Pia Dijkstra, bedankt! Donorweek fiasco: 83 % aanmelders zei NEEN AFBLIJVEN (nieuws.tpo.nl)


D66-donordrammerij werkt volkomen averechts, ook 11K mensen wijzigden JA naar NEE ...

door Inter in Binnenland  ·  133 Reacties

  • 0
  • 1532x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@90
Tuurlijk, want elk normaal denkend mens wil natuurlijk niet iemand die dood gaat zonder donororgaan helpen .....

3
101 Xyron

@101 Er gaan zoveel mensen dood die gered hadden kunnen worden en de wereldbevolking neemt nog steeds toe.

5
102 Peer van Eersel

@17 Dacht je dat echt?
Het zijn echte liberalen, niets geven maar wel alles willen ontvangen!

1
103 dummydum

Er zijn vorig jaar maar liefs 134 mensen overleden door orgaandonorentekort. in Syrië en Irak komen er in 2 minuten tijd net zoveel mensen om door geweld. Het is maar net waar je je druk over maak.

4
104 Peer van Eersel

En zo zie je maar weer hoe ver der politiek afstaat van de burgers in dit land. Ik wacht nog af of het gezonde verstand in de kamer zal winnen en dit belachelijk wetsvoorstal naar de prullenbak gaat verwijzen. Want ik heb begrepen dat je zelf s als je NEE registreert je toch een Donorcodicil krijgt met een keuze 2 daarop. Dat is op zich al belachelijk want waarom staat er niet gewoon in 20 talen NEE op. Stel dat ik met zo'n kaart ga rondlopen en ik krijg op vakantie ergens in een buitenland een ongeluk en ze zien mijn donorcodicil dan denken ze wellicht dat ik wel van mijn organen beroofd wil worden . Want die begrijpen wellicht niet wat keuze 2 betekent. We worden zelfs door de tekst op het codicil belazerd door de overheid.

4
105 PFL

In omringende landen is dit al jaren zo. Ik snap de ophef niet zo. Prima toch dat mensen "nee" laten registreren, er komen er als de wet doorgaat miljoenen donoren bij. Dan maken die 30.000 afmelders niet zoveel uit.
Alle mensen die wachten op een donororgaan zullen D66 iig wel dankbaar zijn.

8
106 FTM22

@86 Coma is iets anders dan hersendood!

0
107 dummydum

@10 @14
Uw reacties illustreren uitstekend WAAROM dat wetsvoorstel van Pia Dijkstra van gaan kanten deugt. En even voor de goede orde, houdt uw organen lekker bij je, ik moet ze niet, al ga ik kapot.

3
108 Atlantique

@94 voor mij snij je het verkeerde onderwerp aan. Als het zo is dat het criterium "hersendood" onvoldoende is, dan moet dit worden aangescherpt en die protocollen beter worden gemaakt. Dit maakt voor mij niet dat ze niet mijn organen mogen hebben als ik hersendood ben en er dus zelf niet meer ben, alleen mijn omhulsel nog. Liever mijn organen aan iemand geven dan ze te laten verrotten in een graf. Maar goed zo denk ik er over, andere mogen er anders over denken, het is voor iedereen een persoonlijke keuze.

4
109 Dutchy

@105 Inderdaad, ik kreeg ook het pasje van het donorregister. Moet ik nu met pasjes gaan rondlopen omdat ik iets NIET wil? Dit is echt de omgekeerde wereld.

3
110 Peer van Eersel

@108 lekker ongenuanceerd weer. Mocht u of uw naaste ooit in de omstandigheid zijn waar u een donororgaan nodig heeft, denk dan even aan wat u hier schrijft en hopelijk bent u dan consequent en gaat u inderdaad dus dood.

1
111 Dutchy

@105 Straks krijgen je een kaartje waar op staat of je wel of geen lid van D66 bent.

1
112 Peer van Eersel

Waarschijnlijk zijn er straks na het afkeuren van deze wet 100.000 minder potentiële donoren, goed bezig D66!

3
113 Peer van Eersel

@110
Als u daadwerkelijk dat pasje had gekregen, had u in de begeleidende brief kunnen lezen dat u dat pasje helemaal niet bij u hoeft te dragen omdat artsen bij uw hersendood niet op zoek gaan naar een pasje maar gewoon rechtstreeks in het donorregister kijken.

2
114 Gradje

@112 . Daar ik Demons 666 als partij inderdaad toe in staat.

0
115 PFL

@10
Mijn nabestaanden willen best wat verkopen, misschien zelfs wel geven !
Maar als jij denkt dat dat partijtje 'Democraten' meent mij te moeten beroven van mijn eigendommen, zal ik daar een stokje voor steken!

Ik mag hopen dat de 1e Kamer het niet mis te verstane signaal vanuit de bevolking begrijpt, en er conform naar handelt !

2
116 Gandalf

Is het ook mogelijk om helemaal uit dat register verwijderd te worden zodat je naam er helemaal niet in voorkomt?

1
117 Peer van Eersel

@117 Je kan doodgaan? Of misschien verhuizen naar het buitenland? Of 'verdwijnen', en volledig anoniem op straat leven.

Dus ja, je kan van het register verwijderd worden. ...je moet er wel wat voor over hebben

2
118 Shangori

http://www.nu.nl/buitenland/4317798/vrouw-eerste-gezichtstransplantatie-kreeg-overleden.html?redirect=1
Klik even op de link. Mede hierom acht ik donorschap onwenselijk en weinig zinvol.
Weerstand wordt platgelegd....patient overlijdt na mega-dure operaties alsnog door ziekte veroorzaakt door platleggen immuunsysteem. Bovendien continu ziek door afstotingsverschijnselen..... Nee, dank u, ik hoef niets en geef niets...NEE is mijn registratie.

3
119 Klepton

Hoe achterlijk is dit? Zelfs als je je laat uitschrijven vragen ze de nabestaanden om toestemming.

"Uw registratie verwijderen

Wanneer u uw registratie verwijdert, wordt na uw overlijden aan uw nabestaanden gevraagd of u wel of geen donor zou willen zijn. Wilt u géén donor zijn? Kies dan voor de keuze 'Nee, ik geef geen toestemming'. Dit voorkomt dat nabestaanden moeten beslissen of uw organen en weefsels beschikbaar worden gesteld voor transplantatie."

Als ik dit lees vind ik de huidige wet al veel te ver gaan.

3
120 Peer van Eersel

Ik ga hier veel minnetjes voor krijgen, maar goed. question

@90 "Het is zeer egoïstisch om hen die kans niet te geven."

Nee, het is juist egoïstisch van de nabestaande. Dat omhulsel is geen persoon meer, die persoon is dood, die is er niet meer. Mijn nabestaande kunnen op allerlei verschillende manieren afscheid nemen, daar hebben ze het omhulsel waar 'ik' ooit inzat niet bij nodig.

Maar goed, ik ben dan ook van mening dat begrafenissen de grootste egoïstische onzin zijn. Een begrafenis hebben we namelijk niet voor de persoon die is overleden, maar voor de nabestaande.

Het maakt mij serieus niet uit wat ze met mijn lichaam doen. Ze mogen mij letterlijk bij het grofvuil gooien, ik merk er niks meer van en mijn nabestaanden kunnen op tal van andere manieren mijn dood verwerken, hebben ze dat nutteloze omhulsel niet bij nodig.

4
121 Bluth

@121 nu maak jij jezelf wel tot norm voor de beleving van je nabestaanden..

0
122 TedjeR

Jammer Pia en je kreeg nog een zoen ook van Pecchie

1
123 Bollieboos

@121 Dat is jouw mening en daarom ben je donor, ik zie dit anders en daarom ben ik geen donor. Maar dwing mensen niet om een keuze te maken die ze niet willen maken.

3
124 Peer van Eersel

@16 Maar het is niet verplicht dus je lult weer.
Verder lees ik hier weer een hoop gezeur over een wet die bedoeld is om levens te redden. Je kan er altijd voor kiezen om niet te doneren.

2
125 VaY

@124 Maar als jou of je familie iets overkomt zeg je dan ook nee tegen een donarorgaan?

2
126 VaY

@122 Ja, zo hoort het toch ook? Het moet niet zo zijn omdat mijn nabestaande wel waarde aan een begrafenis/crematie hechten, dat ik dit ook moet doen.

De resten van mijn lichaam zullen uiteindelijk ergens in de bio-bak belanden, afscheid nemen kunnen mijn nabestaande door samen te komen en gezellig een feestje te vieren. Die trieste bedoening hoeft van mij niet.

@124 Ik dwing toch niemand? Ik geef gewoon mijn mening. Ik ben ook niet per se voor deze wet hoor, ik snap de bezwaren best wel.

1
127 Bluth

@126 Wat mijn familie doet moeten ze zelf weten. Ik zou zelf wel een donororgaan accepteren.

1
128 Peer van Eersel

Ik ben ook als niet-donor geregistreerd. Dat heeft niets met deze nieuwe wet te maken.

Wat veel mensen niet beseffen is dat organen vrijwel alleen geoogst worden wanneer je hersendood verklaard bent. En de definitie hersendood is alleen in het leven geroepen tbv orgaandonatie. Het is echt niet zo zwart wit als sommigen hier beweren (dood - niet dood). Er is een grijs tussengebied waarin niet duidelijk is of mensen nog een bepaalde vorm van bewustzijn hebben en of de diagnose 'hersendood' wel juist is:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=ARE+RECENT+DEFENCES+OF+THE+BRAIN+DEATH+CONCEPT+ADEQUATE
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20457616
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Clarifying+the+paradigm+for+the+ethics+of+donation

Uit een onderzoek bijvoorbeeld, waarbij na orgaanuitname van hersendood verklaarde personen autopsie is verricht, is gebleken dat in 60% van de gevallen helemaal niet zoveel schade aan de hersenstam was! (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Brain+death%2C+states+of+impaired+consciousness%2C+and+physician-assisted+death+for+end-of-life+organ+donation+and+transplantation).

The bottomline is: Ik wil niet zonder verdoving op een operatietafel aan stukken gesneden worden terwijl ik mogelijk alles nog meekrijg. Daarnaast heb ik nog andere redenen waarom ik niet wil dat mijn organen in iemand anders verder leven. Daar staat tegenover dat ik ook geen organen hoef wanneer dat voor mij toepasselijk zou zijn. Komt mijn einde, dan komt het... Ik hoef niet immunosuppresiva slikkend verder te leven met een orgaan van een overleden persoon in mijn lichaam - of erger, dat iemand voor dat orgaan zo aan zijn einde is gekomen!

De stervende wordt zo gezien als een zak organen waar je naar hartelust in kunt ´shoppen´. Er wordt in deze kwestie alleen gelet op mensen die op de wachtlijst staan voor een orgaan, het respect voor iemand die stervende is, is totaal verdwenen.

4
129 Anubis

@129 Jammer dat u zich niet goed heeft geïnformeerd over de Nederlandse situatie, want uw verhaal stemt niet overeen met de werkelijkheid. Hier twee lezenswaardige artikelen:
https://www.plusonline.nl/orgaantransplantatie/orgaandonatie-geen-pijn-toch-narcose
https://www.plusonline.nl/orgaantransplantatie/wat-je-moet-weten-over-hersendood-bij-orgaandonatie

3
130 Je Zus Mina

@129 Ik ben het 100% met u eens. De overheid ziet ons als slaven. Ons hele leven wordt door de overheid bepaalt: ze laten je voldoende geld houden om niet in opstand te komen maar pakken al je privacy af, roven je bezitten als je dood bent en inderdaad willen ze nu ook je organen stelen want ze hebben nul. komma nul respect voor je of je nu leeft of dood bent.

1
131 PFL

@131 thanks!

@130 - Sorry, maar ik heb me toch wel redelijk goed ingelezen vind ik. Aan uw reactie leid ik af dat u juist mijn referenties niet gelezen heeft - en dan bedoel ik de hele artikelen, niet alleen de abstracts. Dit zijn referenties naar vakliteratuur. En ik kan u er nog tientallen geven. Ik ben nml voor een project al maanden bezig met dit onderwerp.
Ik waardeer uw input maar persoonlijk vind ik twee columns van dezelfde journalist over wat een enkele arts gezegd zou hebben minder objectief. Er wordt in uw referenties heel stellig gesproken over zaken die helemaal niet zo zeker zijn als je de vakliteratuur erop naslaat.
Wat moet je als buitenstaander nu geloven? Dan kies ik voor de meest veilige opties: objectieve wetenschap en het zekere voor het onzekere...

Want al zou u gelijk hebben, zelfs met narcose wil ik niet zo aan mijn einde komen. En dan heb ik nog genoeg andere redenen om geen donor te zijn.

Maar als u of wie dan ook donor wilt zijn om altruïstische redenen, dan heb ik daar respect voor. Ik probeer alleen te waarschuwen dat de werkelijkheid wel eens heel anders zou kunnen zijn dan wordt voorgespiegeld. De kans dat je uiteindelijk als donor eindigt is sowieso niet groot.

1
132 Anubis

@116 Dan doe je dat toch, gewoon even "nee" invullen!

1
133 dummydum

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50 Dankjewel Bop.Maar de heimwee die vluchtelingen hebben naar het thuisland daar kunnen wij ons waarschijnlijk niet eens een goede voorste...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@3Ze lijken ook allemaal sprekend op mekaar, die Friezen....

3 minuten geleden geplaatst door Ronin

Querulijn Xaverius
‘Klimaatkloof’ in Nederland: mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

Roep ik al jaren. Een gewoon gezin mag geen gehaktballetje meer eten, maar de rijken (vaak D66 bakfietstroela's) gaan 3 x per jaar op winterspor...

4 minuten geleden geplaatst door Querulijn Xaverius

Schildpad
Alleen nog online lessen aan Columbia Universiteit in New York, joodse studenten voelen zich onveilig door pro-Palestijnse protesten

Dit gaat wel héél ver hè. Kunnen ze die pallie lui niet remote laten meedoen en van de school weren?Zwaktebod ......

5 minuten geleden geplaatst door Schildpad

spookrijder
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@1 Nee, dat was een andere. Dit is Fedde Lemstra uit Jubbega....

5 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bob Sleebaan
Wilders reageert op uithaal Timmermans

Ter herinnering:Ex-Tweede-Kamerlid van GroenLinks, Wijnand Duyvendak, speelde een sleutelrol binnen de terreurorganisatie RaRa. Dat onthul...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@2 Het kan niet per direct. Maar we kunnen er wel aan werken. Laten we gewoon eens ergens beginnen. En dan zien we wel....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querulijn Xaverius
Wilders reageert op uithaal Timmermans

Als dat enge extremistische radicaal linkse clubje had gewild dat Wilders niet aan de macht moet komen, dan hadden ze de afgelopen decennia moet...

11 minuten geleden geplaatst door Querulijn Xaverius

Defcte burger
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@1 Dat is een nog hufterige opmerking dan die van Johan Derksen....

19 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@15 Bedoel je al die vergrijsde Europeanen? Die zijn er over 20 jaar niet meer. Heb je al die jonge mannen gezien in Ter Apel?...

20 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Danika Mori PornThedandangler PornPawg Anal BbcHazel Lush PornLily Love CreampieLazbian Porn VideoSexey Video XxxPron HidiLatina With Black PornSunny Leone Sexy Sex VideoRenuka Sex VideoVr Porn Full VideosKinsey Sue NudeBritni KittwnExtreme PeggingCristiana CinnPorn High SchoolsJapanase Porn SiteLatina Porn VideosFamily CreampiesVaultgirlsChrisy Canyon PornFwtina Onlyfans LeakedCarroon Porn ComicsKesbian XxxXxx Bf Hd HindiHd Xxx Hindi MovieBoobs Touching And KissingDesi Web Seriessex禁漫天堂官网Videos De SexxsoXxx Hd BlackMalayalam Tamil Sex VideoScissoringxxxVery Nice SexDquirting PornTiktok Porn VideosNaked Ariana GrandXxx Hot AntiGirls Without Dress VideosToni CamilleBf Video DoLil Sis PornDouble Penetration GirlfriendBetty Wilde PornEscort Service Near MeFyptyButt Pictures NakedSleep PornxxxBent MilfNaked Stripping GamesLesvianas PornSixy VidosLisa Ann VideosIndian College Girls Porn VideoHyderabad Xxx VideoCartoon SxeAnybunny ComXxx Hot Hindi VideoXnxx Porn SexPrnhatCory Chase GifsSasha Foxx BlowHorny Lily New VideoNew Hot Porn VideoTamil Desi Sex VideoGroup Sexx VideosBest Hardcore Porn MoviesWwe Chyna NudeMen Naked WrestleBigassblackgirlsSouth Korea PornPussy PocketAbbywinters Com3 D Comic PornFree Por PornBlack Pussy FuckFree Xxxporn SitesVenusluxIndian Model XxxSuhagrat Kaise Banate HainIndean XxMia Malkova FuckingShameless Hot ScenesPorn Free AmatuerDownload Of Porn VideoFirmes PornorBig Tits CamBig Tits Xxx ComSexy Nude PicturesBangla CudacudiSexi Porn VidioLive Xxx Video ComRomanticpornApple Bottom 52HdfuckingAsian Sexy NakedSarameikasai LeakBoner MaterialPonehubTasy Black PornHot Naughty America PornHindi Indian XvideoHomade Amatuer PornPorn PervBallerina PornMardana SasurLeah Lopez PornFutanar XxxPornos Gratis GayAshleytervortSkinny Chicks With Big TitsSawyer Cassidy PornDesi Hot NetPorn And PlayboyNoel BerrySister Sleep PronCollege Sex KeralaAlyx Star ThreesomeJessica SexxxtonArikacalBig Tit AmeteursSexy Bp LiveBabypeachhead LeakedIndian Live Sex ChatXxxsex GaysNina Drama NudeRajasthani XvideoReshma NudeBangladeshi Bengali Xx VideoXhamster Xxx VideoBest Site To Watch PornFelicityfeyMom ForcedpornGdp E241Xvidoes DownloaderAdilt Dvd EmpireGloryholehentaiHooker CreampiesPorn Star Video XJessica Collins NudeXxxfreepornosRomantic Porn DownloadTelugu Local XxxEbony FootjobsJav5Free CreampiepornEnglish Hot MovieAnima XnxxSex Free Country