Trump haalt uit naar Democraten en “een paar Republikeinen” voor mislukking rond zorgwet

© Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag op Twitter zwaar uitgehaald naar de Democraten en “een paar Republikeinen” in verband met de nieuwe mislukking rond zijn nieuwe gezondheidswetgeving.

Maandag lieten twee Republikeinse senatoren weten dat ze niet voor de hervormde “Trumpcare”-wet zullen stemmen, waardoor Senaatsvoorzitter Mitch McConnell maandagavond moest toegeven dat er niet voldoende Republikeinse steun is om de gezondheidswet goed te keuren.

De Republikeinen hebben een krappe meerderheid van 52 zitjes in de honderd zetels tellende Senaat, en geen van de 46 Democraten of 2 onafhankelijke kandidaten steunen het wetsvoorstel. In mei werd al een wetsvoorstel goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, het wetsvoorstel waarover nu sprake is, is een herwerkte versie van de Senaat.

“We zijn in de steek gelaten door alle Democraten en een paar Republikeinen”, aldus Trump dinsdag op Twitter. “De meeste Republikeinen waren loyaal, geweldig en hebben erg hard gewerkt. We zullen terugkeren!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het feit dat Trump er niet in slaagt om de nieuwe gezondheidswet door het Congres te jagen, is een zware domper, aangezien de Republikeinen zowel in het Huis als in de Senaat een meerderheid hebben. Dat is ook Trump niet ontgaan, en op Twitter schreef hij dinsdag eveneens dat de “Republikeinen, die slechts een zeer kleine meerderheid hebben in het Huis en de Senaat volgend jaar (bij de tussentijdse verkiezingen, red.) meer overwinningen nodig hebben, aangezien de Democraten alles belemmeren”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Donald Trump heeft van het afschaffen of wijzigen van Obamacare een van zijn topprioriteiten gemaakt. Eerder stelde hij in een tweet nog dat de “Republikeinen de Obamacare nu gewoon moeten intrekken en met een propere lei werk maken van een nieuwe zorgwet. Democraten zullen meewerken!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen