In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Drie jaar cel voor man die onder invloed vrouw (22) doodreed

Een 28-jarige man uit Nijmegen moet drie jaar de gevangenis in voor het doodrijden van een 22-jarige vrouw uit Geffen. Hij heeft ook tbs opgelegd gekregen omdat hij zou lijden aan een persoonlijkheidsstoornis. De man mag de komende vijf jaar niet meer rijden.

De vrouw werd in de Nieuwjaarsnacht aangereden toen ze op de fiets onderweg was naar Oss om het nieuwe jaar te vieren. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze overleed een dag later aan haar verwondingen.

Na de aanrijding ging de auto er met hoge snelheid vandoor, maar een kentekenplaat bleef achter op de plek van het ongeluk. De bestuurder van de auto bekende een paar dagen na de aanrijding dat hij achter het stuur zat.

Alcohol

De man had op de avond van het ongeluk te veel alcohol gedronken om te mogen rijden, reed te hard en negeerde een rood verkeerslicht en reed zonder rijbewijs, blijkt uit onderzoek. De verdachte is ook al vaker veroordeeld voor verkeersdelicten, meldt Omroep Brabant. Een week eerder was zijn rijbewijs ingenomen omdat hij in zijn woonplaats door rood was gereden.

Naast de celstraf en tbs, moet de man ook een schadevergoeding van ruim 11.000 euro betalen aan de nabestaanden van de vrouw.

Advertentie via Ster.nl