Economie
  • 20
Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van TNO in opdracht van vakbond FNV.Gemiddeld werken Nederlandse werknemers ruim drie uur per week onbetaald over. Dat zou goed zijn voor een bedrag van gemiddeld 3.200 euro per jaar.Het aantal hoger opgeleiden dat onbetaald overwerkt, is het hoogst. Bi ...

3 maanden geleden door TonAlias

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
4

Zijn die laagopgeleiden zo dom nog niet...

1 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
0
Meld

En zo is het Uurtje Factuurtje dat volgens velen door ZZPers gebeurd ook zo gek nog niet hè werknemers?

2 Een hardwerkende ZZPer    
3 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
7
Meld

Zielige en arme mensen , ik heb nooit gratis overgewerkt de pleuris met die werkgevers , daarom zijn het gewoon vuile ordinaire slavendrijvers over ruggen van goedwillige werknemers extra geld verdienen, maar alles kan in deze tijd de jongere zijn niet mondig genoeg en pikken alles als ze maar internet hebben en natuurlijk Facebook en twitter , ik hou me hart vast voor de toekomst dit gaat niet goed en veroorzaak veel ellende.

3 qubix    
3 maanden geleden door qubix
3
Meld

Dus die 'hoogopgeleiden' zijn niet zo slim als ze denken ...

4 Garp    
3 maanden geleden door Garp
2
Meld

@4 daar hebben hoogopgeleiden wel vaker last van.
Verblind door de theorie en geen idee van de praktijk.

5 Ronald79    
3 maanden geleden door Ronald79
4
Meld

Wat een bazenlikkers.

6 Reagurius    
3 maanden geleden door Reagurius
3
Meld

je bent dom als je 1 poot teveel uitsteekt. Lekkere ambtenaren en vakkenvullers mentaliteit hier. Zeker om 5 voor 5 al wandelend richting de uitgang. Nederland op zn best.

7 BlackNinja    
3 maanden geleden door BlackNinja
16
Meld

"Het aantal hoger opgeleiden dat onbetaald overwerkt, is het hoogst. Bijna 74 procent werkt weleens onbetaald door." Dat is ook niet zo vreemd want die hebben geen overwerk vergoeding in hun contract. In die contracten moet je gewoon je werk afmaken!

8 mike45    
3 maanden geleden door mike45
10
Meld

@8 kortom uitbuiterij

9 Lets keep it cool    
3 maanden geleden door Lets keep it cool
7
Meld

Hoe komt de vakbond uberhaupt aan deze cijfers! Lijken mij eerder over de duim gepeild.
De meeste bedrijven werken met klokken zou betekenen dat wij gemiddeld ruim 1/2 uur per dag meer kolooken dan noodzakelijk , lijkt mij sterk!
Daarnaast is de tijd die we kwijt zijn aan peuken/plas pauze ect ook van deze tijd afgehaald?

10 psje    
3 maanden geleden door psje
14
Meld

@9 Hoezo uitbuiterij als je een functieloon hebt en dat ligt dan ook bijvoorbeeld 30% hoger dan een arbeidscontract die op tijd is gebaseerd dan zit eventueel overwerk toch in geprijsd. Als je dat niet wilt moet je geen functiecontract aangaan.

11 mike45    
3 maanden geleden door mike45
14
Meld

@10 vakbonden hebben een hele groot aantal leden die kunnen toch onder de leden peilen.

12 mike45    
3 maanden geleden door mike45
6
Meld

Vakbond probeert gewoon om via onderbuikgevoel zieltjes te winnen!
Het aantal leden is nog nooit zo laag geweest. daalt jaarlijk met ruim 25.000 (huidige stand is 1.7 miljoen leden ) zijn afgelopen jaren vanaf 2000 al ruim 20% gedaald
De grootste groep is terug te vinden in de leeftijd van 45 tot 65 en 65+ (ruim 70%)
Het aantal bij de jeugd is 5% van het totaal en dalende

13 psje    
3 maanden geleden door psje
14
Meld

@12 Als ik onder werkers ga vragen hoe lang werk je dan zal ik het antwoord krijgen "te lang!" terwijl de klok heel iets anders zegt! Zoals gezegd lijkt het mij sterk dat een iedere werkende nederlander gemiddeld ruim 1/2 uur per dag langer werkt voor zijn baas (en dan nog wel voor niks) dan noodzakelijk is. we staan er bekend om dat wij een 9 tot 5 mentaliteit hebben.

14 psje    
3 maanden geleden door psje
10
Meld

@10 "Hoe komen de vakond aan deze cijfers?"
Heeft TNO onderzocht.
Waarom reageer jij als niet de moeite neemt om het bericht te lezen?

15 Querido not    
3 maanden geleden door Querido not
2
Meld

Als je recht hebt op overwerk moet je dat gewoon declareren of niet overwerken.

16 Zeekomkommer    
3 maanden geleden door Zeekomkommer
0
Meld

Ik ken iemand van nabij die elke dag gratis overwerkt tot 19 00 uur en vindt dat dat hoort Hij wil geen 9 tot 17 uur persoon zijn. Hij sneed wel elke zondag het vlees voor zijn kinderen. Hoeft nu niet meer want zijn vrouw en kinderen hebben hem verlaten. Hij is wel door zijn bedrijf uitgeroepen als werknemer van het jaar.

17 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
2
Meld

@7 U bent werkgever en laat mensen onbetaald overwerken?

18 Dian    
3 maanden geleden door Dian
5
Meld

Veel 'hoger opgeleiden' doen geen werk waarbij 'geklokt' wordt. Je krijgt er goed voor betaald en overwerk is gewoon inbegrepen bij je salaris. De meesten zullen wel een paar uur per week meer draaien dan 40 uur. Uiteindelijk gaat het er om dat je gewoon je werk afmaakt en niet alles om 5 uur uit je handen laat vallen. Hoort er bij.
Dat is niet uit te drukken in extra banen. Je gaat niet iemand voor 12 uur aannemen omdat iemand drie uur per week overwerkt (of moet overwerken om zijn/haar werk af te krijgen).

19 Jabber    
3 maanden geleden door Jabber
2
Meld

In Nederland ben je als werknemer voetvolk,..

En dat zullen we altijd blijven zolang we ja en amen zeggen. Is in Belgie wel anders trouwens,..Daar heb je vakbonden die wel opkomen voor de belangen van werknemers.

20 iedereen heeft recht op mijn mening    
3 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
0
Meld

Slavernij bestaat nog steeds!

21 HORK    
3 maanden geleden door HORK
5
Meld

@21 wat nou slavernij verleden in Nederland heb je wel eens gewerkt voor een bedrijf in het buitenland. Bijna nergens ter wereld worden medewerkers zo goed behandeld en beschermt als in Nederland.

Slavernij zoekt het eens op voordat je wat roept!

22 mike45    
3 maanden geleden door mike45
16
Meld

@21

Ach nee, man.
Ik moet er niet aan denken om zo strak binnen die 40 uren te blijven. En overuren krijg ik ook niet uitgekeerd.
Heeft niks met slavernij te maken.

Helemaal niet als je die paar uurtjes met een kopje koffie erbij doet. Of er enkel zit omdat de snelweg toch al vol staat. Of omdat je gewoon het beste voor hebt met de zaak en even je werk af wilt maken. Of... of....

23 Aufklärung    
3 maanden geleden door Aufklärung
3
Meld

Wordt als het goed is afgesproken bij sollicitatie en wordt in contract gezet, dat overwerk wel of niet betaald wordt. Om hier nee tegen te zeggen, moet je toch uit een positie komen, waarbij je niet moet van een instantie, anders heb je gewoon die keus niet.

24 GroenOog    
3 maanden geleden door GroenOog
2
Meld

Onbetaald overwerk lijkt een vorm van zwart werken, er wordt wel een prestatie geleverd maar geen belasting afgedragen. Ach, als je in het weekend een bekende help klussen dan valt dat wel al snel onder zwart werk, behalve als het om mantelzog gaat, want dan komt het Den Haag wel weer goed uit. Overigens, niets is zo krom dat Rutte het niet recht zou kunnen praten.

25 Heapak    
3 maanden geleden door Heapak
5
Meld

@2

De gemiddelde ZZPér doet vaak ook veel meer dan het aantal uren dat hij factureert.

En blijkbaar hebben veel werknemers wel degelijk in de gaten dat ze een collectief vormen, en dat je samen het bedrijf vormt, of denken mensen dat directeuren en managers van met name het MKB het kunnen redden in 38 uur per week, ik zelf werk minimaal 45 uur per week, met uitschieters naar 70-80 uur per week, en mijn salaris verandert nagenoeg niet.

Het blijkt overigens in mijn omgeving, dat het stellen van taken verantwoordelijkheid, en niet zeiken over uren prima werkt, hier is het zo dat er niet moeilijk wordt gedaan over vakantiedagen, dat mag je lekker zelf bepalen en er zit geen maximum op, simpelweg omdat nagenoeg iedereen beseft dat het werk af moet en dat vrij nemen in de minder drukke periodes geen enkel probleem is.

26 DaStef    
3 maanden geleden door DaStef
1
Meld

Overigens blijkt wel degelijk dat met name de hoogopgeleiden die overuren onbetaald draaien

"Het aantal hoger opgeleiden dat onbetaald overwerkt, is het hoogst. Bijna 74 procent werkt weleens onbetaald door. Bij mensen met lagere opleidingen is dat 29 procent. Het overwerk van deze groep wordt vaker doorbetaald."

27 DaStef    
3 maanden geleden door DaStef
0
Meld

@9

Hebben vaak een hoger vast salaris, dus hoezo uitbuiterij, daarbij geloof ik niet dat veel van die mensen het als een probleem zien om een uurtje langer door te doen als het nodig is, als je je klussen van de dag af hebt geeft dat veel voldoening.

28 DaStef    
3 maanden geleden door DaStef
1
Meld

@27 @28 als je het verschil niet weet tussen een uren en een functie contact. Dan krijg je domme opmerking!

29 mike45    
3 maanden geleden door mike45
12
Meld

@15 zie @14 Gezond verstand zegt mij dat deze cijfers niet kloppen. (hoeveel mensen hebben ze bijv geintervieuwd) Zo is het een nikszeggend onderzoek

volgens het TNO zelf

quote
De TNO-onderzoekers plaatsen de kanttekening dat werknemers die getallen zelf hebben gerapporteerd in de jaarlijkse Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden. "Onzeker is in hoeverre werknemers hun gemiddeld aantal overuren en de betaling daarvan accuraat in hebben gevuld", schrijven ze. De cijfers zijn uit 2013 - de laatste keer dat naar onbetaald overwerk werd gevraagd.
unquote
ze werken dus met cijfers van 2013!!! cijfers van ruim 4 jaar geleden!
Simpel reken som 3 uur per week is 3x52=156 uur
Volgens hetzelfde artikel zou dit de werknemer 3200 eur per jaar schelen of te wel 3200/156=20.5 euro per uur! volgens mij ligt het gemiddeld uurloon in nederland op ca 14. a 15 euro
by the way hier het complete onderzoek

http://content1b.omroep.nl/urishieldv2/l27m6bb52b240017a01e00596dda46000000.85797a24d51fd3e43807102f265ff25d/nos/docs/180717_overwerk.pdf

30 psje    
3 maanden geleden door psje
4
Meld

@30
Volgens het TNO artikel zijn het meestal hoogopgeleide werknemers die onbetaald overwerken en die verdienen vaak meer. Zodoende komt TNO op 20,5€

31 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
0
Meld

@31 volgens mij krijgen managers volgens hun contract niks voor overuren betaald hoort gewoon bij je functie
Cijfers zijn dan ook niet te verifieren terwijl de meeste van ons gewoon moeten klokken wat wel zwart op wit staat. Cijfers zelf zijn uit 2013 maar men pakt wel het salaris van 2017
Niks zeggend onderzoek dus

32 psje    
3 maanden geleden door psje
3
Meld

@26 . Wie probeert u voor de gek te houden? Het werk is nooit af, ook niet als u 70 uur werkt. Want als het werk af zou zijn bent u daarna overbodig en dus werkloos! Ik bied u wel een baan aan voor op papier 40 uur met het salaris van 40 uur, terwijl u 70 uur voor mij gaat werken. Dar gelooft en doet toch niemand. O ja, en jawel ook ik als ZZP er maak meer uren dan dat ik factureer, maar dat zit dan wel verwerkt in mijn uurloon. Krijgt u ook 95 euro per uur?

33 Een hardwerkende ZZPer    
3 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
1
Meld

Laagopgeleiden die veel overwerken zijn ook dief in eigen portemonnee. Zaterdag 6 uur overwerken x146,5% loon levert bij een standaard bruto uurloon van €12,80 (klein metaal afgerond) welgeteld €56,- voor 6 uur werken op. De rest is voor de staat. De groeten, ik slaap uit.

34 Captain Hero    
3 maanden geleden door Captain Hero
0
Meld

Om het eens over een andere boeg te gooien, ook in het onderwijs wordt stiekem zéér veel, onbetaald, overwerk verricht.

35 Jan met de korte achterlul    
3 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
3
Meld

werk soms een half uurtje of uurtje meer. . .. .andere dagen gewoon tijd voor tijd nemen... . .overuren uit laten betalen heeft geen nut. . . . gaat toch naar de belasting

36 Schoongenoeg    
3 maanden geleden door Schoongenoeg
1
Meld

@34 je betaald helemaal geen extra belasting op overuren! Alleen omdat je heffingskortingen al verrekend zijn met je normale salaris lijkt dat zo. Maar overuren worden niet anders belast als andere uren.

37 mike45    
3 maanden geleden door mike45
5
Meld

@21

Wie van zijn werk houdt , maalt niet om iets af te maken .
Wie een goede werkgever heeft zeker niet.
Tijdens werkuren sta je ook wel eens even te kletsen of doe je even iets anders dan je werk.
Als er echt overgewekt moet worden , worden die uren wel verrekend.
Is er niks te staken gaat het FNV dit soort dingen doen van je lidmaatschapsgeld.
Als je het personeel maar kunt opjutten en werkgevers en bedrijven maar kunt pakken .
Spijkers op laag water zoeken .

38 No newstoday    
3 maanden geleden door No newstoday
7
Meld

Iemand die wel eens zo overwerkt, kan ook wel eens zo wat eerder weg. Dan kraait daar geen haantje na. Iemand die niet overwerkt en altijd maar zeurt .. die moet altijd snipperen. Handig dat nu alleen naar de extra gewerkte uren wordt gekeken, maar wat staat daar tegenover. In mijn geval zou ik die vrijheid voor geen salaris in willen ruilen. De ene week kan ik 60 uur maken, de andere stop ik er al lekker na 25 mee. Vrijheid in je baan komt met verantwoordelijkheidsgevoel.

39 EerlijkheidDuurtHetLangst    
3 maanden geleden door EerlijkheidDuurtHetLangst
0
Meld

@37 Vreemd. Als ik doordeweeks 3x2 uur overwerk met alleen 2 ploegen toeslag verdien ik die week netto meer dan wanneer ik zaterdag met 146,5% toeslag werk. Zaterdag blijft er gewoon niks over. Tenzij je €56,- voor 6 uur werken in Nederland goed vind.

40 Captain Hero    
3 maanden geleden door Captain Hero
0
Meld

De titel van dit draadje had ook kunnen zijn: Hoger opgeleide werknemers zijn meer betrokken bij hun werk!

41 Realisme graag!    
3 maanden geleden door Realisme graag!
11
Meld

@41 Realisme graag!
Jee, wat ben jij een snob. De meeste mensen zijn betrokken bij hun werk.
Degenen die dat niet zijn vind je bij hoog en laag.
Laag is het hoe jij op mensen neerkijkt.....

42 Querido not    
3 maanden geleden door Querido not
1
Meld

Nou dat alles naar de belasting gaat valt wel mee. Ik ben chauffeur en ben mijn zaterdagwerk kwijt geraakt. Elke zaterdag maakte ik 14 a 15 uur. Ik werk nu de zaterdag minder en ga er 800 euro op achteruit per 4 weken. Het levert dus zeker wel wat op.

Hoger opgeleiden krijgen een vast hoog salaris waar het werk in gedaan moet worden. Logisch dat dit niet extra betaald wordt. Maar ik vind wel dat het haalbaar moet zijn om het binnen de tijd af te krijgen of deze tijd om te zetten in vrije tijd.

43 Watwijwillen    
3 maanden geleden door Watwijwillen
0
Meld

@41
Iemand die voor zijn werk moet duiken tussen koraalriffen om onderzoek te doen zal meer betrokken zijn dan een vuilnisman die voor wat geld zijn handen laat wapperen. het is een fout om de karakteristiek "betrokkenheid" als een argument is te gebruiken. Sterker nog wordt het waarschijnlijk vaker misbruikt voor uitbuiting van de werknemer.

44 sparta    
3 maanden geleden door sparta
0
Meld

@33 Respect voor je antwoord!En ja je zit hoger als ik met je uurloon...krijg momenteel maar €85 per uur maar werk dan weer wel daar waar geen belasting is en gemiddeld 6 dagen per week minimaal 10 uur per dag. Maar idd men moet daar niet zo over zeuren en eens gewoon aan de slag gaan ipv heel veel geld betaald willen krijgen maar daar niet teveel voor willen doen

45 DeWerket    
3 maanden geleden door DeWerket
1
Meld

Nou nou... 3 uur per week. Het is een wonder dat ze er niet dood bij neervallen.

46 Wild Rover    
3 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

En hoeveel uur wordt er ongeoorloofd niet gewerk,in de vorm van langere/extra pauzes,eerder naar huis,verslapen?....

47 Hangingmen    
3 maanden geleden door Hangingmen
2
Meld

@14 : Met een 9 tot 5 mentaliteit is niks mis mee.
Er komt namelijk nog een volgende dag.
En als je het niet binnen de reguliere tijd kan klaar krijgen, dan is er óf te weinig personeel, óf voor het personeelsbestand te veel werk.

48 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
1
Meld

@48 Of ze werken niet hard genoeg.

49 Wild Rover    
3 maanden geleden door Wild Rover
3
Meld

Hart voor de zaak hebben is tegenwoordig een farce. Je word zo gemakkelijk weg bezuinigd.

50 Ceesje    
3 maanden geleden door Ceesje
0
Meld

Voor niets komt de zon op.

Ik werk overigens structureel 3 á 5 uur minder in de week. Die steek ik in mijn bijbeunerij als zzp'er. Mooi in de pocket, en iedereen blij.

51 Duoz    
3 maanden geleden door Duoz
0
Meld

@22 @meik45

Ik heb het al vaker tegen je gezegd mike en ik ga het weer doen,..

Onderbouw je overtuigingen anders kunnen mensen er niks mee,.. Kom met een betrouwbare link met vergelijkingen uit het buitenland anders klink je net als Pinokkio Rutte,..

Het is best leuk om een keer geplust te worden door een ander en niet allen door jezelf,..

Werk er aan buddy!

52 iedereen heeft recht op mijn mening    
3 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
2
Meld

@52 Google is je vriend, ik ben hier niet je opzoek buddy!

Maar goed voor deze keer dan!

Nederland een van de beste arbeidsvoorwaarden in Europa
Nederland heeft een van de gunstigste systemen voor sociale voorzieningen in Europa. In een klassering van 14 Europese landen staat Nederland op de vierde plaats wanneer rekening wordt gehouden met factoren als werkloosheidsuitkeringen, ouderschapsverlof, vakantiedagen en doorbetaling bij ziekte. Dit blijkt uit onderzoek van Glassdoor Economic Research.

https://www.hrpraktijk.nl/topics/arbeidsvoorwaarden/nieuws/nederland-een-van-de-beste-arbeidsvoorwaarden-europa

53 mike45    
3 maanden geleden door mike45
5
Meld

Hoe dom kan maan zijn.

54 Gunther    
3 maanden geleden door Gunther
2
Meld

@53 ,.. @Mike54

Je kan me nog steeds niet overtuigen Mike,.. Je zegt namelijk '' Bijna nergens ter wereld worden medewerkers zo goed behandeld en beschermt als in Nederland.''

Maar we moeten zogenaamd landen als Spanje, Frankrijk en Denemarken boven ons dulden???

Heb jij wel eens gehoord van de participatiewet van staatssecretaris Kleinsma?,.. Daar moet je als werkelozen verplicht werken voor je bijstandsuitkering van 900,00 per maand. Bij het weigeren van werkzaamheden zoals het vegen van straten of werken in kringloopwinkels wordt je dan gekort of wordt je uitkering stopgezet. Er staan dan zogenaamde toezichthouders te controleren houden werkelozen wel voldoen.. Dit zogenaamde ''werk'' wordt in Nederland opgelegd door gemeenten zonder dat dat daar enige arbeidsvoorwaarden of loonafspraken aan
verbonden zijn,.. Ik ken genoeg mensen die dit ondervinden momenteel in Nederland.

En dit is geen overkapte slavernij wil jij zeggen?...Denk toch eens na astjeblieft !

55 iedereen heeft recht op mijn mening    
3 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
3
Meld

@49 : Hard werken is een domme bezigheid. Effectief werken brengt meer op.

56 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
0
Meld

Gemiddeld wordt 4 van de 8 uur werk effectief benut. Het is daarom echt niet zo heel erg als je een extra meter maakt.

57 Het is toch allemaal wat    
3 maanden geleden door Het is toch allemaal wat
0
Meld

Dat zou wat zijn, als de teller automatisch gaat lopen met je prikklok en je bedrijf overwerk moet ophoesten. Heb je gelijk een nieuwe collega.

58 Merlanni    
3 maanden geleden door Merlanni
0
Meld

Da's dan 20 miljard aan productiviteit waarvan de opbrengst niet in de echte economie gepompt kan worden. (bijv. geen loonbelasting, geen BTW voor goederen die waarschijnlijk met dat geld gekocht zouden worden, geen extra inleg pensioen, etc, etc, etc).

59 MetBoerenVerstand    
3 maanden geleden door MetBoerenVerstand
0
Meld

@11 : Dus mensen wordt duidelijk verteld dat ze een "functiecontract" krijgen en dat ze dan geacht worden, 30% meer uren te maken voor dat geld?

60 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@60 voor je een contract tekent wordt je geacht je contract te lezen, bovendien heb je meestal een aantal sollicitatie gesprekken, waarbij alles aan de orde komt. In het functie contract staat niet hoeveel uren je moet maken. Je moet alleen je functie uitvoeren en krijgt daar een maandelijks bedrag voor.

61 mike45    
3 maanden geleden door mike45
3
Meld

Functiecontract of niet, er bestaat zoiets als een arbeidstijdenwet. Er wordt op loonstroken ook altijd een uurloon gespecificeerd omdat het minimumloon ook een uurloon is en de werknemer moet kunnen zien hoe het loon zich daartoe verhoudt. Overuren zijn overuren, betaald of niet.

62 Conclusius    
3 maanden geleden door Conclusius
1
Meld

@44
Je hebt geen idee hoeveel uur onbetaald overwerk ik in in mijn leven heb gedaan om nu inderdaad tussen de koraalriffen te liggen.

Dat heet: De kost gaat voor de baad uit...

Je hebt trouwens ook geen idee hoeveel collega's me voor gek verklaarden toen ik al dat werk ooit op me nam. Maar het heeft wel mijn carrière gevormd.

63 Realisme graag!    
3 maanden geleden door Realisme graag!
3
Meld

@63
En dan nu iets meer vertellen als alleen dit niets zeggende verhaaltje.
Dan kan een ieder hier op dit draadje voor zichzelf bepalen of je collega's of jij gelijk had.

64 pica pao    
3 maanden geleden door pica pao
0
Meld

@64
Het punt wat jij mist, of waarschijnlijk bewust wil missen, is dat als je investeert in het bedrijf waarin je werkt, je daarna vanzelf de beloning zal krijgen.

Als je voor elk uurtje betaald wil worden, mis je hart voor het bedrijf en zal je achteraan staan als de echte beloningen uitgedeeld worden.

Doe er iets mee, of niet natuurlijk.

65 Realisme graag!    
3 maanden geleden door Realisme graag!
4
Meld

@65
Gelooft U datzelf? Het voorbeeld bij @17 ging het bedrijf failliet en het ergste hij doet het nu weer onbetaald overwerken zijn werkgever lacht zich rot nog nooit zo'n goedkope werknemer gehad.

66 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
1
Meld

@66
Je hoeft het natuurlijk niet te doen, maar wees dan niet verbaasd als je voorbij gelopen wordt voor die promotie of dat leuke project.

Maar bedenk, als je wel die promotie maakt, wordt je veel zichtbaarder en interessant voor andere werkgevers, want je zult niet voor niets die positie hebben gekregen. Doe dat een paar keer en het grote geld begint vanzelf binnen te stromen. Veel interessanter dan die kleine overwerk vergoeding bij je eerste baan.

67 Realisme graag!    
3 maanden geleden door Realisme graag!
1
Meld

Oud nieuws...de nederlandse overwerkcultuur is zeer afwijkend..dat is al tijden bekend.
De belangrijkste oorzaak.hiervan is een cultuur die is ontstaan die mede door werknemers in stand wordt gehouden.
In veel bedrijven en met name de ict is het inmiddels "not done" om als eerste aan het einde van de werkdag je boeltje te pakken en weg te gaan...overwerken vergroot je status en kans op promotie.
"Ambitieus en flexibel" noemen ze dat...en met een afkeurend toontje "9 tot 17" mentaliteit als iemand gewoon na 8 uur opstaat en naar huis gaat...
Uiteraard moeten medewerkers "flexibel" zijn maar de salarissen werken iets minder flexibel mee zeg maar...
Af en toe overwerken is niks mis mee..maar het wordt in nederland misbruikt om geen personeel te hoeven aannemen in drukke tijden

68 MarkUg    
3 maanden geleden door MarkUg
0
Meld

@68
Ik zie het al, jij bent niet flexibel en ambitieus. Wel die promotie gehad?

69 Realisme graag!    
3 maanden geleden door Realisme graag!
4
Meld

@30

Er is een substantieel verschil tussen kostprijs loon en bruto loon, kostprijs loon ligt in de bouw dichter bij de 30 dan bij de 20 euro per uur.

Toch leuk om eens over na te denken als de discussie weer gaat over de zorgpremie, pensioenpremie, en 65 blijft 65

70 DaStef    
3 maanden geleden door DaStef
0
Meld

@33

Rond de € 75 per uur (afhankelijk van het type werkzaamheid) , maar ik heb waarschijnlijk minder niet facturabele uren.

En daarbij, als u mij een bruto loon bied van rond de € 8.000,- heb ik geen enkel bezwaar om ook 70 uur per week voor u te werken

71 DaStef    
3 maanden geleden door DaStef
0
Meld

@65
Je draaid als een drol in de pot rond, maar je verteld niet waar ik om vroeg bij #64.
.

72 pica pao    
3 maanden geleden door pica pao
0
Meld

@65 : Laat je nakijken.

73 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
0
Meld

@67 : Wat heb jij gesnoven?

74 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
0
Meld

@63 : En je kinderen en je vrouw, herkennen die je nog?

75 TonAlias    
3 maanden geleden door TonAlias
0
Meld

@69 jazeker...onder andere omdat ik mijn medewerkers op tijd naar huis stuur en me.niet laat misleiden door jongens en meisjes die een wit voetje bij me willen halen.
Gemotiveerd, loyaal en collegiaal personeel, krijg je een hogere productiviteit van en zijn mensen bezig hun werk wat ze al doen goed en met plezier te doen in plaats van bezig met "scoren" en op elkaars schouders te gaan trappen onder weg naar de volgende promotie hoger de ladder op.
Ambitie om met elkaar iets moois ervan te maken dan het individuele eigen gewin alleen....met een som van "ikjes" bereik je minder dan ouderwets met "elkaar".
En overuren betaal ik uit...vraag het altijd even aan mensen of ze willen overwerken zodat ze thuis wat kunnen regelen.
Zo kan je ook promoveren en krijg je respect er gratis bij.....

76 MarkUg    
3 maanden geleden door MarkUg
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Rotterdamse agente vecht verbod op hoofddoek...
Een agente uit Rotterdam is naar het College...

9 uur geleden door AD

“Jij dikke, vette leugenaar”: Tru...
“Vorige presidenten deden bijna nooit de moei...

13 uur geleden door Denisova

Groningse student (21) voor de lol neergescho...
Student rest van zijn leven verlamd

13 uur geleden door Soare

Saoedische krant: Waarom zoveel Joodse Nobelp...
Dat het niet botert tussen moslims en Joden i...

13 uur geleden door Febee

Trumps “fake news” beweringen zij...
WASHINGTON - Het is niet alleen president Don...

6 uur geleden door Denisova


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Tjeesus...,
Meer dan duizend criminele buitenlanders verv...
Ze moeten gewoon hun straf uitzitten..., waar...

1 minuut geleden door Tjeesus...,

foshizzle
'Het moet geen heksenjacht worden', zei Woody...
@6 Ik heb het hier over mannen als Weinstein ...

1 minuut geleden door foshizzle

TedjeR
Marokkaans minister van Mensenrechten: “Hom...
@348 gemeld...

1 minuut geleden door TedjeR

RonMVV
Marokkaans minister van Mensenrechten: “Hom...
@347 Dat hoor je vaker dat de grootste h...

2 minuten geleden door RonMVV

Kaksaboemsa
War on Cash: Recht op contant betalen in Nede...
Geen prettig idee.Als je dadelijk alleen vi...

2 minuten geleden door Kaksaboemsa

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig