Pokemon Go hype suprême: de Pickachu Parade

Pokemon Go uitleggen hoeft al lang niet meer. Dat het kleine schattige diertje de wereld heroverd heeft is al geen nieuws meer, je hoeft maar naar het straatbeeld te kijken en dan zie je ze de tientallen Pokemon jagers die denkbeeldige beestjes najagen alsof hun leven ervan afhangt.

2016-08-07T095636Z_1021289856_S1AETUAWGAAA_RTRMADP_3_NINTENDO-POKEMON-JAPAN-PARADE

Japan zou Japan niet zijn mochten ze niet munt slaan uit de nieuwe rage die universele vormen heeft aangenomen. Honderden Pokemon Go fans verzamelden dan maar in Yokohama voor een heldenparade van Pikachu, het gekende gele karaktertje.

374538,xcitefun-pikachu-parade-1

Meer dan 50 levensgrote Pickachu’s passeerden langs de drukke boulevards en werden onthaald als helden, terwijl de smartphones de parade vastlegden voor het nageslacht. Sommigen waren enkel aanwezig omdat er een gerucht was dat zeldzame Pokemons vangbaar zouden zijn op het evenement.

maxresdefault

Oud en jong, uit alle lagen van de bevolking even enthousiast en fanatiek zijn ze, sommigen kwamen van duizenden kilometers ver om toch maar geen figuurtje te missen.

Dozens of people dressed up as Pikachu, the famous character of Nintendo's videogame software Pokemon, dance with fans as the final of a nine-day "Pikachu Outbreak" event takes place to attract summer vacationers in Yokohama, in suburban Tokyo, on August 16, 2015.       AFP PHOTO / Toru YAMANAKA

Voor Nintendo is deze gekte een economische reddingsboei, niet alleen schieten de aandelen van het bedrijf door het plafond, het spel dat zijn intrede deed in 1996 als software leek in de vergetelheid te geraken, maar met dit nieuwe spel is Pokemon terug en hoe!

https://www.youtube.com/watch?v=zqyNhAjKO0Y

ThalmarayCopyright. 2016

 

Share this post

No comments

Add yours