door DaSilva in Gezondheid  ·  38 Reacties

  • 16
  • 928x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

We moeten onze voedselstandaarden koesteren, en de controles daarop.

1 gebruiker-verwijderd

@1 Helaas is er op de NVWA flink bezuinigd waardoor het steeds lastiger wordt om die hoge standaard te behouden.

2
2 JohnZero

Als de TTIP verdrag er ooit komt dan kunnen we er niets meer tegen doen.question

1
3 TheoTheo

** gebruiker verwijderd **

@2 , dat is idd een instituut dat bizar gereorganiseerd en gesaneerd is.

4 gebruiker-verwijderd

Ik zou graag een update zien welke supermarkten keten na 2 weken de problemen hebben opgelost door producten met verboden ingrediënten uit de schappen te halen en de andere te voorzien van een label of ook uit de schap te halen.

Ik gok dat na 2 weken nog zo goed als niets gebeurt is

1
5 TheoTheo

@3 : Als ik me goed herinner, is Oekraïne al verwikkeld in een dergelijk contract en heeft US dus bij dezen een toegang tot de Europese markt.

6
6 Wendel
7 Grootmoeder

We moeten echt op onze voedselimporten waken. Je ziet het aan de Amerikanen. Je bent (wordt) wat je eet. Voeding heeft invloed op je lichamelijke en geestelijk welzijn. De onlusten, geweld, chaos, geweldsdelicten, moorden etc in Amerika spreekt boekdelen. Het Amerikaanse volk is gelijdelijk aan aan het degenereren. Daarom moeten we ook heel streng zijn en selectief gaan controleren op verboden en ongewenste stoffen in Amerikaanse voedsel die we importeren.

2
8 TitaMagic

Er was in Amstelveen-Noord al decennia geleden een winkel, King's Almarkt, die allerlei echt Amerikaanse dingen verkocht zoals pancakes-deeg in een fles en de bijbehordende stroop. En al die sauzen dus. Daar wist je dat het Amerikaans was, dus dat er andere dingen in konden zitten dan hier. Zelfs dat is niet altijd duidelijk in de supermarkt, en sowieso worden de labels per land vertaald, kun je ze ook gelijk aanpassen aan de eisen van dat land qua de wijze waarop je vertelt wat er in zit. Dat minimaal.

4
9 Wendel

@6 ik denk dat ze nu ook gewoon binnenkomen via de haven van Rotterdam
Eerst naar Oekraïne is een beetje omslachtig en het wordt ook duur voor extra transport. (Oekraine is nog al ver weg en ligt alleen aan de zwarte zee waardoor containerschepen vanuit Amerika veel goedkoper naar Rotterdam Hamburg of Antwerpen kunnen varen)
TTIP gaat ook om aanklagen van overheden wegens niet de producten toe laten of een bedrijf benadelen (de bewijslast ligt dan bij de overheid en niet het bedrijf)

1
10 TheoTheo

* Verwijderd door de redactie *

11 Captain Hero

@9 met alleen vertalen ben je er niet
er is ook verschil met de hoeveelheid van een ingrediënt die in een product mag zitten.
Aspartaam is een Amerikaanse uitvinding en in Amerika mag er meer inzitten dan in de EU, maar op het etiket staat alleen aspartaam. (per productgroep is bepaald hoeveel er maximaal in mag zitten en in frisdranken worden vaak meerdere zoetstoffen ingestopt omdat ze niet de zoetheid kunnen krijgen met 1)
Gewoon even vertalen klinkt goed maar de vertaler weet waarschijnlijk niet of de maximale hoeveelheden kloppen. Ingrediënten die hier verboden zijn en in Amerika niet, mogen hier gewoon niet verkocht worden (denk maar aan het vlees uit Amerika waar de runderen veel groeihormonen krijgen en het daardoor goedkoper is per kg als wat hier op de markt is.)

Kleine partijen komen makkelijker het land in als grote omdat een lab onderzoek ook duur is en dan doe je het liever een steekproef bij een container dan bij een grote doos (alleen met een lab onderzoek weet je wat er echt in zit, maar ook daar moet je kiezen op welke dingen je gaat onderzoeken want anders wordt het weer veel te duur (er wordt gezocht op dingen die ze erin kunnen verwachten))

0
12 TheoTheo

@12
TTIP zou voorkomen dat er verschillen in limieten zijn tussen USA en EU. Nu TTIP er niet komt zal er geen harmonisatie zijn.

7
13 kwatta

@10 : Ze kunnen daar wel binnenkomen, op naam van Oekraïne, dat mag toch?

Ik las net nog dat ACM bij Post.nl is binnengevallen, de Raad van Bestuur, en laptops, documenten, alles in beslag heeft genomen vanwege dat zij concurrentie effectief zouden bestrijden door die te onderbieden, omdat Post.nl nog steeds staatssteun geniet in de vorm van postzegels, iets dergelijks was het. Duidelijk de bedoeling een Nederlands bedrijf om zeep te helpen ten gunste van internationale bedrijven. Dat kan dus al. Het lijkt mij, dat via die route Nederland als overheid ook al aardig kan worden klemgezet, EU "berecht" landen omdat zij bepaalde bedrijven of industrieën bevoordelen ten opzichte van bedrijven uit andere landen binnen de EU. En als dus Oekraïne TTIP heeft, hoeven Amerikaanse bedrijven alleen maar zich daar te vestigen om binnen te zijn en van dit mechanisme misbruik te kunnen maken, zonder TTIP ooit officieel met de EU te hebben ondertekend.

De zoon van Joe Biden, Jim Biden, staat in Oekraïne aan het hoofd van fracking, dat doet hij niet als hij niet zeker is, dat het zoden aan de dijk zet.

6
14 Wendel

Sjoemel voeding.

0
15 Wil je niet weten

@6
En vergeet GB en Ierland niet
Deze doen al veel met de VS en Canada
Was gisteren in de supermarkt en het stikt er al van de Noord Amerikaanse producten

0
16 eoghanfeehily

Wat een hoop onzin posts hier. EU weten zijn voldoende om onze veiligheid te garanderen. En als een importeur niet voldoet aan de wet, pleegt die een economisch delict en volgt er boete
Jammer dat tipp niet doorgaat, deze zou veel regels op 1 lijn trekken, nu zijn er teveel

17
17 LGK

Wil je zeker zijn dat je onbesmet voedsel eet dan rest ons slechts uit eigen tuin te eten.

3
18 jbruntink

@18 ik hoop dat je niet in Dordrecht woont of de omgeving van daar.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/159417-dordtse-burgemeester-woest-op-vu-om-onderzoek-genx

0
19 TheoTheo

Dit was bekend en daarom werd de TTIP ingevoerd om Amerikaanse producten af te stemmen aan de Europese normen. Echter Trump heeft direct de TTIP afgeschaft de eerste dag al en dus hoeven de Amerikaanse bedrijven niet te voldoen aan de Europese kwaliteits eisen

10
20 Jan met de korte achternaam

Het ligt gewoon in de winkels, maw,
-de winkels controleren niet qua inkoop, gaat ze alleen om geld.
-de nvwa controleerd niets, immers in dienst van de winkels, en idd af en toe een incidentje er uithalen, om net te doen dat ze serieus bezig zijn.
-en politieke dekking van vvd, pvda en cda en sgp en cu.
**
-maw het is in groot circus, met zogenaamde labels en certifaten die uit de printer komen.
-daarom zijn deze eindprodukt controles goed door Foodwatch of welke NGO dan ook.
-ook gelijk aangifte doen tegen de winkel ketens, immers vaak beursgenoteerd, en tegen verantwoordelijken binnen die keten die hier overgaan, immers gaat zeker 1 persoon fo afdeling over.
-dan boetes eisen van 100.000 euro per overtreding, en continu eindprodukten zelf gaan testen als NGO's in buitenlandse labs.
-voor BV geld maar 1 ding, geld en doofpot, maw schoon (drink) water schoon milieu natuur of volksgezondheid mens zijn allemaal niet belangrijk, enigste waar ze op focussen is geld en bonus.

0
21 Goldrush

Ik zou zeggen Foodwatch, doe aub strafrechtelijke aangifte tegen, jumbo en AH en Jasmin, ze zijn met van alles bezig, wazig wielrennen, doping en slechte reclames op teevee, echter hun eigen werk goed doen.... nee is teveel gevraagd voor deze louche bedrijven.

0
22 Goldrush

Zolang mensen het goedkoopst uit willen zijn en niks voor hun producten willen betalen blijf je dit soort praktijken houden.

5
23 Rattocasi

@23 nee, mensen denken terecht, het ligt toch in de winkel, dus is het toch goed gecontrolereerd em zorgvuldig geproduceerd?
Anders zou het toch niet in de winkel liggen van Jumbo en AH denken mensen terecht?
-maar idd..... dan komt het besef dat het AH en jumbo alleen om het geld gaat, en niet of ze fatsoenlijk voedsel voor de consument verkoopt, immers ander lag deze produkten toch niet in HUN winkel?

1
24 Goldrush

Laten we wel even rustig blijven nadenken. Dat een product niet aan de wet voldoet betekend niet automatisch dat het slecht is. Iets kan supergezond zijn maar als er op de verpakking staat Tenminste houdbaar tot: 27-05-2018 dan is dat niet volgens de wet en dus niet goed. Dat zegt dus niets over de gezondheid van het product en zelfs niet over de duidelijkheid van de informatie die op de verpakking te lezen is. Immers iedere Nederlander zal deze informatie snappen. Het zegt alleen iets over de manier hou de houdbaarheidsdatum op de verpakking geschreven staat. Als ik het rapport zo lees dan zijn er tal van kleine lettertjes in de wet waar een fabrikant zich aan dient te houden. Begrijp me niet verkeerd, als het niet klopt dan klopt het niet en dan dient het bedrijf een waarschuwing of een boete te krijgen. Dat is echter wat anders dan dat al dit voedsel niet veilig zou zijn.

1
25 RazorBlade

@20 je reinste onzin wat je daar schrijft.

TTIP is er om de regelgeving te harmoniseren zodat EU producten naar de VS kunnen en VS producten naar de EU. Oftewel het opblazen van handelsbeperkingen.

1
26 megaton

@24 ook bij mensen zoals jij gaat het om geld. Consumenten willen alles zo goedkoop mogelijk, werknemers een hoog salaris, management vette bonussen.....
Ergens gaat er dan wat scheef.
Maar consumenten kunnen die producten of supermarkten wel gaan mijden.

Wat nog veel erger is: bedrijven die onduidelijke stoffen zoals X-gen in het water lozen. .. zodat inwoners van Rotterdam elke dag een beetje binnenkrijgen via de waterleiding.
En Water kun je niet eventjes via een andere waterleidings maatschappij aftappen.

Het meest vreemde is dat dit blijkbaar jarenlang werd toegestaan door de overheid..... dus wat schuilt er nog meer onder die pet ?

0
27 FeHa

@23

Wanneer mensen echt het goedkoopst uit willen zijn, dan maken ze gerechten zelf op smaak en niet uit een pakje.

Voorbeeld:

- hachee mix (met zo weinig mogelijk inhoud en allerlei wazige ingredienten), kosten 1,10 euro.
- ingredienten die je zelf kunt gebruiken, 7 kruidnagels, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, scheut azijn, eetlepel suiker, kosten 15 euro cent max.

Hoezo goedkoop uit willen zijn.

Dit geldt voor veel meer kantenklare mixen die men duur betaald koopt, enkel voor het zogenoemde gemak.

1
28 garriet

@20 grote onzin. Het laatste TTIP voorstel dat hier op tafel lag.... zorgde er zelfs voor dat Europese overheden en bedrijven mega boetes en schadeclaims konden krijgen als hier een goedgekeurd Amerikaans product ( zoals DNA mais ) geweigerd zou worden.

0
29 FeHa

@17
De grootste onzin komt echt van jou, de EU wetten zijn er echt alleen maar om bedrijven die al maximaal profiteren door belasting ontwijking nog meer uit de wind te houden. Na de banken blijken supermarkten zich als ratten te gedragen door in de vakken te leggen waar maximaal op verdient wordt.
Daar worden mensen ziek van, halleluja daar verdient men weer op door een levenslang pillen voor te schrijven.

1
30 Al

Het gevaar schuilt met name in de etikettering en verboden ingrediënten.
Iemand met bijvoorbeeld een pinda-allergie kan geen informatie halen uit deze etiketten omdat deze informatie simpelweg ontbreekt.

0
31 DaSilva

Ik hoor de voorstanders van TTIP nog roepen dat er in de VS strengere regels voor voeding zouden zijn, niet waar dus.
TTIP komt er niet maar de ingangen zijn nu via Canada (CETA) en de grotere troep dadelijk via Oekraïne.

Supermarkten die verboden producten in het schap leggen en/of met vage foute etikettering zouden zeer zware boetes moeten krijgen.

2
32 Proemevla

@31 die informatie staat er wel op maar mogelijk in een andere taal.
Verder moet in de EU bij de 14 meest voorkomende allergie / ingrediënten de ingrediënt opvallen door vet gedrukt te zijn of een streep eronder (meestal is deze vet gedrukt en de rest van de ingrediënten niet)

0
33 TheoTheo

ik verwacht niet bij Jamin een gezond voedingsmiddel aan te treffen.

0
34 BlackNinja

@33
Uit het artikel:
[ foodwatch kocht 86 Amerikaanse importproducten bij verschillende winkels waaronder Albert Heijn, Jumbo en Jamin. Geen enkel van de onderzochte producten voldeed volledig aan de wet. foodwatch kwam een verboden ingrediënt tegen, de verplichte waarschuwing voor allergenen ontbrak vaak en het ontbrak op de meeste producten aan de verplichte voedingsinformatie. foodwatch vindt de uitkomst verbazingwekkend en stuitend: “Hieruit blijkt dat het toezicht op deze producten door zowel de overheid als het bedrijfsleven ernstig faalt.” Verboden ingrediënten kunnen een gevaar zijn voor de gezondheid en het ontbreken van een waarschuwing voor allergenen zelfs levensbedreigend. De NVWA zegt prioriteit aan correcte allergenen-etikettering te geven maar ondertussen liggen dit soort producten jarenlang ongestoord in de schappen.]

0
35 DaSilva

* Verwijderd door de redactie *

36 Robin

* Verwijderd door de redactie *

37 Robin

Het zal wel geen toeval zijn dat de gemiddelde levensverwachting van de Amerikanen daalt.
Zie: http://www.voedingnu.nl/Nieuws/Levensverwachting_Amerikanen_daalt-161215093312

0
38 Scorpio

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

1 minuut geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

7 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

8 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

8 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

8 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

8 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Bf Xxx HindiVideo Xxx Hindi HdPakistanisexvideoMakeshift DildoMia Khalifa MasturbingSister Caught NudeAnyporn.Bokep JilbapSara Jay StepmomLilbussygirl LeakSexveidosPlayboy LesbianTaylor Lautner NudeFucking Porn MoviesKamasuthra VideosChristiestevens_Big Fat CockCherylloving_Porn Natural BoobsPrivatecamsCartoon HentaipornThong TeaseBrazzer PornFree Porn MomPuta LoqueraBlog WaybigBathroon PornCharam Sukh Kaamwali BaiKeegan Connor TracySexyviedoNew Girls SexXxx Big Porn VideoXxxben10Black Bbw Porn FreeTove Lo TittiesHommade Black PornHow Not To Summon A Demon Lord HentaiItadakiDick XxxPorn Torrent MagnetGrandma Japanese PornCam4 SexGirls BobsSexy Chudai Ka VideoHot Sax VidioMortherless PornNaked Brooke MonkHot Sex Video 3gpPornrussStephani MorettiInterrical CreampiePartymalsAlex AdamsNebraskawut OnlyfansGay Sexual AnimeDella DaneHuge Anal GapeNivetha Thomas SexyDesi Porn VideoCollege RoolsAgeplay Audio PornAlexis Texas SexyAsian Student PornWhat Is FuntanariAmoporno.br.comJust4fansPhussyChanel Preston MomSamus Aron PornMother Sucks SonAlohatube.comLecoinpornoPornez.nwtJadeteen AnalNeoforgedXxx Hindi Video Clip69 DeepthroatingSkylar Vox SquirtGiant Black CockBangla Porn VideoSunny Leone Chuda Chudi VideoGym Sex HdAnime Porn LezCunningus PornForced Fay PornReddit Cum TributePornripTransfromers PornSister SexxLez RimjobAsian PornactressIndian XxcxFree Crossdresser PornGay Videos ScatXxnx MomTarzan Porn VideoSunny Leone Xnxx Hd VideoForced Fantasy PornSkylar Vox JoiReddit FutanariHotwofe PornPorn Website XnxxFrree Lesbian PornJacv GuruSite AcompanhantesFotos De SexhotFilmes HeroticosDanielle Colby NudeUnderwater PornographyAllegra Cole NudePornonsBeetlejuice Black Guy69 Sex ComKatrina ReedSexxx IranianNaked Indian GirlsDanielle Bregoli SexyBig LatinatitsOnlyfans AmadoresBig Ass FuckedMet Art HunterNontonbokepNew York XxxMia Khalifa Com XxxOnlyrileymaeEnglish Xx ComMissionary PornMilf LesbianBoobies JoiIntertial PornSite Porno GratuitPrincess Bubblegum HentaiHindi Gay Sex StoriesHardcore HentaiiAlexis Andrew PornNsfw Discord ServersPron GamePornography MiaXxx Video ShootingIndian Xxx IndianXxx Nude Girls VideoJaye Summers Bad UncleEmori Pleezer PornTurkish PornolarıFilmo PornJanet Mason Only FansBig Boobs AnimationNicole AnystonSophia DeluxeX Viedeo Com