‘Paul de Leeuw is minder dan 181.000 euro waard’

Het is niet onrechtvaardig dat ook Paul de Leeuw straks aan NPO’s nieuwe salarisplafond van 181.000 euro per jaar moet voldoen. Hij is niet meer, maar mínder waard dan dit bedrag. Dat vinden de lezers van Mediacourant, blijkt uit een poll waarop bijna 2.700 keer is gestemd. De Leeuw baalt er stevig van dat zijn salaris omlaag gaat als hij een nieuw contract tekent. Hij heeft al aangekondigd dat hij minder hard gaat werken als hij wordt gekort. “Ik ga denk ik wel minder maken.

Als De Leeuw straks het maximumsalaris van 181.000 euro krijgt, mag hij volgens de tv-liefhebbers blij zijn: zij vinden dat hij mínder waard is.

Wat de presentator wil doen voor 181.000 euro? “Zolang ze mij willen, blijf ik bij De Kwis. Sint & De Leeuw blijft ook en ik hoop natuurlijk dat dit programma Lekker Laat ook door kan gaan.”

De Leeuw gaf aan dat hij niet vreest dat hij voortaan moet leven van een krappe twee ton per jaar. “Ik kan ook andere dingen. Ik kan nog het theater in, ik word weleens gevraagd voor een film of een tv-serie.

De NPO-ster die er het meest op achteruitgaat bij het tekenen van een nieuw contract, is Matthijs van Nieuwkerk. Hij zit nu op 580.000 euro per jaar en is daarmee na de koning de meest betaalde werknemer in de Nederlandse (semi)publieke sector.

Foto: BNNVARA/Olivier Thijssen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen