Buitenland
  • 3
Meer dan vijfhonderd koorknapen van het beroemde kathedraalkoor in de Duitse stad Regensburg zijn de afgelopen decennia mishandeld en misbruikt door priesters en leraren. ...

9 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2
LEES MEER OVER

Sjeezus.
Hopelijk verdwijnen de daders gewoon achter de tralies. En niet een paar weesgroetjes en verder lopen.

1 Aufklärung    
9 maanden geleden door Aufklärung
0
Meld

Aan het kruis met al die vieze homo/pedo priesters die anderen zonodig de les willen lezen en hen moraal bijbrengen. Weg met die kutkerken en priesters. Opzouten.

2 Dalon    
9 maanden geleden door Dalon
2
Meld

er is excuus aangeboden.

zoveel kinderen en misbruikt van 45 tot in de jaren 90 en toen pas uitgekomen?

3 info    
9 maanden geleden door info
5
Meld

@3 Verbergen en elkaar de hand boven het hoofd houden wordt daar met de paplepel ingegoten. Zie dat er maar eens uit te timmeren

4 GroenOog    
9 maanden geleden door GroenOog
2
Meld

Topje van een ijsberg.

5 yanyans    
9 maanden geleden door yanyans
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@4 , klopt. Ze zijn allemaal chantabel, en dat is op hoog niveau een PRE.

6 gebruiker verwijderd    
9 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Zal het niet een keer tijd worden om dat idiote celibaat om te heffen, en priesters op leeftijd uit hun functie te ontheffen? Hier moeten de goeden toch echt onder de kwaden lijden.

7 Bluth    
9 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@4 lees het artikel even... dit is al bekend sinds vorig jaar januari, het is nu komkommertijd dus is er weer plaats in de journalistieke bladen om zaken omhoog te halen. Er is niets verborgen, maar de kranten en blaadjes schreven liever over Angela of Brexit.

8 beertje36    
9 maanden geleden door beertje36
1
Meld

@3 Veel mensen schamen zich ook om er voor uit te komen dat ze misbruikt zijn. Ook word die kinderen wijsgemaakt dat ze er zelf ook schuldig aan zijn. Op die manier kun je als misbruiker er makkelijk mee weg komen.

9 benbenieuwd    
9 maanden geleden door benbenieuwd
1
Meld

@8 En de NK gangers hebben hun handen vol aan de stortvloed van berichten wat immigranten allemaal wel niet uithalen. Blijkt dus dat onze westerse en volgens het rechtstuig verlichte cultuur hier en daar ook zijn rafelranden heeft.

10 Gut    
9 maanden geleden door Gut
3
Meld

@7
Dat heeft geen of nauwelijks nut. Een vieze pedo zoekt gewoon de mogelijkheid om nabij en met kinderen te werken. Of dat nu de priester of kapelaan, of sportleraar is, de hulpverlener, de scouting, de psychische zorg, de kinderopvang, voetbal... enz.. Het zijn viezeriken die juist daarom zo'n vak kiezen en dat ban je niet uit door de priesters, de kerk, de gym, de crèche enz te gaan verbieden. Er zou met dat soort beroepen misschien (meer)jaarlijks een soort van psychologische test moeten komen om het toch een beetje te kunnen monitoren. Er zijn veel beroepen waar je iedere keer opnieuw een test voor moet doen, dus waarom niet als je met kinderen werkt?

Waar ik trouwens wel een hekel aan heb is dat men zo vreselijk lang wacht en soms zelfs tot na de dood vd vermoedelijke daders. Dat je niet meteen over de brug kom maar jeetje... het is telkens wel erg lang geleden

11 Bleke Betty    
9 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@8 De beerput is nog steeds niet helemaal open hoor

12 GroenOog    
9 maanden geleden door GroenOog
1
Meld

Waarom doekt de katholieke kerk zichzelf niet gewoon op? Het is een grote smeerboel van gluiperds en kinderverkrachters. Daar wil niemand toch meer bijhoren?

13 greenmango    
9 maanden geleden door greenmango
1
Meld

@10
Oh, u denkt werkelijk dat dit niet ook bij mensen van allochtone afkomst voorkomt en binnen de islam? Droom maar lekker door!

14 Bleke Betty    
9 maanden geleden door Bleke Betty
6
Meld

@11 Pedofilie is een seksuele geaardheid, mensen worden zo geboren. Het is echt niet zo dat al die mensen actief op zoek zijn om zo dicht mogelijk bij/naast/met kinderen te werken.

En ik beperk mij nu tot het onderwerp, en benoem wat mijns inziens één van de oorzaken is van het hele misbruikschandaal, en dat is het celibaat.

15 Bluth    
9 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@14 Komt denk ik even vaak voor. Maar het rechtstuig wil ons doen geloven dat het alleen daar voorkomt en in onze verlichte westerse maatschappij niet. Europa moet volgens de rechtse randdebielen er voor de komst van immigranten eruit hebben gezien als een waar utopia en alle rampspoed in dit werelddeel wordt door het rechtstuig toegewezen aan de komst van immigranten. Uw reacties zijn daarbij geen uitzondering.

16 Gut    
9 maanden geleden door Gut
3
Meld

@15 , dat denk ik ook. De behoefte aan seks verdwijnt niet, alleen omdat het niet mag, maar wordt dan uitgeleefd op wie er wel voorhanden is.

17 Giesje    
9 maanden geleden door Giesje
0
Meld

@15
Dat klopt, er zijn er ook juist die zover mogelijk bij kinderen uit de buurt blijven om zichzelf te beschermen. Ik heb het over hen die dat juist niet doen en actief op jacht zijn. Die personen zoeken dit soort mogelijkheden op, zoals het ook helaas om de haverklap in het nieuws komt.
Celibaat is een bespottelijk iets en ook lang niet iedere priester hield/houdt zich er aan. ken er zelf ééntje die zo'n 2o jr een relatie had met zijn 'huishoudster' en men accepeteerde dat ook,tot hij op een dag ook nog vreemd ging... ja, toen werd de stekker eruit getrokken en was de goegemeente lichtelijk gechoqueerd en boos... en toen was er geen priester meer en die kwam ook niet meer, wel een paar vrouwen die de mis opdragen. Toch modern question

18 Bleke Betty    
9 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@7 Sorry hoor. Men werd destijds vaak priester (non ) om de homoseksualiteit te verbergen en het geloof te brengen als een roeping van God. Aan me hoela. Het merendeel van de priesters heeft zich ontmaskerd als homo/pedo waarbij het hen voornamelijk ging om in aanraking te komen met jongens omdat zij daar overwicht op hadden. Meisjes vonden ze niet interessant.Opzouten met die vermeende moralisten en godsdienaars.

19 Dalon    
9 maanden geleden door Dalon
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Standpunt Vaccineren (Nederlandse Vereniging...
De NVK, waar bijna alle kinderartsen in Neder...

22 uur geleden door Wilmama

Bizarre oproep: ’Maak lawaai tijdens do...
Ook de extreemlinkse actiegroep De Grauwe Eeu...

1 dag geleden door chouffleur

De onvermijdelijke terugkeer van de reactiemo...
NU.nl heeft vorige week de discussiemogelijkh...

1 dag geleden door Febee

Willen jullie.... meer of minder.... Polen?
En dan nu een welgemeende shout-out naar de n...

20 uur geleden door Moskowfiets

'Nederlanders in Praag opgepakt die ober...
Een groep van zeven Nederlanders is opgepakt...

1 dag geleden door Shit...Fan...WhatAMess


ADVERTENTIE


Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
De onvermijdelijke terugkeer van de reactiemo...
@272 Er zullen er niet zo echt veel weggaan d...

minder dan een minuut geleden door MARCUSAURELIUS

Nerva
Aantal gevallen van keelkanker als gevolg van...
Wokken is ook slecht las ik net, smikkelen aa...

minder dan een minuut geleden door Nerva

Endandit
Standpunt Vaccineren (Nederlandse Vereniging ...
@342PS: uiteraard ben ik zonder meer bere...

1 minuut geleden door Endandit

Weet geen naam
'Bunschoter vader sloeg dagelijks een van zij...
@9, Het eerste wat ik altijd denk als ik zoie...

1 minuut geleden door Weet geen naam

etymologie
'Bunschoter vader sloeg dagelijks een van zij...
@11 Uhuh, en als je geen middelbare school ho...

2 minuten geleden door etymologie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig