door Havermout in Buitenland  ·  40 Reacties

  • 5
  • 438x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tja, mensen, allemaal weer naar huis.

2
1 Hein2

Het voor de Britten te hopen dat ze heel snel de onzin van deze beslissing in gaan zien.

Directe democratie is leuk, maar het parlement zit er ook om desastreuze beslissingen tegen te houden. En de Brexit is een desastreuze beslissing die de meeste Britten in armoede zal storten.

13
2 Realisme graag!

** gebruiker verwijderd **

Het kan gewoon snel:
Okee, jullie op jezelf.
Succes.

1 minuut.

3 verwijderd9139144

@2
Het is de EU die hen ertoe gedreven heeft. Ze willen zelf beslissen wie ze daar via de voordeur binnen laten. Dat heeft die criminele organisatie, wat het inmiddels geworden is, niet te bepalen.
Nexit.!

15
4 in holland

@3
Precies!

Dan kunnen ze iedereen die ze niet willen hebben er uitgooien en moeten alle Britten uit de EU vertrekken. De banken zullen zelf vertrekken en duizenden mensen werkeloos maken.

De onderlinge handel zal tot stilstand komen, maar ja wat hebben wij nu eigenlijk in huis dat in de UK geproduceerd is? Ik in ieder geval niets. Dus veel pijn zal het stoppen van de handel met de UK ons niet doen.

8
5 Realisme graag!

@4
Dat is een grove leugen en dat weet je.
De UK is niet eens een Schengen land, het is niet voor niets dat alie vluchtelingen bij Callais zitten te wachten. Het zijn de Engelsen die ze niet willen toelaten.

Domme gezwets zoals dat van jouw is wat het volk in de UK tot deze desastreuze keuze heeft gedreven, niet de EU.

8
6 Realisme graag!

Ach gossie...de EU maakt zich zorgen...dat is natuurlijk ook een manier om in deze situatie de eigen arrogantie te laten gelden.
Wie denken ze wel niet wie ze zijn?
Politiek een zooitje?? Nee...die EU heeft zn zaakjes op orde wilde je zeggen?
Die gaan hier een spektakel van maken natuurlijk...maar eens goed laten zien dat als je de club verlaat...je leven zo zuur wordt gemaakt dat ieder ander lid er niet meer aan durft te denken...
Gekrenkt tot op het bot zijn die eurocraten..stelletje narcisten...

12
7 MarkUg

@7
Als iets kapot is, dan repareer je het.
Meteen in de vuilnisbak gooien zonder dat je een goed alternatief hebt is het laatste wat een zinnig mens doet.

5
8 Realisme graag!

@6
Je zal nog jaloers worden op dat UK als je ééns(?) tot het besef komt hoe we belazerd worden.
En wij dan nog steeds naar de pijpen van zuipschuiten als Druncker mogen dansen.

9
9 in holland

@9
Een land bestuur je op basis van feiten, niet onderbuik gevoelens en we stromen.

Voorlopig kom jij niet verder dan niet onderbouwde verdachtmakingen en beschuldigingen.

6
10 Realisme graag!

@10
En we stromen moet zijn: en wensdromen

4
11 Realisme graag!

@8 waarom zou ik iets repareren wat ik niet wil hebben?
Ik weet wel dat de politiek tegenwoordig zo werkt...slecht idee lanceren..en het dan net zolang kneden, draaien en doordrukken tot iedereen moe en murw is en opgeeft...maar als een idee niet lukt..kan het ook gewoon een slecht idee zijn.
Burgers moeten altijd eerst dertig plannen schrijven en aan zes honderd regeltjes voldoen voordat ze een idee mogen uitvoeren...de elite bedenkt wat..gaat het dan doen, gaat dan grenzeloos onderzoek doen en reparatiewerkzaamheden uitvoeren net zo lang tot het op papier is gelukt.
De EU is een slecht idee, gebaseerd op oude paradigma's en verouderde economische uitgangspunten...slecht idee..niet alsnog doordrukken maar afvoeren en doortrekken....

10
12 MarkUg

@12
En daarom verbieden ze ook stofzuigers van 2.000 watt, omdat ze het gewoon niet kunnen hebben dat er iets harder zuigt dan hun beleid.

10
13 in holland

@12 en @13

Leuk gezwets, maar niet meer dan dat.
Begin een partij en maak het beter, dat is een plan!

2
14 Realisme graag!

@7

Je schreef: "Ach gossie...de EU maakt zich zorgen...dat is natuurlijk ook een manier om in deze situatie de eigen arrogantie te laten gelden."

Niet alleen de EU.

UK business confidence at lowest point for six years, say forecasters
https://www.theguardian.com/politics/2017/jul/17/uk-business-confidence-britain-economic-growth-brexit-anxiety

UK housing market shrugs off concerns of Brexit slowdown
Rightmove survey shows 4.6% rise in house sales compared with the month of the EU referendum, while the sum of 2017 sales is on a par with the year before
https://www.theguardian.com/business/2017/jul/17/uk-housing-market-shrugs-off-concerns-of-brexit-slowdown

En Engelse wetenschappers stellen:

UK 'sleepwalking' into food insecurity after Brexit.
Study attacks complacency after years of stable food supplies and prices, saying lack of policy ‘suggests chaos unless redressed’
https://www.theguardian.com/politics/2017/jul/17/uk-sleepwalking-into-food-insecurity-after-brexit-academics-say

Vandaag nota bene in de Volkskrant:

Paniek om Brexit slaat toe in Britse politiek: zelfs de marmelade is niet veilig
https://www.volkskrant.nl/buitenland/paniek-om-brexit-slaat-toe-in-britse-politiek-zelfs-de-marmelade-is-niet-veilig~a4506656/

4
15 Drumpf

@15
De Britse politici verschuilen zich laf achter een referendum wat heel slecht gaat uitpakken voor de UK.

Het wordt tijd dat het parlement haar verantwoording neemt en de boel stop zetten voordat de schade onherstelbaar groot is geworden. Straks komen de Britse economische vluchtelingen met bootjes op onze stranden aan....

4
16 Realisme graag!

@7 Nou, de EU heeft inderdaad haar zaakjes op orde. Duidelijke plannen met betrekking tot de onderhandelingen, de positie van europeese burgers in hat VK bijvoorbeeld en de britten in de rest van de EU. Allemaal zo te downloaden van de EU website. En wat hebben de britten? Een geheimzinnig koffertje, bedrijven die vertrekken, zorgen om lidmaatschap van Euratom en een volkomen verdeeld parlement en regering. En dan nog wat polls die zeggen dat de britten wel graag alle voordelen van EU lidmaatschap willen houden. Zoals vrij verkeer van personen. Tsja.

3
17 Aliaz

@16
Mag ik die glazen bol van je een keer lenen?
Je zit hier van alles te pretenderen, te rioepen dat je feiten wilt, ik hoor alleen maar aannames.
Geef eens een paar voorbeelden voor de gewone man wat de voordelen van de EU zijn, geen glazen bol verhaaltjes, geen sigaar uit eigen doos AUB.

9
18 Mesjokke

@16

De Britten hebben twee jaar de tijd om tot een akkoord te komen en hun zaken op orde te krijgen. Hoe, wie, wat en waar is aan de Britten om dit te realiseren. De EU is mijns inziens niet verantwoordelijk voor de puinzooi waar het Britse parlement verantwoordelijk voor is.

Niet alleen moeten de Britten een complex akkoord zien te bereiken met de EU maar moet de Britse overheid ook hun ambtelijk apparaat geheel omgooien omdat zij nu zelf duizend en één zaken nu zelf moeten reguleren. Wat mogen boeren nu wel en niet op hun land verbouwen, wat wordt de norm voor de Britse voedselindustrie en welke eisen worden gesteld aan buitenlandse producten.

Gezien de noodzaak voor meer internationale verdragen en door het wegvallen van een meer internationale consensus wat bescherming biedt, o.a. bijvoorbeeld op voedselproducten, vrees ik dat niet alleen de Britse economie een dreun te verduren krijgt maar ook talloze, ogenschijnlijk, futiele zaken zoals prijs van voedsel, kwaliteit daarvan, ontwrichting van de lokale economie door nieuw beleid.
Uiteindelijk komt alles heus weer terecht, maar het zal niet gemakkelijk gaan.

Dat veel Britten mogelijk Engeland willen verlaten daar is nu deels sprake van. Mijn beste vriend werkt bij de expat centrum in Amsterdam en maakt al melding van een explosieve stijging van Britten die informeren naar de mogelijkheden om zichzelf te nationaliseren; het krijgen van een Nederlands paspoort.

3
19 Drumpf

@18 Serieus? Barriere-vrije handel met het grootste handelsblok ter wereld levert voor de gewone man banen op? Waarom denk je dat bedrijven uit het VK vertrekken? Het europees geneesmiddelen bureau regelt de authorisatie van geneesmiddelen tegen bijvoorbeeld kanker. Omdat het gaat over zo'n 5 miljard mensen is de EU een van de gebieden waar authorisatie van nieuwe geneesmiddelen wordt aangevraagd. Onderzoek heeft allang uitgewezen dat authorisatie in landen zoals Zwitserland, Canada, Australië, authorisatie van nieuwe geneesmiddelen 6 maanden tot een jaar achterloopt. Voor de gewone burger levert dit toegang op tot de nieuwste geneesmiddelen. Hetzelfde geldt voor meedoen aan klinische trials waarin nieuwe medicatie wordt uitgetest.
Buiten dat, dankzij de EU wordt U als U een been breekt in bijvoorbeeld Italië kostenloos behandeld, Nederland en Italie regelen in zo'n geval de betaling buiten U om. Dat levert voor de gewone man lagere premies op voor verzekering voor vakantie. En dankzij de EU kunt U gebruik maken van het internet in alle EU landen op basis van uw contract met uw provider zonder extra kosten. zo maar een paar voorbeelden, die U overigens zelf ook even had kunnen opzoeken. Tenslotte staan alle onderliggende besluiten/wetten/verdragen oo de EU website.

4
20 Aliaz

De EU heeft GB harder nodig dan andersom , anders was de EU ook niet zo in paniek.

Uit de EU is GB volkomen vrij om handelsakkoorden te sluiten met de rest van de wereld , iets wat onder het juk van de EU niet mogelijk was.

De handelsbalans met de EU was toch al klote
http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/handelsbalans-europese-unie-kaart-gebracht/


Alleen al de dreiging van GB om vissensschepen uit de EU mogelijk te weren uit hun wateren liet al zien dat ze waarschijnlijk genoeg onderhandelingsmiddelen hebben om tot een goed verdrag te komen.

7
21 Vageali6888

@18
Nou ok vier dan...
1) De interne markt vergroot de handel en dus de welvaart
2) De interne markt maakt van de Rotterdamse haven de grootste doorvoerhaven naar het Duitse achterland
3) De interne markt maakt dat Nederlanders heel eenvoudig binnen de EU kunnen gaan werken.
4) Door gemeenschappelijk optreden kunnen we een blok vormen tegen andere grote economische blokken zoals de VS en China.

2
22 Realisme graag!

@21
Die handelsverdragen, daar lees ik regelmatig over, maar dat is puur wensdromen.

Wie zit op die paar Britten te wachten als je ook een goed verdrag met de EU kan sluiten?

Ik de praktijk zal dit betekenen dat de Britten hun ziel en zaligheid moeten verkopen om tot een overeenstemming te komen.

2
23 Realisme graag!

@20

Ja , er zijn best wat (kleine) voordeeltjes voor de burger te bedenken , maar die wegen niet op tegen alle nadelen.

Je ziet toch ook wel dat "the race to the bottom" al jaren aan de gang is door de moordende concurrentie tussen bedrijven op prijs , evenals tussen nederlandse werknemers en werknemers uit lagelonen landen ?

Om maar niet te spreken van de verslechterde veiligheid en leefbaarheid , vooral in de grote steden.

4
24 Vageali6888

@23

GB importeert netto veel meer uit de EU dan ze importeren , het zijn de bedrijven uit de EU landen die er last van hebben niet GB zelf , vandaar ook de paniek.

http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/handelsbalans-europese-unie-kaart-gebracht/

2
25 Vageali6888

@22

"1) De interne markt vergroot de handel en dus de welvaart"
Laat maar eens zijn dat de welvaart voor burgers is vergroot sinds de EU , met dezelfde arbeidsinspanning. Ik zie nu talloze tweeverdieners om me heen die nog net rondkomen door allebei keihard te werken , vroeger werkte alleen de man.
Schoolklassen waren kleiner / werkdruk was lager / er was menselijke maat in de zorg etc.etc.

"2) De interne markt maakt van de Rotterdamse haven de grootste doorvoerhaven naar het Duitse achterland"
Was Rotterdam voor de EU ook al niet één van de grootste haven in Europa?

"3) De interne markt maakt dat Nederlanders heel eenvoudig binnen de EU kunnen gaan werken."
In de praktijk is de arbeidsmigratie 95% éénrichting , van lagelonen landen naar bijvoorbeeld Nederland.
Nederlanders kunnen niet in Nederland hun vaste kosten betalen en in Polen als schilder aan de slag , andersom s het een goudmijn.
Tot zover "gelijke kansen voor iedereen" van de EU...

"4) Door gemeenschappelijk optreden kunnen we een blok vormen tegen andere grote economische blokken zoals de VS en China."
Waarom is dat nodig ? Met een goed bilateraal handelsakkoord is niets mis , dat laten talloze niet-EU landen zien.

4
26 Vageali6888

@21

Je schreef: "De EU heeft GB harder nodig dan andersom , anders was de EU ook niet zo in paniek."

Ja, daarom slikken de Britten ook de harde eisen die de EU stelt question Nonsens natuurlijk, de afzetmarkt binnen de EU is vele malen groter dan wanneer de Britten hier geen toegang toe hebben. Handel kunnen voeren met de rest van de wereld is geen garantie tot economisch succes. Veel Britse producten worden in de EU verkocht, als de toegang tot deze gigantische markt wordt ontnomen dan hebben de Britten echt een heel groot economisch probleem. Als je mij niet wenst te geloven moet je het eens aan een econoom vragen.

Niet voor niets komen de Britten nu al met toezeggingen die erbij wijzen dat ze de eisen van de EU willen eerbiedigen op de hoogte van het prijskaartje wat ze volgens de EU moeten gaan betalen na.

2
27 Drumpf

@27

De britten hebben het grootste handelstekort met de EU van alle EU landen ...
Het geld stroomt het land uit

4
28 Vageali6888

@22

Daar voeg ik graag aan toe de financiële subsidies waar instanties, gemeentes en zelfs overheden om kunnen vragen bij de EU. Zie: https://www.europaomdehoek.nl/projecten/

Door EU regelgeving wordt ook de kwaliteitsnorm flink omhoog geschroefd, zo kun je vrijwel er zeker vanuit gaan dat het pakje ham in de supermarkt in Italië je geen voedselvergiftiging laat oplopen en dat de wegen waar je op rijd, in andere EU lidstaten, van een zekere kwaliteit zijn. En zijn ze dat niet dan kan een land hier geld voor krijgen om dit op te knappen.

Een sterke EU levert bovendien meer welvaart op die ook in Nederland de afgelopen decennia verhoudingsgewijs flink is toegenomen. Hoe meer welvaart binnen de EU hoe minder conflictsituaties en kans op oorlogen; ook niet onbelangrijk.

2
29 Drumpf

@22
1) De interne markt vergroot de handel en dus de welvaart
*Aanname, wat is er veranderd sinds de EEG
2) De interne markt maakt van de Rotterdamse haven de grootste doorvoerhaven naar het Duitse achterland
* hele mooie, wie bepaalt wat voor afdracht je moet betalen per ton, toevallig is Rotterdam de grootste netto betaler (per ton), dit om de markt van Antwerpen/Hamburg te vergroten (met EU subsidie)
3) De interne markt maakt dat Nederlanders heel eenvoudig binnen de EU kunnen gaan werken.
* was dit probleem niet voor de multinationals? de gewone man deed dat ook zo vaak, het baasje is tevreden.
4) Door gemeenschappelijk optreden kunnen we een blok vormen tegen andere grote economische blokken zoals de VS en China.
* dit is misschien wel een relevante, al moet ik wel zeggen is groter beter? komt nog bij dat de EU totaal geen blok is, meer een schijnblok.

Al met al ik zie mijn voordeel tegenover de nadelen niet echt in.

5
30 Mesjokke

@29

Laat mij maar eens zien dat "de welvaart" van de Nederlandse burger echt is toegenomen...

De berekening van welvaart gaat uit van het Bruto Nationaal Product , gedeeld door het aantal inwoners. Oftewel , alles wat in Nederland verdient wordt , gedeeld door alle Nederlanders.

Een totaal onzinnige rekenmethode voor "welvaart van burgers" natuurlijk , Shell maakte bijvoorbeeld 39 miljard (!) winst in 2011 terwijl de burgers totaal uitgeknepen werden.

8
31 Vageali6888

@26
Ik heb tijd nog zin om hier dieper op in tecgaan. Als je het niet wilt zien kun je namelijk overal vraagtekens bij zetten.

Maar laten we het eens omdraaien, denk je dat het leven van de gemiddelde burger veel beter wordt als Nederland in zijn eentje met bv China moet gaan concurreren?

Welke exacte voordelen levert een Brexit de gemiddelde Brit op? En nu niet weer met die onbestemde handelsakkoorden komen.

1
32 Realisme graag!

@24
Die race to the bottom heeft te maken met de opkomst van China als economische macht.

Of denk je dat de Nederlandse industrie geen last heeft van de goedkope productie uit het verre oosten?

1
33 Realisme graag!

@2 Je zult wel VVD stemmen he. Een referendum is net het meest democratische wat er bestaat. Je bent er dan ook voorstander van dat verkiezingen ongeldig worden verklaard als de uitslag u niets zint

4
34 niet-alles-geloven

@31
Je schreef: "Laat mij maar eens zien dat "de welvaart" van de Nederlandse burger echt is toegenomen..."

Welvaart in de afgelopen decennia opgelopen

- Huishoudens hebben een kwart meer te besteden dan 33 jaar geleden
- Koopkracht na jarenlange groei in de min
- Inkomensongelijkheid de afgelopen 10 jaar vrijwel niet veranderd
- Vermogen van huishoudens sinds 2008 geslonken
- Welgestelden zijn gelukkiger en leven gezonder

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2012/20/welvaart-in-de-afgelopen-decennia-opgelopen

0
35 Drumpf

@34

Ik sluit me volledig aan bij wat @2 hier stelt. Verder stem ik geen VVD.
Daarnaast stelt @2 nergens dat "verkiezingen" ongeldig moeten worden verklaard wanneer de uitslag niet bevalt. Hij/zij stelt alleen, terecht, dat met de waan van de dag het onverstandig is om een bevolking over zeer complexe materie met een simplistische referendum daar een stem op uit te brengen met gigantische consequenties.

Ik ben in ieder geval van mening dat het veel beter is om middels nationale verkiezingen volksvertegenwoordigers te kiezen die je een mandaat geeft om namens jou de beoogde doelstellingen, die in het politiek manifest staan vermeld, deze te verwezenlijken. Dat gaat gepaard met ellenlange vergaderingen tussen verschillende politieke partijen met verschillende politieke belangen en met de nodige politieke jargon waar menig Henk en Ingrid moeite mee hebben om dit te begrijpen, daar hoor ik zelf trouwens ook bij. Dit heeft niets met misplaatste dedain te maken in de context dat de gemiddelde kiezer "dom" zou zijn maar simpelweg met het gegeven dat juridisch en politiek jargon die bij beleidsplannen om de hoek komen kijken voor direct betrokkenen begrijpelijk zijn maar niet voor de gemiddelde kiezer. Daarom kiest het electoraat ook volksvertegenwoordigers die hun belangen met de methodiek die in politiek Den Haag gangbaar is en de daarbij behorende vaardigheden kunnen verdedigen.

Over eenvoudige zaken die iedereen direct begrijpt en waar een simpele ja of nee van belang is kan men gerust een referendum over houden. Wel of geen zwembad in deze regio? Wel of geen extra feestdag in deze wijk? Enz.

Niet tevreden of eens met de koers van de politiek, dan kan je bij de volgende verkiezingen op een andere partij stemmen.

0
36 Drumpf

@36
Precies!
Een referendum moet heel zwaar wegen, maar uiteindelijk moeten de volksvertegenwoordigers zich niet hierachter verschuilen als de consequenties te groot blijken te zijn.

Mooi zou zijn als het uiteindelijke akkoord met de EU weer aan de bevolking voorgelegd zou kunnen worden, maar dat lijkt me geen reële optie.

0
37 Realisme graag!

@2
Democratie is leuk, maar je hebt er als dictator niet veel aan ..... *kuch*

Zit je niet teveel vast in het plaatje van geld macht en economie?...Er zijn ook mensen met andere normen en waarden. Wie geeft iemand het recht om deze mensen te onderwerpen? Zijn we echt werknemers geworden van de figuren die macht en geld als natte droom hebben?

1
38 sparta

@14 dat is wel erg makkelijk...dooddoener eigenlijk...ik heb al duizenden keren uit de doeken gedaan waarom de EU vanuit massa's oogpunten alles tegen heeft om succesvol te kunnen zijn.
Het enige waarmee ze korte termijn voordeel zouden kunnen halen is het bezuinigen op coordinatie en afstemming maar die worden op langere termijn teniet gedaan door het verlies aan innovatie en vernieuwing omdat men het te druk krijgt met beheersing en handhaving.
Onvrede gaat toenemen door "one size fits all" maatregelen en de beperkte mogelijkheid tot beinvloeding en het nemen van verantwoordelijkheid.
Bureaucratie zal toenemen en steeds meer burgers zullen zichzelf buiten de samenleving gaan plaatsen.
Centralisering van macht en geld leidt altijd tot grotere inkomensverschillen en het doel wordt het bestaan van het instituut in plaats van waar het instituut ooit voor bedoeld was.
De EU als centraal machtsorgaan bestaat nog maar half en nu al zet men zich meer in voor het bestaan van de EU zelf en kan men slechts met doemscenarios de eigen bestaansrecht rechtvaardigen.
Centralisatie en uniformiteit hebben de laatste jaren massaal gefaald...het is achterhaald...dus dit gaat een dictatuur worden of valt van binnenuit uit elkaar...
Ik hoop het laatste...

1
39 MarkUg

@33

" @24
Die race to the bottom heeft te maken met de opkomst van China als economische macht."

Beetje late reactie maargoed question

Niemand hoeft mee te gaan met de mondiale race to the bottom , gebeurt pas als je onbegrenst je grenzen open gooit voor goederen uit andere landen ook al worden die onder hele andere voorwaarden geproduceerd.

De Europese regeringen beschermen hun burgers en bedrijven daar niet voor....slechte zaak.

Je kunt het "protectionisme" noemen , ik noem het een level playingfield.
Beter dan de oneerlijke concurrentie die er nu heerst.

Daarnaast is de huidige wereldhandel en globalisering de doodsteek voor het milieu en klimaatverandering.

0
40 Vageali6888

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@4Ik denk dat ze wel weten van wie de honden waren. De hondenpaspoorten zaten in de tas en daar staan ook de gegevens van de eigenaar op. En d...

zojuist geplaatst door Reconquista

Weetal
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Komt omdat het vorige kabinet ereen puinhoop van heeft gemaakt....

3 minuten geleden geplaatst door Weetal

ongelovenloos
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

Dit gebeurt om dat ze er niet voor op de vingers worden getikt .en wederom een geluid van Amnesty die dit soort dingen de kop in moeten drukke...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Er moet ook eens gecontroleerd worden op mensen die hun navigatie of mobiel midden op het raam hebben geplakt .Negen van de tien keer zitten z...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 ja, vreselijk, nooit inhoud maar zo vaak op tekst, woordkeus en daar maar over etteren ... 🙃...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@27 Idd , er zijn al meerdere malen vrouwen tot pulp geslagen in diverse sporten waar transgenders meedoen in vrouwen/meisjes competities.Die ...

7 minuten geleden geplaatst door soapbox

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@40Volmondig: Nee....

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Tsja en die boetes zijn na de nieuwe verhogingen, niet misselijk te noemen....

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Ik zie het ja .Indd goed gezien van Graaier....

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@1Kan ook zijn dat eigenaar de kosten van een hond, of een eventuele medische ingreep niet kon betalen.En verder, hangen daar geen camera�...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Hot Forced XxxDadcrush CreampieMikayla.campino PornPornographic Ai ChatTik Tok For SexTren Porn PicsDebt PornBlack Mail AnalBrazzers Video GameBlack Chick BlowjobSweadish PornIndian Mms Hd VideoBig Hairy PussiVictoria Valentino NudeHugeboobs TiktokHot ProstitutePorn Blacked MoviesMature Amatuer PornCelebrity Nude VideosLizbeth XxxMoms A Cheater ComVoyer House TvCaptain Marvel XxxCuntboyBlonde Hot NudeFlas TitsJacqueline Fernandez SexyNidhi SexBad Barbie NudeMia Khalifa TwerkingTeen Anal DildoNaked BaddiesCuminsideSexy Boobs PhotoTeen Videos Xnxx ComXx MovisFat XxMms Hd PornMarie Mccray PornBlack Riley ReidBriarriley OnlyfansAsian Massage PornosViva SyreetBbwanalVadina Maridi Sex VideosHagentoons R34Mia Khalifa Big TitsSleeping Mom Hd PornChandigarh Porn VideoTeenagers On Nude BeachPornstars GaloreFree Brazzrs VideosVintage Xxx VideosSexy Bf XxxxxEuro ThotAnnabelle Peaches NudeBootyqueenbaeWomenmasterbatingPink World XxxNurse Fucks PatientHot Romance With GfXvideos Red FreeXhamstzrBokep Yang Lagi ViralBunni.emmie LeakedIndia AnalNaked Infian GirlBbw Mom Son PornPorn Story In MarathiHollywood Actress Xxx VideoXxx India VidioAustin Kincaid PornKanojo X Kanojo X KnojoLil DpornFree Movies Gay PornBhojpuri Bur ChudaiMidnight Mha PornAi Girl PornFrancescafarago OnlyfansNudeafrocaThe Last Of Us Sex SceneCumming In HairGesica SodiLesbian Hardcore XxxPorn GmaTop Porn.sitesXnzz ComBollywood ChudachudiBest Hindi Porn MoviesMuslim Xxx Video HdBlue Film Badiya WalaMarina Shiraishi UncensoredSouth Korea PornstarsDesi Xn XxSexo AmadoeXxx HaotAaron Franklin BrinkStuckmilfTara BabcockpornBelessa CoB4watchRbwy PornTamil Aunty Super SexTiava IndianSkyla BustierrePornplannerLesbianisme XxxXxx Xxx Xxx SaxXxx In Hindi AudioSexy Blue Blue SexyFutanariaMom Ass PornRailway Sex VideoTamilsexgirlsSri Lanka Girl Sex VideoPorn Hd Download VideoSexy Bhabhi Xxx ComXxx Real Porn VideoNamitha XxKate Sharma BoobsPrison TeensDoctor Japanese PornMature Nl PornosFree Brazzer SXvideos PornográficaVideos De Sexo ReaisSims 4 PornRdt-182Porn XtremeJohnny Sins And MiaWife FfmRacism PornNude Joyce DewittXhamster.comnFukingsexIndian Hot Sexy Webseries3d Anamie PornSelena Ryan PornXnxxx NudeSexo Camera Ao VivoFem HandjobXxx Sex Hd DownloadMistress Cardi OnlyfansHindi Sex Video Hindi Sexy VideoNude Public AsianBrandi Love RoughBesthentai MangaSnapchats PornOutdoor XxxHappy End 1999