Alle scholen in de regio Den Bosch laten groepen los en gaan in units werken. Of met alle kinderen van dezelfde leeftijd (bijvoorbeeld drie groepen 3) die samen komen te zitten, of met bouwen (bijvoorbeeld groep 3, 4, 5).
Volledig scherm
Alle scholen in de regio Den Bosch laten groepen los en gaan in units werken. Of met alle kinderen van dezelfde leeftijd (bijvoorbeeld drie groepen 3) die samen komen te zitten, of met bouwen (bijvoorbeeld groep 3, 4, 5). © Koen Verheijden

Scholen stappen af van traditionele groepen met juf of meester

Zeker 100 basisscholen in het hele land hebben het traditionele schoolsysteem overboord gegooid. Ze laten het lesgeven in vaste groepen los en zijn overgestapt op zogenoemde units, waar kinderen van verschillende leeftijden op één niveau uitleg krijgen. Daarna gaan ze in kleine groepjes aan het werk.

  1. Khalid Kasem krijgt waarschuwing voor ‘verwijtbaar’ handelen

    Khalid Kasem krijgt waarschu­wing voor ‘verwijt­baar’ handelen

    Khalid Kasem heeft volgens de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, door het aanbod te doen ‘een derde’ te betalen. De presentator en oud-advocaat krijgt daarvoor een waarschuwing. Bewijs dat Kasem daadwerkelijk een ambtenaar heeft omgekocht heeft de deken niet gevonden. Dat is de uitkomst van het onderzoek, dat startte nadat het AD in januari publiceerde over geluidsopnames gemaakt door Peter R. de Vries.