Nieuws

Genoeg geld ingezameld voor behandeling beschoten kat Kees

De inzamelingsactie voor kat Kees in Dieren is succesvol geweest. Het beoogde bedrag is binnen. Om de kosten van de dierenarts voor de beschoten kat te kunnen betalen, begon Rudie Merz woensdag op Facebook een inzamelingsactie. © Criz Versluis
DIEREN - De inzamelingsactie voor kat Kees in Dieren is succesvol geweest. Het beoogde bedrag is binnen. Om de kosten van de dierenarts voor de beschoten kat te kunnen betalen, begon Rudie Merz woensdag op Facebook een inzamelingsactie.
De kater kwam afgelopen weekend kermend van de pijn thuis bij zijn baasje Criz Versluis uit Dieren. Kees had twee kogels van een luchtbuks in zijn lijf.
De dierenarts wist in eerste instantie niet wat het beestje mankeerde en gaf hem twee spuiten tegen de pijn en koorts. Nadat er een röntgenfoto was gemaakt werd duidelijk dat Kees was beschoten. In eerste instantie moest de kat onder het mes, maar uiteindelijk was het niet nodig om de kat te opereren.

450 euro

Toch zat Versluis met een hoge rekening van de dierenarts. 'Het is zeker 450 euro die ik eigenlijk niet zo makkelijk ophoest', zei ze eerder deze week bij Omroep Gelderland.
Rudie Merz zag het verhaal bij Omroep Gelderland en besloot op internet geld in te zamelen voor de rekening van de dierenarts. 'Ik ben deze doneeractie gestart omdat ik Criz, Marjan en de rest van de dieren in huis een hart onder de riem wil steken', schreef Rudie op zijn Facebookpagina. Binnen een dag had hij het bedrag ingezameld. Donderdag om 11.15 uur kwam de laatste donatie binnen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!