Verkeer
  • 2
Bij een aanrijding met een trein op station Elst zijn vrijdag even voor middernacht twee doden gevallen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Elst en een leeftijdsgenoot uit Herveld. De twee jongens liepen volgens deze getuigen op het spoor, toen ze verrast werden door een trein die vanuit ...

7 maanden geleden door Barbapapa-7,5

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1

Wat erg voor de aanwezige en de nabestaande

1 TheoTheo    
7 maanden geleden door TheoTheo
2
Meld

Kinderen van deze leeftijd hebben geen idee in wat voor abnormale omstandigheden zij zichzelf manoeuvreren. En dan nog eens lekker door een groepje worden opgezweept..Tjezus wat een ramp als dit je kinderen waren. Sterkte.

2 shym    
7 maanden geleden door shym
4
Meld

@2

Inderdaad vreselijk, en zeer stupide gedrag... hoop dat jongeren er een keertje een les uit trekken... maar ben er bang voor.

Uit het artikel kan ik overigens niet ophalen dat ze zouden zijn opgezweept door anderen?

3 Congo    
7 maanden geleden door Congo
0
Meld

Veel sterkte toegewenst aan de machinist!

@2 Als je 17 jaren oud bent, begrijp je nog niet dat je niet over het spoor moet lopen?

4 Bluth    
7 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@2 ik kan nergens een verband vinden voor het opzwepen van de groep.
Ook heb ik het idee dat alleen deze 2 jongens op het spoor liepen, ik kan het mis hebben want het stuk is niet duidelijk waar de anderen van de groep waren

"De twee 17-jarige jongens liepen volgens deze getuigen op het spoor, toen ze verrast werden door een trein"

5 TheoTheo    
7 maanden geleden door TheoTheo
0
Meld

Superstoer! Moeten ze vaker doen, die domme testosteronlulletjes. O nee, dat kan niet meer.

6 DruppeltjeDrie    
7 maanden geleden door DruppeltjeDrie
5
Meld

dit is wat de NOS meld.

"In Elst in Gelderland zijn vannacht twee jongens van 17 om het leven gekomen toen ze door een trein werden geschept. Het ongeluk gebeurde op het station.

Een woordvoerder van ProRail zegt dat de jongens probeerden over het spoor naar het andere perron te lopen. De twee jongens uit Elst en Herveld werden gegrepen door de trein van Arnhem naar Nijmegen. Ze waren op slag dood.

Omstanders die getuige waren van het ongeluk krijgen slachtofferhulp. In die trein zaten zeker honderd mensen."

ik lees hier niets over een groepje.

7 ongelovenloos    
7 maanden geleden door ongelovenloos
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

8 allah_stemt_d66    
7 maanden geleden door allah_stemt_d66

@2 Ik ken kinderen van 6 die weten dat je niet over het spoor moet lopen en dat het bel/lichtsignaal betekend: oppassen en niet oversteken. En dan ga jij me proberen vertellen dat een ZEVENTIEN-jarige dit allemaal niet begrijpt ??

9 Undertaker    
7 maanden geleden door Undertaker
2
Meld

Veel sterkte voor de conducteur, het is vooral triest dat de hoofdconducteur verplicht is om naar een uit elkaar getrokken persoon te kijken. Triest dat de werkgever dit verplicht stelt, zo slecht de belangen van het eigen personeel behartigd. De machinist en conducteur lopen grote kans op zware trauma's.

10 Recovery Mode    
7 maanden geleden door Recovery Mode
1
Meld

"Verrast door een trein" ook nog. Op het spoor... en daar "verrast" worden door een trein. Natuurlijk, het was een verrassing voor ze toen er plotseling een trein op het spoor reed. Die rijdt daar immers anders nooit, want die kom je meestal op de landingsbaan van een vliegveld tegen, toch? Stop eens met dat domme gelul! Deze jongens wilden simpelweg het noodlot tarten, kijken wat er voor nodig was om dood te gaan... en nu weten ze het.

11 DruppeltjeDrie    
7 maanden geleden door DruppeltjeDrie
1
Meld

Ik begrijp het niet of ze moeten misschien gedronken hebben of zo? Ik liep vroeger ook altijd bij het Hollands Spoor in Den Haag naar het einde van het perron en dan via dat rangeer emplacement over een stuk of 15 sporen heen. Dat was veel korter dan via de uitgang richting Rijswijkse Plein lopen. Dat was streng verboden maar het werkte wel. Maar dan hoor zie je toch zeker wel of er dan een trein aan komt of ben ik nu gek? En dat ze het dan alle twee niet aan zagen komen.

12 rebo    
7 maanden geleden door rebo
1
Meld

hoor zie = hoor of zie

13 rebo    
7 maanden geleden door rebo
0
Meld

@12 Zoals ik al zei: gewoon lekker dom het noodlot tarten en de ultieme hufter uithangen. Zoiets van: wie durft het langst te blijven staan voor hij wegspringt? Deze twee hebben gewonnen gisteravond. En... drank is geen excuus, maar wordt steeds vaker als excuus aangewend om aangeboren dom gedrag te rechtvaardigen.

14 DruppeltjeDrie    
7 maanden geleden door DruppeltjeDrie
1
Meld

@10 het is zeker zeer zwaar dat de hoofdconducteur deze taak heeft maar dat hebben meer beroepen.
De NS moet iemand aanwijzen die terplekken het gezag heeft tot de hulpdiensten komen (die ook deze afschuwelijke taak hebben)
Het is niet alleen belangrijk om zo snel als mogelijk weer de baan vrij te maken maar ook om te kijken of het slachtoffer hulp nodig heeft (meestal zullen ze dood zijn maar niet altijd en dan is hulp gewoon het meeste humane wat je kunt bieder of alleen praten met het slachtoffer is al een begin tot de hulpdiensten het overnemen)

Het is erg dat met de trein zo vaak iets gebeurt (vaak zijn het ook zelfmoord gevallen die er niet bij denken dat iemand hun van het spoor moeten pulken), ook gebeuren er ongelukken bij overgangen en de trein is zo zwaar dat er met die snelheid niet veel overblijft.
Het kan ook een dier zijn dus er moet echt iemand gelijk gaan kijken en denk ook dat een machinist vaak al trauma heeft door de aanrijding.

Hoe zwaar het ook is iemand moet er als eerste bij zijn en de hoofdconducteur is de persoon die dat moet doen maar is deze er niet zoals in een goederen trein dan zal het de taak van de machinist zijn.
Verder is de NS verantwoordelijk voor de passagiers en voor de veiligheid van hun kun je deze niet de taak over laten nemen die bij je eigen personeel wordt.

Hoe hard het ook klinkt het hoort bij hun taakomschrijving en als je dit beroep wilt uitvoeren dan moet je rekening houden met alle taken (iedere hoofdconducteur weet dat deze taken bij hun functie horen voor ze de functie hebben en ze hebben een keuze bij het kiezen van hun beroep net zoals jij en ik)

15 TheoTheo    
7 maanden geleden door TheoTheo
0
Meld

Misschien eens een keertje één (lege) trein op een aangekondigde dag en tijd laten rijden. Dan kunnen alle stoere jongens daar in één keer voor gaan staan. Stuk efficiënter en de samenleving zal er ook zeker van opknappen.

16 DruppeltjeDrie    
7 maanden geleden door DruppeltjeDrie
2
Meld
17 Barbapapa-7,5    
7 maanden geleden door Barbapapa-7,5
11
Meld

@15 Uw verhaal klinkt mooi, de werkelijkheid is anders. De machinist, noch de hoofdconducteur zijn hiervoor opgeleid, dit in tegenstelling tot hulpdiensten. De vervoerders op het spoor dragen een zorgplicht voor de veiligheid van machinisten / conducteurs. Het VGA plan voldoet dus niet, waardoor de aansprakelijkheid gaat gelden.Deze werknemers worden bewust blootgesteld aan handelingen waar het grootste percentage niet voor opgeleid is.

18 Recovery Mode    
7 maanden geleden door Recovery Mode
2
Meld

Heel stom als je zo het spoor over steekt in plaats van een stukje langer te lopen door de tunnel naar het andere spoor

19 Jan met de korte achternaam    
7 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
0
Meld

@17 Bij dit soort "ongelukken" door het bewust opzoeken en overschrijden van voor normale en weldenkende mensen duidelijke grenzen, wordt in de media altijd uiterst geheimzinnig gedaan over de oorzaak, terwijl iedereen weet of minstens met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan raden hoe het gegaan is. Maar schrijf er niks rottigs over op fora of bij de reacties op nieuwssites, want je wordt rijkelijk bedeeld met minnetjes of met opmerkingen als "je bent er toch niet bij geweest" of "laten we het onderzoek eerst maar eens afwachten". Maar van de uitslag van zo'n onderzoek, daar horen we later gek genoeg nooit meer iets van. Niets dan goeds over de doden, zullen we dan maar zeggen... ook als er niet zoveel goeds te melden is.

20 DruppeltjeDrie    
7 maanden geleden door DruppeltjeDrie
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Kajsa Ollongren: een kille prinses of zelfver...
De vrouw die gisteren het referendum torpedee...

1 dag geleden door AD

Cowboy-boycot: 'Wat mag er straks nog we...
VIDEO: Ministers reageren op het nieuws dat e...

13 uur geleden door Doehetlekkerzelf

‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het...
‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het te laa...

16 uur geleden door website001internet

Geen cowboyfeestjes meer in TivoliVredenburg...
Activisten hadden een thema-kinderfeest in ju...

21 uur geleden door NOS

Rechter voorkomt effectieve aanpak van Turkse...
Een op de vijf Turkse Nederlanders wordt verd...

22 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Janzzen
Verlies PvdA kwam niet door Rutte II...
@18Mee eens.De PvdA heeft zich helemaal i...

1 minuut geleden door Janzzen

Oebie
Orbán eist half miljard euro terug van EU vo...
Grappig Orban eist. Die staat straks als ie z...

3 minuten geleden door Oebie

Oebie
Wat is er aan de hand met Nederland?...
@7 Geen zin om een umlaut te gebruiken. Veel ...

5 minuten geleden door Oebie

JackKropotkin
Wat is er aan de hand met Nederland?...
@4 Ik hou wel van nieuwe woorden verzinnen du...

7 minuten geleden door JackKropotkin

Oebie
'Paul Manafort betaalde Europese politici'...
@59 Heb je je weer bescheten en komt ze je wa...

8 minuten geleden door Oebie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig