Les over Holocaust op school is niet volledig (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  86 Reacties

  • 5
  • 656x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@44
Dat van die slavernij is nog veel langer geleden dan de Armeense genocide en wat de Nazi's deden. Dat is al 150 jaar geleden en daarvan leeft niemand meer. Er leeft zelfs al niemand meer die nog iemand heeft gekend die slaaf was. Dat ze dat beeld willen hebben oké. Maar sommige gaan dan een klein beetje lopen janken over al het grote onrecht wat hun voorouders is aangedaan op een manier alsof ze er zelf ook nog bij zijn geweest. En dan denk ik "kom op zeg stel je eigen niet zo aan".

0
51 rebo

@49 en wederom verteld je niet de waarheid ...al vele vele eeuwen....vele eeuwen geleden zag je hier geen negers (zoals jij dat noemt) een paar eeuw geleden hebben we een aandeel gehad in slavernij handel pas ver na die tijd zag je de eerste negers hier zeg maar net aan een eeuw en ik denk zelf minder maar dat weet ik niet 100 % zeker. Pssst en het feit blijft dat ze van Afrikaanse afkomst zijn daar kan ik niets aan vinden of veranderen net als iemand van Aziatische afkomst etc etc

0
52 Jojotje

@44
Omdat de slavernij ten eerste al zolang geleden is, ten minste voor moderne landen. Op dit moment nog steeds zo'n 70 miljoen mensen in de slavernij van allerlei komaf in landen van het MO en Afrika (mn. de moslim landen want slavernij is onderdeel vd koran)
Ten tweede niet voorbehouden was aan alleen maar zwarte mensen, maar mensen van over de hele wereld. Blanken net zo goed als zwarten. Of dat nu was met de galeislaven (alle kleuren), of de slaven die de piramides hebben gebouwd of de slaven die geroofd werden na een veldslag, of de slaven die verkocht werden door v.n.l. Arabische handelaren die ze opkochten vd Afrikaanse stamhoofden.
Een standbeeld prima,maar dan voor alle slavernij. Voor alle mensen wit tot pikzwart die in de slavernij zijn beland van vroeger maar ook nu in het heden.
Dat zou verbinden. Maar mensen zoals @Dian die willen zo'n standbeeld alleen maar voor de gekleurde slaven van vroeger en de reden is geld en schuldgevoelens proberen uit te buiten. Nou de meest blanken behalve de bekende 'goeddoeners' hebben daar geen last van. Ver voor onze tijd. En mensen zoals @ Dian kunnen zich beter gaan richten op hun eigen achterban om daar de slavernij eens goed aan te gaan pakken. Doen ze echt niet!

1
53 Bleke Betty

@51 er zijn nog steeds slaven en de grootste deel slaven waren niet de negers want de piramides zijn ook door slaven gemaakt en tegenwoordig zijn de meeste slaven (slavinnen) in de sexwereld en er zijn zeker mensen die ze persoonlijk kunnen.

Het wordt tijd dat we bij slaven het complete beeld gaan zien en niet alleen aan de negers denken

0
54 TheoTheo

@45
"Ook een bijzonder groot deel van Nederlanders zat in het verzet."

Nou, dat was toch geweldig? Ik ben er trots op dat mijn voorouders daar een rol in hebben gespeeld en dapper hebben gestreden voor de bevrijding van hun land.

2
55 Bleke Betty

@54 je vergeet het midden oosten de zogenaamde OFW werkers die worden uitgebuit en misbruikt of de kinderslavenij in Bangladesh India etc etc het houd niet op bij de sexindustrie

0
56 Jojotje

@49 Lees nog eens terug wat je zelf in @3 en @26 hebt geschreven over oude gebeurtenissen.

0
57 Belazerd

@48
Hitler beschouwde ook de Egyptenaren als Kaukasisch volk.

1
58 Bleke Betty

@57
Ja joh, gewoon te dom voor woorden!

2
59 Bleke Betty

@44 @49 Dian

Begin jaren 70 in het voorgezette onderwijs hadden we als klasse leraar een Afro Surinaamse leraar. Dat was in Den Haag en het was dus ook nog van voor de onafhankelijkheid van Suriname. Dat is de leraar geweest waar ik nog steeds met respect aan terug denkt. En weet je waarom? Omdat zelfs het allergrootste gajes uit de nog toenmalige oude Schilderswijk (nog autochtoon tuig in die tijd) niks geen spaties hadden bij hem. Want dan sleurde hij ze uit de bank en zwiepte ze zo ver de gang op dat ze bijna door de ruiten aan de overkant heen naar buiten donderde. Hij heeft daar toen nog een complimentje voor gekregen tijdens de ouderavond omdat in grote tegenstelling tot veel collega's op onze school er bij hem gewoon les kon worden gegeven in plaats van rotzooi trappen. Nu had hij ook wel zijn postuur mee. Eigenlijk een soort van Cassius Clay maar dan wel eentje die zelf ook doorgeleerd had. Anders wordt je ook geen leraar. Die heb ik ook nooit gehoord over het slavernijverleden van zijn voorouders. Niet dat gezeik wat vooral nu de laatste jaren zo erg in zwang is geworden bij bijvoorbeeld een Simone Sylvan. Want voorheen hoorde je haar daar namelijk ook nooit over. Dat is pas iets van de laatste jaren.

2
60 rebo

@29 je las een boekje zag een parallel en ging compleet los.

Wat een onzin verkoop je hier lees je eens eerst beter in.

3
61 Eastwood

Even puur om de discussie uit te lokken over dit onderwerp question

Hoe zit het eigenlijk met de houten deur van de gaskamer in Auschwitz en de mooie gazon schoorsteen dat de russen hebben gebouwd in 1947?

5
62 Lucifer De Vil

@2
pvv en nsb hetzelfde?
dat is 1 van de meest intelligente opmerkingen die ik ooit hebt gehoord.

4
63 ongelovenloos

Het merendeel van de bevolking denkt dat in de tweede wereldoorlog alleen maar joden vergast zijn omdat die groep hier al 75 jaar gebruik van maakt om hun eigen wandaden goed te praten. In totaal zijn er 11 miljoen mensen in de concentratie kampen vermoord waarvan 6 miljoen van joodse afkomst. Waarom willen ze steeds maar dat die andere 5 miljoen niet herdacht worden?

5
64 niet-alles-geloven

http://www.funnyjunk.com/Concentration+camps+or+death+camps/funny-pictures/5784504/

Kom op mensen, ik ben hier de holocaust aan het ontkennen! Had wel wat meer tegengas verwacht. question

7
65 Lucifer De Vil

Kritisch denken staat tegenwoordig ongeveer gelijk aan beperkt tot zeer beperkt denken! En zeker in het onderwijs heeft de onderwijzende klasse geleerd dat er risico's verbonden zijn aan het aanwakkeren van een discussie/ kritisch denken.

2
66 Bleke Betty

* Verwijderd door de redactie *

67 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

68 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

69 Undertaker

Wat zou het effect geweest zijn van geallieerde bombardementen op bevoorradingslijnen van de Duisters?
Veel Duitse correspondentie hier over vanuit de kampen waarin gesproken wordt over tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen.

En natuurlijk de sterke verhalen over de gekrompen hoofden als trofeeën, de lampenkap van jodenhuid, de arme jongetjes die aangesloten werden op de masturbatie moordmachines en de holocoaster waarmee mensen rechtstreeks de oven gelanceerd werden vanuit treinkarretjes.

4
70 Lucifer De Vil

@66
Even toevoeging. Ik bedoel hiermee niet hoe de bevolking kritisch denkt, maar hoe men kritisch denken beperkt in bv het onderwijs. Er zijn voorbeelden zat buiten ook de holocaust dat dit door bepaalde bevolkingsgroepen en de islam zeer beperkt wordt, ofwel zelfs onmogelijk. Of dacht men dat men de Guhlen kwestie op een schoolkritisch gaat benaderen in een discussie met leerlingen vanuit de verschillende hoeken? Echt niet, men heeft met kromme tenen gelopen en houdt dat onderwerp ook buiten elke discussie dus laat staan de kritische discussie. En dat geldt voor bv de Armeense genocide, de genocide op Christenen door de Islam, de genocide op de Jezidi's, de koerden enz. en verder voor alle onderwerpen die haaks staan op de Islam, daar blijft men het liefst ver bij vandaan, inmiddels door ervaring wijs geworden zoals het ook vaak genoeg in het nieuws is geweest. En nu ga ik lekker appels brengen naar mijn paard, gezellig! Een mooie grote hengst die een fijne oude dag heeft. Niemand die op hem zit en hij hoeft niets anders te doen dan lekker te genieten en lekker te eten question VIP behandeling en het is hem gegund.

2
71 Bleke Betty

@70
Je hebt schuim en dan een hele tijd niets en dan reacties zoals die van u.
Schaam u.

3
72 Bleke Betty

Die les hoeft ook niet volledig te zijn. Er zijn genoeg films over gemaakt.

Wat leren ze over de Armeense genocide? Wat leren ze over de Palestijnse nakba? Wat leren ze over de Amerikaanse oorlogen in Vietnam, het Midden Oosten, Zuid Amerika en waar eigenlijk niet? Wat leren ze over de slavenhandel? Niets.

Het is onzin om te verwachten dat de holocaust overal bovenuit moet steken. Het is een deel van de Europese geschiedenis. Niets om trots op te zijn, maar ook niets om iedere dag mee bezig te zijn.

1
73 manpower

@72

Het enige wat ik wil aantonen is dat propaganda en zeker propaganda tijdens WWII van alle kanten kwam. De sterke verhalen die ik hier noem komen onder andere uit het boek "Stolen Soul" van Bernard Holstein.
En dit is niet het enige boek met "memoires" waarvan gebleken is dat het bol stond van leugens, maar initieel wel werden aangenomen als waarheid.

En gezien alle logistieke moeilijkheden die komen kijken bij "vernietigingskampen" mag ik best wat vraagtekens zetten bij het officiële verhaal.

Vergassen is een van de meest inefficiënte manieren om iemand om te brengen.
Hoe hou je het gas in de kamer? Daar heb je een luchtdichte deur voor nodig.
Hoe haal krijg je het gas uit de kamer? Daar heb je minimaal een hele hoge schoorsteen voor nodig.
Hoe cremeer je miljoenen lijken als er een zwaar tekort is aan brandstof? en niet alleen dat, ook nog eens veel efficiënter dan in moderne crematie ovens?
Waarom zien de overleefden van de concentratiekampen eruit alsof er een gigantische tyfus uitbraak heeft plaats gevonden?

En het belangrijkste eigenlijk, waarom is het bij wet verboden om dit soort vragen te stellen?

7
74 Lucifer De Vil

Deze link is ook heel interessant; een mooi stukje propaganda uit 1961, waarin de herbouwde gaskamer van Auschwitz ter sprake komt. Special item. De doden werden indertijd nog aangeduid als 'mensen' of 'gevangenen' en niet als 'joden'.
https://news.google.com/newspapers?id=RGVkAAAAIBAJ&sjid=VHwNAAAAIBAJ&dq=belsen+gas+chamber&pg=3733,740920&hl=en

2
75 Ness

@65 Pas op met de waarheid, mensen kunnen er niet tegen. Raar dat het zo rustig is idd.

3
76 solidsteel

@75 : Voor wie niet op die link durft te drukken, het is een speciale uitgave van de Calgary Herald uit 1961, een Canadese krant, dus niks 'engs'. Stukje journalistieke geschiedenis zeg maar lol

2
77 Ness

@74 Denk dat je wel weet waarom je er geen vragen mag over stellen zonder risico te lopen. De waarheid hoeft niet verdedigt te worden. Dus daarom.

3
78 solidsteel
79 Lucifer De Vil

* Verwijderd door de redactie *

80 Gonnie uut Grunn

* Verwijderd door de redactie *

81 Rex

Wat deze man feitelijk wil zeggen is dat de Nederlander niet kritisch genoeg is over de Nederlander. Meer weg met ons, minder nationale trots, meer schaamte om Nederlander te zijn.

Aandacht voor de holocaust is er juist heel erg veel. De rol van Nederland wordt echter te weinig belicht. Over de administratie, de NS, de politie, de NSB.. weet iedereen wel.
Maar over de invloed van voedselbonnen, de geografische omstandigheden en dat Nederland het enige land was dat door overbevolking de Joden vooral in steden en dorpen moest verbergen, weet bijna niemand. In andere landen werden de Joden vooral verborgen in uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Veel betere schuilplaatsen, minder kans op ontdekking door verraders en Duitsers en het voeden van de onderduikers was daar totaal geen probleem omdat het voedsel niet alleen in overvloed aanwezig was maar ook vrij verkrijgbaar en niet op de bon. In Nederland was de opvang van Joden niet alleen een veel hachelijkere onderneming maar ook een risicovol en moeilijk logistiek proces.

Wat in de schoolboeken bijna totaal ontbreekt zijn ook de vele Nederlandse doden bij de bevrijding en bij de slag om Arnhem. Jaarlijks wordt dit herdacht met vele toespraken over het heldendom van onze bevrijders. Maar geen woord over de bombardementen die meer Nederlandse doelen troffen dan Duitse.

0
82 Mariska3

@81 : als jeugd DIE les zou leren zou het geweldig zijn. Maar juist die boodschap komt niet aan. Het enige wat ze ervan meekrijgen is dat ww2 wel 6 miljoen slachtoffers heeft opgeleverd, allemaal joden. Over de totale vernieling van Europa en het totaal aantal doden als direkt gevolg van die oorlog, met schattingen tussen de 50 en 70 MILJOEN mensen of hoger weten ze helemaal niks, en over de oorlogsmisdaden van de geallieerden krijgen ze zeker niets te horen. Met als gevolg dat ze zich totaal geen voorstelling kunnen maken van de ramp die oorlog heet.

Over de holocaust: voor al die gebeurtenissen in de kampen is idioot veel 'zacht' bewijs en 'hard' bewijs ontbreekt volledig. Met zoiets kun je bij schooljeugd tegenwoordig niet meer aankomen want je ondergraaft je geloofwaardigheid. Je kunt er m.i. beter over ophouden.

2
83 Ness

@80

Lijkt me handig om een luchtdichte stalen deur op een gaskamer te installeren in plaats van een lullig houten deurtje (met kijkraam lol!). Of denkt u dat een groep mensen die in paniek schieten omdat ze vergast worden niet door een houten deur komen of zich tegen laten houden door een soldaat met een geweer?
En hoe krijg je het gas dan weer uit de kamer, lijkt me ook wel handig bij het "opruimen". Daar heb je minimaal een hele hoge schoorsteen voor nodig anders slaat het gas neer en dat is niet echt handig voor iedereen die buiten staat.
En de deur gaat ook nog eens naar binnen open, lekker handig als er 900 mensen in die kamer op de vloer liggen, dacht dat we hier op top efficiëntie draaiden.

De crematoriums van Auschwitz konden per dag maximaal 340 lichamen per 24 uur verwerken. Dit staat nogal in schril contrast met de bewering dat er tot wel 6000 mensen per dag werden vergast. Dat is op een goede dag dus een overschot van 5660 lichamen.

Tyfus werkt van binnen uit ja, en in combinatie met tekorten aan medicijnen, voedsel en brandstof zou het waarschijnlijk heel snel heel slecht zijn gegaan met een massa mensen die boven op elkaar zitten. Ziektes gedijen wel in een omgeving zoals dat.

2
84 Lucifer De Vil

@73 En laten we niet vergeten wat voor gruwel-daden Nederland heeft gepleegd in de koloniën.

In de jaren '70 werd ons op school over slechts één oorlog gedoceerd. En bij nader inzien ook nog eens erg eenzijdig. Onze klas bestond uit slechts autochtonen. Die wisten niet beter, en dus dat werd op dat moment de school niet kwalijk genomen.

Tegenwoordig zijn de schoolklassen gemengd. Terecht dat een kind van buitenlandse komaf ook een stukje van het leed van zijn of haar voorouders besproken wil laten worden i.p.v. slechts die ene oorlog tot in detail.

I.p.v. één specifieke oorlog enorm te belichten zouden scholen meerdere oorlogen en bezettingen aan de orde moeten stellen. Waaronder eentje die al ruim 50 jaren voortduurt en door-ettert met veel persoonlijk leed en vele slachtoffers: de bezetting van Palestina door Israël. En dan niet slechts het verkorte pakketje van het CIDI, maar informatie uit een meer neutrale bron, zoals van journalisten die ter plaatse zijn geweest.

12
85 Barbapapa-7,5

@55
Mijn opa zat ook in het verzet. Woonden op een boerderij en hadden jarenlang een behoorlijk aantal joden onder gedoken. Maar het verzet had ook zijn minder mooie kanten, zoals aanslagen op Duitse gezinnen. Omdat ze Duits waren ..

Op een oorlog kan niemand trots zijn.

0
86 EerlijkheidDuurtHetLangst

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ze ziet er redelijk aardig uit.(hoe ze er werkelijk uitziet weet je pas als ze uit bed komt. :D }Maar bloedmooi is voor mij toch wel heel ...

1 minuut geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Weetal
Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

Waarom Eindhoven?Is het de schuld van andere stedendat er geen ASML is?...

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

MARCUSAURELIUS
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Wel heel veel meer cellen voor dat tuig....

4 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24 Wat een hoop bullshit bijelkaar zeg....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Dat zou hij doen, maar daar is nog niets van terechtgekomen. Alle staatssecretarissen op dezs post hebben het allemaal laten liggen. Wèl m...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Het word tijd dat dit soort shit snoerhard word aangepakt....

22 minuten geleden geplaatst door Benzardi

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Nou, het is anders geen lingerie-hemdje wat onder haar nek zit. . . ...

22 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Hypocriete Halsema zeker weer "geschokt"???...

24 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Update 15:51 - De IDF zegt het voorval te gaan onderzoeken: "The IDF is probing leaked drone footage aired by Al Jazeera (...). The IDF Spokespe...

31 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Vageali6888
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Word eens tijd dat we al die islamitische winkeltjes gaan bekladden, aangezien er een lange geschiedenis is van genocide op christenen in islami...

37 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Indian Pron Video DownloadHot Anti SexTwerking IgTop.porn SitesChaturbate .comExcogi GirlsIndica Flower NudeX Video 2020Xxx Video MamiIndian Story SexFree Big Titty PornVenus LuxpornRebecca Porn CyberpunkJenna Ortega Leaked NudesAlexis Rexas AnalDirty Daddy TalkSouth Heroine XnxxDick Between BoobsPerky Perfect TitsLustcimemaBdsm StoiesYoungest PrnstarGaypinoypornBabygirlginNsfw IoSite Video XKatrina Kaif Xxx Porn VideoTamil Secret SexDesi Sex Vidio ComJavhdhd.comNude Giant BoobsFilme Pornos HdMiley Cyrus FeetBelle Delphine's TitsBigassporn.comFitness Nala PornKarlee Grey Sis Loves MeSexvidooSunny Leone ButtJapanese Widow PornMom Sits On Sons FaceNicole Sheridan MoviesNsfw Stable Diffusion RedditTelugu XxxxAdian Massage PornRyan Keely OnlyfansBeautıful PornLegs In PornStripchat Indian LiveJamelizzXxxx Videos IndenBhabhi Ka RepCatching Sister MasturbatingTiny Tits Big NipplesLesbian Daughter Seduces MomPorn FemininoNew Wife XxxDesi First TimeLicking ViginaBhen Ki ChutWww Bf Sexy VideoAsian Amateur BbcIndian Actress Sex VideosFutanari MonsterNude InfluncerFilm PouradultesSex XXxx Hot Sex PornLaura LayneElsa Rule 34Sunny Leone Fucking XvideosLicking TitesFatalmovelCchd KandiVillage PornIndian Hd Prone VideoFreepronoEbonypulsetvR34 WebFree Lesbiwn PornWww.xhamsterXxxnx BigboobsPinup Pixie NudeAunty Boobs SuckingAnushka Sex VideosTrain Sex IndianRedtube PornhubChatrubabeLady Gaga NudeAccheSara Jay ComHdponHot Mom Romantic Sex VideoViirgin PornSexdolls PornMezzo Forte HentaiMushroom HeadcockSex With BabitaPinky SexWife GangbangAsianbondageErotica Lesbian AudioManhua18Brazzerz PornsBig Tit LesiansDesi 52 SexWestindies Sex Video HdPpsd-050 UncensoredMy Hero R34Hindi Lesbian Porn VideoSuck Dad's CockBikini Milf MomCumfartChandni MovieAll Sex Hd VideoStephanie VixenTumbler EroticaDenise MelaniKelsi Monroe Money TalksNami LeeHot Bed Sex VideoTaboo 2Nangi LugaiHot Teacher Fucks StudentSunny Leone With Husband SexSali Ki Chudai Hindi MeinKaho Shibuya NudeNudelive.Black Taboo PornShabase PornAnushka Shetty SexSaxx MovieBeautiful Xxx MoviesTamil Aunty Sex Video NewNew XxxsexNepal Ki Blue PictureCheerleader Nip SlipJacklin Xxx VideoCheerlader XxxDeanna Russo NudeIndian Collage Girl Xxx VideosBig Tan TitsNude Women SoloPornô Japonês Sem CensuraSpank BancXvideos StepmomAll Xxx Video DownloadBrother And Sister Making LoveJoyce Zarza PornMeilleures Films X