Buitenland
  • 3
Meer dan vijfhonderd koorknapen van het beroemde kathedraalkoor in de Duitse stad Regensburg zijn de afgelopen decennia mishandeld en misbruikt door priesters en leraren. ...

4 dagen geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2
LEES MEER OVER

Sjeezus.
Hopelijk verdwijnen de daders gewoon achter de tralies. En niet een paar weesgroetjes en verder lopen.

1 Aufklärung    
4 dagen geleden door Aufklärung
0
Meld

Aan het kruis met al die vieze homo/pedo priesters die anderen zonodig de les willen lezen en hen moraal bijbrengen. Weg met die kutkerken en priesters. Opzouten.

2 Dalon    
4 dagen geleden door Dalon
2
Meld

er is excuus aangeboden.

zoveel kinderen en misbruikt van 45 tot in de jaren 90 en toen pas uitgekomen?

3 info    
4 dagen geleden door info
5
Meld

@3 Verbergen en elkaar de hand boven het hoofd houden wordt daar met de paplepel ingegoten. Zie dat er maar eens uit te timmeren

4 GroenOog    
4 dagen geleden door GroenOog
1
Meld

Topje van een ijsberg.

5 yanyans    
4 dagen geleden door yanyans
0
Meld

@4 , klopt. Ze zijn allemaal chantabel, en dat is op hoog niveau een PRE.

6 caso    
4 dagen geleden door caso
0
Meld

Zal het niet een keer tijd worden om dat idiote celibaat om te heffen, en priesters op leeftijd uit hun functie te ontheffen? Hier moeten de goeden toch echt onder de kwaden lijden.

7 Bluth    
4 dagen geleden door Bluth
1
Meld

@4 lees het artikel even... dit is al bekend sinds vorig jaar januari, het is nu komkommertijd dus is er weer plaats in de journalistieke bladen om zaken omhoog te halen. Er is niets verborgen, maar de kranten en blaadjes schreven liever over Angela of Brexit.

8 beertje36    
4 dagen geleden door beertje36
1
Meld

@3 Veel mensen schamen zich ook om er voor uit te komen dat ze misbruikt zijn. Ook word die kinderen wijsgemaakt dat ze er zelf ook schuldig aan zijn. Op die manier kun je als misbruiker er makkelijk mee weg komen.

9 benbenieuwd    
4 dagen geleden door benbenieuwd
1
Meld

@8 En de NK gangers hebben hun handen vol aan de stortvloed van berichten wat immigranten allemaal wel niet uithalen. Blijkt dus dat onze westerse en volgens het rechtstuig verlichte cultuur hier en daar ook zijn rafelranden heeft.

10 Gut    
4 dagen geleden door Gut
3
Meld

@7
Dat heeft geen of nauwelijks nut. Een vieze pedo zoekt gewoon de mogelijkheid om nabij en met kinderen te werken. Of dat nu de priester of kapelaan, of sportleraar is, de hulpverlener, de scouting, de psychische zorg, de kinderopvang, voetbal... enz.. Het zijn viezeriken die juist daarom zo'n vak kiezen en dat ban je niet uit door de priesters, de kerk, de gym, de crèche enz te gaan verbieden. Er zou met dat soort beroepen misschien (meer)jaarlijks een soort van psychologische test moeten komen om het toch een beetje te kunnen monitoren. Er zijn veel beroepen waar je iedere keer opnieuw een test voor moet doen, dus waarom niet als je met kinderen werkt?

Waar ik trouwens wel een hekel aan heb is dat men zo vreselijk lang wacht en soms zelfs tot na de dood vd vermoedelijke daders. Dat je niet meteen over de brug kom maar jeetje... het is telkens wel erg lang geleden

11 Bleke Betty    
4 dagen geleden door Bleke Betty
0
Meld

@8 De beerput is nog steeds niet helemaal open hoor

12 GroenOog    
4 dagen geleden door GroenOog
0
Meld

Waarom doekt de katholieke kerk zichzelf niet gewoon op? Het is een grote smeerboel van gluiperds en kinderverkrachters. Daar wil niemand toch meer bijhoren?

13 greenmango    
4 dagen geleden door greenmango
1
Meld

@10
Oh, u denkt werkelijk dat dit niet ook bij mensen van allochtone afkomst voorkomt en binnen de islam? Droom maar lekker door!

14 Bleke Betty    
4 dagen geleden door Bleke Betty
6
Meld

@11 Pedofilie is een seksuele geaardheid, mensen worden zo geboren. Het is echt niet zo dat al die mensen actief op zoek zijn om zo dicht mogelijk bij/naast/met kinderen te werken.

En ik beperk mij nu tot het onderwerp, en benoem wat mijns inziens één van de oorzaken is van het hele misbruikschandaal, en dat is het celibaat.

15 Bluth    
4 dagen geleden door Bluth
2
Meld

@14 Komt denk ik even vaak voor. Maar het rechtstuig wil ons doen geloven dat het alleen daar voorkomt en in onze verlichte westerse maatschappij niet. Europa moet volgens de rechtse randdebielen er voor de komst van immigranten eruit hebben gezien als een waar utopia en alle rampspoed in dit werelddeel wordt door het rechtstuig toegewezen aan de komst van immigranten. Uw reacties zijn daarbij geen uitzondering.

16 Gut    
4 dagen geleden door Gut
3
Meld

@15 , dat denk ik ook. De behoefte aan seks verdwijnt niet, alleen omdat het niet mag, maar wordt dan uitgeleefd op wie er wel voorhanden is.

17 Giesje    
4 dagen geleden door Giesje
0
Meld

@15
Dat klopt, er zijn er ook juist die zover mogelijk bij kinderen uit de buurt blijven om zichzelf te beschermen. Ik heb het over hen die dat juist niet doen en actief op jacht zijn. Die personen zoeken dit soort mogelijkheden op, zoals het ook helaas om de haverklap in het nieuws komt.
Celibaat is een bespottelijk iets en ook lang niet iedere priester hield/houdt zich er aan. ken er zelf ééntje die zo'n 2o jr een relatie had met zijn 'huishoudster' en men accepeteerde dat ook,tot hij op een dag ook nog vreemd ging... ja, toen werd de stekker eruit getrokken en was de goegemeente lichtelijk gechoqueerd en boos... en toen was er geen priester meer en die kwam ook niet meer, wel een paar vrouwen die de mis opdragen. Toch modern question

18 Bleke Betty    
4 dagen geleden door Bleke Betty
0
Meld

@7 Sorry hoor. Men werd destijds vaak priester (non ) om de homoseksualiteit te verbergen en het geloof te brengen als een roeping van God. Aan me hoela. Het merendeel van de priesters heeft zich ontmaskerd als homo/pedo waarbij het hen voornamelijk ging om in aanraking te komen met jongens omdat zij daar overwicht op hadden. Meisjes vonden ze niet interessant.Opzouten met die vermeende moralisten en godsdienaars.

19 Dalon    
3 dagen geleden door Dalon
1
Meld

Trending vandaag
SGP-leider in Amerikaanse krant: in Nederland...
De SGP-leider waarschuwt de Amerikanen dat de...

23 uur geleden door NOS

Foute PvdA-Marokkanen in Amsterdam besturen d...
De Moord op Van Gogh was vooral een werkgeleg...

24 uur geleden door netcat

Moslima klaagt Londense school aan om burkave...
Gaan we weer. Rachida Serroukh, 37, alleensta...

21 uur geleden door Moskowfiets

Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer neemt ont...
Sean Spicer, de woordvoerder van de Amerikaan...

17 uur geleden door Moetffmijneikwijt

Drie Israëlische burgers doodgestoken op...
Een jonge Palestijn zou de slachtoffers in hu...

12 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
MarcusCole
Canadees onderzoek wijst uit dat antibiotica ...
Kop van bericht'Gebruik bepaalde antibiot...

minder dan een minuut geleden door MarcusCole

Lucien80
Wat wordt het: eerlijke of partijdige journal...
@4 geslijk = geslijm...

minder dan een minuut geleden door Lucien80

Jan met de korte achterlul
Bekende verschijning Overschie: Poes slaapt o...
Ik zie geen komkommer. ...

minder dan een minuut geleden door Jan met de korte achterlul

Widaan
Agenten geslagen en met bierfles op hoofd ger...
Moet wel een prachtig feest zijn geweest, als...

minder dan een minuut geleden door Widaan

Lucien80
Wat wordt het: eerlijke of partijdige journal...
Voorbeeld: Bernard Hammelburg van BNR nieuwsr...

1 minuut geleden door Lucien80

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig