denken dat de Russen wilden dat Clinton de verkiezingen zou winnen, tegen 26% die dachten dat Rusland meer gebaat was bij winst van Trump.

Maar zelfs als het allemaal waar zou zijn, dat Trump maandenlang - of misschien zelfs jarenlang - samenwerkte met de Russen om hem tot POTUS te katapulteren, dan vindt 77% dat Trump alsnog president mag blijven.

Met andere woorden, het lijkt erop dat een groot deel van de Amerikanen een bord van absurde properties voor z’n kop heeft. Herinnert u het zich nog toen Trump scandeerde dit hij midden op Fifth Avenue iemand zou kunnen doodschieten, en daarmee nog steeds geen stemmers zou verliezen? Klopt enigszins, want 45% zou hem na een dergelijk incident nog steeds aanbidden.

Lees ook: Dingen die u niet wist van Donald Trumps jongste zoon Barron

Vrijwel de helft van zijn aanhang zou het worst wezen als de president een (zinloze) moord zou plegen. En natuurlijk is er ook nog de 26% die ‘ik weet het niet’ heeft ingevuld tijdens de enquête. Waarschijnlijk zijn dit de mensen die hier pas een beslissend oordeel over kunnen vellen wanneer de huidskleur van het mogelijke slachtoffer prijs wordt gegeven.

Is er dan ook nog positief nieuws? Jawel. Onder alle Amerikaanse stemmers bleek dat een grote meerderheid de berichtgeving over Trump betrouwbaar vond, 61% vindt dat de heersend president nog steeds zijn belastingformulieren moet openbaren, en 57% zijn tegen ‘De Muur.’

Waar zijn we nou helemaal mee bezig, Amerika?

Lees verder: Is Donald Trump wel echt miljardair?