Trump jr. tijdens een interview over de ontmoeting
NOS NieuwsAangepast

Secret Service VS weerspreekt advocaat Trump

De Amerikaanse Secret Service heeft snel de suggestie weersproken dat agenten kwalijke individuen weghouden bij campagneteams. De advocaat van president Trump had dat als verdediging aangevoerd in de discussie over een omstreden Russische ontmoeting van Donald Trump jr.

Trump jr. ligt onder vuur omdat hij in de campagnetijd inging op een aanbod om beschadigende informatie over Hillary Clinton te ontvangen. Volgens een tussenpersoon waren die gegevens afkomstig van de Russische overheid.

Als het zo misdadig was, waarom heeft de geheime dienst deze mensen dan toegelaten?

Trump-advocaat Jay Sekulow

Trumps advocaat Jay Sekulow zinspeelde er gisteren op dat er niks mis was met die bijeenkomst. "Als het zo misdadig was, waarom heeft de dienst deze mensen dan toegelaten?", vroeg hij zich retorisch af.

De Secret Service is verantwoordelijk voor de bescherming van de president. In campagnetijd worden ook de belangrijkste presidentskandidaten beschermd.

Niet beschermd

Uit navraag bij de overheidsdienst blijkt echter dat agenten ook een misdadige ontmoeting niet zouden hebben tegengehouden. "Donald Trump jr. werd destijds niet beschermd door de Secret Service", zegt een woordvoerder. "Daarom zouden we sowieso niemand hebben doorgelicht bij deze ontmoeting."

Bovendien, legt persbureau AP uit, houdt de dienst alleen rekening met de fysieke veiligheid van de persoon die wordt beschermd.

In het gesprek met het praatprogramma Face the Nation herhaalde Sekulow dat Donald Trump sr. destijds niets wist over het gesprek. Hij werd pas enkele dagen geleden ingelicht over de ontmoeting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl