Media
  • 29
Wierd Duk ziet niets in het plan om uitgereisde IS-strijders terug te halen en te deradicaliseren. In het radioprogramma Opiniemakers noemde Duk dit soort strijders ‘psychopathische moordenaars’.Duk zei dat toen hij op de radio hoorde over het plan, hij bijna tegen een lantaarnpaal op ...

7 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
18
LEES MEER OVER

Citaat uit artikel

Verder zei Duk dat we “alles in het werk moeten stellen opdat die mensen daar sneuvelen.” Mochten er toch mensen terugkeren, dan moeten die in Nederland berecht worden. Daarvoor zou een speciaal gerechtshof opgericht moeten worden.

1 Moskowfiets    
7 maanden geleden door Moskowfiets
1
Meld

Paspoort intrekken en nationaliteit ontnemen. Dan worden ze maar statenloos maar met dit soort gevaarlijke lui moet je geen risico nemen.

2 Slartibartfast    
7 maanden geleden door Slartibartfast
1
Meld

De d66 rechters vinden een paar weken dementie meer dan voldoende..

3 Xmod    
7 maanden geleden door Xmod
4
Meld

Dit moet niet eens een punt van discussie zijn. Alleen het idee en de overweging door deugmensen om ze te importeren met bloed aan hun handen en een achterlijke mensonterende religie in hun hoofd, zou voldoende moeten zijn voor een enkeltje Long-stay.

4 Rolmops    
7 maanden geleden door Rolmops
3
Meld

Lekker daar laten die sadisten, die zijn al zo ver heen, wie weet hebben ze daar mensen onthoofd, wat een zieke sadist ben je dan. Willen we de samenleving nou beschermen of niet ? Ja toch ? Dan daar laten graag die engnekken !

5 Neem me niet kwalijk maar...    
7 maanden geleden door Neem me niet kwalijk maar...
1
Meld

als zo 'n figuur wat uithaalt hier als ze zijn teruggekeerd dan zal er geen straf volgen want men gooit het dan heel makkelijk op een oorlogstrauma die ze opgelopen hebben .
het zijn tijdbommen die nog steeds met dezelfde gedachten rondlopen voordat ze op jihad gingen.
maar om dat het nou heet onder de voeten word en kans op dood gemaakt te worden nu groter is willen ze daar weg en komen dan weer gezellig in de maatschappij terecht wat enorme risico's oplevert .
preventief ruimen is de enige oplossing.

6 ongelovenloos    
7 maanden geleden door ongelovenloos
1
Meld

Nogmaals ,Zolang de psychopathische oorlogsmisdadigers van Islamitische Staat een kritiekloos interview krijgen over hun terugkeer naar Nederland op onze staatszender NPO, 1-vandaag weet je dat je als land totaal verloren bent. Dan toch meer respect voor de Amerikanen en de Fransen die er gewoon zo veel mogelijk afmaken zodat ze niet terug kunnen keren. Maar ja onze roemruchte rechtstaat staat pragmatische oplossingen in de weg.

7 Moskowfiets    
7 maanden geleden door Moskowfiets
2
Meld

Een goede reden om ze dan ook niet het land binnen te laten.

8 Hein2    
7 maanden geleden door Hein2
1
Meld

Executeren die hap

9 Zeekomkommer    
7 maanden geleden door Zeekomkommer
4
Meld

Ja er zitten veel psychopaten tussen.
Sowieso bij moslims komen veel psychische ziektes voor. Omdat ze vaak uit dorpjes (of regio's) komen, of nog steeds wonen, waar al honderden jaren inteelt voorkomt.

Iedereen met een beetje verstand begrijpt wel dat dat niet goed is.
Tijdje geleden een wetenschappelijk stuk gelezen dat de "afwijkingen" vaker bij de mannen/jongens voorkomen. De vrouwen geven die "slechte" genen wel door maar hebben er zelf minder last van.
Op de een of andere manier, hoe het precies werkt weet ik niet.
Maar in de praktijk lijkt dat wel te kloppen, als je naar de problemen met vooral mannelijke jonge moslims kijkt.

10 Natayo the Bobcat    
7 maanden geleden door Natayo the Bobcat
5
Meld

Oh, en wat er nog bijkomt. Ook het leven in twee werelden zorgt voor kortsluiting in "het hoofd".
Thuis in de Islamitische/Arabische cultuur, en buiten en op school in de Westerse cultuur. Dat zorgt voor veel verwarring waardoor sommigen ernstig in de war raken.
Dan krijg je dus de bekende "verwarde mensen"..die soms opeens gekke dingen doen.

11 Natayo the Bobcat    
7 maanden geleden door Natayo the Bobcat
3
Meld

Mee eens, psychopaten, mensen die geen geweten hebben moet je of buiten houden of opsluiten.

12 Jona G.    
7 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

Citaat

We zien ze niet meer terug

Elsevier-journalist Nikki Sterkenburg, ook aanwezig in de uitzending, voegde daaraan toe dat zij verwacht dat veel strijders nooit meer terug zullen keren uit het IS-gebied. “Veel van die groepen die nu IS bestrijden die hebben geen zin om die jongens op te sluiten. Die voeren ook executies uit. Ik denk niet dat we ervan uit moeten gaan dat we ze alle 200 weer terugkrijgen.”

13 Moskowfiets    
7 maanden geleden door Moskowfiets
2
Meld

Australië pakt jihadstrijders hun staatsburgerschap af. Ze komen Australië niet meer in.
Dat zouden wij hier ook moeten doen.
Ze hebben mensen de keel doorgesneden, levend verbrand en die moet je dan hier ontvangen en van ons belastinggeld deradicaliseren en onderhouden. Hou toch op met deze waanzin. Je eigen bevolking beschermen tegen deze lui dat zou de prioriteit moeten hebben.14 Kaksaboemsa    
7 maanden geleden door Kaksaboemsa
1
Meld

Wie beschermt ons tegen onze politiek en rechterlijke macht...?! Waar kan ik mij tegen de gevolgen van hun blunders verzekeren...?!?!?

15 CoolMemories    
7 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@15 Onze overheid, politieke en rechterlijke macht zijn altijd op zoek naar minderheden met problemen (of soms aangeprate problemen) om te pamperen. Groepen mensen die zielig zijn. Sterker nog ze hebben een bloedhekel aan burgers die niet "zielig" zijn. Die 200 Neder-IS strijders zijn momenteel zielig dus zullen zeker een aantal ambtenaren van bovengenoemde instanties voor hen in de bres willen springen zonder naar de belangen van de maatschappij als geheel te kijken. Daarnaast denken veel naïeve mensen met een achtergrond in de psychiatrie dat je iedereen op het goede pad kunt krijgen middels een goed gesprek of een psychiatrische behandeling.

16 Conradijntje    
7 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

Deradicaliseren? Absurd! Hoe naief moet je zijn om te denken dat je van deze gewetenloze moordenaars die vol haat zitten weer normale mensen kunt maken ...

17 yadasampati    
7 maanden geleden door yadasampati
1
Meld

Syriegangers zijn op weg gegaan om met voorbedachte rade kafirs te gaan afslachten en dienst te nemen in een vijandig leger. Voor dat tuig moeten we niet eens de gevangenis willen betalen. Laat de regio zelf maar met ze afrekenen.

18 Soare    
7 maanden geleden door Soare
1
Meld

Maar hoe komen jullie er bij dat de politiek en de rechterlijke macht deze gevaarlijke mensen zo maar vrij rond zal laten lopen?

19 Conclusius    
7 maanden geleden door Conclusius
15
Meld

Wierd Duk heeft gelijk.
Het is geen fijne boodschap, ze zijn bewust naar het Kalifaat gegaan, en dus het beste dat ze daar naar het paradijs gaan.
Maar goed, straks zitten ze bij college tour, en onderzoekers blijven weer bezig met onderzoeken voor eigen gewin.

20 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
1
Meld

Vroeger, verviel de Nederlandse nationaliteit automatisch als een Nederlander in vreemde krijgsdienst trad. Maar in 1984 is daaraan toegevoegd, dat verlies van Nederlanderschap door vreemde krijgsdienst pas mogelijk werd als er "handelingen tegen de Nederlandse staat plaatshadden".

Artikel 15, lid 1
"Het Nederlanderschap gaat voor een meerderjarige verloren: e.indien hij zich vrijwillig in vreemde krijgsdienst begeeft van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is."
- Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaliteit

Het is door deze wijziging uit 1984 dus, tragisch genoeg(!), niet meer 'zomaar' mogelijk om de terugkerende IS-strijders het Nederlanderschap te ontnemen.

21 Scorpio    
7 maanden geleden door Scorpio
1
Meld

@21 Als daar in 1984 iets aan toegevoegd kon worden ??? Hoe moeilijk kan het dan zijn om er anno 2017 nu iets aan af, af, af... te voegen ?

22 Flipper    
7 maanden geleden door Flipper
1
Meld

@13 Zou in ieder geval de ideale oplossing zijn als deze 200 "medelanders" daar naar hun 72 maagden zouden worden gestuurd, Is groot probleem opgelost! win/win
De BVNL hoeft geen dure oplossingen te bedenken en deze oorlogmisdadigers, zijn dan eindelijk waar ze moeten zijn!

23 Widaan    
7 maanden geleden door Widaan
1
Meld

Wierd Duk , hij heeft gelijk.
Trouwens, wie zijn wij om die mensen daar (die hun hun slachtoffers zijn) hun recht op vervolging te ontzeggen. Hoe wreed hun vervolging ook mag zijn en hoe ver hun rechtssysteem ook van ons afstaat, zij hebben eerste rechten op vervolging van IS strijders (ook die afkomstig uit Nederland). Weet je wat, draag ze maar over aan overlevende Yesidi vrouwen, die weten wel wat te doen. Dat hebben ze op de harde wijze van IS strijders geleerd en ze zijn nu instaat een koekje van eigendeeg te geven.
En een bijkomend voordeel is, omdat het én vrouwen én ongelovigen zijn, maken die IS strijders ook geen kans meer op het Paradijs, met al die toegezegde heerlijkheden!
Heerlijke ironie!

24 tegenzinnig    
7 maanden geleden door tegenzinnig
1
Meld

@22 Het kost heel veel tijd, vaak járen, om er iets aan toe te voegen of juist verwijderen.

25 Scorpio    
7 maanden geleden door Scorpio
2
Meld

Ik ben het met de heer Duk geheel eens, maar die gene die terug komen opsluiten en na 10 jaren lang en als ze hun idealisme opzeggen, dan pas na een goed gedrag ze weer terug in de maatschappij brengen,
Maar eerst die vieze baarden afscheren, dan pas kan je ze echt geloven na zo proces van 10 jaar.
Dit zijn geen normale mensen meer maar barbaarse rot-volk die op deze wereld niet thuis horen.
Als je ziet hoe Pakistan achteruit is gegaan doe die baardmensen uit de vorige eeuwen In Afghanistan de jaren 60 nog modern geklede mensen en nu zo achter op gegaan is die samenleving naar de middeleeuwen....

26 Ciater    
7 maanden geleden door Ciater
5
Meld

We hebben hier niet eens de mogelijkheid om hun daden daar te onderzoeken.
Hoe denken we dan instaat te zijn ze te berechten.

27 Lunatiek    
7 maanden geleden door Lunatiek
1
Meld

@26 "...dan pas na een goed gedrag ze weer terug in de maatschappij brengen..."

Liever niet.

28 thestranger    
7 maanden geleden door thestranger
2
Meld

@3 ,
Dementie?
Tja, dat is ook een idee.

30 Aragon    
7 maanden geleden door Aragon
0
Meld

@28 'Liever niet' vind ik zeer slap en doet me denken aan de huidige Nederlandse lamheid. Zeg maar gerust 'absoluut niet' of erger.

31 case    
7 maanden geleden door case
0
Meld

@19 Omdat die ook veroordeelde mensenhandelaars vrij liet.

32 Captain Hero    
7 maanden geleden door Captain Hero
0
Meld

neutraliseren dus, en snel

33 chouffleur    
7 maanden geleden door chouffleur
2
Meld

@30 Humor @3 bedoelde uiteraard detentie.
Dementie en psychopathie: wat hebben deze gemeen? Beide ongeneselijk!
(Hoewel de naïeve wereldverbeteraars dat laatste zullen ontkennen)

34 Conradijntje    
7 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@26 Kleding is nier de doorslaggevende factor maar het gedrag.

35 21st Century Guy    
7 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@21 Nederland zit in de anti-ISIS coalitie dus is het vechten tegen Nederland

36 Rex    
7 maanden geleden door Rex
0
Meld

Vervolg op @36

Maar een poosje geleden was hier op NK te lezen dat de interpretatie van die wet heel creatif is. Vreemde krijgsdienst is in dienst van een ander land. ISIS geen land, dus is het ISIS tuig niet in vreemde krijgsdienst geweest.

37 Rex    
7 maanden geleden door Rex
0
Meld

@23 Heeft niemand het vermoeden dat die 200 slechts het topje v/d ijsberg is?
Opzettelijk een laag aantal noemen om nie te stigmatiseren.
En wat te denken v/d achterblijvers die financiele steun verlenen?

38 Rex    
7 maanden geleden door Rex
0
Meld

@27 Dat is juist de bedoeling. Vrijspraak. Bewijs: Moslims zijn allemaal lief!
Kots.

39 Rex    
7 maanden geleden door Rex
0
Meld

@335 Kleding is onderdeel v/h gedrag

40 Rex    
7 maanden geleden door Rex
1
Meld

Het klonk mij niet als fonkelnieuw in de oren.
Toevoegen ongeneselijk zieke zeer geweldadige religiueze psychopathen.
Dat betekent "zeker niet meer revalideerbaar". want "geconstateerde verbetering" wordt door alle psychopathen heel geraffineerd gefaked.

41 Wil je niet weten    
7 maanden geleden door Wil je niet weten
0
Meld

@40 Nee het gedrag maakt de mens en niet zijn maatpak of zijn kaftan of wat ze ook mogen dragen,ze kunnen een crimineel zijn of een goede burger.

42 21st Century Guy    
7 maanden geleden door 21st Century Guy
0
Meld

Tja dan moeten ze ook schematherapie krijgen, dat werkt goed tegen psychopaten en mensen met borderline.

43 Reagurius    
7 maanden geleden door Reagurius
0
Meld

@11 Inderdaad. Thuis in hun Islamitische/Arabische cultuur krijgen ze te horen dat ze als moslim superieur zijn aan de rest van de wereld en als ze in aanraking komen met de westerse cultuur zien ze dat wij het hier beter voor elkaar hebben en een hogere welvaart kennen.
Dat zorgt bij veel moslim-jongeren voor een ernstige vorm van schizofrenie.
Leestip: "Waarover men niet spreekt" van Wim van Rooij. Die legt dit haarfijn uit.

44 PeKa    
7 maanden geleden door PeKa
1
Meld

Volledig mee eens!

45 Pollens    
7 maanden geleden door Pollens
1
Meld

@26 >> en na 10 jaren lang en als ze hun idealisme opzeggen, dan pas na een goed gedrag ze weer terug in de maatschappij brengen,

Ja ja, en dat "opzeggen van hun idealisme" doen ze zeker met het zetten een handtekening? Lekker naief hoor. Mensen die zich ooit voor zoiets hebben ingezet zijn gewoon niet meer te vertrouwen. Realiseer je je wel hoe beestachtig ze zich (hebben) gedragen?

46 yadasampati    
7 maanden geleden door yadasampati
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Wat Trump ook verbergt, het treft ons nu alle...
President Trump is ofwel volledig in de probl...

15 uur geleden door GreyB

IJsland wil als eerste land in Europa religie...
Als het aan de IJslandse regering ligt, wordt...

11 uur geleden door Inter

Baudet hing aan lippen van Jean Marie le Pen
Begin 2009 ging Thierry Baudet op bezoek bij...

17 uur geleden door E.Meel

Hongaarse premier Orbán: ‘Het ge...
De Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwt...

15 uur geleden door Moskowfiets

Geen donor? Prima. Maar dan wel consequent zi...
Want hoe rechtvaardig is het dat mensen die e...

14 uur geleden door Wijhuis


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Reactie
Hongaarse premier Orbán: ‘Het gevaar komt ...
@87De EU geeft hem en zijn land toch zelf a...

minder dan een minuut geleden door Reactie

Lastige waarheid
IJsland wil als eerste land in Europa religie...
@404 En wanneer krijgt het kind rechten volg...

1 minuut geleden door Lastige waarheid

Chaim
Politicologen over Amerikaanse presidenten: L...
Och, hij heeft nog 7 jaar om alle hoofden te ...

1 minuut geleden door Chaim

Chat Baker
Baudet hing aan lippen van Jean Marie le Pen...
IJzersterke speech van Thierry Baudet ; htt...

1 minuut geleden door Chat Baker

Dune
IJsland wil als eerste land in Europa religie...
@403 Waarom zou je het niet doen? Het is verm...

1 minuut geleden door Dune

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig