Politiek
  • 8
Islam ontstond 600 jaar na het christendom, niet om de Bijbel te bevestigen, maar om het te schaden; niet om samen te leven met "de mensen van het boek" - Joden en christenen - maar om hen te vervangen. Het is moeilijk om de islamitische wetboeken te lezen zonder tot de conclusie te komen ...

ongeveer 1 jaar geleden door Soare

REAGEER MET EEN EMOJI
5
2
1
LEES MEER OVER

NEE.

1 Febee    
ongeveer 1 jaar geleden door Febee
6
Meld

Alle religie is waardeloos.

2 Slartibartfast    
ongeveer 1 jaar geleden door Slartibartfast
14
Meld

@1 Nee wat ?

3 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
5
Meld

Hoe zouden de volken uit o.a. het Midden-Oosten zich gedragen als de Islam (of een ander geloof) niet zou bestaan?
Zou het er beter op worden en nog slechter?
Is het wel de islam die het probleem is of zijn het de volkeren die de islam aanhangen?

4 Jackd    
ongeveer 1 jaar geleden door Jackd
0
Meld

@4 De islam, denk ik.

5 tegenzinnig    
ongeveer 1 jaar geleden door tegenzinnig
0
Meld

@4 Ik denk de islam want ervoor deden ze mooie vindingen.

6 Reagurius    
ongeveer 1 jaar geleden door Reagurius
1
Meld

Wel even in de context blijven : de tien geboden waren alleen bedoeld voor Joden. Gij zult niet doden= gij zult geen Joden doden enz. Kijk maar eens hoe lustig er op bevel van god in het OT op los werd gemoord.........Gezellig boek he, die Bijbel? Lees ik toch liever Grimm ....die verzon ook maar wat ,maar dat weten we tenminste allemaal.

7 Magister Nivardus    
ongeveer 1 jaar geleden door Magister Nivardus
13
Meld

@4
het is de islam die dingen prijst wat moslims bij niet moslims doen,roept zelfs op om anders gelovigen en ongelovigen te doden en daarbij word niemand gespaard.
zelfs in ons eigen land zijn we niet veilig,kijk hier maar eens.
https://www.youtube.com/watch?v=5ErjNSIZyGg&t=4s

8 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
0
Meld

Dat is altijd de schijnheiligheid van elk geloof, ze proberen altijd de gruwelijke daden in de geschiedenis te vergoeilijken,te ontkennen, of te herschrijven.
Levenswijsheid krijg je niet door geloofs-verboden of geboden maar door inzicht.
Gelukkig zien dat mensen steeds meer in en keren de geloven de rug toe, maar daarnaast zie je steeds meer dat allerlei actiegroepjes hun medemens steeds meer HUN mening willen opleggen zoals vroeger de geloven dat deden.

9 WHuls    
ongeveer 1 jaar geleden door WHuls
9
Meld

@4 Hoe zouden de volken uit o.a. het Midden-Oosten zich gedragen als de Islam (of een ander geloof) niet zou bestaan?

Dan zouden ze mogelijk nu een leven leiden zoals mensen in een westers land .

Zou het er beter op worden en nog slechter?

Dan hadden ze kunnen groeien , en niet zijn blijven steken in de barbaarse cultuur van 1400 jaar geleden .

Is het wel de islam die het probleem is of zijn het de volkeren die de islam aanhangen?

Zonder de volkeren geen islam , zonder de islam blijft de cultuur , een cultuur die waarschijnlijk nu 1400 jaar later meer vrijheden zou kennen dan als die cultuur nu kent .


10 Olivia    
ongeveer 1 jaar geleden door Olivia
4
Meld

Mohammad heeft de bijbel overgeschreven en hier en daar naar zijn eigen voordeel veranderd , meer is het niet

11 wijs    
ongeveer 1 jaar geleden door wijs
5
Meld

Het voorbeeld van wat je steeds om je heen ziet gebeuren!
Nooit origineel, wel stelen van anderen zit in het karakter!

12 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
2
Meld

@2 Het is de vraag of de huidige stroming van de Islam nog een religie kan worden beshouwd.

Een religie is geloof, geloof doen men vanuit zichzelf, als u gelovigen vraagt dat achter gesloten deuren te doen zal zat geen probleem opleveren.

Men doet het voor zich zelf en het gedrag van de gelovige naar anderen toe veranderd. Zodra een overtuiging echter omdraait en aan anderen oplegt hoe ze zich moeten gedragen wordt het een ideologie.

Een ideologie heeft wel degelijk politiek raakvlak wat gaat over de vrijheden van de hele samenleving en over wat goed en wat slecht beschouwd wordt, wat bestraft moeten worden en wat niet; het raakt direct het beleid van een regering; welk gedrag moet men stimuleren en welk gedrag bestraffen. Een ideologie hoeft men niet (middels artikel 1 en artikel 1question te beschermen, zeker niet als het een de vrijheid van godsdienst uitsluit.

13 Ruud100    
ongeveer 1 jaar geleden door Ruud100
1
Meld

Wetboeken die 1400 jaar geleden geschreven zijn waren er voor dat tijdperk net zoals de grondwet van de VS volledig verouderd is en niet meer van deze tijd is.

Nu we eindelijk weten dat al deze geschriften gebaseerd zijn op sprookjes zou je die ook in die categorie moeten plaatsen en iedereen die het als werkelijkheid verkoopt als flessentrekker moeten aanpakken.

14 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

@2 ten eerste ben ik niet met u eens hoor. Het jodendom is een mooi geloof. Veel 'geaarder' dan de pyschologische luchtfietserij van christendom, maar he als zij er gelukkig van worden..niks mis mee.. met moslims vind ik het een ander verhaal. Hoewel zij zeer verwant zijn aan de joden, hebben zij ook de Hadith...een boekje over en van het beperkte 'universum' van Mohammed, in zijn visie moest iedereen leven zoals hij deed. Of hij profeet was? Ik denk het niet, maar charismatisch was ie vast wel...Dat is wel vaker het probleem met zogenaamde leiders

15 Lets keep it cool    
ongeveer 1 jaar geleden door Lets keep it cool
0
Meld

De 10 geboden zijn een heel stuk korter dan de Sharia. Ze passen dan ook op de twee stenen tafelen zoals Mozes ze aangereikt gekregen zou hebben.

Ook hebben de 10 geboden het nergens over strafmaat, in tegenstelling tot de Sharia.

De twee zijn dus totaal niet vergelijkbaar.

I rest my case...

16 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
1
Meld

@7
De bijbel is een geschiedenisboek dat beschrijft hoe het is gelopen. Het NT vervangt het OT, dat zou je moeten weten. In het NT wordt niet opgeroepen tot geweld. Het NT is dan ook totaal niet te vergelijken met de Koran.

17 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
2
Meld

@10 u maakt er een wiskunde som van...ze zouden zonder islam niet leven zoals westerse volken.. waarom niet? Omdat daar de zon een enorme aanslag doet op het brein..Volgens mij is het regionaal bepalend hoe volken zich ontwikkelen.. Een eskimo blijft net zo mens als een afrikaan, met fractionele DNA verschillen maar met een giga diversiteit aan cultuurtechnische aspecten.

18 Lets keep it cool    
ongeveer 1 jaar geleden door Lets keep it cool
0
Meld

@17 de bijbel is GEEN geschiedenisboek! u bent kennelijk christen? Ik laat u graag gelukkig zijn in de liefde, maar het joodse OT steekt heel anders in elkaar...google es wat op joodse interpretaties.....Idd de islam is niet te vergelijken met de andere...de groepen hebben wel bepaalde overeenkomsten...bv geen varkensvlees eten enzo...het gaat echter al mis bij het offerfeest..Moslims hebben het niet over Isaak maar over Ismael.....dus is het wel interessant om te kijken waar ze wel overeenkomen...

19 Lets keep it cool    
ongeveer 1 jaar geleden door Lets keep it cool
1
Meld

@17 het gaat niet over de bijbel maar over de tien geboden... detail.

20 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
0
Meld

@4 Het zou feitelijk (bijna) racistisch zijn om te denken dat het niet aan hun politieke systeem ligt, die gestoeld is op de fascistische ideologie van de islam.

21 Reactie    
ongeveer 1 jaar geleden door Reactie
1
Meld

Allemaal oninteressante vergelijkingen eigenlijk...

Het gaat erom wat de feitelijke uitwerking in Europa en Nederland van de diverse ideologien is , en de volledig anti-westerse islam zal natuurlijk nooit in harmonie met het westen kunnen bestaan.
Iedereen die beweert van wel liegt.

22 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
1
Meld

@21 : Toen ik het geschreven had, dacht ik daar ook even aan, maar ik denk in landen en culturen niet in rassen. Ben sowieso niet zo bang de grenzen op te zoeken, anders kom je nooit ergens bij dit soort discussies.

Ik weet het antwoord op die vraag trouwens niet, wel kan ik eraan toevoeging dat veel grote moordpartijen en oorlogen door niet gelovigen zijn begaan, denk o.a. aan Stalin en Mao. Atheïsme zou best eens erger kunnen zijn.

Ik denk verder dat de meeste problemen veroorzaakt worden door een relatief kleine groep leiders die veel macht hebben en het geloof misbruiken. Denk bijvoorbeeld aan verhalen van Syrische vluchtelingen (er zitten ook echte tussen) die de ideeën in de moskeeën in Duitsland ouderwets en extreem vinden. Deze groep houdt een verlichting zoals het christendom heeft doorgemaakt tegen en heeft het zelfs teruggedraaid.
Kijk maar naar Afghanistan 50 jaar geleden: http://fakka.nl/zo-zag-afghanistan-er-uit-in-de-jaren-60-en-70/

23 Jackd    
ongeveer 1 jaar geleden door Jackd
0
Meld

@4 Jackd
Interessante discussie.
Ik denk dat Mohammed of zijn scriptschrijvers de Islam speciaal "ontworpen" hebben voor de Arabische mens en de Arabische wereld.
Hij heeft zaken en issues in de Islam aangebracht die de Arabieren aanspraken en die ze sowieso al belangrijk en interessant vonden.

Het Christelijke concept van Jezus die zichzelf opofferde en feitelijk een pacifist was sprak hun blijkbaar (over het algemeen) niet aan. Dus Mohammed heeft uit een ander vaatje getapt.
En is daar erg succesvol in geweest. Het idee van "strijd en verovering" via de Islam sprak de doelgroep goed aan. Hij bood aan zijn directe volgelingen ook een win-win situatie aan.
Of in de strijd overwinnen en met goud en slavinnen naar huis gaan, of sterven in de strijd en in het paradijs in luxe leven met (seks) slavinnen.
Hoe dan ook eindig je met een paar lekkere wijven, wie wil dat niet? Dus slim bedacht, dat wel.

24 Natayo the Bobcat    
ongeveer 1 jaar geleden door Natayo the Bobcat
0
Meld

Naar mijn idee is Islam gewoon een sekte. Met heel veel volgers.

25 Natayo the Bobcat    
ongeveer 1 jaar geleden door Natayo the Bobcat
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslimhaat wordt echt een probleem
Er was nauwelijks media-aandacht voor, maar t...

14 uur geleden door website002internet

Paul Manafort adviseerde president Trump over...
Paul Manafort, de voormalige campagneleider v...

11 uur geleden door Denisova

Hoever durft Trump te gaan voor grensmuur?
Donald Trumps belangrijkste belofte – een muu...

20 uur geleden door Moskowfiets

Tsjechische politici willen islam volledig ve...
Nu discussiëren politici in het Tsjechische p...

10 uur geleden door Inter

Een op de drie auto's kreeg in 2017 boet...
Nederland telde vorig jaar ruim 9 miljoen aut...

4 uur geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
sparta
Rechter in VS oordeelt dat zorgwet van Obama ...
Dat heb je met links.. Het zijn dieven....

minder dan een minuut geleden door sparta

Hadjememaar
Een op de drie auto's kreeg in 2017 boete voo...
@96 Ik vind jou een dirk.En nu?...

17 minuten geleden door Hadjememaar

Dirk2137
Een op de drie auto's kreeg in 2017 boete voo...
@47, en ik vind jou een pisvlek. Ga eens een ...

23 minuten geleden door Dirk2137

Hadjememaar
'Joodse' bezoeker uitgescholden door AH medew...
@55 Weet je al onder welke naam je morgen je ...

33 minuten geleden door Hadjememaar

Hadjememaar
Een op de drie auto's kreeg in 2017 boete voo...
@93 O, daar heb ik dan juist nog meer tijd vo...

41 minuten geleden door Hadjememaar

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig