Bang dat vluchtelingen terrorisme aanwakkeren

Freec01 17 jul 2017

‘Kartelvorming verstoort de marktwerking’ verklaarde iemand in het programma ‘Kwintet’, op 17 juli 2017 (NPO 1). Over de ‘politieke kartelvorming’ werd gezwegen: volksirritatie alom dat niet gekozen PvdA-Kamerleden burgemeester worden.
Over Rutte: hij zou een multinational uit Israël naar Nederland halen. Rutte lokt met een lager belastingtarief, terwijl ‘wij het volle pont betalen!’ Een ander stelde, zonder enige onderbouwing, dat 95% (!) van de bevolking de democratie steunt, ondanks de negatieve referenda. Op plaatselijk niveau zou volgens hem een bindend referendum uitkomst bieden.
Een proefballontje: ‘door de digitalisatie heeft over 20 jaar 40 procent (!) van de bevolking geen baan meer’. En hoe zit het met een miljoen immigranten, zou een legitieme vraag kunnen zijn (die vraag werd echter niet gesteld). Let op: Nederland groeide in korte tijd van 15 miljoen naar nu 17,6 miljoen inwoners.
Over ‘de toegang tot informatie’ gaf Fieke van der Lecq aan, ‘dat we niet gelijk zijn en gelijkwaardig zijn, dat we commercials te zien krijgen die bij onze voorkeur aansluiten en welke krant we lezen’. Dit klopt!
Sandra Philippen is chef van de redactie economie van de PZC. Zij schrijft één dag eerder: ‘Het vergrijzende Europa heeft steeds meer werk dat niemand wil doen, maar dat de immigranten dankbaar zullen aannemen. (…) Economen hebben in tal van studies laten zien dat meer arbeidsaanbod leidt tot nieuwe ondernemers, nieuwe investeringen en nieuwe banen, zodat van afpikken [zelfs van banen die Europeanen nog wel willen doen] op de lange termijn geen sprake is.’
‘In tal van studies’ vereist nadere toelichting. Waarom leidt het arbeidsaanbod in Afrika niet tot nieuwe ondernemers in Afrika? Op welke gronden zou dit in Europa wel lukken?
Volgens Philippen wijst ‘een grootschalig onderzoek’ uit dat de Europeaan weerstand heeft ‘omdat hij angst heeft dat zijn baan wordt ingepikt.’ Philippen verzwijgt: “PEW: Europeanen bang dat vluchtelingen terrorisme aanwakkeren én banen afpakken”.
De echte angst is n.m.m. de ingroei van de islam in onze samenleving (‘de schoolfoto’). De EU garandeert via Den Haag respect voor de islam en de islam verbiedt expliciet het beoefenen van of bekeren tot een andere godsdienst dan de islam. “Over de ondernemers die het steeds groter wordende arbeidsaanbod gaan organiseren, kan ik kort zijn: die zijn er niet en die komen er niet. Maar het ligt eraan welke krant je leest”, stelt mr. Cees Freeke.