door Havermout in Buitenland  ·  43 Reacties

  • 2
  • 558x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat een onzin verhaal van NOS!!!

22
1 Topperz

@1 Wat is er onzin aan een verhaal over fruittelers die geen personeel kunnen vinden en hier economische schade door lijden?

10
2 Dian

@1 ja wat een kul net of de wereld vergaat omdat een of andere aardbeienpief geen(goedkoop) werkvolk meer kan krijgen uit Europa.

21
3 sec

@1 en waarom dan het is toch gewoon een constatering dat door de aankomende Brexit er minder aanbod van seizoenswerkers. En als je het aantal met 17% daalt dan heb je als werkgever wel een probleem. Als de Britten nu in de rij zouden staan om het over te nemen dan zou het wat anders zijn. Maar er is geen Brit voor te krijgen. De man heeft het over een werkeloosheidspercentage van 1 tot 1,5% waar hij zijn bedrijf heeft dan zijn er dus gewoon geen arbeidskrachten.

4
4 mike45

@3 Het is wel belangrijk voor de britse economie. Als fruittelers geen werkers kunnen krijgen om hun fruit te oogsten kunnen ze kiezen. Of ze gaan iets anders verbouwen waarvan de oogst geautomatiseerd is, of ze vertrekken met hun bedrijf uit Groot Brittannië. Oh, en het werkvolk krijgt gewoon het minimum loon. Er zijn gewoon geen britten te vinden die dit werk willen doen.

3
5 Aliaz

@3 Tel het eens op de schade voor boeren, tuinsers etc..
Tel daarbij op de vertrekkende banken, vliegtuigmaatschappijen, industrie etc etc.
De dalende pond de pond heeft in geen decennia zo laag gestaan.

Het begint echt abnormaal duur te worden voor de Britten en dan is de Brexit nog niet eens begonnen.

4
6 Dian

Voor de whisky- en bierbrouwers staan de sollicitanten wel in lange rijen te popelen om aan de slag te gaan

9
7 Bart Boudewijn

@2 en waarom leiden ze dan geen schade als je iets verbouwt en je hebt niet genoeg personeel om het te oogsten dan leid je toch schade of zie ik dat nu verkeerd?

@3 als alle mensen uit andere EU landen uit Nederland zouden vertrekken morgen dan ligt er over 5 dagen niks meer in de supermarkt dat kan ik je garanderen. Dit van de Aardbeien is een voorbeeld maar geld voor heel veel andere produkten ook, ook voor de distributie sector en productie sector. Als je uit een fabriek 20% van je werknemers haalt dan valt gewoon het productie proces stil het is niet zo dat je dan 20% minder gaat produceren.

5
8 mike45

Is de NOS met een propaganda offensief bezig hoe gelukkig we ons moeten voelen met dat Brusselse instituut ... We kunnen ook gelukkig zijn zonder dat kreng in Europa. En als men eens normaal met geld omgaat wordt de wereld gelukkiger ... Het zijn juist de gieren van de EU die er een klerezooi van maken. Chanteren van de wereld met hun machtshonger.

17
9 sparta

@9 Als het nieuws je niet bevalt dan is het niet per definitie propaganda. Maar goed sommige zullen dat verschil wel nooit snappen.

7
10 mike45

@4
Dan zal hij meer moeten gaan betalen,hij heeft natuurlijk al die jaren gebruik/misbruik van die Oost-Europeanen gemaakt omdat die zo lekker slaafs en goedkoop waren tenopzichte van de Brit
Of zou hij al van af het begin van zijn bedrijf,dus vanaf 1885 met Oost-Europeanen werken?

16
11 Hangingmen

@9 slaap vooral lekker door

3
12 BlackNinja

@11 Wat begrijp je niet aan geen goede seizoenswerkers? Je hebt ook geen reet aan iemand die de aardbeien plet met zijn worstenvingers. Het is delicaat werk, lange dagen en super hard werken. Na een paar maand is het afgelopen. Je aardbeien moeten ook nog kunnen concurreren met aardbeien uit landen met goedkoper personeel.

8
13 Dian

* Verwijderd door de redactie *

14 Dian

Voor Engeland is het niet zo ingewikkeld.
Er staan al nieuwe arbeiders klaar in Calais te springen om de boot te nemen.
Dus het zal wel meevallen.

11
15 meneer van het nieuws

@4 er zijn geen Britten voor te krijgen voor dat werk net als in Nederland er ook geen Nederlanders voor seizoensarbeid zijn te krijgen. Die regio heeft een werkeloosheidspercentage van 1 tot 1,5% bijna iedereen heeft dus al een baan.

3
16 mike45

Waarom besteedt de NOS hier aandacht aan? In alle bedrijfstakken komen wel eens tekorten en overschotten voor. Niks nieuws.

Brexit heeft voor- en nadelen voor de Britten, maar NOS heeft natuurlijk alleen maar oog voor de nadelen.

Weer een fijn stukje linksliberaal gekleurde staatspropaganda, mogelijk gemaakt met uw eigen belastinggeld.

15
17 Sterke

@13 misschien zijn er steeds minder mensen dom genoeg om dat werk te doen.

14
18 meneer van het nieuws

@13
Hoe deed hij dat voor dat hij de mogenlijkheid had om een beroep te doen op die 'geweldige' Oost-Europeanen?
Of haalde hij die mensen in 1885 Ok al naar Engeland om zijn delicate aardbeien te plukken
Hij heeft gewoon al die jaren de goedkoop mogenlijkste arbeiders 'gebruikt' om zoveel mogenlijk winst te maken,waarschijnlijk tenkosten van de lokale arbeider die 'in eens te duur was'
Volgens mij begrijpt u het niet helemaal......

14
19 Hangingmen

@16
Hoe deed hij dat voorheen dan,voor de Oost-Europeanen?

9
20 Hangingmen

@18 Er bestaat geen 'dom' werk alleen te verwende mensen.

5
21 Dian

@20 Toen was er hogere werkeloosheid en meer aanbod in eigen land? Minder afzet? Vul maar in....

5
22 Dian

@21 ik zeg niet dat het werk dom is.
Ik zeg dat er niet zo veel mensen zo dom zijn om zo hard te weken voor zo zo extreem weinig geld.
En dat maar voor een korte tijd.
Hoe wil jij je hypotheek betalen met zo'n klein inkomen?
Maar het werk zelf is niks mis mee wel de betaling.

4
23 meneer van het nieuws

@23 correctie: weken= werken question
Sorry het is nog vroeg

1
24 meneer van het nieuws

@15
"Er staan al nieuwe arbeiders klaar in Calais te springen om de boot te nemen.
Dus het zal wel meevallen."

Ja maar daar hebben ze in Groot-Brittannië nu net geen ene fluit aan om die aardbeien te gaan laten plukken. Wat in Calais zit zijn namelijk allemaal raketgeleerde en andere hoge wetenschappers.

3
25 rebo

@22
Onzin,
Maar hoe dom moet je zijn om met je linkse politieke opvattingen de rechtse manier van bedrijfsvoering te verdedigen?

11
26 Hangingmen

@17 welke voordelen heeft het dan?

1
27 Utrecht_83

@26 wat is wet er links en rechts aan aardbeien en seizoen werk? @25 dat zijn geen EU burgers dus die komen het VK niet in anders zouden ze niet in Calais zitten maar in Engeland! Dat

3
28 mike45

@28 vervolg dat is het voordeel van een Eiland zijn je kunt we domweg niet komen en de Noordzee is geen Middellandse zee waar je even op een rubberbootje stapt om over te steken. Zeker niet met die enorme hoeveelheid reusachtige zeeschepen daar!

2
29 mike45

@26 Linkse opvattingen? Over de economie? Ik stem relatief rechts hoor chef.

5
30 Dian

@30
Ja dat,
Daar hebben ze een spreekwoord voor
"Links lullen rechts vullen"
Bedoelt u 'dat rechts'?,dat past u wel ja....

9
31 Hangingmen

@31

Hangingmen maakt het eigenlijk heel veel uit of dat je nu links of rechts bent. Het zijn feitelijk allebei grote zakkenvullers op de keeper beschouwd.

Links doet dat vooral door het liefst zoveel mogelijk bijstandsuitkeringen en toeslagen te incasseren en vooral door goed betaalde baantjes en subsidie bij de overheid.

En rechts doet dat vooral door fraude (VVD) en allerlei goedbetaalde extra commissariaten erbij en door een het liefst zo hoog mogelijke hypotheekrenteaftrek die ook geld voor de allerhoogste hypotheken.

Maar uiteindelijk proberen ze toch maar allemaal om het liefst zo veel mogelijk mee te vreten uit die goedgevulde ruif.

2
32 rebo

@32
U heeft gelijk,maar het gelag wordt altijd door de 'gewone' hard werkende arbeider betaald.

4
33 Hangingmen

@33
Oke je begreep gelukkig al dat ik er vooral alle politici mee bedoel en niet zo zeer de gewone mensen die meestal het gelag betalen. question

0
34 rebo

Dit bericht is al zo oud als de eerste dag van Wimbledon dit jaar.

3
35 Verwonderd

@17 Voelt vast lekker, om met jouw teksten, mee te liften op misplaatst anti-EU sentiment. Duimpjes omhoog scoren schijnen vele zelfverklaarde EU economen tegenwoordig nodig te hebben. Uiteraard geen enkele notie hebbende van de werkelijkheid.

Waarom denk je dat het VK zo spastisch doet over de Brexit? Intern is men tot op het bot verdeeld. Men vervloekt Cameron in het geniep, dat hij zich voor het karretje van die idioot Nigel Farage heeft laten spannen.

En nu, juist de mensen die voor het referendum hebben gekozen - veelal het volk uit het achterland, de Shires - hebben natte voeten. Het grootste onderwerp was de immigratie, iets waar men in het achterland het minste last van heeft. En precies daar waar men wel veel immigratie ziet, de grote steden, daar stemde men tegen de uittreding.

Het zou je tot denken moeten zetten.

Maar de Britse mentaliteit is zoals deze is: meebuigen waar nodig en de problemen oplossen. Ze zullen die onzalige Brexit niet uit de weg gaan en alleen al daarom bewonder ik ze enorm.

2
36 Andre6687

@36 Jammer dat je zelf nou mee gaat doen met "vele zelfverklaarde EU economen". De meerderheid was voor Brexit. Dan kun je geen onderscheid gaan maken met achterland en grote steden. Ieder denkt in zijn eigen voordeel.

4
37 Verwonderd

Zo als het er nu naar uitziet zal ik de NEXIT de komende 50 jaar niet meer mee maken. Geertje Wilders roept niet zo hard meer.

0
38 Jessez

@3 Vind jij dat dat de strekking van het verhaal is?

0
39 W. Anstalt

Waarom vindt men het eigenlijk zo moeilijk om aan te nemen dat Brexit op alle niveaus (in positieve, maar voornamelijk toch negatieve zin) verrassingen met zich mee brengt of zal brengen? Zelfs nu al, in de aanloop naar de brexit? Hoe moeilijk is het om voor te stellen datt hele bedrijfsleven in en buiten het VK tracht te anticiperen en de schade zo beperkt mogelijk te houden?
Waarom is er een hele horde mensen die stug vol blijven houden dat 1 +1 vooral 3 is, maar vooral niet 2?

0
40 W. Anstalt

@13 ""Je aardbeien moeten ook nog kunnen concurreren met aardbeien uit landen met goedkoper personeel.""

Nou ja, niet per se:
Als je toch je grenzen sluit, en je import toch al veel te duur wordt door je laagstaande sterling.

0
41 W. Anstalt

@15 Is dat een poging tot grappig zijn of meen je dat?

0
42 W. Anstalt

@19
De fruitkwekers overal ter wereld, kunnen maar net hun broek ophouden. Er is nog geen enkele fruitkweker miljonair geworden....
Als de goedkope arbeiders uit de Oostbloklanden niet meer mogen werken in het VK, dan is het einde verhaal voor het grootste deel van hen. En dan moeten ze importeren.......

1
43 Tismewat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

7 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 Nee hoor, volgens Strongoli hebben asielzoekers overal schuld aan, dus ook aan de mazelen en kinkhoest. 🤦‍♀️...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@1 Wat bedoel je? Dit is niet te begrijpen. 😮...

18 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Hier, kijk nou nog es. 🔎...

21 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@16 Hij doet overduidelijk niet wat jij wil. Maar wát wil jij dan?...

25 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"Ook staat Nederland op het punt een defensieverdrag met Israël te sluiten, als basis voor verdere verdieping van de militaire samenwerking. He...

27 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Pornhub AuntyAbby OnlyfansPurvi XxxIndiansexxxxFly Girls Xxx MovieTaylor S PornDoggstyle AnalSunny Leone Photo ShootWww Bus SexCuminassYou PornvideosEmplfixPormhub HdBeach Sex VideosJasdenkyrelleHolly Michaels HotChubby BbwpornPov PornosJav TrallerJay Taylor PornGogo PornstarTwinkwankOmeglleeEmilia Clarke ButtSiliparPorntoonsGunnar Bishop PornHentaitwitterBella Thornw NakedWww XxcxYako-044Classroom Group SexKimmy KahnExhentai.orgMilfzerTurbanlı PornolarAsian WhoreChodne Wali MovieCartoon Xnxx ComMissax Indecent Pt. 1Sucky SuckyDesi Step Mom PornDanlod BrazzersTit ToutureNikki.michealCalista Melissa PornMarwadi Blue FilmWife Swap XvideosFull Hd Sexy Video DesiGuatamala PornBdsm TiedKristal SwiftCumfetishPornografia XvideosBrazzers Xxx HdXnxx Yoga VideoXnxx BlekSpankbBj NeatSexfull MoviesEnglish Sex Video ComFull Hd Porn IndianBalack XnxxGurochanopPoonam Pandey Web SeriesSexy Video Sexy Bf Sexy BfBut Plug PornPhat ZaneFatgirl AnalOnlyfans ForumsAcompanhantes Em PortugalMia Rose PerfectgirlsBillie Eilish TwerkXxx Hd Video BlackWww Xnxxx SexMonica Laforge PornBigbootypornSexy Black PornhubIndian Village Girl NudeHot OrnTesing PornDarladimples_Porn Rape VideosAfgani PornMofos Hd ComIndian Com BfStrapattackersPorn In ShawerLuna Star ThreesomeDesi Wife SharingIndianxvidioNagaland ChudachudiHuge Strapon PeggingPornhub AdvertBest Twitter Accounts Better Than The HubEka's PortalLesbian NakedMulheres Peladas AnimesOmegle LadyK8sarkissianAlexandra SexIndian Movie XhamsterConan Exiles Sex ModTrippie.bri Two VaginasJapanese Massage Hidden CameraPornfree TubeFake Celebrity NudesMujeres Desnudandose GratisX X X GratisNovinha BucetydaKeysten Ritter NudeHusband Wife DpBrezeers ComGirlies XxxVideos Porn XxxxCushkingdomNinja Turtles PornNidhi Bhanushali SexHot Swx VideoNaked Fat WonenAmanda Cerny CenterfoldBangla Chuda Chudi Video DownloadMarwadi Girl Sex VideoBest Squirt PornSanilion Sax VideoAbella Danger GangbangDeep Throating A CockRobbery PornLitl PussyBrazzers Hot AuntyBig Tits18Nepali Xxx MoveBbw Mandy MajesticJaxslayherJapanese Girl XnxxMiya Khalifa Xxx Video HdXxx Video 1080Mia Khalifa KiSlleping Gay PornBdsm MilkingXxxx ArabiaWebtoon SexSex AmateursWomen Who Posed NudeXvideos.cpomMms Sex VediosMilf Mom Porn VideosScarlett Alexis Touch Her All OverSkinny Latina NudeKaysplanet