Politiek
  • 8
Islam ontstond 600 jaar na het christendom, niet om de Bijbel te bevestigen, maar om het te schaden; niet om samen te leven met "de mensen van het boek" - Joden en christenen - maar om hen te vervangen. Het is moeilijk om de islamitische wetboeken te lezen zonder tot de conclusie te komen ...

7 maanden geleden door Soare

REAGEER MET EEN EMOJI
5
2
1
LEES MEER OVER

NEE.

1 Febee    
7 maanden geleden door Febee
6
Meld

Alle religie is waardeloos.

2 Slartibartfast    
7 maanden geleden door Slartibartfast
14
Meld

@1 Nee wat ?

3 Ikke44    
7 maanden geleden door Ikke44
5
Meld

Hoe zouden de volken uit o.a. het Midden-Oosten zich gedragen als de Islam (of een ander geloof) niet zou bestaan?
Zou het er beter op worden en nog slechter?
Is het wel de islam die het probleem is of zijn het de volkeren die de islam aanhangen?

4 Jackd    
7 maanden geleden door Jackd
0
Meld

@4 De islam, denk ik.

5 tegenzinnig    
7 maanden geleden door tegenzinnig
0
Meld

@4 Ik denk de islam want ervoor deden ze mooie vindingen.

6 Reagurius    
7 maanden geleden door Reagurius
1
Meld

Wel even in de context blijven : de tien geboden waren alleen bedoeld voor Joden. Gij zult niet doden= gij zult geen Joden doden enz. Kijk maar eens hoe lustig er op bevel van god in het OT op los werd gemoord.........Gezellig boek he, die Bijbel? Lees ik toch liever Grimm ....die verzon ook maar wat ,maar dat weten we tenminste allemaal.

7 Magister Nivardus    
7 maanden geleden door Magister Nivardus
13
Meld

@4
het is de islam die dingen prijst wat moslims bij niet moslims doen,roept zelfs op om anders gelovigen en ongelovigen te doden en daarbij word niemand gespaard.
zelfs in ons eigen land zijn we niet veilig,kijk hier maar eens.
https://www.youtube.com/watch?v=5ErjNSIZyGg&t=4s

8 ongelovenloos    
7 maanden geleden door ongelovenloos
0
Meld

Dat is altijd de schijnheiligheid van elk geloof, ze proberen altijd de gruwelijke daden in de geschiedenis te vergoeilijken,te ontkennen, of te herschrijven.
Levenswijsheid krijg je niet door geloofs-verboden of geboden maar door inzicht.
Gelukkig zien dat mensen steeds meer in en keren de geloven de rug toe, maar daarnaast zie je steeds meer dat allerlei actiegroepjes hun medemens steeds meer HUN mening willen opleggen zoals vroeger de geloven dat deden.

9 WHuls    
7 maanden geleden door WHuls
9
Meld

@4 Hoe zouden de volken uit o.a. het Midden-Oosten zich gedragen als de Islam (of een ander geloof) niet zou bestaan?

Dan zouden ze mogelijk nu een leven leiden zoals mensen in een westers land .

Zou het er beter op worden en nog slechter?

Dan hadden ze kunnen groeien , en niet zijn blijven steken in de barbaarse cultuur van 1400 jaar geleden .

Is het wel de islam die het probleem is of zijn het de volkeren die de islam aanhangen?

Zonder de volkeren geen islam , zonder de islam blijft de cultuur , een cultuur die waarschijnlijk nu 1400 jaar later meer vrijheden zou kennen dan als die cultuur nu kent .


10 Olivia    
7 maanden geleden door Olivia
4
Meld

Mohammad heeft de bijbel overgeschreven en hier en daar naar zijn eigen voordeel veranderd , meer is het niet

11 wijs    
7 maanden geleden door wijs
5
Meld

Het voorbeeld van wat je steeds om je heen ziet gebeuren!
Nooit origineel, wel stelen van anderen zit in het karakter!

12 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
2
Meld

@2 Het is de vraag of de huidige stroming van de Islam nog een religie kan worden beshouwd.

Een religie is geloof, geloof doen men vanuit zichzelf, als u gelovigen vraagt dat achter gesloten deuren te doen zal zat geen probleem opleveren.

Men doet het voor zich zelf en het gedrag van de gelovige naar anderen toe veranderd. Zodra een overtuiging echter omdraait en aan anderen oplegt hoe ze zich moeten gedragen wordt het een ideologie.

Een ideologie heeft wel degelijk politiek raakvlak wat gaat over de vrijheden van de hele samenleving en over wat goed en wat slecht beschouwd wordt, wat bestraft moeten worden en wat niet; het raakt direct het beleid van een regering; welk gedrag moet men stimuleren en welk gedrag bestraffen. Een ideologie hoeft men niet (middels artikel 1 en artikel 1question te beschermen, zeker niet als het een de vrijheid van godsdienst uitsluit.

13 Ruud100    
7 maanden geleden door Ruud100
1
Meld

Wetboeken die 1400 jaar geleden geschreven zijn waren er voor dat tijdperk net zoals de grondwet van de VS volledig verouderd is en niet meer van deze tijd is.

Nu we eindelijk weten dat al deze geschriften gebaseerd zijn op sprookjes zou je die ook in die categorie moeten plaatsen en iedereen die het als werkelijkheid verkoopt als flessentrekker moeten aanpakken.

14 niet-alles-geloven    
7 maanden geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

@2 ten eerste ben ik niet met u eens hoor. Het jodendom is een mooi geloof. Veel 'geaarder' dan de pyschologische luchtfietserij van christendom, maar he als zij er gelukkig van worden..niks mis mee.. met moslims vind ik het een ander verhaal. Hoewel zij zeer verwant zijn aan de joden, hebben zij ook de Hadith...een boekje over en van het beperkte 'universum' van Mohammed, in zijn visie moest iedereen leven zoals hij deed. Of hij profeet was? Ik denk het niet, maar charismatisch was ie vast wel...Dat is wel vaker het probleem met zogenaamde leiders

15 Lets keep it cool    
7 maanden geleden door Lets keep it cool
0
Meld

De 10 geboden zijn een heel stuk korter dan de Sharia. Ze passen dan ook op de twee stenen tafelen zoals Mozes ze aangereikt gekregen zou hebben.

Ook hebben de 10 geboden het nergens over strafmaat, in tegenstelling tot de Sharia.

De twee zijn dus totaal niet vergelijkbaar.

I rest my case...

16 TedjeR    
7 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

@7
De bijbel is een geschiedenisboek dat beschrijft hoe het is gelopen. Het NT vervangt het OT, dat zou je moeten weten. In het NT wordt niet opgeroepen tot geweld. Het NT is dan ook totaal niet te vergelijken met de Koran.

17 Sterke    
7 maanden geleden door Sterke
2
Meld

@10 u maakt er een wiskunde som van...ze zouden zonder islam niet leven zoals westerse volken.. waarom niet? Omdat daar de zon een enorme aanslag doet op het brein..Volgens mij is het regionaal bepalend hoe volken zich ontwikkelen.. Een eskimo blijft net zo mens als een afrikaan, met fractionele DNA verschillen maar met een giga diversiteit aan cultuurtechnische aspecten.

18 Lets keep it cool    
7 maanden geleden door Lets keep it cool
0
Meld

@17 de bijbel is GEEN geschiedenisboek! u bent kennelijk christen? Ik laat u graag gelukkig zijn in de liefde, maar het joodse OT steekt heel anders in elkaar...google es wat op joodse interpretaties.....Idd de islam is niet te vergelijken met de andere...de groepen hebben wel bepaalde overeenkomsten...bv geen varkensvlees eten enzo...het gaat echter al mis bij het offerfeest..Moslims hebben het niet over Isaak maar over Ismael.....dus is het wel interessant om te kijken waar ze wel overeenkomen...

19 Lets keep it cool    
7 maanden geleden door Lets keep it cool
1
Meld

@17 het gaat niet over de bijbel maar over de tien geboden... detail.

20 TedjeR    
7 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@4 Het zou feitelijk (bijna) racistisch zijn om te denken dat het niet aan hun politieke systeem ligt, die gestoeld is op de fascistische ideologie van de islam.

21 Reactie    
7 maanden geleden door Reactie
1
Meld

Allemaal oninteressante vergelijkingen eigenlijk...

Het gaat erom wat de feitelijke uitwerking in Europa en Nederland van de diverse ideologien is , en de volledig anti-westerse islam zal natuurlijk nooit in harmonie met het westen kunnen bestaan.
Iedereen die beweert van wel liegt.

22 Vageali6888    
7 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@21 : Toen ik het geschreven had, dacht ik daar ook even aan, maar ik denk in landen en culturen niet in rassen. Ben sowieso niet zo bang de grenzen op te zoeken, anders kom je nooit ergens bij dit soort discussies.

Ik weet het antwoord op die vraag trouwens niet, wel kan ik eraan toevoeging dat veel grote moordpartijen en oorlogen door niet gelovigen zijn begaan, denk o.a. aan Stalin en Mao. Atheïsme zou best eens erger kunnen zijn.

Ik denk verder dat de meeste problemen veroorzaakt worden door een relatief kleine groep leiders die veel macht hebben en het geloof misbruiken. Denk bijvoorbeeld aan verhalen van Syrische vluchtelingen (er zitten ook echte tussen) die de ideeën in de moskeeën in Duitsland ouderwets en extreem vinden. Deze groep houdt een verlichting zoals het christendom heeft doorgemaakt tegen en heeft het zelfs teruggedraaid.
Kijk maar naar Afghanistan 50 jaar geleden: http://fakka.nl/zo-zag-afghanistan-er-uit-in-de-jaren-60-en-70/

23 Jackd    
7 maanden geleden door Jackd
0
Meld

@4 Jackd
Interessante discussie.
Ik denk dat Mohammed of zijn scriptschrijvers de Islam speciaal "ontworpen" hebben voor de Arabische mens en de Arabische wereld.
Hij heeft zaken en issues in de Islam aangebracht die de Arabieren aanspraken en die ze sowieso al belangrijk en interessant vonden.

Het Christelijke concept van Jezus die zichzelf opofferde en feitelijk een pacifist was sprak hun blijkbaar (over het algemeen) niet aan. Dus Mohammed heeft uit een ander vaatje getapt.
En is daar erg succesvol in geweest. Het idee van "strijd en verovering" via de Islam sprak de doelgroep goed aan. Hij bood aan zijn directe volgelingen ook een win-win situatie aan.
Of in de strijd overwinnen en met goud en slavinnen naar huis gaan, of sterven in de strijd en in het paradijs in luxe leven met (seks) slavinnen.
Hoe dan ook eindig je met een paar lekkere wijven, wie wil dat niet? Dus slim bedacht, dat wel.

24 Natayo the Bobcat    
7 maanden geleden door Natayo the Bobcat
0
Meld

Naar mijn idee is Islam gewoon een sekte. Met heel veel volgers.

25 Natayo the Bobcat    
7 maanden geleden door Natayo the Bobcat
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Wat Trump ook verbergt, het treft ons nu alle...
President Trump is ofwel volledig in de probl...

1 dag geleden door GreyB

IJsland wil als eerste land in Europa religie...
Als het aan de IJslandse regering ligt, wordt...

1 dag geleden door Inter

Baudet hing aan lippen van Jean Marie le Pen
Begin 2009 ging Thierry Baudet op bezoek bij...

1 dag geleden door E.Meel

Geen donor? Prima. Maar dan wel consequent zi...
Want hoe rechtvaardig is het dat mensen die e...

1 dag geleden door Wijhuis

Mazelen in opmars in Europa: 400 procent meer...
Het aantal gevallen van mazelen is het afgelo...

1 dag geleden door Febee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
La Cabana
Minister vanavond opnieuw op het matje over a...
@42 Een referendum kan je niet misbruiken...

minder dan een minuut geleden door La Cabana

Jan met de korte achternaam
Opnieuw meer dan honderd burgerdoden in Oost-...
Het leger van Assad is al aangekomen om de Tu...

1 minuut geleden door Jan met de korte achternaam

Nerva
Dodental bombardementen voorstad Damascus loo...
Op waanzin valt geen commentaar te geven....

1 minuut geleden door Nerva

Shit...Fan...WhatAMess
Evoluon in Eindhoven is rijksmonument...
"Tot 1989 was het Evoluon een techniek- en we...

1 minuut geleden door Shit...Fan...WhatAMess

LanCaster
Mazelen in opmars in Europa: 400 procent meer...
@163 "In 1985 1:2000 autisme" Bron? Die is er...

1 minuut geleden door LanCaster

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig