Verkeer
  • 2
Bij een aanrijding met een trein op station Elst zijn vrijdag even voor middernacht twee doden gevallen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Elst en een leeftijdsgenoot uit Herveld. De twee jongens liepen volgens deze getuigen op het spoor, toen ze verrast werden door een trein die vanuit ...

ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1

Wat erg voor de aanwezige en de nabestaande

1 TheoTheo    
ongeveer 1 jaar geleden door TheoTheo
2
Meld

Kinderen van deze leeftijd hebben geen idee in wat voor abnormale omstandigheden zij zichzelf manoeuvreren. En dan nog eens lekker door een groepje worden opgezweept..Tjezus wat een ramp als dit je kinderen waren. Sterkte.

2 shym    
ongeveer 1 jaar geleden door shym
4
Meld

@2

Inderdaad vreselijk, en zeer stupide gedrag... hoop dat jongeren er een keertje een les uit trekken... maar ben er bang voor.

Uit het artikel kan ik overigens niet ophalen dat ze zouden zijn opgezweept door anderen?

3 Congo    
ongeveer 1 jaar geleden door Congo
0
Meld

Veel sterkte toegewenst aan de machinist!

@2 Als je 17 jaren oud bent, begrijp je nog niet dat je niet over het spoor moet lopen?

4 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
1
Meld

@2 ik kan nergens een verband vinden voor het opzwepen van de groep.
Ook heb ik het idee dat alleen deze 2 jongens op het spoor liepen, ik kan het mis hebben want het stuk is niet duidelijk waar de anderen van de groep waren

"De twee 17-jarige jongens liepen volgens deze getuigen op het spoor, toen ze verrast werden door een trein"

5 TheoTheo    
ongeveer 1 jaar geleden door TheoTheo
0
Meld

Superstoer! Moeten ze vaker doen, die domme testosteronlulletjes. O nee, dat kan niet meer.

6 DruppeltjeDrie    
ongeveer 1 jaar geleden door DruppeltjeDrie
5
Meld

dit is wat de NOS meld.

"In Elst in Gelderland zijn vannacht twee jongens van 17 om het leven gekomen toen ze door een trein werden geschept. Het ongeluk gebeurde op het station.

Een woordvoerder van ProRail zegt dat de jongens probeerden over het spoor naar het andere perron te lopen. De twee jongens uit Elst en Herveld werden gegrepen door de trein van Arnhem naar Nijmegen. Ze waren op slag dood.

Omstanders die getuige waren van het ongeluk krijgen slachtofferhulp. In die trein zaten zeker honderd mensen."

ik lees hier niets over een groepje.

7 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

8 allah_stemt_d66    
ongeveer 1 jaar geleden door allah_stemt_d66

@2 Ik ken kinderen van 6 die weten dat je niet over het spoor moet lopen en dat het bel/lichtsignaal betekend: oppassen en niet oversteken. En dan ga jij me proberen vertellen dat een ZEVENTIEN-jarige dit allemaal niet begrijpt ??

9 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
2
Meld

Veel sterkte voor de conducteur, het is vooral triest dat de hoofdconducteur verplicht is om naar een uit elkaar getrokken persoon te kijken. Triest dat de werkgever dit verplicht stelt, zo slecht de belangen van het eigen personeel behartigd. De machinist en conducteur lopen grote kans op zware trauma's.

10 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
1
Meld

"Verrast door een trein" ook nog. Op het spoor... en daar "verrast" worden door een trein. Natuurlijk, het was een verrassing voor ze toen er plotseling een trein op het spoor reed. Die rijdt daar immers anders nooit, want die kom je meestal op de landingsbaan van een vliegveld tegen, toch? Stop eens met dat domme gelul! Deze jongens wilden simpelweg het noodlot tarten, kijken wat er voor nodig was om dood te gaan... en nu weten ze het.

11 DruppeltjeDrie    
ongeveer 1 jaar geleden door DruppeltjeDrie
1
Meld

Ik begrijp het niet of ze moeten misschien gedronken hebben of zo? Ik liep vroeger ook altijd bij het Hollands Spoor in Den Haag naar het einde van het perron en dan via dat rangeer emplacement over een stuk of 15 sporen heen. Dat was veel korter dan via de uitgang richting Rijswijkse Plein lopen. Dat was streng verboden maar het werkte wel. Maar dan hoor zie je toch zeker wel of er dan een trein aan komt of ben ik nu gek? En dat ze het dan alle twee niet aan zagen komen.

12 rebo    
ongeveer 1 jaar geleden door rebo
1
Meld

hoor zie = hoor of zie

13 rebo    
ongeveer 1 jaar geleden door rebo
0
Meld

@12 Zoals ik al zei: gewoon lekker dom het noodlot tarten en de ultieme hufter uithangen. Zoiets van: wie durft het langst te blijven staan voor hij wegspringt? Deze twee hebben gewonnen gisteravond. En... drank is geen excuus, maar wordt steeds vaker als excuus aangewend om aangeboren dom gedrag te rechtvaardigen.

14 DruppeltjeDrie    
ongeveer 1 jaar geleden door DruppeltjeDrie
1
Meld

@10 het is zeker zeer zwaar dat de hoofdconducteur deze taak heeft maar dat hebben meer beroepen.
De NS moet iemand aanwijzen die terplekken het gezag heeft tot de hulpdiensten komen (die ook deze afschuwelijke taak hebben)
Het is niet alleen belangrijk om zo snel als mogelijk weer de baan vrij te maken maar ook om te kijken of het slachtoffer hulp nodig heeft (meestal zullen ze dood zijn maar niet altijd en dan is hulp gewoon het meeste humane wat je kunt bieder of alleen praten met het slachtoffer is al een begin tot de hulpdiensten het overnemen)

Het is erg dat met de trein zo vaak iets gebeurt (vaak zijn het ook zelfmoord gevallen die er niet bij denken dat iemand hun van het spoor moeten pulken), ook gebeuren er ongelukken bij overgangen en de trein is zo zwaar dat er met die snelheid niet veel overblijft.
Het kan ook een dier zijn dus er moet echt iemand gelijk gaan kijken en denk ook dat een machinist vaak al trauma heeft door de aanrijding.

Hoe zwaar het ook is iemand moet er als eerste bij zijn en de hoofdconducteur is de persoon die dat moet doen maar is deze er niet zoals in een goederen trein dan zal het de taak van de machinist zijn.
Verder is de NS verantwoordelijk voor de passagiers en voor de veiligheid van hun kun je deze niet de taak over laten nemen die bij je eigen personeel wordt.

Hoe hard het ook klinkt het hoort bij hun taakomschrijving en als je dit beroep wilt uitvoeren dan moet je rekening houden met alle taken (iedere hoofdconducteur weet dat deze taken bij hun functie horen voor ze de functie hebben en ze hebben een keuze bij het kiezen van hun beroep net zoals jij en ik)

15 TheoTheo    
ongeveer 1 jaar geleden door TheoTheo
0
Meld

Misschien eens een keertje één (lege) trein op een aangekondigde dag en tijd laten rijden. Dan kunnen alle stoere jongens daar in één keer voor gaan staan. Stuk efficiënter en de samenleving zal er ook zeker van opknappen.

16 DruppeltjeDrie    
ongeveer 1 jaar geleden door DruppeltjeDrie
2
Meld
17 Barbapapa-7,5    
ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5
11
Meld

@15 Uw verhaal klinkt mooi, de werkelijkheid is anders. De machinist, noch de hoofdconducteur zijn hiervoor opgeleid, dit in tegenstelling tot hulpdiensten. De vervoerders op het spoor dragen een zorgplicht voor de veiligheid van machinisten / conducteurs. Het VGA plan voldoet dus niet, waardoor de aansprakelijkheid gaat gelden.Deze werknemers worden bewust blootgesteld aan handelingen waar het grootste percentage niet voor opgeleid is.

18 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
2
Meld

Heel stom als je zo het spoor over steekt in plaats van een stukje langer te lopen door de tunnel naar het andere spoor

19 Jan met de korte achternaam    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achternaam
0
Meld

@17 Bij dit soort "ongelukken" door het bewust opzoeken en overschrijden van voor normale en weldenkende mensen duidelijke grenzen, wordt in de media altijd uiterst geheimzinnig gedaan over de oorzaak, terwijl iedereen weet of minstens met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan raden hoe het gegaan is. Maar schrijf er niks rottigs over op fora of bij de reacties op nieuwssites, want je wordt rijkelijk bedeeld met minnetjes of met opmerkingen als "je bent er toch niet bij geweest" of "laten we het onderzoek eerst maar eens afwachten". Maar van de uitslag van zo'n onderzoek, daar horen we later gek genoeg nooit meer iets van. Niets dan goeds over de doden, zullen we dan maar zeggen... ook als er niet zoveel goeds te melden is.

20 DruppeltjeDrie    
ongeveer 1 jaar geleden door DruppeltjeDrie
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Chatgroep Gele Hesjes Nederland antisemitisch
Dat de Gele Hesjes in Nederland fouter dan fo...

8 uur geleden door Inter

Jawed S. dreigt: 'Bij nieuwe cartoonweds...
'Waarom hebben jullie toestemming gegeven aan...

12 uur geleden door ontken

Meerderheid Europese bevolking wil minder of...
Uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzo...

7 uur geleden door Hadito

Stormy Daniels moet kwart miljoen aan Trump b...
Stormy Daniels moet president Trump 293.000 d...

ongeveer 1 uur geleden door Waarheid, gewoon zoals het is

Advocaat Jawed: 'Steekpartij schuld van...
Als Geert 'Varken' Wilders zijn cartoonwedstr...

6 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
CoolMemories
Stormy Daniels moet kwart miljoen aan Trump b...
@73 "...Uit de campagnekas, ofwel verboden. ...

1 minuut geleden door CoolMemories

Rinze
Meerderheid Europese bevolking wil minder of ...
@112Tjonge zeg weer ééntje die meent dat ...

2 minuten geleden door Rinze

Mrs. K
Meerderheid Europese bevolking wil minder of ...
@111 LOL :-) Ik mag Amerikanen over het algem...

2 minuten geleden door Mrs. K

Jackd
Beeldscherm verandert structuur van kinderbre...
Ze doen als dit nieuwe informatie is.Hier i...

2 minuten geleden door Jackd

Eastwood
Stormy Daniels moet kwart miljoen aan Trump b...
@77 zwijgen kan op drie manieren:Door je ...

3 minuten geleden door Eastwood

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig