Paus hangt opvallend bordje aan zijn voordeur: “Verboden te zagen”

© AFP

Mensen met een natuurlijke aanleg tot zagen passen beter op als ze in de nabije toekomst het huis van de paus passeren. Paus Franciscus heeft namelijk een nieuw verbodsbordje aan zijn appartementsdeur in het Vaticaan gehangen. En hierop staat een niet mis te verstane boodschap te lezen: “Verboden te zagen”.

evg

Al is de boodschap eigenlijk niet voor de leken onder ons bedoeld. De paus richt zich specifiek tot kardinalen, priesters en leden van zijn staf.

Op het bordje staat verder nog dat overtreders van het klaagverbod onderworpen zijn aan het zogenaamde “slachtoffersyndroom” waardoor ze niet bijster veel gevoel voor humor hebben en bovendien niet in staat zijn om problemen op te lossen.

Wie er op betrapt wordt om te klagen in het bijzijn van kinderen zal dubbel zo hard gestraft worden. “Om de beste versie van jezelf te worden, moet je je focussen op je eigen potentieel en niet op je beperkingen. dus stop met klagen en zorg ervoor dat je je leven in goede zin verandert.”

Het bordje was een cadeau van Salvo Noé, een Italiaanse psycholoog. De paus ontmoette de man vorige maand op het Sint-Pietersplein in Rome. Hij beloofde hem toen dat hij het verbodsbordje aan zijn appartement zou hangen. En de paus is duidelijk een man van zijn woord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen