Timmermans: democratie Polen is in gevaar (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  118 Reacties

  • 10
  • 871x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@92

Je schreef: "Je snapt er helemaal niets van! Het Poolse volk wil juist géén islamisering en massaimmigratie om de autochtone Poolse bevolking te vervangen door 'wereldburgers'....."

Daar het onderwerp totaal niet over. Ik begrijp dat jij onder elke steen een moslim ziet, je gaat immers met het onderwerp Islam naar bed en staat ermee op gezien je reacties 24/7 op NK daarover; maar hier gaat het toch over iets totaal anders.

Hier gaat het niet enkel om de EU maar om het feitelijk gegeven dat de Poolse regering naar eigen goeddunken rechters wil kunnen benoemen en deze kunnen ontslaan hetgeen neerkomt op een autocratie als systeem wat dus haaks staat op je imaginaire bescherming van de democratie, bovendien ingegeven door islamfobie pur sang.

Overal een EU complot in te zien en een imaginaire vijand de islam is pathologisch. En je opmerking is in deze context weer eens exemplarisch. Je haalt bij elk onderwerp de Islam erbij terwijl het hier gaat om het benoemen van Poolse rechters en deze te kunnen ontslaan door een regering wanneer het hem of haar zint. De EU heeft niets in te brengen wat een rechter in een land concludeert, wie of wat de uitspraak van een rechter wordt, dat zijn binnenlandse aangelegenheden maar wanneer een rechtstaat de nek wordt omgedraaid en democratie plaats maakt voor autocratie dan hoort dat niet in een democratisch bestel als de EU thuis en 'daar' heeft de EU wel degelijk iets over te zeggen,

Verder, als je democratie echt belangrijk zou vinden zou je moeten weten dat een democratie gebaat is bij scheiding van de rechterlijke macht, de politiek en religie, a.k.a de trias politica. Dat jij hier van leer trekt geeft duidelijk aan dat democratische processen jou helemaal niets interesseren, het is puur opportunisme omdat hier het woordje EU valt wat bij jou steevast resulteert tot een Pavlov reactie gevuld met complot retoriek.

Je schreef: "de Polen willen niet met deze tirannieke politiek (die hen aan de Sovjet tijd doet herinneren) unificeren en laten juist de stem van het volk spreken door Brussel de deur te wijzen....! Dat is democratie!"

Poolse oppositieleiders hebben zaterdag opgeroepen tot een dagenlang protest tegen de regering. Zelf houden ze de plenaire zaal in het parlement bezet, na aanname van een nieuwe perswet, die de toegang tot het parlement voor journalisten beperkt.

De Poolse EU-president Donald Tusk riep de Poolse regering op "de bevolking en de grondwet te respecteren". Hij noemde democratie zonder mediatoegang "beperkt".

Ook dat is democratie.

5
101 Drumpf

@91 "....Alsof de ongekozen parlementariers van de EU ook maar iets ophebben met democratie. ...."

Hilarisch ook hoe de ongekozen en onpopulaire regenten in Brussel voortdurend de direct en overtuigend gekozen Poetin de les lazen vanwege zogenaamd 'gebrek aan democratie' in Rusland.....

3
102 CoolMemories

@100

" fakenieuws "
"door Brussel opgelegde privatisering en islamisering van Servië...."
"'multiculturele samenleving' en 'diversiteit' waren lange tijd instrumenten om de autochtone en nationale politiek te breken, "

Dank voor het illustreren van mijn punt, je reacties zijn exemplarisch voor complotfetisjisme. Het adagium is steevast dezelfde, de media allemaal fake, de EU voert een geheim plan met als doelstelling Servië te 'islamiseren' en om de 'nationale politiek' te breken hanteert de EU 'diversiteit' en een 'multiculturele samenleving' als instrumenten hiervoor.

Dat diversiteit en een multiculturele samenleving al ver voor het ontstaan van de EU bestonden doet natuurlijk niet terzake question

*koekoek* denk ik dan. Volslagen de weg kwijt.

5
103 Drumpf

De Polen hebben intussen West-Europa genoeg verkend om te zien dat hier politiek en rechtssysteem tegen de autochtone burgers gekeerd zijn en immigranten, zware criminelen en islamisering faciliteren of beschermen......

4
104 CoolMemories

Nog even en Timmermans gaat ook in Warschau op de barricades roeptoeteren om de ene helft van de bevolking op te hitsen tegen de andere helft met een burgeroorlog tot gevolg....weten we meteen dat we het luchtruim boven Polen wèl snel moeten sluiten om te voorkomen dat weer een lijnvliegtuig neergehaald wordt....!

6
105 CoolMemories

De schade die Timmermans Europa heeft toegebracht is onherstelbaar.....was deze nepdemocraat maar gewoon leraar Frans geworden....veel beter voor iedereen!

5
106 CoolMemories

@106
Dat hele eu-circus bracht en brengt nog steeds een enorme schade toe aan Europa.

3
107 Jan met de korte achterlul

* Verwijderd door de redactie *

108 mike45

Als landen niet willen meewerken is het heel gebruikelijk bij westerse leiders om democratie te prediken. George Bush en Obama hadden daar ook een handje van. Ze roepen democratie en bedoelen oorlog.

2
109 Dune

@91

De 'ongekozen parlementariërs van de EU'? Ik weet niet waar jij woont, maar hier in NL zijn toch echt, net als in de andere EU landen, eens in de 5 jaar verkiezingen voor het EU parlement. Dat je dit niet wist is tot daar aan toe. Maar dat je het niet heel even opgezocht hebt vóór je besloot maar wat in het wilde weg te toeteren is echt een beetje triest.

0
110 MK2000

@109

Zeg je daarmee nou dat je het wel prima vindt hoe men in Polen de rechtsstaat aan het molesteren is? Je hoeft Timmermans geen goede vent te vinden (ik vind hem persoonlijk iig een nare opportunist) om te begrijpen dat hij toch ook wel eens een punt kan hebben.

0
111 MK2000

Nou, inmiddels is de omstreden wet aangenomen. Zijn alle Eurofoben en EU bashers dan nu tevreden?

0
112 Criticaster

@112

Het volgende merkwaardige fenomeen doet zich hier op NK voor: degenen die het hardst schreeuwen dat de EU 'ondemocratisch' zou zijn, staan aan de andere kant juist het hardst te juichen als in individuele lidstaten de democratie om zeep geholpen wordt. Aldus lijkt het m.i. aannemelijk dat het deze lieden niet gaat om het beschermen van democratische waarden, maar om de vraag of een en ander wel voldoende in hun populistisch nationalistische straatje past. Als dat zo is, maakt het helemaal niet uit of er al dan niet sprake is van democratie. Gebeurt dat naar hun mening onvoldoende dan is er bij voorbaat sprake van onvoldoende democratie. Aldus wordt alles uit z'n verband getrokken, wordt er voortdurende fact free geroeptoeterd en wat voor zinvolle discussie dan ook onmogelijk gemaakt.

0
113 MK2000

@86 dit vergelijking met "tennisclubs" en "judoverenigingen" begint uit te hollen.
Het is geen "club"...het is een staatsvorm in ontwikkeling waarvan de uitkomst geforceerd wordt door de bestuurders.
Een "club" is voor de leuk, heeft een totaal andere rol en verantwoordelijkheidsdomein...die vergelijking gaat nergens over.
Het zou sowieso een rare club zijn, lid worden van een klaverjasclub wat later een accountantsvereniging blijkt te zijn is ook raar.
Van een club kan ik afscheid nemen zonder dat de andere leden mij het leven zuur gaan.maken...tenzij het een zieke sekte is.
En ga zo.maar door....
De kern van het probleem.is dat de EU een definitie hanteert en dat gaat opleggen aan.anderen...wie zijn ze wel niet?

3
114 MarkUg

Wat er in Polen dreigt te gebeuren is de natte droom van bijvoorbeeld Wilders, Le Pen en aanverwant: Wij, de politiek die aan de macht is, benoemen *alleen* rechters die het eens zijn met onze politieke ideeen, die dus (ver)oordelen zoals dat past in ons straatje, zodat deze door ‘ons’ benoemde rechters iedereen gaan veroordelen die het niet eens is met onze politieke overtuigingen.
Nou ja, dat kun je, als systeem, natuurlijk willen, maar bedenk maar ‘s (goed) waar dat toe leidt…

0
115 handsfree

En *dat* is dus waar Timmermans voor waarschuwt.

0
116 handsfree

@106

Dat jij overduidelijk geen voorstander bent van democratie is je goed recht. Waarvan akte, maar om dan iemand te betichten van een nep-democraat te zijn die juist wil voorkomen dat een land van een democratisch bestel overgaat tot een autocratie is dan wel erg bijzonder.

0
117 Drumpf

* Verwijderd door de redactie *

118 Robin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

14 minuten geleden geplaatst door Nieuwslezer

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Darin - Electrichttps://www.youtube.com/watch?v=sB2LzEJGbBM...

19 minuten geleden geplaatst door Nieuwslezer

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@81 Nee hij verprutste moedwillig de kans op een oplossing. je zilveren randje ten spijt.@82Met dit soort gelul kan niemand iets. Ik ben...

28 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Maoli - We Need Love in the Airhttps://www.youtube.com/watch?v=miKqq4cLZLY...

30 minuten geleden geplaatst door Nieuwslezer

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@80De rest liep slaafs achter de coup plegers aan natuurlijk, kunnen ook niet anders want zijn volledig afhankelijk ...

36 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@79Er viel dan ook weinig te praten, Biden had al aangegeven op geen enkel punt van het Russisch voorstel uit dec.2021 in te willen gaan....

37 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@78 Ja, een referendum dat in de VN alleen ondersteund wordt door Fenomenen als Belarus, Eritrea, Noord-Korea, en Syrië. Is dat de maat bij j...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@77 Absoluut niet. In plaats van de afspraak te verzilveren en naar Geneve te vliegen om met Biden te praten, startte Poetin enkele dagen lat...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@115 Sleepy Bop 🥱 ...

1 uur geleden geplaatst door Biscanna

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@74Het was niet veroverd, ze hadden zich afgescheiden en verkiezingen gehouden maar dat pikte de regering niet.- Verkiezingen in het d...

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Naked TeachingArmenain PornMistress DelciousDic SuckIn The Shark's LagoonHistorias Em Quadrinho EroticaVirgoperidotBillie Eilish Nude LeakedIndian Hidden Sex VideosDevar Bhabhi Web SeriesSomno PornGavran PornNaked House CleaningKamasutra The Tale Of LovePornapkXxx Hot AntiVideo Glory HolesPornharButtholegirlXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxKaren VelezNude Body Massage VideoBrazilian Girl PornWake Up NfuckPornhub PicPornolar FilmVoodoo Doll PornReal Amateur PronAcompanhamentes ManausCoconeyEva Rachel Wood NudeXxx Com 18Cameron Diaz Sex VideoPublic Porn XxxBf Video KissingSpencer Bradley CreampieShait PornReno Gold NudeXxx OfLinsey DonavanScarlett Johason NakedHot Romantic Couple SexStranded TeeniesOldije PornVideos To Make You HornyOlder Lingerie ModelsSexy Anna KendrickVid XxxShakira Sexy PhotosGay Homless PornSexy Video Hd Sex VideoFubuki NakedGia Paige BbcGirlfriend Massage PornDoujinmoeBhojpuri Actress XnxxMausi Ki Chudai Hindi MaiInteracial PornosAmatuer Bbc PornBhabi Xxx VideosDesi Sex PronAssamis SexMyfreevamsOlga Kurylenko NudeNaked MexicanAva Fabian NudeAlura JhonsonSex Movie English Sex Movie EnglishSmbhogBd Adultes GratuitesViolet SummersCarry LightBrazli PornCollege ChudachudiMlp Fluttershy PornSnap NudeusFilmes Eroticos GratesMya BoujiValorie KayBare MaidensNude TeachPorn With Mom And DadBabes UpskirtsGhoulbagel NudeBigass NudesXnxx MusliAngelina White XnxxFree Porn Sex TubeAlura Jenson XhamsterFuck Video ComShiny CockX PicEbony BackshotsSex Video Com EnglishMy Wife Sucks CocksCamslutsJoncaptain PornJackline Sexy PhotoG G WAhort PornHentaeErohotsVideo Porn XxxnxReagann FoxxSuhagrat VideoMelanie Hicks StepmomBalence Ta NudFilms Pornographiques IndiensBeautiful Xxx VideoMom Xnxx NewBehan Bhai Ki ChudaiPornstar ClipsVerjin PornArabelle Raphael BlowjobPorntocOldertuberWebtoonzyzRockt PlayPrincess VioletteLea Seydoux NakedLeavian Massage PornPregnant Lady PornBban 008Millie Bobby Brown NipleNude Fat WomanGame Of Thrones XxxDesi Randi Xxx VideosList Crawler Memphis TnBlow Jobs MatureSpringthomasMoms NakedMature In Glory HoleSunny Lione Sex HdFamosas Nua No Only FansCandy Love PornCherry-on-top99Brazzers 1080pBf Film BfHardcore GifAssamese Porn StarTamil Saree Xxx VideosPorn Sexy BhabiAnal AddictFather Daughter Porn VideosEroticbeauties.Melhores Filmes Pornos BrasileiroFurry Femboy PornFlight XxxArmy Gay SexVisitmama