door Soare in Politiek  ·  25 Reacties

  • 8
  • 547x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

NEE.

6
1 Febee

Alle religie is waardeloos.

14
2 Slartibartfast

@1 Nee wat ?

5
3 Ikke44

Hoe zouden de volken uit o.a. het Midden-Oosten zich gedragen als de Islam (of een ander geloof) niet zou bestaan?
Zou het er beter op worden en nog slechter?
Is het wel de islam die het probleem is of zijn het de volkeren die de islam aanhangen?

0
4 Jackd

@4 De islam, denk ik.

0
5 tegenzinnig

@4 Ik denk de islam want ervoor deden ze mooie vindingen.

1
6 Reagurius

Wel even in de context blijven : de tien geboden waren alleen bedoeld voor Joden. Gij zult niet doden= gij zult geen Joden doden enz. Kijk maar eens hoe lustig er op bevel van god in het OT op los werd gemoord.........Gezellig boek he, die Bijbel? Lees ik toch liever Grimm ....die verzon ook maar wat ,maar dat weten we tenminste allemaal.

13
7 Magister Nivardus

@4
het is de islam die dingen prijst wat moslims bij niet moslims doen,roept zelfs op om anders gelovigen en ongelovigen te doden en daarbij word niemand gespaard.
zelfs in ons eigen land zijn we niet veilig,kijk hier maar eens.

0
8 ongelovenloos

Dat is altijd de schijnheiligheid van elk geloof, ze proberen altijd de gruwelijke daden in de geschiedenis te vergoeilijken,te ontkennen, of te herschrijven.
Levenswijsheid krijg je niet door geloofs-verboden of geboden maar door inzicht.
Gelukkig zien dat mensen steeds meer in en keren de geloven de rug toe, maar daarnaast zie je steeds meer dat allerlei actiegroepjes hun medemens steeds meer HUN mening willen opleggen zoals vroeger de geloven dat deden.

9
9 WHuls

@4 Hoe zouden de volken uit o.a. het Midden-Oosten zich gedragen als de Islam (of een ander geloof) niet zou bestaan?

Dan zouden ze mogelijk nu een leven leiden zoals mensen in een westers land .

Zou het er beter op worden en nog slechter?

Dan hadden ze kunnen groeien , en niet zijn blijven steken in de barbaarse cultuur van 1400 jaar geleden .

Is het wel de islam die het probleem is of zijn het de volkeren die de islam aanhangen?

Zonder de volkeren geen islam , zonder de islam blijft de cultuur , een cultuur die waarschijnlijk nu 1400 jaar later meer vrijheden zou kennen dan als die cultuur nu kent .

4
10 Olivia

Mohammad heeft de bijbel overgeschreven en hier en daar naar zijn eigen voordeel veranderd , meer is het niet

5
11 wijs

Het voorbeeld van wat je steeds om je heen ziet gebeuren!
Nooit origineel, wel stelen van anderen zit in het karakter!

2
12 Zie Hier

@2 Het is de vraag of de huidige stroming van de Islam nog een religie kan worden beshouwd.

Een religie is geloof, geloof doen men vanuit zichzelf, als u gelovigen vraagt dat achter gesloten deuren te doen zal zat geen probleem opleveren.

Men doet het voor zich zelf en het gedrag van de gelovige naar anderen toe veranderd. Zodra een overtuiging echter omdraait en aan anderen oplegt hoe ze zich moeten gedragen wordt het een ideologie.

Een ideologie heeft wel degelijk politiek raakvlak wat gaat over de vrijheden van de hele samenleving en over wat goed en wat slecht beschouwd wordt, wat bestraft moeten worden en wat niet; het raakt direct het beleid van een regering; welk gedrag moet men stimuleren en welk gedrag bestraffen. Een ideologie hoeft men niet (middels artikel 1 en artikel 1question te beschermen, zeker niet als het een de vrijheid van godsdienst uitsluit.

1
13 Ruud100

Wetboeken die 1400 jaar geleden geschreven zijn waren er voor dat tijdperk net zoals de grondwet van de VS volledig verouderd is en niet meer van deze tijd is.

Nu we eindelijk weten dat al deze geschriften gebaseerd zijn op sprookjes zou je die ook in die categorie moeten plaatsen en iedereen die het als werkelijkheid verkoopt als flessentrekker moeten aanpakken.

0
14 niet-alles-geloven

@2 ten eerste ben ik niet met u eens hoor. Het jodendom is een mooi geloof. Veel 'geaarder' dan de pyschologische luchtfietserij van christendom, maar he als zij er gelukkig van worden..niks mis mee.. met moslims vind ik het een ander verhaal. Hoewel zij zeer verwant zijn aan de joden, hebben zij ook de Hadith...een boekje over en van het beperkte 'universum' van Mohammed, in zijn visie moest iedereen leven zoals hij deed. Of hij profeet was? Ik denk het niet, maar charismatisch was ie vast wel...Dat is wel vaker het probleem met zogenaamde leiders

0
15 Lets keep it cool

De 10 geboden zijn een heel stuk korter dan de Sharia. Ze passen dan ook op de twee stenen tafelen zoals Mozes ze aangereikt gekregen zou hebben.

Ook hebben de 10 geboden het nergens over strafmaat, in tegenstelling tot de Sharia.

De twee zijn dus totaal niet vergelijkbaar.

I rest my case...

1
16 TedjeR

@7
De bijbel is een geschiedenisboek dat beschrijft hoe het is gelopen. Het NT vervangt het OT, dat zou je moeten weten. In het NT wordt niet opgeroepen tot geweld. Het NT is dan ook totaal niet te vergelijken met de Koran.

2
17 Sterke

@10 u maakt er een wiskunde som van...ze zouden zonder islam niet leven zoals westerse volken.. waarom niet? Omdat daar de zon een enorme aanslag doet op het brein..Volgens mij is het regionaal bepalend hoe volken zich ontwikkelen.. Een eskimo blijft net zo mens als een afrikaan, met fractionele DNA verschillen maar met een giga diversiteit aan cultuurtechnische aspecten.

0
18 Lets keep it cool

@17 de bijbel is GEEN geschiedenisboek! u bent kennelijk christen? Ik laat u graag gelukkig zijn in de liefde, maar het joodse OT steekt heel anders in elkaar...google es wat op joodse interpretaties.....Idd de islam is niet te vergelijken met de andere...de groepen hebben wel bepaalde overeenkomsten...bv geen varkensvlees eten enzo...het gaat echter al mis bij het offerfeest..Moslims hebben het niet over Isaak maar over Ismael.....dus is het wel interessant om te kijken waar ze wel overeenkomen...

1
19 Lets keep it cool

@17 het gaat niet over de bijbel maar over de tien geboden... detail.

0
20 TedjeR

@4 Het zou feitelijk (bijna) racistisch zijn om te denken dat het niet aan hun politieke systeem ligt, die gestoeld is op de fascistische ideologie van de islam.

1
21 Reactie

Allemaal oninteressante vergelijkingen eigenlijk...

Het gaat erom wat de feitelijke uitwerking in Europa en Nederland van de diverse ideologien is , en de volledig anti-westerse islam zal natuurlijk nooit in harmonie met het westen kunnen bestaan.
Iedereen die beweert van wel liegt.

1
22 Vageali6888

@21 : Toen ik het geschreven had, dacht ik daar ook even aan, maar ik denk in landen en culturen niet in rassen. Ben sowieso niet zo bang de grenzen op te zoeken, anders kom je nooit ergens bij dit soort discussies.

Ik weet het antwoord op die vraag trouwens niet, wel kan ik eraan toevoeging dat veel grote moordpartijen en oorlogen door niet gelovigen zijn begaan, denk o.a. aan Stalin en Mao. Atheïsme zou best eens erger kunnen zijn.

Ik denk verder dat de meeste problemen veroorzaakt worden door een relatief kleine groep leiders die veel macht hebben en het geloof misbruiken. Denk bijvoorbeeld aan verhalen van Syrische vluchtelingen (er zitten ook echte tussen) die de ideeën in de moskeeën in Duitsland ouderwets en extreem vinden. Deze groep houdt een verlichting zoals het christendom heeft doorgemaakt tegen en heeft het zelfs teruggedraaid.
Kijk maar naar Afghanistan 50 jaar geleden: http://fakka.nl/zo-zag-afghanistan-er-uit-in-de-jaren-60-en-70/

0
23 Jackd

@4 Jackd
Interessante discussie.
Ik denk dat Mohammed of zijn scriptschrijvers de Islam speciaal "ontworpen" hebben voor de Arabische mens en de Arabische wereld.
Hij heeft zaken en issues in de Islam aangebracht die de Arabieren aanspraken en die ze sowieso al belangrijk en interessant vonden.

Het Christelijke concept van Jezus die zichzelf opofferde en feitelijk een pacifist was sprak hun blijkbaar (over het algemeen) niet aan. Dus Mohammed heeft uit een ander vaatje getapt.
En is daar erg succesvol in geweest. Het idee van "strijd en verovering" via de Islam sprak de doelgroep goed aan. Hij bood aan zijn directe volgelingen ook een win-win situatie aan.
Of in de strijd overwinnen en met goud en slavinnen naar huis gaan, of sterven in de strijd en in het paradijs in luxe leven met (seks) slavinnen.
Hoe dan ook eindig je met een paar lekkere wijven, wie wil dat niet? Dus slim bedacht, dat wel.

0
24 Natayo the Bobcat

Naar mijn idee is Islam gewoon een sekte. Met heel veel volgers.

0
25 Natayo the Bobcat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Waarom worden niet alle Nederlandse politici onderzocht of die foute banden hebben met Rusland ? ...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Nicks R. Van
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

Vreselijk die zoeloelippen. Wat kan een mens zich lelijk maken. ...

13 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

ABRACADABRA
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

inderdaad. die hele asielopvang wordt/is voor heel Nederland onmendelijk geworden, dus stop er mee. m.a.w. asielstop invoeren en wel onmiddellij...

27 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Strongoli
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Hij heeft inmiddels aan Bosma z'n excuses aangeboden en zal dit publiekelijk ook nog gaan doen.Bosma: Baudet heeft spijt van uitspraken tegen ...

31 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Khalid Kasem - Buttkicken.nl

Natuurlijk stinkt dit zaakje. Geen overtuigend bewijs betekent niet, dat er "niets" gebeurd is, ze hebben alleen, het bewijs voor dat laatste, n...

35 minuten geleden geplaatst door Strongoli

welofniet
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Eens komt de dag dat men zegt VOL is VOL....

37 minuten geleden geplaatst door welofniet

welofniet
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Klaver en ook Paternotte kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen, probeer dan nog maar eens aardig te blijven tegen die 2 sadisten....

39 minuten geleden geplaatst door welofniet

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

43 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

tja, dan vraag ik mij af waarom er een hek om de moestuintjes van een bepaal AZC staat met daarbij teksten in de trant van 'eigendom van...' in ...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Sex In 2019Cadida RoyalleSex Bhabhi ComCall Boy Job SexChapinas PornosFela Pure: Mitarashi-san Chi No Jijou陈冠希 艳照 门Alura PornPlayboy Models VideosCuckquenPorno MuviesOverwatch 2 XxxPornographie RéalitéGeavity Falls PornIleana HotKendra Sunderland LatestTubesfariPornor AmadoresTwinks Suck CocksSexy Blue Picture Full HdHollywood Sex Videos TamilAsia SexscandalGwendoll XoxBunz 4 EvaPng Porn'sFree Sex Movies OnlineTipa TipiErik EvergardBangladeshi Sex Video DownloadAdult YoutubeStacey StaxxNude AcrtressUk AdultzoneIndoneisan PornBbw Feet PornHd Porn SideMs. London PornH 小说Anna Ferris NudeBlackmailsexFreesexyindianGoodporn.t OJenny Blighe PornBlondi FresserThelittlered OnlyfansHot Heroine Sex VideoNude Group DanceTonight Girlfriend Porn VideosNaughty Sis XxxBokep IndpVideos Pornosxxx GratisThicccollegegirlSkinny Girl Big TitsMrinalini Chatterjee NudeSasur Aur Bahu Ki Chudai Hindi MeinPorn Hd Mp4B Grade Movie Sex SceneThailand Sex Full MovieTop Ten Porn MoviesTamil Sex Movie OnlyStrip TwerkingDani Daniels CreampiedThividNsfw MonsterKat Wonders Influencers GonewildNake Hot MenKaytee Sackhoff NudeGudmaraniLondon Xx VideoAt The Spa With Doctor Melquíades . Jessica SodiDownload PornhubLoad SwallowingXx Hindi BpPorn Women PeeHentia LesXnxx Web SeriesPrettiest Asian PornstarsSunny Leone X VideoNude Romance CoupleCrying Porn VideosBlack Monstet TerrorPorn Stat Movies2048 核 基地Short Videos Of PornFriend BlowjobColleen Wolfe NudeHarim ShahSes VidioXxxcolegialasGoonzoo XxSpankbang/comTaboo HeatXxx MassargeAnastasia OceanEspañola Xxx VideosNude ChiropractorGolden Showers LesbiansYounger Brandi LoveFap VipWww Desixnxx ComAva Addams DownloadBigtits DaughterPrimal HardwareBbw Teacher PornPornoblack AfricainNesha DevilAlexis Crystal PornhubPornagraphic WallpapersSleeping Foot Worshipسكس غربيPoronoxx VideoFamily Sex Web SeriesVillageauntysexGang Deep ThroatBdsm LibraryTeenage Porn TubeOmegle. ComGeri Halliwell NudaMature Porn PlcsXxx Video 2023Awesome Sex VideoEnncandyT4t PornOil HandjobEpoernerPersonagens De Anime PeladasDc Comic PornChyna On PlayboyPorno MadurasAlexisbootie19Hot Romantic Couple Sex90 S PornstarsPornos CobanerasDaddy Daughter PronMya QuinnHigh Speed SexHouse With A Good View 2Huge Boobs Tik TokNsps-186 자막JamilezCuckoldmarraigeEmily Bloom PornCutler XDesi Girlfriend XnxxGay XxxboyBoobs GrabPerfect Tits BabeFlik FapCam4 Femmes FranceXxx Hot Sexy Vedio