In samenwerking met
RTV Utrecht

Verdachte van doodsteken zwangere vriendin aangehouden na klopjacht

  • Peter Knieriem / RTV Utrecht
  • Peter Knieriem / RTV Utrecht
    Omstanders kijken naar de afzetting in Linschoten.
  • Peter Knieriem / RTV Utrecht
  • Peter Knieriem / RTV Utrecht

Na een urenlange klopjacht is aan het begin van de avond de 41-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt dat hij zijn zwangere vriendin heeft doodgestoken. Dat meldt RTV Utrecht. De 34-jarige vrouw werd gisteravond neergestoken bij haar huis in Lopik. Zij en haar ongeboren kindje overleefden dat niet.

Gisteravond viel een arrestatieteam de woning van de twee binnen, maar de man bleek al spoorloos. Sindsdien werd er naar hem gezocht. Vanmorgen rond elf uur werd de man voor het laatst gezien toen hij een bos tussen Linschoten en Oudewater in reed. Zijn auto werd gevonden, maar de man bleef spoorloos.

Tientallen agenten rukten uit om de man op te sporen. Ook de ME en agenten te paard werden ingezet. Daarnaast stonden er politiemensen paraat die gespecialiseerd zijn in onderhandelingen en vloog er een politiehelikopter boven het gebied.

Verdachte doodsteken zwangere vriendin aangehouden

Rond half zeven 's avonds kon de politie melden dat de man is aangehouden. Volgens de politie heeft hij verwondingen. Hij zal eerst behandeld worden, daarna wordt hij verhoord.

Facebook

De 41-jarige man plaatste na het incident een bericht op Facebook waarin hij schreef dat het drama is gebeurd omdat de vrouw hem het kind wilde ontnemen. Inmiddels is het bericht verwijderd.

De burgemeester van Lopik heeft inwoners gevraagd terughoudend te zijn in het benaderen van nabestaanden. Zij hebben volgens hem de rust en de ruimte nodig om het drama te verwerken. Volgens burgemeester Lokker kennen veel inwoners de betrokkenen. De overleden vrouw had volgens RTV Utrecht al een kind uit een eerdere relatie.

Advertentie via Ster.nl