door DaSilva in Gezondheid  ·  389 Reacties

  • 3
  • 1020x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

351 Vanillestok

* Verwijderd door de redactie *

352 Robin

@349 Helaas mis je blijkbaar de intelligentie om te onderscheiden of iets al of niet humoristisch bedoeld is. Of is dit slechts een uitvlucht omdat je het niet kunt weerleggen?

0
353 LanCaster

@351 Die Godverdomde Medicijnen industrie zo nog veel meer verdienen met al die kindertjes die heel hun leven aan rolstoel gebonden zijn of aan de beademing liggen , dan aan vaccinatie , wellicht is het niet zo zwart en wit gesteld als u daar neerzet.

0
354 MarcusCole

* Verwijderd door de redactie *

355 Robin

@351 En al weer zo'n mooi verwoorde, goed onderbouwde en genuanceerde bijdrage aan de discussie. Tja, met zulke figuren heb je te maken...

0
356 LanCaster

* Verwijderd door de redactie *

357 Robin

@355
Ik neem aan dat de huisarts het als een ernstige bijwerking bij het Lareb heeft gemeld.

0
358 kwatta

@355 Vertelde jouw huisarts met zoveel woorden dat je een jáár ziek was met als oorzaak die griepprik?

0
359 LanCaster

@339

Griepprik halen wil niet zeggen dat de griep niet kunt krijgen, ze zal alleen mildere symptomen hebben, dat is de reden dat met name ouderen veelal de griepprik halen. Dus dat u de griep krijg van de prik, lijkt mij sterk, dat u waarschijnlijk de griep al onder de leden had, lijkt mij meer waarschijnlijk.

Er gaan namelijk gewoon mensen dood aan de griep, met name mensen met een minder afweersysteem. Gezonde mensen hoeven geen griepprik te halen, hun afweersysteem kan het zelf wel aan.

0
360 DaStef

@360 Ik heb zelf astma , en val ook onder een risico groep , hart en long patienten , maar vind van mij zelf niet nodig omdat ik uitstekend verweer heb , en amper ooit de griep heb gehad in mijn leven , maar goed dat moet iedereen voor zichzelf bedenken ...

Daarnaast zijn er meerdere griep varianten , dus het is altijd ' gokken ' welke griep variant het meest prominent aanwezig gaat zijn , dat is anders dan bij kinderziektes die zijn voor zover ik weet altijd het zelfde en muteren amper of nauwelijks.

0
361 MarcusCole

@334
[ @231 U schijnt het weer beter te weten dan de artsen zonder grenzen site?
Maar ja, bij u komt het ook van een profarma site en die spreken altijd de waarheid toch! ]

Ik neem aan dat je @221 bedoelde, en onder mijn link staat te lezen dat de prijs van het dure pneumokokkenvaccin in 2015 vrijwel meteen gigantisch verlaagd werd, zelfs onder de prijs die Artsen zonder Grenzen toen vroeg (4,30 euro per kind).

0
362 Wilmama

@360 Aha vandaar dat veel ouderen dit jaar na griepvaccin de griep kregen en met longontsteking in het ziekenhuis terecht kwamen zodat er geen bedden meer waren en er geleurd werd met patiënten, dat kwam omdat je de griep mild krijgt na griep vaccin.

6
363 Rattocasi

@355
Ik heb even bij het Lareb gekeken, maar zij maken geen gewag van problemen met de griepvaccing.

Quote Lareb:
De bijwerkingen die gemeld zijn op de influenzavaccinaties van 2016/2017 zijn vergelijkbaar met die van voorgaande jaren. In zowel de spontane meldingen als in de LIM-meldingen betrof het meestal bekende bijwerkingen zoals injectieplaatsreacties, hoofdpijn, spierpijn en koorts. De aard van de meldingen die Bijwerkingencentrum Lareb in het influenzaseizoen van 2016/2017 heeft ontvangen, gaf geen aanleiding voor signalen

0
364 kwatta

@321 bedoel ik in @362

0
365 Wilmama

@362
Pfizer rekent tegenwoordig 3 dollar per dosering voor een 4 dosis flacon.

0
366 kwatta

@362 Dank u voor de correctie op het nummer, nee ik bedoelde @321

4
367 Rattocasi

@339 "als ik dat zeg is het gewoon zo" aldus Robin. Wel logisch want op enige onderbouwing ben je nooit te betrappen. En bewijs wat jouw mening weerlegd negeer je. Wat doe je dan eigenlijk op een discussie forum. Zonder argumenten? En zonder leerproces?

0
368 Utrecht_83

@349 , je schuift zomaar een serieuze bijdrage opzij. Je gaat er totaal niet op in. Je slaat de uitgestoken hand.

Nogal onbeleefd, vind je ook niet?

1
369 Intellector

@351 : aldus iemand die een smerige en van voor tot achter bol van de leugens staande fraudumentaire als 'Vaxxed' serieus neemt.

0
370 Archeont

@340 Kijk Robin daar is de verdraaiing al, artsen zonder grenzen geeft aan dat het te duur is en die werken ermee, echter hier weten ze het beter en geven aan dat het goedkoop is.

5
371 Rattocasi

Robin, nu kom je opeens met een huusarts die jouw ziekte aan de griepprik zou hebben geweten.

Waarom nu pas? Waarom niet al veel eerder? Komt nogal ongeloofwaardig over, vind je niet?

En dan ook nog eens zonder ook maar enig argument. Terwijl er veel argumenten zijn voor het tegendeel.

Wij willen best accepteren dat jouw huisarts gelijk heeft - maar ALLEEN met argumenten.

Kennelijk is voor jou een mening even belangrijk als goede argumenten. Tja, je moet wel, als je alle kanten op wilt kunnen.

1
372 Intellector

@361
[ @360 Ik heb zelf astma , en val ook onder een risico groep , hart en long patienten , maar vind van mij zelf niet nodig omdat ik uitstekend verweer heb , en amper ooit de griep heb gehad in mijn leven , maar goed dat moet iedereen voor zichzelf bedenken ... ]

Dan heb je het toch nog niet helemaal goed begrepen Marcus. Ook jouw immuunsysteem heeft niet snel genoeg een antwoord op een (ernstig) griepvirus, waar het eerder nooit mee in aanraking kwam.

0
373 Wilmama

@357 Misschien kun jij het goede voorbeeld geven met dat respect, en eens met een serieuze reactie komen?
En wat bedoel je met 'vise versa'? Ik heb het niet over de kant die @351 kiest in de discussie, maar over het taalgebruik.

0
374 LanCaster

Ik val in de leeftijdscategorie voor de griepprik. Natuurlijk ga ik er ieder jaar voor.
Ook dit jaar niet de griep gehad, terwijl diverse ongevaccineerden in de groep waarmee ik op ski vakantie ging, wel last van griep hadden.

0
375 kwatta

@361 Je moet zelf bepalen waar je voor kiest, maar ik zou die prik lekker halen als ik jou was.
Ik heb maar een keer of drie écht griep gehad (geen 'griepje', wat vaak alleen maar een flinke verkoudheid is), maar dan ben je toch wel een paar dagen echt beroerd.
Als je dat kunt voorkomen met een prikje (bijwerkingen bij mij: een halve seconde een stekelig gevoel in m'n arm en een opgestroopte mouw) zou ik dat zeker niet laten!

0
376 LanCaster

@339 omdat u geen enkel bewijs levert. U zegt ziek te zijn geworden na de griepprik maar dat wil niet zeggen dat het door de groepprik is gekomen maar ook dat wist u al want id u al heeel vaak verteld.

0
377 streek

@371
[ @340 Kijk Robin daar is de verdraaiing al, artsen zonder grenzen geeft aan dat het te duur is en die werken ermee, echter hier weten ze het beter en geven aan dat het goedkoop is. ]

Wie heeft waar en tegen beter weten in gezegd dat het goedkoop is? In @321 en @362 staat dat i.i.g. niet. Het gaat om en over goedkoper en daar wordt al langer hard aan gewerkt. Een bericht uit 2011:
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/vaccins-in-ontwikkelingslanden-worden-een-stuk-goedkoper~a2442060/

Vaccins in ontwikkelingslanden worden een stuk goedkoper

Een aantal grote medicijnfabrikanten gaan de prijzen van vaccinaties in ontwikkelingslanden verlagen.
Pieter Sabel 6 juni 2011, 13:15

GlaxoSmithKline (GSK), Merck, Johnson & Johnson en Sanofi-Aventis zijn verenigd in de internationale vaccinatiealliantie Gavi, en kunnen op die manier de prijsdaling doorvoeren, meldt de BBC vandaag.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/01/27/grotere-nederlandse-steun-voor-vaccinatie-alliantie-gavi

Grotere Nederlandse steun voor vaccinatie-alliantie Gavi
Nieuwsbericht | 27-01-2015 | 10:32

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zal vandaag in Berlijn haar grote waardering en steun uitspreken voor het werk van Gavi. Dit is de vaccinatie-alliantie die grootschalige programma's uitvoert in tal van ontwikkelingslanden.

(**) Sinds de oprichting van Gavi in 2000 zijn bijna 500 miljoen kinderen geïmmuniseerd tegen ziektes als mazelen, rode hond, difterie, tetanus en polio (DTP), evenals vormen van diarree, hersenvliesontsteking en longontsteking. Daardoor zijn 6 miljoen levens gered. Het samenwerkingsverband van overheden, organisaties, bedrijven en filantropische instellingen heeft inmiddels in alle 73 aangesloten landen het '5 in 1 pentavalent vaccin' geïntroduceerd, dat met één inenting tegen 5 ziektes beschermt en daardoor zeer kosteneffectief is. (**)

Hier heb ik verder nog niets gelezen, dus houd me ten goede:
http://www.gavi.org

0
378 Wilmama

@378 Ik heb het over 20 januari 2015 waar artsen zonder grenzen aangeven, torenhoge vaccinprijzen stellen arme landen voor verschrikkelijke keuzes.

5
379 Rattocasi

@351
Sorry, maar ik zag wat vergissingen in jouw tekst; hierbij heb ik ze even gecorrigeerd:
"De Godverdomde antivaccinatie-idioten. Zij profiteren van de bescherming van verstandige mensen die hun kinderen wel gewoon laten vaccineren, maar gaan desondanks met hun debiele koppen tekeer tegen vaccinatie en de farmaceuten alsof het de duivel zelf is. Ze zijn zo Godverdomde paranoïde en hardleers. Dat ze elk pleidooi voor vaccinatie zien als een bedreiging van hun vrijheid en hun leven -- terwijl het helemaal niet om HUN miserabele paranoïde leventjes gaat, maar dat van hun en onze *kinderen*. Ongeacht de gevaren van infectieziekten. Met zulke figuren heb je te maken. Langs de muur zetten en afschieten lijkt mij het beste."

Nee, graag gedaan, je hoeft me niet te bedanken.

1
380 RichardR

@379
Pfizer heeft de prijs verlaagd tot zelfs een lager bedrag dan artsen zonder grenzen wenste in 2015. Het PBC vaccin kost nu 3 dollar per dosis. Inderdaad een torenhoog bedrag.

0
381 kwatta

@381 dat is dan tot 2025 een betaling van een slordige $ 2.294.000.000 voor pneumokokkenvaccin, op jaar basis is dat $286.750.000.
Ja u heeft gelijk is haast weg geven.

7
382 Rattocasi

@382 eeeeennnn de doelpalen zijn weer verschoven. Wat een verassing.

1
383 Utrecht_83

@382 Een inhoudelijke reactie is van deze trollen niet te verwachten..
De materie gaat hun ver boven de pet.

1
384 arcenist

@382 Bedoelde je nou te zeggen 'wat fijn dat die fabrikanten hun verantwoordelijkheid nemen en de verwachtingen van AZG zelfs overtreffen! Topactie, moeten ze vaker doen'. Of hoor ik een lama schijten?

1
385 Utrecht_83

@379
[ @378 Ik heb het over 20 januari 2015 waar artsen zonder grenzen aangeven, torenhoge vaccinprijzen stellen arme landen voor verschrikkelijke keuzes. ]

Dat begrijp ik en ik kwam in @321 zodoende met het vervolg op datzelfde verhaal. Voor alle duidelijkheid een andere quote uit dat artikel van 9 febr, 2015:
https://www.medischcontact.nl/opinie/reacties/ingezonden-reactie/reactie-pfizer-op-oproep-artsen-zonder-grenzen.htm
(**) Wij hebben voor het AMC de prijs van ons pneumokokkenvaccin verlaagd tot $ 3,40 voor 2013 en $ 3,30 voor alle volgende jaren tot en met 2025. Ook landen die niet meer in aanmerking komen voor Gavi -AMC ondersteuning - omdat hun BNP per hoofd van de bevolking de Gavi drempel (momenteel $ 1570) overtreft - kunnen tot 2025 van de prijs van $ 3,30 gebruik maken.
Gavi maakte op 26 januari 2015 bovendien nieuwe toezeggingen bekend van een aantal private partners2 om kinderen in ontwikkelingslanden te immuniseren waaronder een verdere prijsverlaging van Pfizer’s pneumokokkenvaccin van $ 3,30 naar $ 3,10 per dosering.

Zoals de Gavi partners weten, is het voorkomen van ziekten een complexe uitdaging die op vele fronten samenwerking en doorzettingsvermogen vereist. (**)

Daarna heb ik info gepost over die Gavi partners, omdat ik daar meer over wilde weten.

0
386 Wilmama

De meeste mensen begrijpen niet wat er voor komt kijken als een vaccin geproduceerd wordt. Even een voorzetje over kosten, zonder dat de research wordt meegenomen.
DTP vaccinatie kost 2 dollar voor een multidose van 10 doseringen.
Er moeten steriele, stofvrije flacons en stoppers worden aangekocht, kosten 50 cent per stuk. Productie van vaccin in bulk, moet onder aseptische omstandigheden, in een GMP gecertificeerde productie eenheid. Aankoop en keuring van grondstoffen in eigen GLP gecertificeerd laboratorium. Opslag en distributie.
Als je al deze kosten meeneemt in de kostprijs van een flacon DTP, vind ik 2 dollar alleszins acceptabel. Een reep chocola is al duurder.
Wat zal bigfarma daar flink aan verdienen.

0
387 kwatta

* Verwijderd door de redactie *

388 Wilmama

Zeer goed nieuws inderdaad!

De zeikerds kunnen zeiken wat ze willen, maar de trend zet door. Zelfs bij HPV zijn de resultaten in Australië, een 'early adopter', al heel duidelijk.

1
389 Intellector

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

De realiteit is dat dit uiteindelijk koffiedik kijken blijft.Je weet niet welke technologische doorbraken er nog komen of wat voor veranderi...

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

ongelovenloos
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@2Klimaatveranderingen zijn al zo oud als de aarde zelf , weet jij veel.Je begint psychopathische trekjes te krijgen tegenover de meeste hie...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@21JIJ bent een tokkie die tot moderator werd gemaakt, wegens gebrek aan beter. En jij stoort constant met narcisme, maar jij bent echt ...

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Feldwebell
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

@13 Met de krachtige duif in haar eeuwige zoektocht naar vrede zoals omschreven in 'Russkiy Mir', ga je rust en vrede krijgen wanneer het voor...

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@20 Nee niet dat je een oud vel hebt maar dat je een oudvel bent....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

Dus. Een debiel die zegt dat mijn portemonnee niet leeg is, terwijl zij dat totaal niet kan weten, is een jaloers mens die niet zelf voor haar e...

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@19 Luister jij eens goed keukenmeid.Ik heb op dat andere forum er niet voor gezorgd dat jij ZELF wegging dat was geheel aan jou.De moderat...

9 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@18Ik heb je verschillende malen zien schrijven dat ik "een oud vel heb", een tandeloos fietsenrek ben, en ga zo maar door. Je bent wel zo d...

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@189 De stekker uit jou trekken gebeurt eerder....

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@17Die Reconquista zegt gerust dat mijn portemonnee niet leeg is. Als zij dat kan weten. En jij bent het natuuuuurlijk met haar eens.L...

14 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Double Penetrasion PornRiley Reid Pregnant NudeDamon Salvatore Rule 34Deseri SpencerNew Xxx BpXxx TicherTammuduSweet Marte PornSoft Porn PornSarla BhabhiNatasha Nice PornHot Chut PhotoPinky PornstaDog Knots ManPorn TimySexparty VideoHeroine Ka Sex PhotoHentai IsekaiMinani AizawaToomily60 SpornPorn Ghetto BootyFatwomenhavingsexLadies Nude On BeachTs OrgyCaeroon XxxSexsyDeepfake Nude GeneratorSexo Gay XnHd CockEnglish Sex Movie HdPorn From CelebritiesPersephaniiHentai My MotherEat A DickMaya DutchGummball PornFollando Con Una AbuelaLauren Alexis LeakHellyvalentine NudeNetgirlMasturebateGroppingStripcamsHuge PussyHitomi Tanaka CreampiedSans PornYiff Porn ComicsWyylde.frSweet LiciousWww CamerapriveKanpeki Ojou Sama No WatakushAngela White Sexy VideoAudrey Bitoni BlowjobMajedar Sex VideoWife Boy SexLayla Ray PornHow To Find A Happy Ending MassageHentei UncensoredX3vidCindy Margolis NudeKushboo Sex Video TamilHot Indian Sex HdChina Sexy Blue VideoMiss Frizzle PornSisters GangbangedLela Star High DefinitionOorn FreeRussion PornstarsDiscord NafwFotos Gay PornBrazze XnxxViolet Myers DickdrainersFilmes PornogrficosPorn Full VifeoPenes PequenosAmateurs Nudes WomenCharlizerazor OnlyfansEscort ShemaleKristen LanaeSucking Huge CocksWww Yogasex ComHolly Halston XxxPakistani Porn Star ListGroup FingeringGunge PornMealine HicksRocko SteeleAunty XxxxxFree Babysiter PornAlex Chance NudeIndian Desi Girl SexFull Desi XxxGangbangcreampies ComBrittney Atwood NakedEmma Kenny NudesPorn Huh.Tokyo XxxLearning The Hard Way PornHard Painful SexDesi Muslim Porn VideoPorn AcompanhantesFirlfriend PornSimple XxxTeri WiegelCamila Cortez PovGf Revenge ExFull Erotic MovieBbw Ebony Lesbain PornIndian Web PornMilk Engine HentaiSexse ClipsSexiest Naked MenSiexy VideoKaotaro12Fc2ppv3825293High Quality Sex VideoJennifer Aniston PornAnime Sex ToysCam Girl SitesFree A Mature PornHomemade Porn HardcoreCeleb Porn FakesMelhores Videos Do XvideosSex With HomemadeMarwadi BhosdaBur Me UngliTelugu Sex Stories DesiProndudesMoriah Mills BbcLeoniepurPoran VidioMaseeati XxxJapan Massage XxxChatunateOrientais PornôBhabhi Sexy XnxxFemdom CompilationMom Hot BfKiss Cat PornPornography 4kShadman Paralyze ComicFree BrazzerseKayleigh CoxxOlder Naked Women PicturesJoselynneZlata NudeJuicyjadeAnime CartoonsexBrandi Passante Nude