Natalia Veselnitskaja
NOS NieuwsAangepast

Russische advocate wil getuigen over ontmoeting met Trump jr.

De Russische advocate Natalia Veselnitskaja, die vorig jaar juli een ontmoeting had met Donald Trump jr., wil daarover getuigen bij onderzoekscommissies van het Amerikaanse Congres. Zo wil ze de 'massahysterie' wegnemen die vorige week ontstond, zei ze tegen de Russische tv-zender RT.

Trump jr. stemde vorig jaar in met de ontmoeting, toen een bemiddelaar hem belastende informatie in het vooruitzicht stelde over Hillary Clinton, de Democratische tegenstander van zijn vader bij de presidentsverkiezingen. Donald Trumps schoonzoon Jared Kushner en zijn campagneleider Manafort kwamen ook naar de afspraak.

Donald Trump jr.

Dat de ontmoeting had plaatsgevonden, lekte anderhalve week geleden uit via The New York Times. Volgens de krant was het op zijn minst duidelijk dat het Trump-kamp zich bereid had getoond om Russische hulp te aanvaarden in de hoop de verkiezingen te winnen.

De advocate zei de dag na de onthulling van The New York Times al dat zij geen belastende informatie over Clinton had en ook geen banden met het Kremlin had, zoals de krant had beweerd.

Trump en de Russen: wat gebeurde er de afgelopen tijd?

Vorige week werd bekend dat bij de ontmoeting in de Trump Tower in New York ook een tot Amerikaan genaturaliseerde lobbyist aanwezig was met een verleden als Sovjet-spion.

Een commissie uit de Senaat die onderzoek doet naar Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil Donald Trump jr. horen over de ontmoeting met Veselnitskaja.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl